הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שפעת

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך
מישהו צריך לאזן את הדיון פה.
כולם כאן מתחסנים.

אז אני לא מתחסן.

היה לי שפעת שבוע שעבר ביום חמישי, באמת לא היה נורא, קצת נזלת וכאב גרון.
אחרי יומיים הייתי כמו חדש. באותו יום קבעתי 3 PR, בסקוואט, בנץ' ודדליפט.

למרות שחוסנתי נגד חצבת בתור ילד, קיבלתי אותו כשהיה את ההתפרצות לפני מספר חודשים.
באמת שזה לא נורא. אמנם לא יצאתי כדי לא להדביק אתכם, אבל תפקדתי כרגיל.
אני לא רואה במחלות המדוברות כזה סיכון כמו שמספרים, ואני גם לא רואה את החיסונים כאפקטיבים מספיק.
(אני לא מדבר על כל החיסונים).

זה נראה מוזר בעיני שכולם מתרחקים מאדם לא מחוסן, בזמן שהם מחוסנים, אם חיסון אמור לעזור לך לא להידבק, אז למי איכפת ממה שמישהו אחר עושה. ואם זה לא עוזר, אז למה להתחסן?

אלא שממה שראיתי בשטח, חיסון מוריד את הסיכוי להידבק, אבל לא לגמרי. והסיכון של כל ווירוס משתנה בין אדם לאדם.

אני לא חושב שאמות משפעת או מחצבת.
וכמי שמאמין שיש משהו מסוכן או לא בריא בחיסון, אני נמנע מחיסונים מיותרים לדעתי, ומוכן לספוג שפעת.

אני בכלל מעדיף לקבל את החיסון הכי טוב, שזה הווירוס עצמו, לכן אני לא מתרחק מאנשים חולים בכוונה להידבק.
מה לעשות, כל אחד והשריטות שלו.

היה לי אבעבועות רוח, חצבת, חזרת, שפעות, עברתי אותם בסדר גמור.
ראיתי משפחות לא מחוסנות עוברות את אותם ווירוסים בחיים.
מעולם לא פגשתי אנשים שמתו מהווירוסים האלו, אבל יש לי תחושה שאולי מדובר באנשים מבוגרים מאוד או חולים במחלות אחרות, או שלוקים בכל מה שקשור לבריאות אם זה פעילות גופנית או אכילה נכונה.

• פותח/ת השרשור
2 סוגים בלבד
זריקה/טיפות(ריסוס)לאף
כולם כאן מתחסנים.

אז אני לא מתחסן.

למרות שחוסנתי נגד חצבת בתור ילד, קיבלתי אותו כשהיה את ההתפרצות לפני מספר חודשים.
אני לא רואה במחלות המדוברות כזה סיכון כמו שמספרים, ואני גם לא רואה את החיסונים כאפקטיבים מספיק.

זה נראה מוזר בעיני שכולם מתרחקים מאדם לא מחוסן, בזמן שהם מחוסנים, אם חיסון אמור לעזור לך לא להידבק, אז למי איכפת ממה שמישהו אחר עושה. ואם זה לא עוזר, אז למה להתחסן?

אלא שממה שראיתי בשטח, חיסון מוריד את הסיכוי להידבק, אבל לא לגמרי. והסיכון של כל ווירוס משתנה בין אדם לאדם.

וכמי שמאמין שיש משהו מסוכן או לא בריא בחיסון, אני נמנע מחיסונים מיותרים לדעתי, ומוכן לספוג שפעת.

אני בכלל מעדיף לקבל את החיסון הכי טוב, שזה הווירוס עצמו, לכן אני לא מתרחק מאנשים חולים בכוונה להידבק.
מה לעשות, כל אחד והשריטות שלו.

היה לי אבעבועות רוח, חצבת, חזרת, שפעות, עברתי אותם בסדר גמור.
ראיתי משפחות לא מחוסנות עוברות את אותם ווירוסים בחיים.
מעולם לא פגשתי אנשים שמתו מהווירוסים האלו, אבל יש לי תחושה שאולי מדובר באנשים מבוגרים מאוד או חולים במחלות אחרות, או שלוקים בכל מה שקשור לבריאות אם זה פעילות גופנית או אכילה נכונה.
אני חושב שהיתה לך הצטננות,ולא שפעת.
כייף לך שתוך יומיים קמת מהספה.
לקח לי שבוע! זה פשוט פירק אותי

אני חושב שהיתה לך הצטננות,ולא שפעת.
כייף לך שתוך יומיים קמת מהספה.
לקח לי שבוע! זה פשוט פירק אותי
אין לי איך לדעת, אבל אם תמצא מישהו עם שפעת אנסה להידבק ממנו, ונראה אם היה לי שפעת שחיסנה אותי או לא.
😉

שאלתי אחות,אומרת שזה מומת בדרך כלל.. אוודא בשלישי עם רופא פנימאי אם זה חשוב לך

אם זו לא טרחה, שאל אם הזריקה זה חיסון מומת / מוחלש או שיש גם וגם.

זה צינון, צינון זה משחק ילדים. שפעת רצינית זה כאבי שרירים / חום גבוה / עייפות קיצונית וכו' עולם אחר לגמרי.
עולם אחר אלחנן! לא תנסה לא תדע! (חח דופק פה פרסומת לשפעת)

• פותח/ת השרשור
בבקשה,אתר מדעת

קבצים מצורפים

• 2C327C14-5F5B-4DFE-9C42-4F62C3FF41E5.jpeg
    2C327C14-5F5B-4DFE-9C42-4F62C3FF41E5.jpeg
    KB 103.4 · צפיות: 51
השנה זה מטורף מה שהולך בקופות לקבלת החיסונים,מה נשתנה הפעם?
לפי מה שהבנתי השנה מדובר בזן של שפעת חזירים, זה למה קשה יותר למערכת החיסון להתמודד עם זה, אז אם אין הרבה מתים או חולים קשים, זה כבר הישג

בשביל לאזן את הדיון יהיה צורך בייצוג יחסי לפי דעות המומחים, כלומר על בערך כל דעה אחת נגד חיסונים יהיה צורך ב-99 בעד, זה יהיה דיון מאוזן, בגלל שהדעות על חיסונים הן לא מאוזנות

איך אתה יודע שזה היה שפעת ולא משהו קל יותר?
גם הסיכון לא מסתכם באדם היחיד, כלומר אם אתה בסדר סימן שזה לא סיפור, זה נוגע יותר לאנשים שהם לא אתה, תגיד תודה שאתה לא חלק מהסטטיסטיקה וזהו.
זה מזכיר לי את הציטוט של סמוטריץ' כששמע ש-1 מתוך כל 3 ילדים בישראל הוא עני: "יש לי 5 ילדים, ואני לא חושב ש-2 מהם רעבים".

חיסון בהחלט מוריד את הסיכוי להידבק בצורה משמעותית, אבל לא תמיד מונע לחלוטין. אבל חצבת בגיל מבוגר לרוב היא מסוכנת מאוד, אתה נדבקת וזה באסה, אבל חסכת לעצמך את הסיבוכים

והנה למה:
https://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/images/meas-fig-02.jpg
מספר הנדבקים בשנה בחצבת בארה"ב.
החץ הקטן הוא מתי הופיע החיסון.
אתה לא רואה הבדלים כי כולם מתחסנים, אבל פעם הסיפור היה שונה לחלוטין.

אנשים מתרחקים מלא מתחסנים כי כמו שאמרת עדיין קיים סיכון מסויים להידבק, והכי חשוב, הם יכולים לא להידבק בעצמם, אבל להעביר את הוירוס לאדם לא מחוסן או עם מערכת חיסון מוחלשת, כמו הילדים שלהם.

הוא גם מוריד את הסיכון לסיבוכים ומוות, הבעיה העיקרית בהידבקות במחלות האלה.

אתה צעיר ובריא כרגע, חכה לגיל 70 ונראה אם תהיה כל כך בטוח.

זה שאתה מאמין במשהו לא אומר שהוא נכון. אם באמת יש דברים מזיקים או לא בריאים בחיסון, אתה צריך לדעת למנות לפחות אחד מהם, אחרת האמונה שלך היא סתם אשליה או הזיה.

לחטוף את הוירוס זה החיסון הכי טוב בתנאי שאתה צעיר ובריא, עם מערכת חיסון מתפקדת כראוי, ולא חטפת סיבוכים, אחרת לחטוף את הוירוס זה חתיכת סיכון שיכול להסתכן במוות.
מערכת חיסונית של תינוקות למשל היא לא חזקה מאוד, היא לא בהכרח תדע להתמודד עם וירוס חי ובועט, ובטח שהיא לא תדע להסתדר עם זיהום מקביל (כלומר וירוס שמנצל את מערכת החיסונית המוחלשת כתוצאה מהמחלה כדי להתפשט בגוף בעצמו).

כשאתה לא מתחסן, אתה לא לוקח סיכון רק על עצמך, אלא אתה גם מסכן את הסובבים אותך, אלה שלמשל לא יכולים להתחסן, כמו תינוקות, זקנים, וחולי סרטן

בשביל לאזן את הדיון יהיה צורך בייצוג יחסי לפי דעות המומחים, כלומר על בערך כל דעה אחת נגד חיסונים יהיה צורך ב-99 בעד, זה יהיה דיון מאוזן, בגלל שהדעות על חיסונים הן לא מאוזנות
נגעתי בנקודה רגישה אני רואה.
איך אתה יודע שזה היה שפעת ולא משהו קל יותר?
אני באמת לא יודע, ולא משנה לי.
חיסון בהחלט מוריד את הסיכוי להידבק בצורה משמעותית, אבל לא תמיד מונע לחלוטין. אבל חצבת בגיל מבוגר לרוב היא מסוכנת מאוד, אתה נדבקת וזה באסה, אבל חסכת לעצמך את הסיבוכים
ולכן אני מעדיף להידבק בגיל שלי מדברים שלא יהרגו אותי עכשיו כדי להישאר מחוסן באמת בגיל מבוגר יותר.
כי עכשיו מנעתי לחלוטין חצבת וחזרת ואבעבועות רוח.
אתה צעיר ובריא כרגע, חכה לגיל 70 ונראה אם תהיה כל כך בטוח.
נחליט אז אם להתחסן נגד שפעת. כי לחצבת כבר אין לי צורך.
זה שאתה מאמין במשהו לא אומר שהוא נכון. אם באמת יש דברים מזיקים או לא בריאים בחיסון, אתה צריך לדעת למנות לפחות אחד מהם, אחרת האמונה שלך היא סתם אשליה או הזיה.
כבר דננו בזה ארוכות.
כשאתה לא מתחסן, אתה לא לוקח סיכון רק על עצמך, אלא אתה גם מסכן את הסובבים אותך, אלה שלמשל לא יכולים להתחסן, כמו תינוקות, זקנים, וחולי סרטן
אמרת שחיסון לא עובד לגמרי, אז איך אני מסכן אנשים סביבי פחות אם התחסנתי.
אני חושב שאני מסכן אנשים הרבה פחות כשאני לא מתחסן ויודע מתי יש לי ווירוס ואתרחק מהם.

אם חיסון היה עובד בבירור, הייתי מסכים איתך, אבל מכיוון ששנינו מסכימים שחיסונים לא באמת מונעים את הווירוס, והווירוס עצמו כן ימנע בהכרח את הווירוס, נראה לי הרבה יותר בטוח ובריא לי ולסביבה שלי שלא אתחסן ואקבל את הווירוס.

• פותח/ת השרשור
באמת לא הבנתי למה זו לא חובה במדינה שלנו להתחסן.
אתם יודעים ככה מונעים מגיפה וכו וכו

נחליט אז אם להתחסן נגד שפעת. כי לחצבת כבר אין לי צורך.
כשמזדקנים תאי הזיכרון של המחלה יכולים למות, ולכן החיסון הטבעי כנגד המחלה גם יכול להיחלש, לא משנה אם חלית או לא

כבר דננו בזה ארוכות.
דנו באמונה, אבל כן מדובר על משהו פיזי, אם אתה מאמין שיש משהו מזיק, אתה צריך לוודא שבאמת יש משהו מזיק, כמו שאם יש לך אמונה שאין משהו מזיק כדאי לך לוודא זאת.
תסכים איתי שיש סיכון בלא להתחסן, אז לפני שאתה קופץ לומר שיש סיכון בחיסון, כדאי לדעת האם זה באמת נכון.

אמרת שחיסון לא עובד לגמרי, אז איך אני מסכן אנשים סביבי פחות אם התחסנתי.
כי זה לא 100% או 0%. חיסון מוריד את הסיכון בעשרות אחוזים, וזה מספיק כדי להקשות מספיק על הוירוס להתפשט הלאה/
תראה את הסרטון הזה:

אני חושב שאני מסכן אנשים הרבה פחות כשאני לא מתחסן ויודע מתי יש לי ווירוס ואתרחק מהם.
אבל אתה לא יודע מתי יש לך וירוס, לדוגמא אין לך מושג אם הייתה לך שפעת או לא.

גם קח תרחיש קצת יותר קיצוני. חטפת וירוס, החום שלך עלה ל-40 מעלות ואתה מגיע למיון. במיון אתה פוגש תינוק לא מחוסן במיטה לידך. התינוק עכשיו חטף אץ הוירוס. התינוק מאושפז, ומעביר הלאה את הוירוס לכל התינוקות במחלקה.
ככה אדם אחד יכול לחסל מלא תינוקות, בלי שהוא בכלל התכוון

אם חיסון היה עובד בבירור, הייתי מסכים איתך, אבל מכיוון ששנינו מסכימים שחיסונים לא באמת מונעים את הווירוס, והווירוס עצמו כן ימנע בהכרח את הווירוס, נראה לי הרבה יותר בטוח ובריא לי ולסביבה שלי שלא אתחסן ואקבל את הווירוס.
אני באמת מנסה להבין את הלוגיקה של העדיפות לא להתחסן.
אתה יודע מה מונע מוות ממחלה הכי טוב? לא לחלות בה מלכתחילה.
ותכלס חיסון נותן לך הגנה ממחלה בצורה כמעט זהה ללחלות בה באמת, ואולי אפילו בצורה זהה לחלוטין

כשמזדקנים תאי הזיכרון של המחלה יכולים למות, ולכן החיסון הטבעי כנגד המחלה גם יכול להיחלש, לא משנה אם חלית או לא
הרבה פחות.
תסכים איתי שיש סיכון בלא להתחסן, אז לפני שאתה קופץ לומר שיש סיכון בחיסון, כדאי לדעת האם זה באמת נכון.
לאנשים מסוימים יש סיכון בלא להתחסן, אני מסכים.
אבל לדעתי זה באמת נכון שיש גם סיכון בחיסון.

ביקשתי מחבר שלומד רפואה בארץ לשאול את המרצה על חיסונים את דעתו.
המרצה אמר שאכן יש סיכונים בחיסונים, והמליץ לחכות עם חלק מהחיסונים לגיל קצת יותר מאוחר לתינוק.
שמעתי את זה מכמה רופאי ילדים גם כן.
וכמו שטענת בעבר שהרבה רופאים לא יודעים בעצמם, אני יכול מנגד לטעון שחלק רופאים לא יודעים שיש בחיסונים סיכונים כמו אלרגיות ומתכות כבדות.
אתה יודע מה מונע מוות ממחלה הכי טוב? לא לחלות בה מלכתחילה.
ותכלס חיסון נותן לך הגנה ממחלה בצורה כמעט זהה ללחלות בה באמת, ואולי אפילו בצורה זהה לחלוטין
כשאני החזקתי את אחיינים שלי עם חצבת, ידעתי שכנראה אדבק מהם למרות שחוסנתי, אבל אני מוכן ביחד איתך לטפל בילדים חולי חצבת ונראה מי מאיתנו יקבל חצבת עכשיו. אני עם חיסון טבעי, או אתה עם חיסון רפואי?

למות ממחלה מסויימת נותן סיכוי של 100% לא לחלות בה שוב
באמת לא הבנתי למה זו לא חובה במדינה שלנו להתחסן.
מסכים לגמרי, ככה זה היה מונע מראש אנשים שלא רוצים להתחסן בגלל שהם מאמינים שעדיף ככה בלי שום ידע או ביסוס

מסכים לגמרי, ככה זה היה מונע מראש אנשים שלא רוצים להתחסן בגלל שהם מאמינים שעדיף ככה בלי שום ידע או ביסוס
ועם זאת אנחנו מדינה דמוקרטית שחירות זה ערך די עיקרי בה, אי אפשר לחקוק כנגד טיפשיות בחוק, אפשר לנסות להגביל את הפגיעה למינימלית כמה שניתן כמו עישון במקומות ספציפיים אבל אי אפשר להכריח אנשים לנהוג בהיגיון, הדרך משם לדברים רעים מאוד קצרה.

ועם זאת אנחנו מדינה דמוקרטית שחירות זה ערך די עיקרי בה, אי אפשר לחקוק כנגד טיפשיות בחוק, אפשר לנסות להגביל את הפגיעה למינימלית כמה שניתן כמו עישון במקומות ספציפיים אבל אי אפשר להכריח אנשים לנהוג בהיגיון, הדרך משם לדברים רעים מאוד קצרה.
ברור לי שאי אפשר להכריח, אבל אפשר לכתוב באינטרנט שהייתי רוצה שיהיה אפשר 😃

אכן יש אנשים שפוחדים פחד מוגזם מחיסונים.
אך מנגד יש אנשים שפוחדים פחד מוגזם מווירוסים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית