הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

להקפיא דג אחרי שהופשר

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך
בואו נראה מה מכון ויצמן אומר על זה:
למה אסור להקפיא בשר מחדש?

אני אישית מכין הכל ושומר במקפיא/מקרר.
אז נראה שיש שני שיטות. ישראל מזהירה לא להקפיא שוב, לעומת ארה"ב שכן מקפיאה שוב.
אבל חוץ מזה, אתה באמת מפשיר את הבשר שלך במקרר למשך יומיים לפני שאתה מכין אותו?

הדבר בהיחיד שאני באמת עושה מכל מה שהיה כתוב שם זה:
"בכל מקרה, מומלץ לשים לב לשינוי בצבע או בריח של הבשר המופשר, שיכולים להעיד על זיהומים וריקבון".

אני לא רואה סיבה להשתגע על הקפאה שוב אוהפשרה איטית.
מעולם לא סבלתי מבעיות בגלל אופן ההפשרה והקפאה שלי.

בינינו עד שאתה מגיע הבייתה עם המוצרים הקפואים הם מפשירים שוב בין כה וכה.
https://saloona.co.il/blog/לשבור-את-הקרח-כל-האמת-על-הקפאת-מזון/
"הפשרה והקפאה מחדש מגדילה את אוכלוסיית החיידקים במזון –
לא נכון. העניין כאן הוא לא פעולת ההקפאה החוזרת, אלא הזמן הכולל שהשארתם את המזון מחוץ לקירור (לא יותר משעתיים בבקשה).

ויש גם הסבר: מאחר שההקפאה אינה הורגת את החיידקים אלא רק מאטה את הפעילות שלהם, הזמן שבו המזון מופשר מאפשר לחיידקים להתרבות, וכך אם תקפיאו אותו שנית – בפעם הבאה שתפשירו אותו הוא יתקלקל מהר יותר. פתרון יעיל לבעיה יכול להיות הפשרה במקרר. אגב מה שכן מתרחש בהפשרה והקפאה מחדש הוא הגרת נוזלים מהמזון המופשר שגורמת לו להתכווץ יותר בהקפאה מחדש ולפגום באיכות טעמו ומרקמו."

אבל חוץ מזה, אתה באמת מפשיר את הבשר שלך במקרר למשך יומיים לפני שאתה מכין אותו?
יומיים הפשרה ברצף זה קיצוני ולא מומלץ.
משרד הבריאות האמריקאי כן נותן וי ירוק להקפאה חוזרת עם דגש על כך שאין להפשיר יותר משעתיים במצטבר.
בישראל משרד הבריאות מעדיף "ללכת על בטוח" מהנחה שרוב האנשים לא באמת ימדדו את הזמן שהוא בחוץ וכך הוא יתקלקל בסופו של דבר.

יומיים הפשרה ברצף זה קיצוני ולא מומלץ.
משרד הבריאות האמריקאי כן נותן וי ירוק להקפאה חוזרת עם דגש על כך שאין להפשיר יותר משעתיים במצטבר.
בישראל משרד הבריאות מעדיף "ללכת על בטוח" מהנחה שרוב האנשים לא באמת ימדדו את הזמן שהוא בחוץ וכך הוא יתקלקל בסופו של דבר.
שאלה לי אליך.
האם אתה מכין את הבשר, עוף, דגים בבית, או שמכינים לך את האוכל?

שאלה לי אליך.
האם אתה מכין את הבשר, עוף, דגים בבית, או שמכינים לך את האוכל?
אני לא אוכל בקר ועוף.
דגים אני כן אוכל, והרבה.
אני גם נאלץ להכין אותם בעצמי מן הסתם אבל אני לא מבין איך זה קשור לנושא.

אני לא אוכל בקר ועוף.
דגים אני כן אוכל, והרבה.
אני גם נאלץ להכין אותם בעצמי מן הסתם אבל אני לא מבין איך זה קשור לנושא.
כי להפשיר עוף במקרר ממוצע לוקח יותר מ 12 שעות.
מדובר בבערך 36 שעות. שזה מתקרב ליומיים.

אני לעומת זאת מפשיר את העוף במים שלוקח בערך שעתיים.

אני מכין את כל האוכל בבית, ואני אוהב לארח המון אנשים אצלי ולבשל שבתות גדולות.

מעניין אותי כמה אנשים בעולם המציאותי באמת מפשירים עוף במקרר בלבד, ולא מקפיאים שוב.
לעניות דעתי, רוב טענות המתנגדים מגיעים מאנשים שישבו מול המסך ועברו בקפידה על מחקרים ומאמרים אבל לא בישלו מימיהם.
להגיד מה התקן של משרד הבריאות לא דורש פתיחת ספר בישול.

גם אני לא מפשיר מושט ומקפיא אותו שוב, אבל סלמון ומאכלים גדולים, כן.

אני מבשל את כל הארוחות שלי ולהמון אחרים כבר יותר מ 7 שנים. ותמיד בישלתי מאז שאני זוכר את עצמי.

במציאות לא מקבלים הרעלת מזון כי מזון הופשר והוקפא מחדש.
גם מזון שקנית בחנות יכול להיות מקולקל, תמיד צריך להריח לפני לא משנה מה העוף עבר.
זה לא מספיק לעבוד לפי התקן.

מה לגבי המשלוחים שהסופרים עושים? לא משנה מאיזה סופר הזמנתי, הבשר תמיד הגיע מופשר. אז מה יוצא? שכמה שעות הבשר היה במשאית ואז הגיע אלי מופשר לחלוטין (העיקר הקרח עחי) ואז שוב הקפאתי ואז שוב הפשרתי. ומה אז? הרעלה? אולי בגלל שאני רוסי לא קורה לי כלום 🥷
אגב, אכלתם קרפצ׳יו במסעדה או באירוע? אין מצב בחיים שהבשר באמת טרי!

כי להפשיר עוף במקרר ממוצע לוקח יותר מ 12 שעות.
מדובר בבערך 36 שעות. שזה מתקרב ליומיים.

אני לעומת זאת מפשיר את העוף במים שלוקח בערך שעתיים.

אני מכין את כל האוכל בבית, ואני אוהב לארח המון אנשים אצלי ולבשל שבתות גדולות.

מעניין אותי כמה אנשים בעולם המציאותי באמת מפשירים עוף במקרר בלבד, ולא מקפיאים שוב.
לעניות דעתי, רוב טענות המתנגדים מגיעים מאנשים שישבו מול המסך ועברו בקפידה על מחקרים ומאמרים אבל לא בישלו מימיהם.
להגיד מה התקן של משרד הבריאות לא דורש פתיחת ספר בישול.

גם אני לא מפשיר מושט ומקפיא אותו שוב, אבל סלמון ומאכלים גדולים, כן.

אני מבשל את כל הארוחות שלי ולהמון אחרים כבר יותר מ 7 שנים. ותמיד בישלתי מאז שאני זוכר את עצמי.

במציאות לא מקבלים הרעלת מזון כי מזון הופשר והוקפא מחדש.
גם מזון שקנית בחנות יכול להיות מקולקל, תמיד צריך להריח לפני לא משנה מה העוף עבר.
זה לא מספיק לעבוד לפי התקן.
במציאות, הדרך הכי טובה היא אכן בדיקה באופן עצמאי אם הבשר מקולקל או תקין.
מבחינת משרד הבריאות, ההמלצות הן כלליות ומותאמות לכלל האוכלוסיה שבחלקה לא בעלת ידע וניסיון בלזהות האם הבשר תקין.
זה משתקף גם בהמלצות אחרות שלהם כמו ההמלצה להפחתת צריכת שומן ומלח, מה שבאופן עקיף גורם לאנשים לאכול כמות קלוריות מתונה יותר ובתיאוריה מונע מהם להגיע למצב של השמנה.
לאנשים שיודעים מה הם עושים, אין צורך בהמלצות הכלליות.
בכל מקרה, יש לך יתרון גדול עליי.
אני רגיל לארח שלושה ארבעה אנשים במקסימום, ואתה מעמיד סירים למשפחות...

בשורה התחתונה הקפאה מחדש לא מקלקלת את המזון אלא פשוט הפשרתו מחדש לאחר ההקפאה החוזרת מגדילה את משך זמן ההפשרה הכללי והרי קצב התרבות החיידקים עולה כפונקציה של זמן אז הבשר יתקלקל יותר בקלות בהפשרה הבאה.

מבחינת משרד הבריאות, ההמלצות הן כלליות ומותאמות לכלל האוכלוסיה שבחלקה לא בעלת ידע וניסיון בלזהות האם הבשר תקין.
זה משתקף גם בהמלצות אחרות שלהם כמו ההמלצה להפחתת צריכת שומן ומלח, מה שבאופן עקיף גורם לאנשים לאכול כמות קלוריות מתונה יותר ובתיאוריה מונע מהם להגיע למצב של השמנה.

בשורה התחתונה הקפאה מחדש לא מקלקלת את המזון אלא פשוט הפשרתו מחדש לאחר ההקפאה החוזרת מגדילה את משך זמן ההפשרה הכללי והרי קצב התרבות החיידקים עולה כפונקציה של זמן אז הבשר יתקלקל יותר בקלות בהפשרה הבאה.
אני רוצה לחבק אותך.
מסכים עם כל מילה.

👏👏 סגרנו את הדיון

זה שלא ראיתה לא אומר שזה לא קורה. עשו מספיק תחקירים על זה. אחותי עבדה מלצרית בכמה מסעדות והמליצה לי לא להתקרב לאותן המסעדות משום שהיחס לאוכל פשוט זוועה.

תן לי להבין משהו. אם נניח קניתה 2 קילו סלמון. האם תכין את כל ה 2 קילו?

תבדוק אולי גדל לך זנב ולא שמתה לב
לא, אני פוט אשאיר בהקפאה את מה שלא מכין. ולא אפשיר ואז אקפיא שוב מה שנשאר

זה שקצב ההתרבות שלהם מואט לא אומר שהם מתים.
טוב אם זה קצב מועט אז אחלה. שיתרבו להם לאט לאט, עד שיגיעו לטיפול בחום גבוה.
שאני מגדל חיידקים או תאים במעבדה, הם מתים לי אפילו ממבט :(
צריך להפיק מסלומון כנראה 😆😆

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית