הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שפעת

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך
הרבה פחות.
לפי מה אתה אומר את זה? אין שום דרך לקבוע את זה

לאנשים מסוימים יש סיכון בלא להתחסן, אני מסכים.
אבל לדעתי זה באמת נכון שיש גם סיכון בחיסון.
בהחלט יש סיכון בחיסונים, אבל הסיכונים נדירים מאוד ולא תלויים בחיסון, אלא במתחסן.
אלרגיות שונות ומחלות גנטיות זה לא אומר שיש משהו טבעי מסוכן בחיסון, הוא רק מסוכן לאנשים מאוד ספציפיים.
אם אדם מת מאלרגיה חריפה לבוטנים, זו אשמת סקיפי שמפיצים רעל פוטנציאלי לציבור הרחב שיכול לא להיות מודע לסיכון האפשרי?

כשאני החזקתי את אחיינים שלי עם חצבת, ידעתי שכנראה אדבק מהם למרות שחוסנתי, אבל אני מוכן ביחד איתך לטפל בילדים חולי חצבת ונראה מי מאיתנו יקבל חצבת עכשיו. אני עם חיסון טבעי, או אתה עם חיסון רפואי?
למה מישהו מאיתנו צריך לחלות בשביל להעביר מסר?
המבר הוא שחיסון ומחלה יגנו עליך מהמחלה בעתיד צורה זהה, אבל לחלות במחלה היא עם סיכונים ברורים וגבוהים יחסית, כשהסיכון מחיסון הוא זניח לחלוטין, גם מבחינת כמויות וגם מבחינת חומרה.

ביקשתי מחבר שלומד רפואה בארץ לשאול את המרצה על חיסונים את דעתו.
המרצה אמר שאכן יש סיכונים בחיסונים, והמליץ לחכות עם חלק מהחיסונים לגיל קצת יותר מאוחר לתינוק.
שמעתי את זה מכמה רופאי ילדים גם כן.
לגבי הגיל לחיסונים יש ויכוח מסויים, למרות שכן יש הסכמה כללית יחסית ע"י רוב הרופאים. אבל רק רופא אחד מאלפים ימליץ לא להתחסן בכלל

ועם זאת אנחנו מדינה דמוקרטית שחירות זה ערך די עיקרי בה, אי אפשר לחקוק כנגד טיפשיות בחוק, אפשר לנסות להגביל את הפגיעה למינימלית כמה שניתן כמו עישון במקומות ספציפיים אבל אי אפשר להכריח אנשים לנהוג בהיגיון, הדרך משם לדברים רעים מאוד קצרה.
לכולנו יש את הזכות לחיים, וחוסר חיסון מספק באוכלוסיה מסכן את הזכות הזאת, לכן הזכות לחירות היא משנית פה

לכולנו יש את הזכות לחיים, וחוסר חיסון מספק באוכלוסיה מסכן את הזכות הזאת, לכן הזכות לחירות היא משנית פה
זה דיון ארוך אבל לא כל סיכון גובר על כל זכות, עם זאת אני כן חושב שיש ל"אפשר" לאנשים לא להתחסן גם אם אני לא מסכים עם זה, אבל מצד שני להגביל אותם במקומות כמו בתי ספר, בתי חולים(למעט רפואה דחופה), עבודות ממשלתיות, עבודה עם ילדים וכו' וכו'
עבדתי במחנה קיץ בארצות הברית והם דרשו חיסונים מסוימים מהצוות שמגיע, בחירה שלי אם להתחסן ולהגיע לעבוד או להימנע למצוא מקום עבודה אחר.
זה לא בקטע של להעניש אלא לצמצם את ההשפעה כמה שניתן, כי הצד השני של חיסון בכפייה לדעתי יהיה גרוע יותר.

אך מנגד יש אנשים שפוחדים פחד מוגזם מווירוסים.
תכיר וירוס פוליו:
https://ca-times.brightspotcdn.com/...-vaccines-carlsbad-documentary-letters-20-002

ילד מחוסן לעומת ילד לא מחוסן לאבעבועות שחורות:
https://www.nzherald.co.nz/resizer/...aws.com/public/VZ3UKQDZ3JHNTCMDBXBS36F5GU.jpg
זה דיון ארוך אבל לא כל סיכון גובר על כל זכות, עם זאת אני כן חושב שיש ל"אפשר" לאנשים לא להתחסן גם אם אני לא מסכים עם זה, אבל מצד שני להגביל אותם במקומות כמו בתי ספר, בתי חולים(למעט רפואה דחופה), עבודות ממשלתיות, עבודה עם ילדים וכו' וכו'
עבדתי במחנה קיץ בארצות הברית והם דרשו חיסונים מסוימים מהצוות שמגיע, בחירה שלי אם להתחסן ולהגיע לעבוד או להימנע למצוא מקום עבודה אחר.
זה לא בקטע של להעניש אלא לצמצם את ההשפעה כמה שניתן, כי הצד השני של חיסון בכפייה לדעתי יהיה גרוע יותר.
זו גם אופציה, אתה לא יכול לקבל את כל הזכויות שלך אם אתה מונע זכויות מאחרים

דיברתי על שפעת וחצבת.
אני מודע לכך שחיסונים בכללי הם דבר חשוב.
כמות המקרים, מקרים חמורים, ומוות משפעת, רק בארה"ב בעשור האחרון:
https://www.cdc.gov/flu/images/about/burden/Influenza-Chart-Infographic-high-res.jpg

ציטוט מארגון הבריאות העולמי:
In 2000, measles was estimated to cause approximately 31 to 39.9 million illnesses worldwide with an estimated 733,000 to 777,000 deaths, making it the fifth most common cause of death in children under 5 years of age.
גם סיכון רציני של חצבת הוא מחיקה של הזיכרון החיסוני, כלומר אפשר לחלות במחלות שאתה כבר אמור להיות חסין אליהן, וזה יכול לבוא הכל במכה, כמו מחלות פשוטות מאוד שהופכות לרציניות

• פותח/ת השרשור
להיות בריא כל אדם רוצה,כנל למשפחתו
לכן אינני מבין למה אנשים רק אחרי שרואים אסונות רצים למרפאה.

כמה סיפורים שמענו שהסבא שהחזיק את התינוק העביר לו מחלה כזו או אחרת.
לחיסון יש תכלית,פרט לשמור עליך בריא,הוא גם שומר על הקרובים אליך ומונע התפשטות. שבעקיפין יכולה להרע לך לכולנו

להיות בריא כל אדם רוצה,כנל למשפחתו
לכן אינני מבין למה אנשים רק אחרי שרואים אסונות רצים למרפאה.

כמה סיפורים שמענו שהסבא שהחזיק את התינווק העביר לו מחלה כזו או אחרת
לחיסון יש תכלית,פרט לשמור עליך בריא,הוא גם שומר על הקרובים אליך ומונע התפשטות. שבעקיפין יכולה להרע לך לכולנו
בדיוק.

משום מה את ההיגיון הפשוט הזה הרבה מסרבים להבין

• פותח/ת השרשור
גם במאוחדת גם בכללית
בכל מחוז מרכז-אין חיסונים-
עד להודעה חדשה.

יותר מחצי מליון מתחסנים בשבוע!

גם במאוחדת גם בכללית
בכל מחוז מרכז-אין חיסונים-
עד להודעה חדשה.

יותר מחצי מליון מתחסנים בשבוע!

עכשיו יהיה את אפקט ה''מה זה אין חיסונים? רוצים חיסונים! המדינה לא מביאה חיסונים! איפה החיסונים? למה אני משלם?!'' ואז כולם הולכים להתחסן במהירות 😃
אהבתי אהבתי, טריק חמוד של משרד הבריאות!

• פותח/ת השרשור
כל שנה הם נשארים עם מלא מלאי.
השנה סיפור אחר

• פותח/ת השרשור
עדכון:
יצאתי עכשיו מכפר סבא
בסניף מאוחדת (המייסדים)
יש 9,000 יח חיסון.
מהרו

מתי הבאזז צפוי לרדת? אין לי בעיה להתחסן אבל לא בא לי לריב עם אנשים על חיסון.

ועם כל הבדיחות שלנו,קמתי מנוזל עם כאבי ראש חזקים. כבר 12 שעות ככה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית