הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי כתף אחורית

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
עשיתי אתמול אימון כתפיים שכלל 3 סטים של לחיצה בעמידה, 3 סטים של הרחקות לצדדים, 3 סטים של הרחקות לפנים, ובסוף 3 סטים של רוורס פלייס לכתף אחורית.

למחרת היום ביצעתי עליות מתח עם משקל, והרגשתי שהגב שלי תפוס ומוחלש מאימון של יום אמש. אימון שעבר היה לי קל יותר ובאימון הנוכחי משמעותית יותר קשה. באימון גב שעבר היה לי יום מנוחה לפני.

יש מצב שהתרגיל לכתף אחורית הוא זה שהשפיע על הגב התפוס? ממש הרגשתי את הגב בביצוע שלו ואני חושד שזה טיפה התיש אותי לאימון גב.

אימון כתף אחורי בהחלט מתיש את הגב, גם בלי קשר במתח הכתפיים עובדות, כך שאימון כתפיים יכול להשפיע.
השאלה היא, מאיזה סיבה אתה עושה 12 סטים לכתפיים? זה נפח מאוד גבוה

• פותח/ת השרשור
תרגיל ראשון לחיצה בעמידה 3 סטים של 3 חזרות עם 60 ק"ג(שוקל 75).

אח"כ 3 תרגילים של 3 סטים כל תרגיל עם משקל נמוך, 10-12 ק"ג כל דאמבל, סטים עם מנוחה של דקה בין סט לסט, לוקח לי בערך 10-12 דק' להשלים את הסטים האלה (ובערך עוד 10-12 דק' לתרגיל הראשון שם אני נח כ-3-4 דק' בין הסטים).

זה נחשב נפח גבוה?

תלוי בתוכנית ובעומס שבועי.
12 סטים כתפיים באימון אחד זה די הרבה, בלי קשר לעומס שבועי, כי בכל מקרה זה המון עומס לשריר לזמן מאוד קצר, ובלי קשר אם עובדים בנפח גבוה, עדיף לחלק את העומס ל2 ימים שונים ולא כל הנפח ביום אחד.

יכול להיות שתגיד לי עכשיו שהנפח הכללי השבועי הוא מה שמשנה ואפשר לחלק את זה איך שרוצים. אבל יש כבר מחקרים שהוכיחו שזה לא נכון. ועדיף לחלק נכון מאשר לא לחלק בכלל או לחלק ליותר מדי ימים.

12 סטים כתפיים באימון אחד זה די הרבה, בלי קשר לעומס שבועי, כי בכל מקרה זה המון עומס לשריר לזמן מאוד קצר, ובלי קשר אם עובדים בנפח גבוה, עדיף לחלק את העומס ל2 ימים שונים ולא כל הנפח ביום אחד.

יכול להיות שתגיד לי עכשיו שהנפח הכללי השבועי הוא מה שמשנה ואפשר לחלק את זה איך שרוצים. אבל יש כבר מחקרים שהוכיחו שזה לא נכון. ועדיף לחלק נכון מאשר לא לחלק בכלל או לחלק ליותר מדי ימים.

זה די הרבה, יש מתאמנים שעושים כל יום אימון על שריר אחר אז מה הציפייה ביום כתפיים לעשות 8 סטים?
ויש מי שמתאמן ABC 3 פעמים בשבוע ויוצא לו לעשות כתפיים פעם בשבוע, למיטב הבנתי זה רלוונטי לעומת מישהו
שעושה כתפיים 3 פעמים בשבוע בFBW.

יכול להיות שברוורס פלייס טווח התנועה שלך ארוך מדי ואתה מערב הרבה את הגב. תעשה ניסוי קטן, תיקח את הידיים אחורה לאט לאט בלי משקל ותרגיש מה הטווח שממנו הגב מתחיל להתכווץ, ותעצור בדיוק לפני זה בתרגיל.

לפי דעתי (ואני לא לבד) ההרחקה לפנים די מיותרת, הדלתא הקדמית עובדת בכל הלחיצות. בספק אם זה מה שגרם לירידה בביצועים במשיכות, סביר
להניח שזה השילוב של הרוורס פלייס והלחיצה. באשכול השני שלך הצעתי שתעבוד על הכתפיים והמתח באותו האימון.

לפי דעתי (ואני לא לבד) ההרחקה לפנים די מיותרת, הדלתא הקדמית עובדת בכל הלחיצות. בספק אם זה מה שגרם לירידה בביצועים במשיכות, סביר
להניח שזה השילוב של הרוורס פלייס והלחיצה. באשכול השני שלך הצעתי שתעבוד על הכתפיים והמתח באותו האימון.
לגמרי. ראית פעם מישהו ואמרת ׳וואו, יש לו פיגור בכתף הקדמית?׳. זה סתם אובר טריינינג גם, מספיק עבודה בלחיצות. ובנוסף זה תורם לחוסר פרופורציה שיש להמון מתאמנים בין החלק הקדמי לאחורי, ואת זה מאזנים עם עבודת גב וכתף אחורית

לגמרי. ראית פעם מישהו ואמרת ׳וואו, יש לו פיגור בכתף הקדמית?׳. זה סתם אובר טריינינג גם, מספיק עבודה בלחיצות. ובנוסף זה תורם לחוסר פרופורציה שיש להמון מתאמנים בין החלק הקדמי לאחורי, ואת זה מאזנים עם עבודת גב וכתף אחורית
חובה לבודד אחורית

הסכמה,איך הולך אם הסייקל?
הולך מעולה, עברתי קצת יותר מחצי. משקלים בכלל טסים. כנראה אעדכן בתמונה של לפני אחרי כמה ימים אחרי שאסיים. משקל אגב עליתי 3.5 קילו, וממה שנראה לא הרבה שומן מתוך זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית