תוכנית אין מספיק תוצאות

desertllama

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
אני יתחיל בנתונים -

גובה 1.78
גיל 21
משקל 67
אחוז שומן 11%

מתאמן כבר 4 חודשים, עליתי 4 קילו וירדתי באחוז וחצי שומן מאז שהתחלתי.

אני בתוכנית של A/B, 4-5פעמים בשבוע, כאשר אני מתחיל כל אימון בלפחות 30 דקות אירובי עד שעה וחצי, וממשיך ושעה של מכשירים/משקולות.

בנוסף אני מתחיל כל בוקר ב15 דקות של בטן ושכיבות שמיכה.

רק אתמול התחלתי לקחת תוספי תזונה (לאחר שחבר המליץ לי על גיינר).

מצד אחד אני רואה תוצאות, בין אם זה במשקלים שאני מצליח להרים (שלו במידה ניכרת), בכושר שלי שהשתפר פלאים, אבל מצד שני, אני מרגיש שזה לא מספיק.

אשמח להערות/הארות.

עריכה - מבחינת תזונה, מקפיד לצרוך לפחות 30 גרם חלבון לאחר כל אימון, כמו כן תפריט יומי של מעל 3000 קלוריות ביום.

נערך לאחרונה:
כמה בעיות:
1. אתה עושה AB 4-5 פעמים בשבוע, יותר מדי, איך נראת תוכנית האימונים? ממליץ לאמץ את גישת ה SS
http://www.kilogram.co.il/252/תוכנית-אימונים-מארק-ריפטו-5x5/

אתה מוזמן לקרוא נעוצים בפורום אימונים למה זה עדיף על כל תוכנית אחרת למתחיל (כמוך) + תקרא את הספר ותראה את ה DVD.

2. שכיבות שמיכה ובטן בבוקר מיותר לגמרי לא יביא לך שום דבר ורק יפגע בתוצאה (יפגע בהתאוששות שתוביל לפגיעה בתוצאה, במצב של אימון לא כל המרבה הרי זה משובח).

3. לא הייתי מתחיל מתוספי תזונה לפני שהייתי יודע איך להתאמן ולאכול כמו שצריך, איך נראת תוכנית התזונה שלך? האם יש לך תפריט מסודר? תתחיל משם.
תקרא גם את זה בדרך:
http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

4. אירובי בשבילך הוא בעייתי במיוחד בזמנים שאתה עושה וזו עוד טעות בשבילך, אירובי נחמד לשמור על הכושר הגופני וללב, לפעמים גם להורדת כולסטרול ולחץ דם אבל:
א. אתה עושה יותר מדי אירובי פר אימון, מה שפוגע בהתאוששות = פוגע בתוצאות
ב. אירובי עושים אחרי אימון ולא לפני אימון, כשאתה מגיע לאימון עצמו אתה כבר תשוש וזה פוגע לך במשקלים = פוגע בעצימות = פוגע בתוצאות.
ג. בגלל שאתה נלחם על עלייה במשקל הייתי ממעיט באירובי ועושה אותו גם בעצימות דיי נמוכה משהו כמו 60% מדופק מירבי( 220-גיל = דופק מירבי).
אם אתה רוצה ללכת על SS כמו שהצעתי ממקודם אתה יכול לעשות אירובי אבל כ-20 דקות לאחר האימון בעצימות נמוכה של כ-60% ועדיף למטה (הליכה על 6-7 קמ"ש תספיק).

תקרא גם את זה בדרך, יועיל לך להבין איך תוכנית אימונים אמורה להראות:
http://www.kilogram.co.il/1113/מושגים-בסיסיים-בתכנון-אימונים/

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
מבחינת האימון, אני לא יכול לעשות Deadlift או סקווטים, בכלל בעיות ברכיים, יש תרגילים מקבילים אשר לא מפעילים לחץ על הברך?

מבחינת האימון, אני לא יכול לעשות Deadlift או סקווטים, בכלל בעיות ברכיים, יש תרגילים מקבילים אשר לא מפעילים לחץ על הברך?

אלא אם אתה על כסא גלגלים (ואז אני מתנצל על התגובה), אתה עושה סקוואט ודדליפט כל יום עשרות פעמים , אז תפסיק להיות ילדה קטנה ותתאמץ קצת .
אף אחד לא אמר שתתחיל ממשקלים כבדים או שתעשה קפיצות גדולות מאימון לאימון .

• פותח/ת השרשור
כיסא גלגלים אין לי למזלי,

יש לי בעיות ברכיים רגליים וכפות רגליים, גרורות מהשירות הצבאי שכלל הרבה מאוד הליכות עם משקלים גדולים, שכתוצאה מזה אני כרגע גם לא יכול לרוץ, או לעבוד על כל תרגיל שמפעיל לחץ על הברך ומטה.

כמה בעיות:
1. אתה עושה AB 4-5 פעמים בשבוע, יותר מדי, איך נראת תוכנית האימונים? ממליץ לאמץ את גישת ה SS
http://www.kilogram.co.il/252/תוכנית-אימונים-מארק-ריפטו-5x5/

אתה מוזמן לקרוא נעוצים בפורום אימונים למה זה עדיף על כל תוכנית אחרת למתחיל (כמוך) + תקרא את הספר ותראה את ה DVD.

2. שכיבות שמיכה ובטן בבוקר מיותר לגמרי לא יביא לך שום דבר ורק יפגע בתוצאה (יפגע בהתאוששות שתוביל לפגיעה בתוצאה, במצב של אימון לא כל המרבה הרי זה משובח).

3. לא הייתי מתחיל מתוספי תזונה לפני שהייתי יודע איך להתאמן ולאכול כמו שצריך, איך נראת תוכנית התזונה שלך? האם יש לך תפריט מסודר? תתחיל משם.
תקרא גם את זה בדרך:
http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

4. אירובי בשבילך הוא בעייתי במיוחד בזמנים שאתה עושה וזו עוד טעות בשבילך, אירובי נחמד לשמור על הכושר הגופני וללב, לפעמים גם להורדת כולסטרול ולחץ דם אבל:
א. אתה עושה יותר מדי אירובי פר אימון, מה שפוגע בהתאוששות = פוגע בתוצאות
ב. אירובי עושים אחרי אימון ולא לפני אימון, כשאתה מגיע לאימון עצמו אתה כבר תשוש וזה פוגע לך במשקלים = פוגע בעצימות = פוגע בתוצאות.
ג. בגלל שאתה נלחם על עלייה במשקל הייתי ממעיט באירובי ועושה אותו גם בעצימות דיי נמוכה משהו כמו 60% מדופק מירבי( 220-גיל = דופק מירבי).
אם אתה רוצה ללכת על SS כמו שהצעתי ממקודם אתה יכול לעשות אירובי אבל כ-20 דקות לאחר האימון בעצימות נמוכה של כ-60% ועדיף למטה (הליכה על 6-7 קמ"ש תספיק).

תקרא גם את זה בדרך, יועיל לך להבין איך תוכנית אימונים אמורה להראות:
http://www.kilogram.co.il/1113/מושגים-בסיסיים-בתכנון-אימונים/

בהצלחה.

הערה קטנה לך, משה..

כל הכבוד על התגובה הסובלנית והמושקעת! באמת עשה לי טוב לראות איך הגבת לכל פרט ופרט בהרחבה.. (מיצטער אם ניראה כמו החנפה..) .. פשוט באמת היה כיף לקרוא את התגובה!

• פותח/ת השרשור
מה יש שם בדיוק? בדקת? או שסתם כואב לך ואתה "לא יכול"?

אני כרגע בתהליך פיזיותרפיה לברכיים, ומבחינת הכף רגל, ביקרתי אצל מספר אורטופדים, כרגע עוד אף אחד לא מסוגל לומר לי מה הבעיה, מנסה סוגים שונים של מדרסים כרגע.

זה לא שכואב לי ואני לא יכול, בכלל שכאב לי ויכולתי בכל זאת הגעתי למצב הזה.

אני כרגע בתהליך פיזיותרפיה לברכיים, ומבחינת הכף רגל, ביקרתי אצל מספר אורטופדים, כרגע עוד אף אחד לא מסוגל לומר לי מה הבעיה, מנסה סוגים שונים של מדרסים כרגע.

אני חושב שבריאות זה מעל לכל - בתהליך מורכב כזה לא חושב שאנשים פה יכולים להחליף אורתופד - כל עיצה פה תהיה בגדר ניחוש פרוע עבורך ונשמע שיש לך פה סיכונים לפציעות וסיבוכים.

לא נשמע שזו עיצה טובה לבצע עצימות גבוהה או תדירות גבוהה של אימונים.

נו, תפסיק עם הארובי של חצי שעה עד שעה וחצי 4-5 פעמים בשבוע והמצב של הברכיים ישתפר פלאים.

i had the same problem after i finished my service .
the squat and deadlift fix it .

לא הבנתי אתה לא רוצה לעשות סקאוט ודדליפט כי יש לך בעיות ברכיים וכפות רגליים
אבל אתה עושה אירובי ורץ ?!

אחרי הצבא היו לי כאבי ברכיים וגב תחתון. ברמה כזאת שבבוקר הייתי קם כמו זקנה חצי שעה...ואז פגשתי את נפלאות ה-SS ,תוך זמן קצר נעלמו הכאבים הברכיים ובמיוחד כאבי גב תחתון כשבחורף היו מציקים מאד...

זה בסדר - גם לי היו כאבי גב עד לפני 3 שבועות התוכנית הליניארית פתרה.

טוב אני אמרתי את שלי מסוכן לשמוע המלצות במצב כזה באינטרנט. תעדכן מה החלטת

who said to him to work in high intensity ?
squat and deadlift are basic movement you
cant avoid them in you day to day life .

לא יודע השתמע לי מהדברים - אם לא אז טעות שלי.

הבן אדם כתב שיש לו בעיות בברכיים ובכף הרגל, בכל אופן גם הזוי כמות האירובי שהוא עושה ריצות וכו', גם יכול להחמיר את הפציעה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית