הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שפעת

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך

BeN35

משתמש משקיע
6,598
5,386
נק' מוניטין:
7,568
6,598
5,386
הייתי עם הילד אצל שני רופאים מהקופה.
1 אמר שמומלץ להתחסן,אך לא בטוח שזה יעיל.
ה2 אמר ואני מצטט ״אני מעדיף לא לדבר על זה״. ושקצת לחצתי,הוא הסביר שהתרכובת של החיסון,לא מתאימה לנו לארץ בכלל.

אז מה אתם אומרים?
אתם בעד?
אתם נגד?
תתחסנו או לא?

• פותח/ת השרשור
ואוו.
איזה שבוע,אני כבר זקן להתמודדות כזו.
הילד הביא ״מתנה״ מהגן הוא התחיל את הפינג פונג המשפחתי.
שבוע הייתי מרותק למיטה,כאבי שרירים מטורפים(ועברתי כמה שפעות בחיים)הקאות,זיעה קרה זיעה מסיבית,כאבי ראש איומים,שילשולים ושאר ירקות.
כמעט ולא אכלתי מאומה,מסכן התפריט חה!
נשקלתי היום 95.1
•מה שהכי הפליא אותי,שום כדור לא יכול לנצח את גברת שפעת?!
לא אופטלגין,לא נרוסין,לא אקמול פורטה,לא נוסידקס כלום!
בקיצור נראה לי שארוץ להתחסן כבר ביום ראשון.

כל הקבוצות האלה שקמו עם ההתנגדויות הלא מבוססות לחיסונים וכל מיני טעונים מגוחכים שאין להם קשר למציאות, גרמו לשפל בעונה האחרונה בכמות המתחסנים נגד שפעת. פשוט אסון..

עד כמה שהבנתי זה ששפעת יכולה להיגרם מהרבה סוגי חיידקים ווירוסים וכו והחיסון לא מועיל 🫤
הבנתי לא נכון אתם אומרים?

אתה לא בעד החיסון? לא כל כך הצלחתי להבין :/
בעד חיסון לכולם

עד כמה שהבנתי זה ששפעת יכולה להיגרם מהרבה סוגי חיידקים ווירוסים וכו והחיסון לא מועיל 🫤
הבנתי לא נכון אתם אומרים?
שפעת נגרמת רק ע"י וירוס השפעת, צינון יכול להיגרם ע"י כמה וירוסים.
הבעיה עם החיסון הוא שצריך להכין אותו מראש. וירוס השפעת עובר הרבה מוטציות לאורך הזמן, וכל שנה הוא מגיע מעט שונה, שזה מספיק שונה כדי להיות חדש למערכת החיסון. הבעיה היא שאי אפשר לדעת איך הוא יראה כשהוא יכה באוכלוסיה, אז המדענים צריכים לצפות מראש איך הוא יראה, ולהכין חיסון לפי התחזית, כי לוקח זמן עד שמפיקים את החיסון החדש, מייצרים ממנו בכמויות, שולחים אותו, ומחסנים בזמן את האנשים.
לפעמים החיסון מושלם, לפעמים הוא רק חלקי.

• פותח/ת השרשור
בעד חיסון לכולם.
מסכים איתך אחרי השבוע שעברנו כל המשפחה בבית.

השאלה שלי כזאת,הרי הוירוס עובר מאדם לאדם ״וכך הוא בעצם מתעצם״ ומשדרג את עצמו,את זה המדענים יכולים לחכות? לחזות את העוצמה של הוירוס?

בעד חיסון לכולם

שפעת נגרמת רק ע"י וירוס השפעת, צינון יכול להיגרם ע"י כמה וירוסים.
הבעיה עם החיסון הוא שצריך להכין אותו מראש. וירוס השפעת עובר הרבה מוטציות לאורך הזמן, וכל שנה הוא מגיע מעט שונה, שזה מספיק שונה כדי להיות חדש למערכת החיסון. הבעיה היא שאי אפשר לדעת איך הוא יראה כשהוא יכה באוכלוסיה, אז המדענים צריכים לצפות מראש איך הוא יראה, ולהכין חיסון לפי התחזית, כי לוקח זמן עד שמפיקים את החיסון החדש, מייצרים ממנו בכמויות, שולחים אותו, ומחסנים בזמן את האנשים.
לפעמים החיסון מושלם, לפעמים הוא רק חלקי.
ניתן לדעת כל שנה ושנה אחרי שכבר רואים את הוירוס החדש אם החיסון שהכינו הוא מושלם או רק חלקי?

• פותח/ת השרשור
@Arik
הייתי מגדיר את זה להתמגן יותר..
כי החיסון לא מחסן מכל הוירוסים

בעד חיסון לכולם.
מסכים איתך אחרי השבוע שעברנו כל המשפחה בבית.

השאלה שלי כזאת,הרי הוירוס עובר מאדם לאדם ״וכך הוא בעצם מתעצם״ ומשדרג את עצמו,את זה המדענים יכולים לחכות? לחזות את העוצמה של הוירוס?
הוא לא מתחזק, הוא פשוט משתנה, הוא מציג חלבונים שונים על המעטפת שלו, והחלבונים החדשים לא מוכרים למערכת החיסון מספיק בשביל למנוע את המחלה.
בחיסון יש וירוס מוחלש או חלק מהחלבונים של המעטפת של הוירוס, וככה מערכת החיסון לומדת להכיר את אותם החלבונים ויודעת כנגד מה להילחם.
הבעיה היא שכשיש חיסון הוירוס עם אותם חלבונים מדוייקים מת כי הוא לא מצליח להתפשט הלאה, ווירוסים עם מוטציות שונות, שגורמים לחלבונים מעט שונים להיות מוצגים על הקפסולה, מתרבים יותר בקלות, והזן הנפוץ ביותר שהצליח לשרוד הכי טוב הוא זה שכנראה ישלוט בחורף הבא, ומדענים יש להם שיטות לחזות מה יהיה אותו וירוס עם הכי הרבה סיכוי לשרוד עד החורף, ולפי זה מפתחים חיסון.
הבעיה נוצרת כאשר הוירוס הוא לא במדויק מה שציפו או שהוא עבר עוד מוטציות, אז החיסון הבא ייתן לגוף חיסון כנגד חלק מהחלבונים שהוירוס מציג, אבל לא לכולם, כלומר רק חלק קטן יחסית ממערכת החיסון יגיב כנגד הוירוס (ככל שהגוף מכיר יותר חלבונים יותר תאי דם לבנים שמכירים את החלבונים השונים יפעילו את כל מערכת החיסון), ולכן התגובה תהיה רק חלקית, ואצל אנשים עם מערכת חיסון מוחלשת יכול להיות שזה בכלל לא יספיק כדי להילחם בוירוס.

ניתן לדעת כל שנה ושנה אחרי שכבר רואים את הוירוס החדש אם החיסון שהכינו הוא מושלם או רק חלקי?
אחרי שכבר הגיע הוירוס ניתן לראות אם הוא תואם למה שציפו

יש טיעונים רבים שעדיף בכלל לא להתחסן משום שהגוף כביכול יודע להתמודד עם המחלות לבד. אבל השאלה הנשאלת היא למה לעזאזל כל אלה שנגד חיסונים שותקים כאשר מישהו מת משפעת ו/או ממחלה אחרת?! שמעתי איזה פרופסור מפורסם (לא זוכר את שמו), שאגב הורידו אותו בגלל שהוא היה מדבר דווקא נגד חיסונים ותרופות והיה נחוש להוכיח שהגוף באמת יכול לרפא את עצמו. אבל משום מה, הרבה הלכו אחריו. היום, בתרבות שלנו, אי אפשר שלא להתחסן מהסיבה הפשוטה שלמשל מי שלא חיסן את ילדיו, הם יחשבו למצורעים מהלכים. בכנות? היום אני בן 31 ומעולם לא הייתה לי שפעת למרות שלא התחסנתי נגדה. צירוף מקרים או מערכת חיסונית חזקה?! אין לי מושג.. אני סתם מתעצל ללכת לרופא.

היום אני בן 31 ומעולם לא הייתה לי שפעת למרות שלא התחסנתי נגדה. צירוף מקרים או מערכת חיסונית חזקה?! אין לי מושג.. אני סתם מתעצל ללכת לרופא.
כנל לגמרי,אחד לאחד רק שאני בן 23:fever2:

בכל אופן,חד משמעי תומך בחיסונים..

@kotzer בהקשר למה שאמרת
עובדים איתי לא מעט רופאים והם טוענים שהשנה פגעו די טוב עם החיסון והוא יעיל מאוד

כנל לגמרי,אחד לאחד רק שאני בן 23:fever2:

בכל אופן,חד משמעי תומך בחיסונים..

@kotzer בהקשר למה שאמרת
עובדים איתי לא מעט רופאים והם טוענים שהשנה פגעו די טוב עם החיסון והוא יעיל מאוד

זה חיסון מומת או מוחלש?

• פותח/ת השרשור
בכל שנה יש מלא סיבוכים מהשפעת וגם מתים מזה אנשים.
ואין נהירה המונית למתחסנים.

השנה זה מטורף מה שהולך בקופות לקבלת החיסונים,מה נשתנה הפעם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית