נק' מוניטין:
10
- 95
- 10
רציתי לדעת מה הייתרון של מסה מלוכלכת
ואם המטרה זה בודיבילדינג עושים מלוכלכת
או רק נקייה?
ואם המטרה זה בודיבילדינג עושים מלוכלכת
או רק נקייה?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני רק אוסיף לזה, שבמסה מלוכלכת אפשר לצבור יותר שריר, אבל גם צוברים הרבה יותר שומן, אז תצטרך לבלות יותר זמן בחיטובאין הגדרות רשמיות למושגים האלו אז אני אנסה לסכם את דעתי בנושא:
(שאר חברי הפורום מוזמנים לתקן אותי אם לדעתם אני טועה במשהו)
במסה "נקייה" אתה אוכל בפלוס קלורי מתון ומשתדל לעלות בין 0.5%-1% ממשקל גופך בחודש.
היתרון כאן הוא שכמעט כל מה שאתה עולה זה שריר ומעט מאוד שומן. למעשה במצב כזה אתה בכלל לא צריך לחטב אחר כך ויכול להיות במסה שנים (תלוי במטרות שלך). כמובן שאתה עולה גם במסת שומן אבל העלייה היא די זניחה יחסית למסת השריר שאתה צובר בתהליך.
במסה "מלוכלכת" אתה נמצא בפלוס קלורי גבוה יותר (500+) ועולה יותר מסת שריר מאשר במסה הנקייה.
החיסרון כאן הוא שמפלוס קלורי מסוים הגוף לא מסוגל לנצל את הקלוריות ה"עודפות" לבניית שריר ולכן במסה ה"מלוכלכת" אתה תעלה גם הרבה בשומן ותזדקק לחיטוב אחר כך.
בבחירה לבצע מסה "נקייה" או "מלוכלכת" אתה צריך להסתכל על האם זה מתאים למטרות שלך.
יש כאלה שאין להם בעיה לעלות הרבה במשקל תקופה קצרה ולהיות "שמנים" כי אחר כך הם בחיטוב ואין להם בעיה עם חיטוב מסיבי.
לעומתם, יש אנשים שלא מעוניינים להשמין בתקופת המסה ומוכנים לקחת את העלייה במשקל ובשריר בסבלנות משום שהם לא מעוניינים "לסבול" בחיטוב.
בערך 10% מעל הנייטרלי, אבל כמו שאמרו קודם, תכוון לעליה של 0.5%-1% מהמשקל שלך בחודש (אחרי השבועיים-שלושה הראשונים שבהם יש עליה בנוזלים), זה המדד העיקרי, לא הפלוס קלורי, אז תתאים את הפלוס הקלורי לפי קצב העליה במשקלתודה רבה
אז איזה פלוס בערך לעשות בשביל נקי?
וואלה? יש magic number מסוים ממנו כל קלוריה שתכניס תהיה 100% שומן? רוצה להוכיח את טענתך?החיסרון כאן הוא שמפלוס קלורי מסוים הגוף לא מסוגל לנצל את הקלוריות ה"עודפות" לבניית שריר