הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבון מלא וחסר

elrameinii

משתמש מתחיל
69
14
נק' מוניטין:
49
69
14
רציתי לדעת אם לדוגמא התפריט שלי כולל 100 גרם שיבולת שועל ויש בה 16 גרם חלבון האם לחשב את זה בתור חלק מהחלבונים שאני אמור לאכול ביום או בגלל שזה חסר אז זה לא נספר?
בכללי אני יודע שאפשר לשלב בין חלבון מלא לחסר כדי להגיע לכמות הנדרשת אבל איך זה מתחלק כמה חלבון מלא נדרש וכמה חסר?

רציתי לדעת אם לדוגמא התפריט שלי כולל 100 גרם שיבולת שועל ויש בה 16 גרם חלבון האם לחשב את זה בתור חלק מהחלבונים שאני אמור לאכול ביום או בגלל שזה חסר אז זה לא נספר?
בכללי אני יודע שאפשר לשלב בין חלבון מלא לחסר כדי להגיע לכמות הנדרשת אבל איך זה מתחלק כמה חלבון מלא נדרש וכמה חסר?
אתה אמור לחשב כל חלבון. אבל בגלל שש״ש זה לא חלבון מלא, אתה יכול למשל לשתות אבקה חלבון או משהו בישביל להשלים לחלבון מלא.. בכל מקרה זה לא קריטי.

תספור רגיל כל עוד אתה מכניס כמה סוגי מזון וחלבון שונים.
אם יש לך כל יום משהו מהחי,דגנים וקטניות תספור כרגיל

אם יש לך כל יום משהו מהחי,דגנים וקטניות תספור כרגיל
ואז ייצא שהוא יספור גם את החלבון בקטניות וגם את החלבון בדגנים וזו לא ספירה נכונה, כי אם לדוגמא הוא אכל 20 ג' חלבון מקטניות ועוד 20 ג' חלבון מדגנים, הוא צריך לספור אותם כ20 ג' ולא 40.

מה שאני עושה זה סופר כל גרם של חלבון לא שלם, כחצי גרם חלבון. ז"א אם אכלתי עכשיו 10 ג' חלבון משיבולת שועל, אחשיב את זה כ-5 ג' חלבון. זה גם לא הכי מדויק אבל זה עדיף.

אם לדוגמא הוא אכל 20 ג' חלבון מקטניות ועוד 20 ג' חלבון מדגנים, הוא צריך לספור אותם כ20 ג' ולא 40.
זה ממש לא נכון, 20 מדגנים ו 20 מקטניות זה 40 גרם חלבון, נכון שאין בכל אחד את כל חומצות האמינו החיוניות, יש חלק מהן אבל עדיין בכמות של 20 גרם בכל אחת

תדאג שתגיע לכמות שאתה צריך כשבערך 70% או יותר ממקור מלא. אם הגעת לפחות מ-70% ממקור מלא, אז תצרוך עוד חלבון, ואז זה אמור להסתדר

זה ממש לא נכון, 20 מדגנים ו 20 מקטניות זה 40 גרם חלבון, נכון שאין בכל אחד את כל חומצות האמינו החיוניות, יש חלק מהן אבל עדיין בכמות של 20 גרם בכל אחת
לחלוטין לא נכון
הכוונה שלי ש20 גרם חלבון מקטניות ועוד 20 גרם חלבון מדגנים שווה ערך ל20 גרם חלבון שלם. מבחינה קלורית אכלת 40 גרם חלבון, מבחינת חלבון שהולך לבניית שריר זה רק 20.

הכוונה שלי ש20 גרם חלבון מקטניות ועוד 20 גרם חלבון מדגנים שווה ערך ל20 גרם חלבון שלם. מבחינה קלורית אכלת 40 גרם חלבון, מבחינת חלבון שהולך לבניית שריר זה רק 20.
זה לא באמת נכון, זה לא חצי מהכמות שאתה צריך מכל חומצת אמינו בכל אחד מהם

זה לא באמת נכון, זה לא חצי מהכמות שאתה צריך מכל חומצת אמינו בכל אחד מהם
בסדר, אבל עדיין יתקבלו 20 גרם של חלבון שלם בסוף, שהולכים לבניית שריר, גם אם בסוף יישארו "ספיירים" של חומצות אמינו (לכן אמרתי שזה לא הכי מדוייק).
אבל עוד יותר לא נכון לדעתי, זה לספור כל גרם חלבון לא שלם בתפריט. כי בפועל אתה לא תקבל 40 גרם חלבון שהולך לבניית השריר.

בסדר, אבל עדיין יתקבלו 20 גרם של חלבון שלם בסוף, שהולכים לבניית שריר, גם אם בסוף יישארו "ספיירים" של חומצות אמינו (לכן אמרתי שזה לא הכי מדוייק).
אבל עוד יותר לא נכון לדעתי, זה לספור כל גרם חלבון לא שלם בתפריט. כי בפועל אתה לא תקבל 40 גרם חלבון שהולך לבניית השריר.
זה מה שלא נכון.
בדרך כלל מה שהופך חלבון ללא מלא אלה כמויות נמוכות מהמצופה של מספר חומצות אמינו, לרוב 1-3 חומצות, זה כל ההבדל, ואפשר להגיע לכמות חלבון טובה גם ממקור לא מלא, אבל פשוט צריך יותר חלבון כדי להגיע לכמות טובה מכל חומצת אמינו.
אם נשתמש בדוגמא שלך, נגיד מ-20 ממקור אחד ו-20 ממקור אחר, נקבל 30-35 גרם של חלבון מלא כנראה

זה מה שלא נכון.
בדרך כלל מה שהופך חלבון ללא מלא אלה כמויות נמוכות מהמצופה של מספר חומצות אמינו, לרוב 1-3 חומצות, זה כל ההבדל, ואפשר להגיע לכמות חלבון טובה גם ממקור לא מלא, אבל פשוט צריך יותר חלבון כדי להגיע לכמות טובה מכל חומצת אמינו.
אם נשתמש בדוגמא שלך, נגיד מ-20 ממקור אחד ו-20 ממקור אחר, נקבל 30-35 גרם של חלבון מלא כנראה

תגיד, מה הסיבה שחלבון מהחי מעמיס יותר על הכליות לעומת מן הצומח?

העניין הזה לא כל כך ברור, בינתיים תאוריה המקובלת טוענת במהלך פירוק בשר אדום יש תוצרי לוואי שגורמים לעליית חומציות בגוף ופירוק של חלבון מהצומח גורם להבססה. החמצה יכולה לגרום לנזק לכליות וכך גם לעליה בלחץ דם.

העניין הזה לא כל כך ברור, בינתיים תאוריה המקובלת טוענת במהלך פירוק בשר אדום יש תוצרי לוואי שגורמים לעליית חומציות בגוף ופירוק של חלבון מהצומח גורם להבססה. החמצה יכולה לגרום לנזק לכליות וכך גם לעליה בלחץ דם.

מה לגבי עוף / ביצים / גבינות? רוב האנשים לא מתבססים על בשר אדום. עיינתי קצת בבדיקות דם של טבעוניים מתאמנים והקריאטינין היה די נמוך ביחס לממוצע למרות מסת שריר גבוהה מהממוצע, חייבת להיות איזושהי סיבה אני מניח.

זה משהו אחר, רמת קריאטינין לא תמיד אומרת לך על בריאות הכליה, במיוחד באנשים עם מסת שריר גבוה וצריכת מזון מן החי.

לא ירדתי לסוף דעתך, מה לא מסתדר לך?

למה בממוצע לאנשים שצורכים חלבון מן החי יופיע על הצג רמות קריאטינין / UREA גבוהות יותר מאשר טבעוניים? גם אם הצריכה די דומה (כולם מתאמנים) זו לפחות השוואה שאני אישית עשיתי לגבי אנשים שאני מכיר, זה לא איזה מחקר. אחרי זה שבדקתי על זה קצת ראיתי שכן יש הבדלים באופן כללי וזה לא היה משהו מקרי. אז מסקרן אותי, למה? אתה טענת שיש איזשהו קשר עם בשר אדום אבל אני טוען שרוב האנשים לא בדיוק מתבססים על בשר אדום ככה שיש כאן משהו אחר. סתם סקרנות, אולי אני אתחיל לעשות חושבים.

אני גם לא טוען את זה באופן חד משמעי, אם מישהו יבוא ויוכיח לי שזה לא נכון, סבבה. אבל ממה שאני ראיתי עד עכשיו כן יש קשר.

קריאטינין / UREA גבוהות יותר מאשר טבעוניים
כי אותם אנשים שצורכים מוצרים מהחי, בשר בפרט, מקבלים תוספת קריאטין מהתזונה. תפריט טבעוני לא מספק קריאטין והם צריכים להסתפק בקריאטין שהגוף שלהם מייצר (הוא מייצר בתכלס כמות מספקת) או לקחת תוסף. חלק מהקריאטין שיש בדם, לא משנה מה המקור שלו הפוך לקריאטינין והמולקולה הזאת יוצאת as is בשתן. ואז בבדיקת דם לפי ערך קריאטינין אפשר להעריך תפקוד כלייתי, אם כי לא מדויק ( כי נגיד אני שוקל 100 קילו ואוכל בשר אדום ולוקח תוסף יהיה לי המון קררטינין בדם וזה בסדר גמור, גברת בת 69 ששוקלת 55, צמחונית עם ערך גדול של קריאטינין כנראה זה יצביע על כשל כלייתי).

כי אותם אנשים שצורכים מוצרים מהחי, בשר בפרט, מקבלים תוספת קריאטין מהתזונה. תפריט טבעוני לא מספק קריאטין והם צריכים להסתפק בקריאטין שהגוף שלהם מייצר (הוא מייצר בתכלס כמות מספקת) או לקחת תוסף. חלק מהקריאטין שיש בדם, לא משנה מה המקור שלו הפוך לקריאטינין והמולקולה הזאת יוצאת as is בשתן. ואז בבדיקת דם לפי ערך קריאטינין אפשר להעריך תפקוד כלייתי, אם כי לא מדויק ( כי נגיד אני שוקל 100 קילו ואוכל בשר אדום ולוקח תוסף יהיה לי המון קררטינין בדם וזה בסדר גמור, גברת בת 69 ששוקלת 55, צמחונית עם ערך גדול של קריאטינין כנראה זה יצביע על כשל כלייתי).

אני מבין, אתה אומר שצורכים יותר קריאטין. אני פשוט הבנתי שהכמות קריאטין שמקבלים מהמזון כ''כ מינימלית, כי אפילו בשר שהוא ''עשיר בקריאטין'' אתה צריך לאכול כמויות די פסיכיות כדי להגיע לרמה של כפית קריאטין בתוסף, אז לא הנחתי שזו האפשרות ללמה זה קורה. כנראה כתפריט כולל לאורך זמן זה מה שעושה את ההבדל באמת. חשבתי אולי הכליות מתאמצות יותר וזה מוביל לתפקוד קצת יותר לקוי, לא שקריאטינין גבוה תמיד מעיד על בעיה כמו שאמרת, אבל באופן כללי.

אני לא לגמרי סגור על הסיבה, כנראה הרכב חומצות האמינו גורם ליותר תוצרים שדורשים סינון, אבל זה כנראה גם אותו עומס שקורה כשצורכים יותר חלבון.
בכל מקרה זה לא עומס בעייתי, הכליות מסתדרות עם זה בסדר גמור
בינתיים תאוריה המקובלת טוענת במהלך פירוק בשר אדום יש תוצרי לוואי שגורמים לעליית חומציות בגוף ופירוק של חלבון מהצומח גורם להבססה
האמת שזה כבר די מופרך, אלה לא שינויי בסיס-חומצה מספקים כדי להעמיס על שום מערכת, אם זה בכלל קורה

החמצה יכולה לגרום לנזק לכליות וכך גם לעליה בלחץ דם.
זה לא ממש נכון, אתה צריך חומציות ממש גבוהה, על חמצת, כזו שתפגע בכל מערכות הגוף, לא מדבר על שינויים מינימליים ביותר

למה בממוצע לאנשים שצורכים חלבון מן החי יופיע על הצג רמות קריאטינין / UREA גבוהות יותר מאשר טבעוניים?
קריאטינין יעלה בדם מ-2 סיבות: צריכה של יותר בשר, מה שאומר יותר קריאטין שמגיע מהתזונה (ואולי גם בגלל תיסוף חיצוני של קריאטין), ובגלל שקריאטינין שנמצא בשרירים משתחרר לדם אחרי אימון בגלל נזק שרירי.
האוראה תהיה גבוהה בגלל שהיא תוצר פירוק של חלבון, אז צריכה של יותר חלבון תוביל לפירוק גבוה יותר.

הסיבה שאלה נחשבים מדדים לתפקוד כליה היא שכאשר יש בעיה בתפקוד הכליה, היא לא מצליחה להפריש כראוי את החומרים האלה. הבעיה שאל מתאמנים אין מחסור בסילוק, אלא ייצור יתר, אז הכליות מתפקדות כראוי, פשוט זה נראה שלא

האמת שזה כבר די מופרך, אלה לא שינויי בסיס-חומצה מספקים כדי להעמיס על שום מערכת, אם זה בכלל קורה
זה לא ממש נכון, אתה צריך חומציות ממש גבוהה, על חמצת, כזו שתפגע בכל מערכות הגוף, לא מדבר על שינויים מינימליים ביותר
כמובן אני לא טוען שבחור בריא יאכל 3 סטייקים ויחטוף אצידוזיס מערכתי. יש פשוט המון מחקרים על כל המאזן הזה של החמצה\מצב כלייתי הגורמים משפיעים אחד על שני. מישהו עם בעיה כלייתית יסבול מדיאטה עשירה בבשר אדום בגלל העניין של החמצה ולהיפך.
High Dietary Acid Load Predicts ESRD among Adults with CKD
Estimation of net endogenous noncarbonic acid production in humans from diet potassium and protein contents
Bicarbonate Supplementation Slows Progression of CKD and Improves Nutritional Status
זה רק ממש כמה דוגמאות למה שאמרתי (מחקר שני נגיד בודק את השפעה של אצידוזיס כרוני שנגרם מדיאטה מערבית)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית