הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם שיפור RM5 ישפיע גם על RM10?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
האם שיפור של RM כלשהו נניח שיפור של כמות החזרות למשקל 100 ק"ג מ-5 ל-6 כלומר שיפור RM5=100KG ל-RM6=100KG ישפיע גם על המשקל שאהיה מסוגל להרים ל-10 חזרות בהכרח?

האם ייתכן מצב שאדם שיפר את ה-RM2 שלו מ-107.5KG ל-110KG אבל ה-RM8 שלו נשאר אותו דבר?

האם ייתכן אדם ששיפר את ה-RM10 שלו מ-90KG ל-95KG אבל ה-RM3 שלו נותר זהה לחלוטין?

אני מנסה להבין האם שיפור כמות החזרות למשקל מסוים בחזרות הגבוהות (10 חזרות לדוגמה) יכול בעקיפין לשפר את כמות החזרות שאני מסוגל לעשות עם משקל כבד יותר.

האם שיפור של RM כלשהו נניח שיפור של כמות החזרות למשקל 100 ק"ג מ-5 ל-6 כלומר שיפור RM5=100KG ל-RM6=100KG ישפיע גם על המשקל שאהיה מסוגל להרים ל-10 חזרות בהכרח?

האם ייתכן מצב שאדם שיפר את ה-RM2 שלו מ-107.5KG ל-110KG אבל ה-RM8 שלו נשאר אותו דבר?

אני מנסה להבין האם שיפור כמות החזרות למשקל מסוים בחזרות הגבוהות (10 חזרות לדוגמה) יכול בעקיפין לשפר את כמות החזרות שאני מסוגל לעשות עם משקל כבד יותר.
כן. אבל ככל שמס' החזרות גבוה יותר פוחתת ההשפעה באופן משמעותי.
שיפור ה-RM5 יגדיל לך את ה-RM1.
שיפור ה-RM15 למשל ייתן תמורה הרבה יותר זניחה.

שיפור ב-5RM בדרך כלל יבוא לידי ביטוי גם על ה-10RM.

שיפור של 2.5 קילו ב-2RM לא בהכרח יבוא לידי ביטוי על ה-8RM (אבל יכול להיות שכן).

השיפור ב-RM2 יכול לקרות בזכות משהו כמו RATE-CODING, שזאת התדירות שבה העצב שולח לשריר אותות להתכווץ, להוציא מקסימום כוח מכל סיב בכמה שפחות זמן, "לתת הכל" לתוך מספר מצומצם של חזרות, במקרה כזה לא בהכרח תראה שיפור ב-RM8, כי שם על פי מיטב הבנתי התשישות הופכת להיות גורם מגביל ושיפור ב-RATE CODING זה לא משהו שיעזור שם, ויכול גם להפריע...

תאר לעצמך סט של 8 שבו אתה כמעט מעיף את המשקל באוויר בחזרות הראשונות, אבל אחרי החמישית שלושת האחרונות בקושי זזות והטכניקה מתחילה להשתבש כי התשת את עצמך בזה שהשריר נתן הכל בחזרות הראשונות כמו שהרגלת אותו.

איך תוספת של 5 קילו ל-10RM תבוא לידי ביטוי על ה-3RM? רוב הסיכויים שתראה שיפור כלשהו אבל יכולים להיות מקרים יוצאים מן הכלל.

אני זוכר שפרסמת מתישהו שאתה מתאמן מעל 10 שנים,כל הכבוד על ההתמדה,לאיזה פיזיק הגעת לאחר 10 שנים של אימונים?

תיאורטית, אמור להיות קשר ישיר.

אבל לדוגמא, אם אני מתמקד ב4-6 חזרות. יש מצב שבטווח גבוה מאוד נגיד 30 חזרות, אוכל לסגור משקל נמוך כי אשפוך לאגר לפני.

לפני כמה שנים המאמן שלי נתן לי AMRAP עם 160 סקוואט, סגרתי 17 חזרות, החזרה האחרונה עלתה די חלק אבל לחלוטין נגמר לי האוויר. יכול להיות שעם 150 הייתי נותן מספר מאוד דומה.

• פותח/ת השרשור
@Serg
פיזיק שהולכת ומידרדרת ככל שיש לי פחות זמן להתאמן והגיל מתקדם והתזונה גרועה חחחח.
גנטית אני לא מאלה שצוברים מאסה מהר אז אני שוקל 75 סה"כ ולפני 5 שנים שקלתי 70 ככה שאני לא מתקדם במשקל הגוף יותר מדיי. בשיא החיטוב הייתי על 6% שומן אבל זה היה לפני 8 שנים ובאמת הייתי נורא "ורידי" אבל שקלתי 69.

היום יש לי טיפה "צדאדים" וקוביות שהולכות ומיטשטשות. בקיצור חרא פיזיק. חחח

@Serg
פיזיק שהולכת ומידרדרת ככל שיש לי פחות זמן להתאמן והגיל מתקדם והתזונה גרועה חחחח.
גנטית אני לא מאלה שצוברים מאסה מהר אז אני שוקל 75 סה"כ ולפני 5 שנים שקלתי 70 ככה שאני לא מתקדם במשקל הגוף יותר מדיי. בשיא החיטוב הייתי על 6% שומן אבל זה היה לפני 8 שנים ובאמת הייתי נורא "ורידי" אבל שקלתי 69.

היום יש לי טיפה "צדאדים" וקוביות שהולכות ומיטשטשות. בקיצור חרא פיזיק. חחח
הבנתי,ניסית עוד צורת אימונים?

הקשר יכול להיות חזק מאוד עד חלש מאוד, הכל תלוי בכמה הם רחוקים אחד מהשני וכמה זה משפיע עליך ספציפית.
שיפור של 10RM לא בהכרח ישפר את ה-5RM, או לפחות לא בהכרח בצורה פרופורציונלית, וההשפעה על ה-1RM כנראה תהיה כל כך חלשה שבכלל אפשרי שבכל הזמן שעבדת על ה-10RM איבדת חלק מהיכולת הקשורה ל-1RM שהוא ירד במידה מסויימת, אבל אם למשל תשפר את ה-2-3RM שלך, כמעט בטוח שה-1RM יתחזק, כי הם קרובים מאוד.
בנוסף יש אנשים ששיפור של ה-10RM שלהם ישפר משמעותית את ה-5RM, ויש כאלה שישפר מעט מאוד, זה מאוד אינדיבידואלי

• פותח/ת השרשור
@Serg
אני לא במקום של לרדוף אחרי איך הגוף נראה. אני אבא עייף חחחח.
אני מנסה לשפר תוצאה לאורך הזמן. הכי פשוט.
@kotzer
אז בעצם מציאת טווח החזרות האפקטיבי ביותר *עבורי* יהיה דבר שאצליח למצוא פשוט על ידי ניסוי וטעייה לאורך הזמן. אם אני מבין נכון. כלומר לנסות לעבוד בטווח מסוים למשך נניח חצי שנה, ולראות.

אז בעצם מציאת טווח החזרות האפקטיבי ביותר *עבורי* יהיה דבר שאצליח למצוא פשוט על ידי ניסוי וטעייה לאורך הזמן. אם אני מבין נכון. כלומר לנסות לעבוד בטווח מסוים למשך נניח חצי שנה, ולראות.
הכוונה שלי היא שאם אתה רוצה להתחזק בטווח חזרות מסויים כנראה הכי טוב יהיה לעבוד בטווח החזרות הזה, לפחות בתרגיל שבו אתה רוצה להתחזק.
להתחזק בטווח חזרות שונה כדי לשפר את טווח החזרות שאתה כן רוצה להשתפר בו זה סוג של אימונים שעובד, אבל אני מאמין שהוא פחות מאידאלי

• פותח/ת השרשור
@MasterSplitter
המטרה לשפר את ה-RM10 בבנץ' או פשוט להגיע למצב שאני עושה 10 חזרות עם 100 ק"ג.

בעליות מתח המטרה להגיע ל-8 חזרות עם 40 ק"ג תוספת משקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית