הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבון מלא וחסר

elrameinii

משתמש מתחיל
69
14
נק' מוניטין:
49
69
14
רציתי לדעת אם לדוגמא התפריט שלי כולל 100 גרם שיבולת שועל ויש בה 16 גרם חלבון האם לחשב את זה בתור חלק מהחלבונים שאני אמור לאכול ביום או בגלל שזה חסר אז זה לא נספר?
בכללי אני יודע שאפשר לשלב בין חלבון מלא לחסר כדי להגיע לכמות הנדרשת אבל איך זה מתחלק כמה חלבון מלא נדרש וכמה חסר?

כמובן אני לא טוען שבחור בריא יאכל 3 סטייקים ויחטוף אצידוזיס מערכתי. יש פשוט המון מחקרים על כל המאזן הזה של החמצה\מצב כלייתי הגורמים משפיעים אחד על שני. מישהו עם בעיה כלייתית יסבול מדיאטה עשירה בבשר אדום בגלל העניין של החמצה ולהיפך.
High Dietary Acid Load Predicts ESRD among Adults with CKD
Estimation of net endogenous noncarbonic acid production in humans from diet potassium and protein contents
Bicarbonate Supplementation Slows Progression of CKD and Improves Nutritional Status
זה רק ממש כמה דוגמאות למה שאמרתי (מחקר שני נגיד בודק את השפעה של אצידוזיס כרוני שנגרם מדיאטה מערבית)
בכל מה שמדובר על נזק מדובר פה אבל על אנשים עם כשל כליה כרוני, לא אנשים בריאים

נכון , אצלם אתה רואה יותר חזק את הבדלים 😃
זה לא מדויק, כי אצל אנשחם בריאים אין את הנזקים האלה.
צריך להבדיל בין עליה בדרישה התפקודית, לבין עבודה מעבר לריזרבה הפונקציונלית

אצל אנשים בריאים הנזק נמנע בגלל תפקוד תקין של איבר, אבל אותו איבר תחת עומס לאורך הזמן יתחיל להראות בעיות.
יותר קל לראות את זה על דוגמה מופשטת. יש כבד ורעלן מסוים. כל עוד כבד תקין - רעלן עובר פירוק, אך התמודדות כרונית עם רעלן תגרום לפגיעה בכבד. פגיעה בכבד תגרום לירידה בפירוק הרעלן והשפעה של רעלן על גוף המטופל. אם ניקח מטופל שיש לו כשל כבדי, אנחנו ישר נראה השפעה של רעלן כי שום דבר לא מפרק אותו.

אבל אותו איבר תחת עומס לאורך הזמן יתחיל להראות בעיות.
החלק הזה מעולם לא הוכח. היו הרבה מחקרים שבאו לבדוק האם עליה בתפקוד הכליה לאורך זמן יוביל לפגיעה באדם בריא, ומעולם לא נמצא נזק נכון להיום.

צריכה מוגברת של בשר או שומן מהחי מורידה את תפקוד הכליה ומגבירה סיכוי לאלבומינוריה.
Associations of Diet with Albuminuria and Kidney Function Decline
זה מחקר באיכות ירודה מאוד שלא מוכיח כלום.
זה מחקר מבוסס על סקר תזונתי שמולא כל 4 שנים, ככה שכבר הבקרה בו נמוכה עד אפסית, וכל מה שהוא הראה זה ירידה ב-eGFR, מה שלא מוכיח פגיעה בתפקוד הכליות, כי הערך הזה יורד גם כשצורכים יותר חלבון או מתאמנים, בגלל שהוא מבוסס על הקריאטינין ואוראה כמו שציינתי קודם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית