הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי ברכיים

אריאל דדוש

משתמש מתחיל
69
9
נק' מוניטין:
6
69
9
אהלן חברה,
אז בזמן האחרון התחילו לי בקטנה הרגשות מסויימות בברכיים, רוב הזמן זה לא ממש כאב אלא פשוט מרגיש בהליכה שהן לא נשלטות יותר מדיי, היו לי כאבים דומים בעבר וזה עבר פשוט. זה לא משהו קיצוני בכלל ואני יכול להתאמן ולעבוד כבד, אבל האם זה חכם לי? כמובן שאלך לייעוץ אצל איש מקצוע רק רוצה לשמוע עצות מאנשים שאולי היה להם.
היום אחרי הסקוואטים היה קצת כאב בברך שמאל ועשיתי מסאז' באזור הפיקה(כמו מה שעשיתי בפעם שעברה שהיו כאבים) ורוב הזמן הכל טוב.
אל תפחדו לייעץ מטעויות/ניסיון שלכם.
תודה

• פותח/ת השרשור
במצב כזה מומלץ להוריד מעט את הרגל מהגז באימונים ולתת למפרקים להשלים פערים עם השרירים
אתה יודע אולי כמה זמן אני צריך להוריד רגל מהגז?
(אני כרגע מוריד טיפה משקל גוף אז ההתאוששות לא בשמיים+ עומסים ירדו אם אני רוצה או לא רוצה) והאמת שאני שואף לעבוד כבד בגלל ההורדת משקל...

אתה יודע אולי כמה זמן אני צריך להוריד רגל מהגז?
(אני כרגע מוריד טיפה משקל גוף אז ההתאוששות לא בשמיים+ עומסים ירדו אם אני רוצה או לא רוצה) והאמת שאני שואף לעבוד כבד בגלל ההורדת משקל...
כנראה נפח ו/או העצימות היחסית גדולים מדי, או שהתדירות גבוהה מדי.
דבר ראשון תרד לעצימות שלא כואבת לך בכלל ותוריד את הנפח בהתאם (אם ירדת 30% בעצימות אז תרד בערך 30% מהנפח), זה לא מדע מדוייק, פשוט תדאוג שיהיה קשר בין הדברים.
אחרי זה תעלה משבוע לשבוע עם קפיצות של כמה משקל שאתה יכול, כמובן בלי לגרום לכאב, עד שתגיע קרוב למה שהיית לפני, ואז תחזור להתקדמות רגילה.
יכול להיות שייקח לך שבוע ויכול להיות שייקח חודשים, תלוי בכמה כאב יש לך וכמה זמן יש לך אותו, כנראה במקרה שלך מדובר על שבועיים-חודש

• פותח/ת השרשור
כנראה נפח ו/או העצימות היחסית גדולים מדי, או שהתדירות גבוהה מדי.
דבר ראשון תרד לעצימות שלא כואבת לך בכלל ותוריד את הנפח בהתאם (אם ירדת 30% בעצימות אז תרד בערך 30% מהנפח), זה לא מדע מדוייק, פשוט תדאוג שיהיה קשר בין הדברים.
אחרי זה תעלה משבוע לשבוע עם קפיצות של כמה משקל שאתה יכול, כמובן בלי לגרום לכאב, עד שתגיע קרוב למה שהיית לפני, ואז תחזור להתקדמות רגילה.
יכול להיות שייקח לך שבוע ויכול להיות שייקח חודשים, תלוי בכמה כאב יש לך וכמה זמן יש לך אותו, כנראה במקרה שלך מדובר על שבועיים-חודש
הבנתי, אסתכל על הכל באמת ואסדר את זה בהתאם.
תודה רבה⁦⁩

אהלן חברה,
אז בזמן האחרון התחילו לי בקטנה הרגשות מסויימות בברכיים, רוב הזמן זה לא ממש כאב אלא פשוט מרגיש בהליכה שהן לא נשלטות יותר מדיי, היו לי כאבים דומים בעבר וזה עבר פשוט. זה לא משהו קיצוני בכלל ואני יכול להתאמן ולעבוד כבד, אבל האם זה חכם לי? כמובן שאלך לייעוץ אצל איש מקצוע רק רוצה לשמוע עצות מאנשים שאולי היה להם.
היום אחרי הסקוואטים היה קצת כאב בברך שמאל ועשיתי מסאז' באזור הפיקה(כמו מה שעשיתי בפעם שעברה שהיו כאבים) ורוב הזמן הכל טוב.
אל תפחדו לייעץ מטעויות/ניסיון שלכם.
תודה
לרוב אצל מתאמנים כאבים כאלה הם כאבים של עומס מצטבר / עליה חדה בעומס, עיסוי לקוודס עם מערוך (לא פום רולר) קרח / וולטרן על הפיקה הרבה פעמים עוזר תוך יומיים שלושה ואם לא, אז קדימה לאיש מקצוע...

• פותח/ת השרשור
לרוב אצל מתאמנים כאבים כאלה הם כאבים של עומס מצטבר / עליה חדה בעומס, עיסוי לקוודס עם מערוך (לא פום רולר) קרח / וולטרן על הפיקה הרבה פעמים עוזר תוך יומיים שלושה ואם לא, אז קדימה לאיש מקצוע...
כן כנראה שזה משהו ממש קטן כי זה לא מפריע לי יותר מדיי אפילו בהרמות ממש כבדות, כנראה שזה עומס או קוואדס מכווצים באמת.

אתה יורד במשקל גוף, מאוד סביר שזה הגורם לכאב.
בדרך כלל כשאנשים בירידה במשקל, דרוש אימונים עם נפח גבוה יותר ועצימות נמוכה כדי לא להעמיס על הרקמות הרעבות.
אני חושב שצריך להוריד עצימות.

אתה יורד במשקל גוף, מאוד סביר שזה הגורם לכאב.
בדרך כלל כשאנשים בירידה במשקל, דרוש אימונים עם נפח גבוה יותר ועצימות נמוכה כדי לא להעמיס על הרקמות הרעבות.
אני חושב שצריך להוריד עצימות.
What a load of crap
זה לא נכון אפילו קצת, זה בתוך ההגדרה של Broscience

• פותח/ת השרשור
אתה אופנוען?
הברכיים חשופות לקור?
לא..
לי היו כמה שבועות עם כאבים בברך שמאל, התאמנתי כרגיל ולקחתי כדור איבורופן לפני אימון כדי שלא יכאב לי. אחרי כמה שבועות הכאב נעלם.
מאוד סביר שזה פשוט יעבור, וזה כרגע עובר מיום ליום.. שמתי קרח התאמנתי כרגיל והפסקתי עם הגירעון הקלורי לשבוע, בינתיים הסיכוי סביר שזה יעלם, אם השבוע הזה ארגיש כאבים בזמן אימון שבוע הבא אעשה דילואד ואוריד משקלים למרות שההעדפה שלי זה להוריד ווליום.. מקווה שלא יהיה כלום חח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית