הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

הדוב העברי

קראתי כל מילה. מדהים.
זה בעיקר:
אחרי שנים של ניסיון כבר למדתי להרגיש את זה, אבל אני נעזר גם בכאבי שרירים, וכאבי מפרקים, שנותנים לי אינדיקציה האם אני מתאושש בזמן, והכי חשוב, רמות מוטיבציה ופחד.
ככל שאתה עולה במשקלים אתה מתחיל לפחד יותר ויותר מהאימון הבא, זה ביחד עם כאבים שונים והרגשה כללית האם היא טובה או לא, גורם לך להבין האם יש סיכוי להמשיך להתקדם או לא. המצב הנפשי שלך בהקשר של האימונים יכול לומר לך המון לגבי רמת התשישות שלך

כמובן שעוקבת ובהצלחה רבה רבה 🤩

רק שאלה קטנה - לא מכירה את צורת הסימון שאתה משתמש בה (ה-@ למעשה), מצב לפענוח? (הבורות 🤦‍♂️)

• פותח/ת השרשור
קראתי כל מילה. מדהים.
זה בעיקר:

כמובן שעוקבת ובהצלחה רבה רבה 🤩

רק שאלה קטנה - לא מכירה את צורת הסימון שאתה משתמש בה (ה-@ למעשה), מצב לפענוח? (הבורות 🤦‍♂️)
באנגלית משתמשים בסימן הזה כדי לסמן "ב-". אם זה אחוז קל להבין מה זה אומר, אם יש ספרה אחת אחרי זה, זה אומר ב-RPE של הספרה הזאת, שזה אומר רצת קושי מסויימת מ-1-10 (בפועל כל מה שמתחת ל-6 זו רמת קושי כל כך נמוכה שזה חימום בלחץ). במקור 10 היה אומר שזה המקסימום שלך, 9 אומר שאת יכולה לעשות רק עוד חזרה אחת עם המשקל הזה, 8 עוד 2, וככה הלאה, אבל כשמדובר על חזרה יחידה, זה הופך פחות או יותר לרמת קושי 8/10

• פותח/ת השרשור
kotzer עדכן/ה את הלוג ״הדוב העברי״:

עדכון לוג: 28/12/19

יום שלישי של התוכנית.

• Sumo deadlift
    • 1x1@8 - 250kg
    • 3x1@83% - 222.5kg
    • 4x3@73% - 195kg
  • Squat
    • 2x3@77% - 160kg
    • 2x6@65% - 135kg
הדדליפט הלך בידיוק כמו שרציתי שילך. ב-250 קילו טיפה איבדתי איזון בנעילה אז החלטתי להפיל את המשקל ולא להילחם עליו, אז טכנית לא הייתה נעילה, אבל מבחינת קושי הוא היה בערך איפה שרציתי שיהיה.
ה-222.5 הראשון היה קליל לחלוטין, בהחלט מרוצה מהשליטה עליו.

הסקוואט כמובן היה עייף מאוד, וזה טוב, זה מה שרציתי שיקרה, שגם משקלים כאלה ייתנו לי אתגר. השבוע הצלחתי בשני הסטים האחרונים רק 6 חזרות כי פשוט אין לי עדיין את הלב ריאה, אבל שבוע הבא מתכנן לעלות את זה ל-8 חזרות

קרא את שאר עדכון הלוג...

עכשיו אתה מדבר! בהצלחה שפיץ
נהיה מעניין בפורום.
ברור שעוקב

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 28/12/19

יום רביעי ואחרון לשבוע של התוכנית

• Bench press
    • 6x3x80% - 130kg
  • Snatch grip deadlift
    • 2x10@8 - 120kg
  • Bulgarian split squat
    • 2x6@8 - 44kg (db)
  • tri-set
    • cable biceps curl - 3x10
    • cable french press - 3x10
    • face pulls - 3x15
המשקלים בהחלט זזו ללא שום בעיה, אבל לא הייתי ממש מרוצה, הרגשתי שהטכניקה די הייתה מרושלת בכל הסטים, כנראה עייפות שבועית.
הדדליפט הלך סבבה, אעלה משקל שבוע הבא אם יהיה לי כוח.
הספליט סקוואט עשיתי יחסית רגוע היום, כי כבר ביום שני יש לי סקוואט כבד. לרוב יש לי יומיים מנוחה, אבל השבוע יצא שלא, אז הורדתי הילוך.
הטריסט זה משהו שאני מנסה לעשות פעם-פעמיים בשבוע, הפעם יצא לי רק פעם אחת

קרא את שאר עדכון הלוג...

סחתיין על הדדליפט!
משהו היה לגמרי נראה לי אוף בנעילה והזריקה בסוף אבל ראיתי שכתבת על זה אחר כך, ככה שאתה מודע לזה מן הסתם

• פותח/ת השרשור
סחתיין על הדדליפט!
משהו היה לגמרי נראה לי אוף בנעילה והזריקה בסוף אבל ראיתי שכתבת על זה אחר כך, ככה שאתה מודע לזה מן הסתם
אני צריך לעבוד על נעילה רגועה יותר ולשמור על גב זקוף יותר, כי ההתפרצות בסוף קצת גרמה לי לריבאונד

• פותח/ת השרשור
במה שונה התנועה של פין סקוואט מהסקוואט רגיל? חוץ מהפוזיציה ההתחלית, לא הצלחתי להבין.
פין סקוואט זה סקוואט שבתחתית שלו המוט מונח קלות על מוטות הבטיחות.
זה גם גם גורם לביטול של הבאונס בדומה לסקוואט עם עצירה בתחתית, אבל כאן אם אני נותן למוט ליפול קדימה בתחתית (איבוד זווית הגב), אז אני לא אצליח לעלות חזרה ממוטות הבטיחות כי המוט יתגלגל עליהן

פין סקוואט זה סקוואט שבתחתית שלו המוט מונח קלות על מוטות הבטיחות.
זה גם גם גורם לביטול של הבאונס בדומה לסקוואט עם עצירה בתחתית, אבל כאן אם אני נותן למוט ליפול קדימה בתחתית (איבוד זווית הגב), אז אני לא אצליח לעלות חזרה ממוטות הבטיחות כי המוט יתגלגל עליהן
החזרה מתחילה למטה? מניחים את המוט לרגע ואז עולים?
אני כרגע עושה פאוז סקוואט ומתלבט אם להחליף.

• פותח/ת השרשור
החזרה מתחילה למטה? מניחים את המוט לרגע ואז עולים?
אני כרגע עושה פאוז סקוואט ומתלבט אם להחליף.
מתחיל מלמעלה.
תכלס שניהם טובים מאוד, זה לא שיש אחד יותר טוב מהשני, פשוט יש להם שימושים דומים מאוד רק מעט שונים.
אני למשל משתמש בפין סקוואט בגלל שאני הכי חלש בתחתית הסקוואט, ובגלל שיש לי נטיה ליפול יותר מדי קדימה ולא להשתמש מספיק ברגליים, ואני מאמין שזה יעזור לי

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 30/12/19

שבוע שני, יום ראשון

סה"כ מרוצה מהיום. הסקוואט ביצעתי 190, אותו משקל כמו שבוע שעבר, אבל הרגיש יותר קל (בין RPE 7-7.5), וגם הטכניקה הייתה טובה יותר.
העדפתי לא לעלות כי הייתי גם ככה קרוב ל-RPE הרצוי, ועדיף להגיע קרוב, מאשר לחרוג. זה בנוסף לא מפריע לעבודה הכבדה והנפח בהמשך השבוע, שמבוססים על מקסימום תיאורתי על בסיס החזרה הכבדה.

הפין סקוואט גם היה שיפור לא רע בכלל, אבל לדעתי מכאן קצב השיפור יהיה נמוך יותר

הדדליפט היה קצת יותר כבד משציפיתי, אבל השיא שלי אי פעם לקלאסי היה המשקל הזה לחזרה אחת, אז אני לא מתלונן.

הבנצ' כאן היה שיפור עצום, ולדעתי יהיה שיפור עצום גם שבוע הבא.

הבאסה היא שהאימון הבא שלי יהיה רק בחמישי, ולא מחר כמו שהייתי רוצה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

מתחיל מלמעלה.
תכלס שניהם טובים מאוד, זה לא שיש אחד יותר טוב מהשני, פשוט יש להם שימושים דומים מאוד רק מעט שונים.
אני למשל משתמש בפין סקוואט בגלל שאני הכי חלש בתחתית הסקוואט, ובגלל שיש לי נטיה ליפול יותר מדי קדימה ולא להשתמש מספיק ברגליים, ואני מאמין שזה יעזור לי
היום ניסיתי את הפין סקוואט. שמע, רמה אחת לפחות מעל פאווז סקוואט.
אני מקווה שאני עושה נכון, אני מניח לרגע על המוטות בטיחות, אפילו קצת מאבד מתח ואז מתפרץ למעלה.

• פותח/ת השרשור
היום ניסיתי את הפין סקוואט. שמע, רמה אחת לפחות מעל פאווז סקוואט.
אני מקווה שאני עושה נכון, אני מניח לרגע על המוטות בטיחות, אפילו קצת מאבד מתח ואז מתפרץ למעלה.
אל תשכח שאתה גם מרגיש הבדל משמעותי כי זה תרגיל חדש לך

• פותח/ת השרשור
מבחינת ההנחה על המוטות לשנייה שתיים, זה ביצוע נכון? או שצריך רק נגיעה במוטות ומיד לעלות שוב כדי לשמור על המתח?
צריך נגיעה קלה כדי לאבד מעט מהמתח, זה פשוט צריך לקטול את אפקט המתיחה

• פותח/ת השרשור
למה עשית היום קלאסי ולא סומו?
אני מחלים מפציעת ברך כרונית, אז אני יכול לעשות רק סומו אחד בשבוע, אז במקום לעשות ווריאציה חלשה, את הכוח הכללי אני מפתח עם קלאסי, ואת הטכניקה ביום סומו

אני מחלים מפציעת ברך כרונית, אז אני יכול לעשות רק סומו אחד בשבוע, אז במקום לעשות ווריאציה חלשה, את הכוח הכללי אני מפתח עם קלאסי, ואת הטכניקה ביום סומו
ומה עם הסקוואטים שלך?
הם לא אמורים להיות מושפעים מזה?

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית