הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות לגבי תרגילים שונים

lolmit

משתמש פעיל
354
19
נק' מוניטין:
109
354
19
1. רציתי לדעת מה ההבדל בין מתח צר(רוחב כתפיים) למתח רחב?
2. האם סקוואט עובד על עוד שרירים חוץ משרירי הרגליים(לפי מה שהבנתי כן, רק רוצה לאשר את זה) ואם כן על איזה שרירים?
3. האם זה משנה איפה ממקמים את הידיים כשרוצים לעשות מקבילים? בתחילת הידיות,באמצע שלהם או בסופם? ורציתי לדעת האם מקבילים שמים דגש על יד אחורית כשריר עיקרי?
תודה רבה מראש חבר'ה 😛

• פותח/ת השרשור
תכנון מורכב ועמוס ברמות.
למתחילים אין צורך בתכנון כה מורכב.
אתה תגדל מכל דבר בהתחלה, רק אם מתקיים עיקרון הפרוגרסיב אוברלואד (הדרך הטובה ביותר היא בהעלאת משקלי העבודה).
בתכנית הזו אני מתקשה להאמין שמתקיים העיקרון הנ"ל.
יש לך בתכנית כל כך הרבה תרגילים מיותרים שאני מאמין שאתה כמעט ולא מתקדם אם בכלל.
עדיף שתדבוק בתכנית פשוטה, עם תרגילים מורכבים בהם תעלה את משקלי העבודה בצורה יחסית ליניארית (בהתחלה לפחות זה יהיה ליניארי) ותרגילי עזר שמשלימים נפח (גם בהם תהיה התקדמות אבל בצורה שונה).
בנוסף, עדיף שתגוון בטווחי החזרות (גיוון יכול להיות טווח חזרות נמוך בתרגילי הבסיס המורכבים וטווח חזרות גבוה בתרגילים המבודדים).
זאת השאלה שלי ,
למה לדעתך האקסטרה תרגילים הם מיותרים? יש פה עקרון של כל המוסיף גורע? הרי ההיגיון שלי אומר שככל שאתה עושה יותר תרגילים יש יותר עומס על השריר לא?
אגב אשמח אם תגיד לי איזה לדעתך הם התרגילים המיותרים, אני לא באמת יודע למיין אותם לפי ההסברים שלך מכיוון שאני לא יודע מה התרגילים המורכבים ומה המבודדים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית