הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה הניסיון שלכם עם תוסף מגנזיום ועם כורכומין?

שיר1

משתמש קבוע
1,286
1,413
נק' מוניטין:
1,912
1,286
1,413
מודעת לכך שהנושא חרוש ממש. וכן, ערכתי חיפוש.
ועדיין סקרנית לשמוע מה הניסיון שלכם. לא הדעה. לא מחקרים (אלא אם כן התחדש משהו לאחרונה). ניסיון אישי.
למעשה, ניסיון של חברים גם עובד פה 🤩

(שוקלת לתסף כחלק מסדרת נסיונות לשפר את ההתאוששות שלי ולחזור למצב תקין לאחר פציעה)

תודה רבה!!

מה סדר גודל הצריכה היומית שלך?
וכמה כורכומין לפועל יש שם?
אני אוכל כמות בגודל של חצי מהאצבע הקטנה שלי.
ואין לי מושג כמה כורכומין יש שם.
אני פשוט תמיד מעדיף ללכת לדבר האמיתי אם אפשר.

אני פשוט אוכל את השורש עצמו.

אני לא צריך לדאוג מאיזה חברה היא. אני פשוט תולש חתיכה יפה ואוכל.
כמה שאני יודע מה שיש לך בכדורים אלה כמויות הרבה יותר גדולות ממה שאתה משיג מהשורש עצמו

הכמות המומלצת לצריכה של Curcumin על פי מה שיצא לי לקרוא וכפי שכתוב על רוב התוספות (וכן, אני יודע שזה לא אומר הרבה) עומדת על 500mg ועד 2000mg, זה גם מקביל להמלצות NIH. הדבר אומר צריכה של לפחות 5~ גרם של שורש כורכום (וזה די קשה לצרוך כמות כזאת). לא לשכוח שבלי Piperine הספיגה די מינימלית.

לדעתי, זה הרבה יותר מידי התעסקות על משהו שקשה יהיה להגיד באופן חד משמעי שהוא באמת עוזר לאחר הצריכה.

מאיפה קונים דבר כזה? חח
בשוק, ולפעמים בסופר.
כמה שאני יודע מה שיש לך בכדורים אלה כמויות הרבה יותר גדולות ממה שאתה משיג מהשורש עצמו
אני לא כל כך מאמין בזה.
בסופו של דבר הם מקבלים את החומר שלהם מהצמח.
קשה לי להאמין שהם ישאירו את המחיר של כל קפסולה פחות מ 2 שקל אם אכן היה נדרש 50 גרם שורש איכותי ליצור אותו.
כל חברה של צמחים היום אוהבת לספר על הטכנולוגיה החדשה שלהם לשיפור ספיגה ויעילות הצמח.

אבל לדעתי השורש עצמו מכיל את החומר בצורה הכי טובה שלו.

אשמח אם מישהו יוכל לספק לי מידע אמין לגבי איכות התוסף או כמות החומר הפעיל שבאמת יש בתוסף על פני השורש עצמו.
כמה לדעתכם שווה ערך כדור בודד לשורש עצמו.

לפני כמה שנים היו לי כאבי מרפק בסקוואט, ברמה שהייתי מתקשה לעשות כל לחיצה אחרי סקוואט. עבדתי על הטכניקה והכל אבל הכאב נשאר, גם הפסקתי להתאמן לכמה חודשים (לא בגלל זה), כשחזרתי לשפוף הכאבים חזרו. המליצו לי אז לתסף בכורכומין, עם 2 גרם ביום הכאב נעלם תוך שבועיים-שלושה.
לגבי מגנזיום הרגשתי שהשינה חזקה יותר, אבל לאחרונה כשניסיתי שוב, ואני תמיד בחוסר שינה אז ראיתי שיותר קשה לי להרים את עצמי בבוקר.
בשוק, ולפעמים בסופר.
אתה פשוט אוכל את השורש או טוחן/מגרד אותו לסלט, תבשיל או משהו? איזה טעם יש לו?
מישהו יודע כמה חומר פעיל יש בתבלין כורכום לעומת הכדורים?

אתה פשוט אוכל את השורש או טוחן/מגרד אותו לסלט, תבשיל או משהו? איזה טעם יש לו?
מישהו יודע כמה חומר פעיל יש בתבלין כורכום לעומת הכדורים?
אני זורק את השורש במסחטת מיצים שלי עם הגזר והכל, ושותה אותו במיץ.
היה לי חבר שפשוט לעס אותו כמו שהוא לבד.

יש לו טעם חזק וכובש. הוא משתלט על מה שתכניס אותו. לכן צריך לערבב אותו עם המון דברים אחרים כדי שלא תרגיש אותו יותר מידי.
הטעם שלו בדיוק כמו הטעם של התבלין היבש.

היה לי גם חבר שהיה שותה כף של התבלין היבש כל יום, ואמר שזה עזר לו.

אני זורק את השורש במסחטת מיצים שלי עם הגזר והכל, ושותה אותו במיץ.
אה נכון שכחתי שאתה שותה את המיץ פלא 😁
היה לי גם חבר שהיה שותה כף של התבלין היבש כל יום, ואמר שזה עזר לו.
טוב זה הארדקור מדי, אני שם באורז, גם כי זה טעים לי

אשמח אם מישהו יוכל לספק לי מידע אמין לגבי איכות התוסף או כמות החומר הפעיל שבאמת יש בתוסף על פני השורש עצמו.
Recent Developments in Delivery, Bioavailability, Absorption and Metabolism of Curcumin: the Golden Pigment from Golden Spice מחקר מאוד נחמד לגבי כורכום, שמרכז הכל - גם השפעה, מטבוליזם, יתרונות של דרכי מתן שונים (כדורים וקפסולות, הזרקה, אכילה וכו').

בכלליות חסרון הכי גדול בצריכה של שורש כורכום, תבלין או תמציות פשוטות שהם כמעט לא נספגים , בגלל הסביבה המימת בעיקר. לכן הביאו את כל השדרוגים כמו כורכום בתוך ליפוזומים וכו'
למרות שיש כמה מחקרים שטוענים ששורש טבעי בעל יתרונות נוספים בהשוואה לכדורים, כי יש רכיבים שיורדים בהכנה של תמצית.
אולי כדאי לך לטחון את השורש עם שמש זית בנפרד משאר השייק שלך, דומה לסיפור של גזר. הרי גזר בלי סביבה שומנית מאבד את רוב הגדול של התועלת שלו

שתלתי את השורש בעדנית ובגינה, הוא גדל ממש חזק,תרכשו שורשים שגדלו קצת ותשתלו, לא תצטרכו לקנות עוד.

פעם השתמשתי בשל dr best, היה יחסית יקר, השיפור שראיתי לא היה משמעותי.
איזה אחד מומלץ יותר? אני עם פציעה שלא עוברת

Recent Developments in Delivery, Bioavailability, Absorption and Metabolism of Curcumin: the Golden Pigment from Golden Spice מחקר מאוד נחמד לגבי כורכום, שמרכז הכל - גם השפעה, מטבוליזם, יתרונות של דרכי מתן שונים (כדורים וקפסולות, הזרקה, אכילה וכו').

בכלליות חסרון הכי גדול בצריכה של שורש כורכום, תבלין או תמציות פשוטות שהם כמעט לא נספגים , בגלל הסביבה המימת בעיקר. לכן הביאו את כל השדרוגים כמו כורכום בתוך ליפוזומים וכו'
למרות שיש כמה מחקרים שטוענים ששורש טבעי בעל יתרונות נוספים בהשוואה לכדורים, כי יש רכיבים שיורדים בהכנה של תמצית.
אולי כדאי לך לטחון את השורש עם שמש זית בנפרד משאר השייק שלך, דומה לסיפור של גזר. הרי גזר בלי סביבה שומנית מאבד את רוב הגדול של התועלת שלו
התועלת שאתה מתכוון בגזר כמובן מתיחס לוויטמין A שיש לגוף פוטנציאל לקבל מהבטא קרוטן. שצריך שומן, כי וויטמין A מסיס בשומן.
אני שותה את המיץ בעיקר בארוחת בוקר עם כמה ביצים ושמן זית.
בסופו של דבר השניים יושבים יחד בקיבה.

אבל תודה על הלינק והעיצה.

מגנזיום 400 מ''ג - שינה יותר טובה בלילה, יכול להיות שגם עוזר לי לא להרגיש תפוסה כמעט אף פעם אחרי אימון
כורכום - בעבר השתמשתי לא ממש הרגשתי שיפור משמעותי

שתלתי את השורש בעדנית ובגינה, הוא גדל ממש חזק,תרכשו שורשים שגדלו קצת ותשתלו, לא תצטרכו לקנות עוד.

פעם השתמשתי בשל dr best, היה יחסית יקר, השיפור שראיתי לא היה משמעותי.
איזה אחד מומלץ יותר? אני עם פציעה שלא עוברת
במקרה שלי השתמשתי במותג הבית של ויטה קוסט.
קח בחשבון שזה לא איזה כדור פלא שמרפא פציעות

הכמות המומלצת לצריכה של Curcumin על פי מה שיצא לי לקרוא וכפי שכתוב על רוב התוספות (וכן, אני יודע שזה לא אומר הרבה) עומדת על 500mg ועד 2000mg, זה גם מקביל להמלצות NIH. הדבר אומר צריכה של לפחות 5~ גרם של שורש כורכום (וזה די קשה לצרוך כמות כזאת). לא לשכוח שבלי Piperine הספיגה די מינימלית.

לדעתי, זה הרבה יותר מידי התעסקות על משהו שקשה יהיה להגיד באופן חד משמעי שהוא באמת עוזר לאחר הצריכה.
גם עם פיפרין הספיגה מינימלית. 2000 מ"ג כורכומין בשילוב פיפרין יתנו לך רמות כורכומין בדם ששוות למאית ממה שתקבל מכדור longvida\meriva אחד. שמכיל 400 מג כורכומין אגב.

נראה כאילו יש כאן פרזנטור של החברה הזאת:s49:
כן. ואם תעיין בהודעות שלי אתה תמצא שאני גם פרזנטור של קנאביס. אומגה 3. ועוד כל מני.

בקיצור. ציינתי שתי שמות של חברות. שתיהם מתחרות בינהם.
והסיבה שציינתי היא כי הם לא מוכרות מספיק בישראל.

ייתכן, אני לא שולל. על בסיס מה זה נאמר?
על בסיס עשרות מחקרים שבדקו את הספיגה של כורכומין. כורכומין + פיפרין, ועוד, בהשוואה לטכניקות מיוחדות.
כורכומין בפני עצמו כמעט ולא נספג. אז להוסיף פיפרין לפי המחקר הזה מגביר את הספיגה פי 7.
זה עדיין לא יעיל. כי כורכומין בפני עצמו בקושי נספג. אז הפי 7 הזה הוא משמעותי ביחס לכורכומין. אבל ביחס לפורמולות מתקדמות, כורכומין ופיפרין נחשבים ללא יעילים

Analysis of different innovative formulations of curcumin for improved relative oral bioavailability in human subjects
יש גם כמה מילים על פיפרין. longvida, כורכומין בפני עצמו, ופורומולות חדשות שעדיין לא זמינות לצרכנים ונמצאות בפיתוח.

אני שנים לוקח 400 מג מגנזיום ציטראט כל יום לפני השינה , ככה ששכחתי איך זה בלי זה אבל לפעמים שאני לוקח 600-800 מג אני מרגיש שינה טובה יותר והתאוששות טובה יותר אך היציאות בעיתיות , דעתכם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית