הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סופרים ערכים

• פותח/ת השרשור
בגדול כן, אבל משנה להם יותר הערכים הסופיים של החלבון, פחמימה ושומן, ולא רק הקלוריות
מה זה אומר ערכים סופיים?
נניח והם צריכים 40 גרם חלבון 30 גרם פחמימה ו10 גרם שומן. ככה או ככה הם צרכו 250 קלוריות. לא? או שיש לי בעיה קשה בהבנת הנקרא?🤦‍♂️

מה זה אומר ערכים סופיים?
נניח והם צריכים 40 גרם חלבון 30 גרם פחמימה ו10 גרם שומן. ככה או ככה הם צרכו 250 קלוריות. לא? או שיש לי בעיה קשה בהבנת הנקרא?🤦‍♂️
הערכים שצריך להגיע אליהם כל יום

זה לא סותר, עדיין עושים ספירה, פשוט לא לפי קלוריות. גם אני עושה ככה בחצי שנה האחרונה.
נכון שחלבון למשל הוא 4 קלוריות, וכל מה שנאכל בסופו של דבר נמדד בקלוריות,
אבל באופן אישי לי יותר נוח ומדויק להגיע לערכים שלי אם אני מחשב אותם פרטני, ולא לפי סכום קלורי.

מה זה אומר ערכים סופיים?
זה לא שאלה של המטרה, אלא הדרך.
אנשים שסופרים קלוריות לא תמיד אכפת להם מאיפה מגיעות הקלוריות, העיקר להגיע ל-X קלוריות בסוף היום, ומי שגם סופר את הערכים אכפת לו להגיע לערכי מינימום מסויימים, או מספר מטרה לכל מאקרו

בגדול כן, אבל משנה להם יותר הערכים הסופיים של החלבון, פחמימה ושומן, ולא רק הקלוריות

יש חשיבות לפחמימה ושומן בהיבט של בנייה ופיתוח הגוף/שריר?
כי להבנתי אנשים מקפידים לצרוך חלבון בכמות הנדרשת (כלומר 1.6~2.0 כפול משקל הגוף) ופחות מסתכלים על שומן ופחמימה. על שומן אני יכול להבין, אנשים מנסים להיפטר ממנו בתהליך חיטוב, השאלה עד כמה נחוץ לצרוך פחמימה ובאיזה יחס?

• פותח/ת השרשור
זה לא שאלה של המטרה, אלא הדרך.
אנשים שסופרים קלוריות לא תמיד אכפת להם מאיפה מגיעות הקלוריות, העיקר להגיע ל-X קלוריות בסוף היום, ומי שגם סופר את הערכים אכפת לו להגיע לערכי מינימום מסויימים, או מספר מטרה לכל מאקרו
אוי הסבר מעולה. תודה

יש חשיבות לפחמימה ושומן בהיבט של בנייה ופיתוח הגוף/שריר?
כי להבנתי אנשים מקפידים לצרוך חלבון בכמות הנדרשת (כלומר 1.6~2.0 כפול משקל הגוף) ופחות מסתכלים על שומן ופחמימה. על שומן אני יכול להבין, אנשים מנסים להיפטר ממנו בתהליך חיטוב, השאלה עד כמה נחוץ לצרוך פחמימה ובאיזה יחס?
צריך מינימום של שניהם. שומן חשוב להורמונים, ופחמימה כן יש לה אפקט אנאבולי מסויים, למרות שגם כאן כנראה יש איזו תקרה מסויימת שממנה לא נראה הבדל.
צריך לפחות 0.6-0.8 גרם לקילו של שומן, ולפחות גרם לקילו של פחמימה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית