הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות לגבי תרגילים שונים

lolmit

משתמש פעיל
354
19
נק' מוניטין:
109
354
19
1. רציתי לדעת מה ההבדל בין מתח צר(רוחב כתפיים) למתח רחב?
2. האם סקוואט עובד על עוד שרירים חוץ משרירי הרגליים(לפי מה שהבנתי כן, רק רוצה לאשר את זה) ואם כן על איזה שרירים?
3. האם זה משנה איפה ממקמים את הידיים כשרוצים לעשות מקבילים? בתחילת הידיות,באמצע שלהם או בסופם? ורציתי לדעת האם מקבילים שמים דגש על יד אחורית כשריר עיקרי?
תודה רבה מראש חבר'ה 😛

2. ישבן ובטן.
3. לא הבנתי את השאלה, אילו ידיות? בכל מקרה אפשר להפוך את המקבילים לעבודה בעיקר על יד אחורית, לא יודע אם הייתי ממליץ על זה.

לגביי מתח, פשוט תעבוד קצת יותר מרוחב כתפיים, לשנות את מנח כף היד משנה את העבודה של המסייעים(בעיקר ידיים, הבנתי שבמתח הטרפזים עובדים הרבה יותר מבצין אפס)

1. רציתי לדעת מה ההבדל בין מתח צר(רוחב כתפיים) למתח רחב?
לא באמת, תלוי כמובן גם מה אתה מגדיר מתח צר ומה רחב.
החלק העיקרי שאתה צריך להתמקד בו הוא טווח תנועה כמה שיותר גדול של הזרוע (או של המרפק ביחס לכתף). הרבה אנשים חושבים שמתח כמה שיותר רחב יעבוד יותר על הגב, אבל זה גורם להם לטווח תנועה כל כך קצר שזה שלא יעיל בכלל.

2. האם סקוואט עובד על עוד שרירים חוץ משרירי הרגליים(לפי מה שהבנתי כן, רק רוצה לאשר את זה) ואם כן על איזה שרירים?
על כולם, סקוואט כבד יעבוד אפילו על שרירי הלסת

3. האם זה משנה איפה ממקמים את הידיים כשרוצים לעשות מקבילים? בתחילת הידיות,באמצע שלהם או בסופם? ורציתי לדעת האם מקבילים שמים דגש על יד אחורית כשריר עיקרי?
תלוי במקבילים. אם אלה מקבילים שיוצאים בזווית, אז זה לא באמת משנה לתרגיל, אלא יותר בשביל הבדלים אינדיבידואליים בין אנשים לאחיזה נוחה.
ויש יותר מדרך אחת לעבוד במקבילים. ככל שתישען יותר קדימה ככה העבודה תהיה יותר ממוקדת חזה ופחות יד אחורית, למרות שזה יוצר הבדלים קטנים יחסית ולא גדולים

• פותח/ת השרשור
2. ישבן ובטן.
3. לא הבנתי את השאלה, אילו ידיות? בכל מקרה אפשר להפוך את המקבילים לעבודה בעיקר על יד אחורית, לא יודע אם הייתי ממליץ על זה.

לגביי מתח, פשוט תעבוד קצת יותר מרוחב כתפיים, לשנות את מנח כף היד משנה את העבודה של המסייעים(בעיקר ידיים, הבנתי שבמתח הטרפזים עובדים הרבה יותר מבצין אפס)

לא באמת, תלוי כמובן גם מה אתה מגדיר מתח צר ומה רחב.
החלק העיקרי שאתה צריך להתמקד בו הוא טווח תנועה כמה שיותר גדול של הזרוע (או של המרפק ביחס לכתף). הרבה אנשים חושבים שמתח כמה שיותר רחב יעבוד יותר על הגב, אבל זה גורם להם לטווח תנועה כל כך קצר שזה שלא יעיל בכלל.

על כולם, סקוואט כבד יעבוד אפילו על שרירי הלסת

תלוי במקבילים. אם אלה מקבילים שיוצאים בזווית, אז זה לא באמת משנה לתרגיל, אלא יותר בשביל הבדלים אינדיבידואליים בין אנשים לאחיזה נוחה.
ויש יותר מדרך אחת לעבוד במקבילים. ככל שתישען יותר קדימה ככה העבודה תהיה יותר ממוקדת חזה ופחות יד אחורית, למרות שזה יוצר הבדלים קטנים יחסית ולא גדולים
1. מתח רחב אני מדבר על מתח שהוא קצת יותר רחב מרוחב כתפיים(לא מוגזם בהרבה), מה ההבדלים ביניהם?
2. זה די מוזר, כי לאחר אימוני רגליים שכללו בתוכם סקוואטים כן הרגשתי את הרגליים ואת הישבן תפוסים אבל לא הרגשתי קושי בבטן לא באמצע הסקוואט ולא לאחר האימון.
בנוסף נאמר לי פעם ששכיבות שמיכה ברוחב וגובה כתפיים עובדות על הכתף. דבר ראשון רציתי לדעת האם זה נכון? ודבר שני רציתי לדעת במידה וכן על איזה חלק בכתף זה עובד?

1. מתח רחב אני מדבר על מתח שהוא קצת יותר רחב מרוחב כתפיים(לא מוגזם בהרבה), מה ההבדלים ביניהם?
אין שום הבדל, שאלה של נוחות

2. זה די מוזר, כי לאחר אימוני רגליים שכללו בתוכם סקוואטים כן הרגשתי את הרגליים ואת הישבן תפוסים אבל לא הרגשתי קושי בבטן לא באמצע הסקוואט ולא לאחר האימון.
הרבה מהשרירים מתכווצים בצורה סטטית, והתנועה היא מאוד מורכבת, לכן אין שריר אחד שסופג את כל הקושי ולכן אתה מרגיש קושי רק שם, זה מפוזר על כל הגוף

בנוסף נאמר לי פעם ששכיבות שמיכה ברוחב וגובה כתפיים עובדות על הכתף. דבר ראשון רציתי לדעת האם זה נכון? ודבר שני רציתי לדעת במידה וכן על איזה חלק בכתף זה עובד?
שינויים מינוריים בתרגיל לא יגרמו להבדלים מהותיים בשרירי המטרה. אפשר לשים יותר דגש על חלקים שונים בתנועה, אבל התנועה היא אותה תנועה.
שכיבות שמיכה עם ידיים צמודות ייתן יותר דגש ליד האחורית, אבל זה עדיין דגש יחסי יותר גדול מאשר רגיל.
לגבי החלק של הכתף, אז לא, אין דרך לבודד את הכתף עם שכיבות שמיכה

• פותח/ת השרשור

הרבה מהשרירים מתכווצים בצורה סטטית, והתנועה היא מאוד מורכבת, לכן אין שריר אחד שסופג את כל הקושי ולכן אתה מרגיש קושי רק שם, זה מפוזר על כל הגוף

שינויים מינוריים בתרגיל לא יגרמו להבדלים מהותיים בשרירי המטרה. אפשר לשים יותר דגש על חלקים שונים בתנועה, אבל התנועה היא אותה תנועה.
שכיבות שמיכה עם ידיים צמודות ייתן יותר דגש ליד האחורית, אבל זה עדיין דגש יחסי יותר גדול מאשר רגיל.
אתה די משנה לי את התפיסה, כי באימוני יד אחורית אני מקפיד על שכיבת שמיכה צמודה ובאימוני חזה אני מקפיד על שכיבת שמיכה רחבה.
שאלה אחרונה , שכיבת שמיכה יהלום פוגעת במרפקים? משהו שאמרו לי המדא"גים בצבא.

אתה די משנה לי את התפיסה, כי באימוני יד אחורית אני מקפיד על שכיבת שמיכה צמודה ובאימוני חזה אני מקפיד על שכיבת שמיכה רחבה.
תחשוב על זה ככה, התנועה לא משתנה משמעותית, אז למה שהגוף יעבוד בצורה שונה משמעותית?

שאלה אחרונה , שכיבת שמיכה יהלום פוגעת במרפקים? משהו שאמרו לי המדא"גים בצבא.
אם הוא מבוצע לא נכון וגורם לאי נוחות או כאב, אז אפשרי, אבל אין משהו בתנועה עצמה שיגרום קבוע לפגיעה במפרקים

• פותח/ת השרשור
תחשוב על זה ככה, התנועה לא משתנה משמעותית, אז למה שהגוף יעבוד בצורה שונה משמעותית?

אם הוא מבוצע לא נכון וגורם לאי נוחות או כאב, אז אפשרי, אבל אין משהו בתנועה עצמה שיגרום קבוע לפגיעה במפרקים
היי,
שכחתי לשאול אותך 2 שאלות:
1. האם מתח עובד בין היתר על כתף אחורית?
2. מה ההבדל בין השרירים בין מתח לCHIN UP? ולמה CHIN UP קל יותר?

1. האם מתח עובד בין היתר על כתף אחורית?
זה שריר עזר קטן בתנועה, ככה שהעבודה עליו לא משמעותית מאוד, אבל כן

2. מה ההבדל בין השרירים בין מתח לCHIN UP? ולמה CHIN UP קל יותר?
אותם שרירים מרכזיים, אבל יש מעט יותר מעורבות של הבייספס, אז זה מעט יותר קל בגלל זה

• פותח/ת השרשור
זה שריר עזר קטן בתנועה, ככה שהעבודה עליו לא משמעותית מאוד, אבל כן

אותם שרירים מרכזיים, אבל יש מעט יותר מעורבות של הבייספס, אז זה מעט יותר קל בגלל זה
משמע שאם אני אני רוצה לעבוד על יד קדמית מבלי משקולות CHIN UP תרגיל טוב?
אגב בCHIN UP היד קדמית עובדת בנוסף ליד אחורית או במקום?
מעניין אותי אותו הדבר במתח האם היד האחורית עובדת בנוסף או במקום היד הקדמית?
מצטער על השאלות הלא נגמרות והמעיקות.🤯🤭

אם אתה מתכנן לא לעבוד על היד הקדמית, או רוצה להוסיף עוד נפח אליה בלי להוסיף עוד תרגיל, זה פתרון סבבה. במקום תרגילים ממוקדים זה לא באמת הפתרון

היד האחורית היא לא שריר פעיל בכל צורת מתח או חתירה

שכיבות-סמיכה בעמידת-ידיים כן עובד הרבה יותר על כתף קדמית.
גם שכיבות-סמיכה כידון. ככל שהלחיצה יותר אנכית ביחס לגוף כך יש יותר מעורבות של כתף קדמית.

מעניין אותי אותו הדבר במתח האם היד האחורית עובדת בנוסף או במקום היד הקדמית?
מצטער על השאלות הלא נגמרות והמעיקות.🤯🤭
צ'ין אפ זה תרגיל מעולה לבייספס אם אין אפשרות למשקולות. היד האחורית לא עובדת באופן קונצנטרי בתנועת משיכה (מתח, חתירה, בנט אובר) אבל היא כן תגדל מהלחיצות (בנץ' פרס, OHP).
תחשוב על זה פרקטית. היד האחורית עובדת (לא באופן איזומטרי) כאשר מתבצעת פשיטה של המרפק.
במתח אתה מכופף את המרפק, לא פושט אותו.
בשכיבות סמיכה לעומת זאת, שים לב שהחלק העיקרי בתנועה, של הלחיצה, מתבצע כשהיד שלך עוברת ממצב של כיפוף למצב של פשיטה, מה שמערב חזק את היד האחורית.

נו ברור, מנח הגוף שונה לחלוטין, כמו להשוות בנצ' למיליטרי, ברור שיהיו הבדלים

גם שכיבות-סמיכה כידון. ככל שהלחיצה יותר אנכית ביחס לגוף כך יש יותר מעורבות של כתף קדמית.
אין לי מושג מה זה שכיבות סמיכה כידון

נו ברור, מנח הגוף שונה לחלוטין, כמו להשוות בנצ' למיליטרי, ברור שיהיו הבדלים

אין לי מושג מה זה שכיבות סמיכה כידון
אני חושב שהוא מדבר על זה:
71JPD-FOJiL._AC_SX425_.jpg

לא דיברתי על זה.

@kotzer שכיבות סמיכה כידון הנקרא גם Pike Push-Up זה התרגיל הזה:

בסדר, זה אותו רעיון כמו האחר, רק קל יותר.
אבל בשני אלה לא מדובר על הבדלים מינוריים מאוד, אלא על הבדלים גדולים מאוד בתרגיל

• פותח/ת השרשור

צ'ין אפ זה תרגיל מעולה לבייספס אם אין אפשרות למשקולות. היד האחורית לא עובדת באופן קונצנטרי בתנועת משיכה (מתח, חתירה, בנט אובר) אבל היא כן תגדל מהלחיצות (בנץ' פרס, OHP).
תחשוב על זה פרקטית. היד האחורית עובדת (לא באופן איזומטרי) כאשר מתבצעת פשיטה של המרפק.
במתח אתה מכופף את המרפק, לא פושט אותו.
בשכיבות סמיכה לעומת זאת, שים לב שהחלק העיקרי בתנועה, של הלחיצה, מתבצע כשהיד שלך עוברת ממצב של כיפוף למצב של פשיטה, מה שמערב חזק את היד האחורית.
מה דעתך על הוספת צ'ין אפ בסוף אימון משקולות ליד קדמית?
לצורך העניין אם אני עושה אימון חזה ויד קדמית,
ביד הקדמית:
3 סטים יד קדמית(התרגיל הפשוט שכולם עושים)
3 סטים פטישים
(את שתי התרגילים האלה אני מבצע על כיסא עם קצת שיפוע אחורה שלא לערב את הגב ולבודד את היד הקדמית).
ואז 3 סטים של צ'ין אפ?
מה דעתך, רעיון טוב או לא?
ואם כן אז 3 סטים של מקסימום או לצורך העניין 3 סטים של חזרות שקבעתי מראש?

מה דעתך על הוספת צ'ין אפ בסוף אימון משקולות ליד קדמית?
לצורך העניין אם אני עושה אימון חזה ויד קדמית,
ביד הקדמית:
3 סטים יד קדמית(התרגיל הפשוט שכולם עושים)
3 סטים פטישים
(את שתי התרגילים האלה אני מבצע על כיסא עם קצת שיפוע אחורה שלא לערב את הגב ולבודד את היד הקדמית).
ואז 3 סטים של צ'ין אפ?
מה דעתך, רעיון טוב או לא?
ואם כן אז 3 סטים של מקסימום או לצורך העניין 3 סטים של חזרות שקבעתי מראש?
צ'ין אפס זה לא תרגיל יד קדמית בידיוק כמו שדדליפט זה לא תרגיל לאמה

• פותח/ת השרשור
צ'ין אפס זה לא תרגיל יד קדמית בידיוק כמו שדדליפט זה לא תרגיל לאמה
כן אבל אתה אומר שזה מערב אותה,
השאלה אם זה עירוב שמאפשר לשלב אותה כתרגיל ליד קדמית או שזה עירוב מינורי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית