הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירות 2020

אם אתה חושב שביבי טוב לכלכלה, זכותך. זו כמובן דעה סובייקטיבית שאם אתה מאמין בה, זו סיבה טוב לבחור בליכוד (כן, אתה בוחר בליכוד, לא בביבי). גנץ אישית לא היה רוה״מ עדיין, לפיד היה שר אוצר מעולה לדעתי במעט זמן שכיהן, הבעיה שהממשלה התפרקה בדיוק שהגיע הזמן לקטוף את הפירות. אני רק אגיד - אם המדיניות הכלכלית שלו הייתה כל כך טובה, לא היית רואה הגירה ככ מטורפת מהארץ.

התבלבלת כי רשמתי מדיניות הכללית ולא הכלכלית.
אני לא באמת חושב שבכלכלה הוא טוב אני פשוט חושב שאם נסתכל על כל התמונה הם הרבה יותר עדיפים מכחול לבן.

אבל אין ספק שהמדיניות הכללית של נתניהו הרבה יותר בריאה למדינה משל גנץ.
במה בדיוק המדיניות של נתניהו "בריאה" כלכך? בזה שהוא "משחד" את החרדים בתקציבי ענק כדי שישבו איתו בממשלה? או בזה שהמיסוי על רכבים בארץ עומד היום על 100%? או אולי זה שזוג צעיר ממוצע לא יצליח לקנות דירה לפני גיל 40 וגם זה לאחר שייקח משכנתא מטורפת שיצטרך להחזיר כל החיים? או זה שעפים טילים ובלונים על ישובי עוטף עזה באופן יומיומי? או אלי זה שבמבדקי פיזה, ישראל אחת המדינות שמדורגות במקום הנמוך ביותר? אולי אתה מדבר על זה שכל יום בדרך לעבודה אתה עומד שעה בפקק? או זה שהתחבורה הציבורית בארץ מהגרועות ביותר ממדינות ה- OECD? להמשיך?
לכודניקים, תתעוררו כבר! לביבי אין כוח אליכם יותר, מה שמעניין אותו זה להציל את התחת של עצמו.
אם אתה לא מאמין בכחול לבן אז אל תצביע להם, יש עוד מספיק מפלגות אחרות.

במה בדיוק המדיניות של נתניהו "בריאה" כלכך? בזה שהוא "משחד" את החרדים בתקציבי ענק כדי שישבו איתו בממשלה? או בזה שהמיסוי על רכבים בארץ עומד היום על 100%? או אולי זה שזוג צעיר ממוצע לא יצליח לקנות דירה לפני גיל 40 וגם זה לאחר שייקח משכנתא מטורפת שיצטרך להחזיר כל החיים? או זה שעפים טילים ובלונים על ישובי עוטף עזה באופן יומיומי? או אלי זה שבמבדקי פיזה, ישראל אחת המדינות שמדורגות במקום הנמוך ביותר? אולי אתה מדבר על זה שכל יום בדרך לעבודה אתה עומד שעה בפקק? או זה שהתחבורה הציבורית בארץ מהגרועות ביותר ממדינות ה- OECD? להמשיך?
לכודניקים, תתעוררו כבר! לביבי אין כוח אליכם יותר, מה שמעניין אותו זה להציל את התחת של עצמו.
אם אתה לא מאמין בכחול לבן אז אל תצביע להם, יש עוד מספיק מפלגות אחרות.

אמרת יפה אבל מצד שני אתה לא יכול לדעת שום דבר על מה שמפלגה אחרת תצליח פרקטית לעשות בכלכלה.
מנגד אתה יכול בוודאות לדעת שגנץ ממש לא יצליח בזירות האחרות וזה גם כן משמעותי למדינה.
לך תדע איזה הסכמים דביליים הוא יעשה ויתן סתם אדמות כמו שעשה אריאל שרון.
יותר איום כך יוצא יותר כסף מבוזבז.
כבר מעכשיו אפשר לראות שהיחסי חוץ שלו יהיו גרועים, הוא לא קורץ מאותו חומר של ביבי אין מה לעשות.
יש לזה חשיבות עצומה בתמיכה של מדינות שבעקיפין גם לכלכלה. יכול להיות שהם יצליחו לקדם טיפה את הכלכלה צורה אחת ולהרוס עוד יותר בצורה אחרת (דרך ביטחון , יחסים גרועים עם מדינות).
אין מפלגה אחרת להצביע לה כי הקולות סתם יזרקו לפח. זה או כחול לבן או הליכוד אז אני לא רואה באמירה שלך יש מספיק מפלגות חכמה.
אתה רוצה להכנס לבחירות רביעיות? אם גנץ יבחר יש סיכוי גבוהה שזה יקרה כי אין לו מספיק בשביל להרכיב כמו שכבר שמת לב.

אמרת יפה אבל מצד שני אתה לא יכול לדעת שום דבר על מה שמפלגה אחרת תצליח פרקטית לעשות בכלכלה.
אתה לא יכול לדעת כלום אם אתה לא נביא. גם לא על מה ביבי יעשה או יכול לעשות.

מנגד אתה יכול בוודאות לדעת שגנץ ממש לא יצליח בזירות האחרות וזה גם כן משמעותי למדינה.
"בוודאות"? טוב, אז אני יכול לדעת בוודאות שהוא כן יצליח. אגב, מאיפה הוודאות הזאת שלך?

לך תדע איזה הסכמים דביליים הוא יעשה ויתן סתם אדמות כמו שעשה אריאל שרון.
יותר איום כך יוצא יותר כסף מבוזבז.
כבר מעכשיו אפשר לראות שהיחסי חוץ שלו יהיו גרועים, הוא לא קורץ מאותו חומר של ביבי אין מה לעשות.
יש לזה חשיבות עצומה בתמיכה של מדינות שבעקיפין גם לכלכלה. יכול להיות שהם יצליחו לקדם טיפה את הכלכלה צורה אחת ולהרוס עוד יותר בצורה אחרת (דרך ביטחון , יחסים גרועים עם מדינות).
אתה נמצא כמו שאומרים תחת ה- "כישוף" של ביבי שגורם לך לחשוב שכל אחד אחר יעשה רק נזק למדינה ורק הוא יודע הכי טוב לנהל אותה. אלו סתם קשקושים. נתניהו לא עושה כלום בשנים האחרונות בניהול המדינה, מלבד כמה דברים בודדים שעשה כדי למשוך מצביעים ותשומת לב כחלק מקמפיין הבחירות שלו, וגם כדי להעביר את סדר היום לאותם נושאים במקום שידברו על נושא המשפט והחסינות שלו. המדינה הזאת לא מנוהלת בכלל בשנים האחרונות, וגם ניהול גרוע עדיף על מדינה שלא מנוהלת כלל.
ביבי הוא בשר ודם, בדיוק כמוני, כמוך וכמו גנץ. הם "קורצו" בדיוק מאותו החומר. תפסיק להיות מושפע כלכך מהקריזמה האדירה של נתניהו, שבאמת ראויה להערכה. אבל חוץ מזה כבר לא נשאר לו כלום לתת למדינה, רק לנצל את הכוח שתתן לו בקלפי כדי להציל את עצמו מלתת את הדין על מעשיו.

אין מפלגה אחרת להצביע לה כי הקולות סתם יזרקו לפח. זה או כחול לבן או הליכוד אז אני לא רואה באמירה שלך יש מספיק מפלגות חכמה.
לפי מה שאתה אומר, כל מי שלא מצביע לליכוד או לכחול לבן הוא בעצם לא חכם?
לא לכחול לבן ולא לליכוד אין מספיק מנדטים כדי להקים ממשלה לבד. הן בהחלט יצטרכו תמיכה של מפלגות אחרות. לכן, ככל שתצביע למפלגה אחרת, ייתכן ותגרום לכך שיהיו לה יותר מנדטים ובכך יותר חברי כנסת מטעמה בכנסת, משמה, יכולת השפעה גדולה יותר במידה והיא תכנס לממשלה. וכמובן שגם יותר "כוח" במו"מ להרכבת ממשלה ככל שהמפלגה גדולה יותר.

אתה רוצה להכנס לבחירות רביעיות? אם גנץ יבחר יש סיכוי גבוהה שזה יקרה כי אין לו מספיק בשביל להרכיב כמו שכבר שמת לב.
אה ולביבי יש?
שניהם באותו מצב. ואם כבר, יש דיבור חזק שכחול לבן תקים קואליציה עם ליברמן, העבודה-מרצ וימינה, וסיכוי די גבוה שיגיעו ל- 61 מנדטים. אז אם אתה שואל אותי, אני חושב שלגנץ דווקא יש סיכוי גבוה יותר מאשר לביבי להקים ממשלה.

אה ולביבי יש?
שניהם באותו מצב. ואם כבר, יש דיבור חזק שכחול לבן תקים קואליציה עם ליברמן, העבודה-מרצ וימינה, וסיכוי די גבוה שיגיעו ל- 61 מנדטים. אז אם אתה שואל אותי, אני חושב שלגנץ דווקא יש סיכוי גבוה יותר מאשר לביבי להקים ממשלה.
דווקא לפני כמה ימים הייתי בפאנל בחירות והשיח בין נציג העבודה-גשר-מרצ לבין נציג ימינה עלה לטונים מאוד לא נעימים...
יש פער של שנות אור באידיאולוגיה שלהן ושל קהל הבוחרים שלהן כך שאני לא רואה הרבה סיכוי ש-2 סיעות כה מנוגדות יישבו אחת עם השנייה באותה ממשלה.

נערך לאחרונה:
דווקא לפני כמה ימים הייתי בפאנל בחירות והשיח בין נציג העבודה-גשר-מרצ לבין נציג ימינה עלו לטונים מאוד לא נעימים...
יש פער של שנות אור באידיאולוגיה שלהן ושל קהל הבוחרים שלהן כך שאני לא רואה הרבה סיכוי ש-2 סיעות כה מנוגדות יישבו אחת עם השנייה באותה ממשלה.
בהחלט יש פערים גדולים. אבל גם ליברמן ומפלגתו היו נוהגים לגנות את מרצ (בלשון המעטה), ובימים האחרונים הם התחילו להגיד בתקשורת שהם לא פוסלים ישיבה איתם בממשלה. אם ליברמן יכנס לממשלה הזאת אז אני חושב שימינה ישקלו את זה בחיוב כי זו כבר לא "ממשלת שמאל", זו ממשלה יותר ימנית מאשר שמאלנית. חוץ מזה, הלחץ שיש על המפלגות להרכיב קואליציה לאחר מערכת בחירות שלישית, היא גבוהה מתמיד. אף אחד לא היה רוצה שיפילו עליו את האשמה של סיבוב בחירות נוסף, זה אגב עלול לעלות לו במנדטים. לכן אני לא חושב שבנט ירצה להפיל מהלך כזה (אם יהיה על השולחן).

פורסם סרטון של גנץ מודה שהוא סוציאליסט אז מבחינתי הוא ירד מהפרק

הדבר היחיד שיצא מכל העניין הזה של הבחירות עד עכשיו זה שהיה יום חופש, עכשיו אפילו את זה אין, לא נראלי אלך להצביע הפעם, זה כבר נהיה בדיחה..

Conservative TLVian on Twitter

אם אין לך כוח לשמוע את השאלה קפוץ ל15 שניות האחרונות

הוא מעיד על עצמו כשמאל כלכלי
מה שהוא אמר:
"מבחינה בטחונית-מדינית אני ימינה. מבחינה חברתית אני מקווה שיכולתם לשים לב שאני ממש שמאלה כי אני רוצה לדאוג לאנשים החלשים בחברה ואני לא מוכן שיהיו אנשים חלשים."

ציטוט מויקיפדיה - שמאל חברתי:
בנושאי חברה, דת ומדינה - השמאל נוטה לליברליזם. הוא תומך בדרך כלל בהפרדת דת ומדינה כן בחופש מדת ושוויון זכויות לבני מיעוטים, לרבות מיעוטים על רקע דת, גזע, מין ומגדר.

למיטב הבנתי אין, זה כבר פעם שלישית וזה עולה למשק הרבה כסף לתת יום חופש לכולם אז הפעם לא יהיה יום חופש.
בדקתי,
רצו להעביר חוק, אבל לא התקדם לשום מקום ויש יום חופש.

מה שהוא אמר:
"מבחינה בטחונית-מדינית אני ימינה. מבחינה חברתית אני מקווה שיכולתם לשים לב שאני ממש שמאלה כי אני רוצה לדאוג לאנשים החלשים בחברה ואני לא מוכן שיהיו אנשים חלשים."

ציטוט מויקיפדיה - שמאל חברתי:
בנושאי חברה, דת ומדינה - השמאל נוטה לליברליזם. הוא תומך בדרך כלל בהפרדת דת ומדינה כן בחופש מדת ושוויון זכויות לבני מיעוטים, לרבות מיעוטים על רקע דת, גזע, מין ומגדר.

בן כמה אתה?

בדקתי,
רצו להעביר חוק, אבל לא התקדם לשום מקום ויש יום חופש.
מעניין, משום מה אמרו לי שאין, טוב לפחות יש יום חופש, עדיין לא אלך להצביע הפעם, כל העניין הזה של הבחירות נראה כבר כמו עוד בדיחה לא מוצלחת של בזוקה..
המצב די עגום הייתי אומר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית