הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על נפח

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אם אני עושה 4 סטים של 25 מקבילים ומשקל הגוף שלי הוא 75 ק"ג הרי שהנפח הכולל הוא 25*75*4.

אם אני עושה 4 סטים של 15 מקבילים עם משקולת 17.5 ק"ג אז החישוב הוא 4*15*(75+17.5)

אם אני מקצין למצב של 4 סטים של 10 חזרות במקבילים עם 32 ק"ג תוספת משקל אז החישוב של הנפח הכולל מוציא מספר אפילו יותר נמוך

אז מצד אחד - הווליום הכולל באפשרות הראשונה הוא הגבוה ביותר *אבל* המאמץ הקשה יותר עבורי הוא בהחלט באפשרות השלישית.

אז אם נפח הוא מנבא להיפרטרופיה, לכאורה, אז למה בעצם דווקא פחות חזרות יותר מורגש מבחינתי? איפה עובר הקו?

פה נכנס לתמונה עניין העצימות.
מתחילים למדוד נפח מעצימות מסויימת, לא מכל חזרה ומכל משקל.
למשל תיקח בנץ פרס, אם אתה עושה סטים של חימום עם 50%-60%-70% מהמקסימום שלך, אתה מוסיף אותם לנפח הכולל שלך? לא.
נפח מתחילים למדוד מעצימות די גבוהה

לא הכל מסתכם בנפח כמספר, צריך לקחת גם בחשבון עצימות כוללת, עצימות יחסית (rpe לדוגמא), וטווח תנועה.
כדי שנפח יהיה יעיל הוא צריך להיות בטווח תנועה מלא, בעצימות מספיק גבוהה (לפחות 60% מהמקסימום שלך לחזרה אחת), ובעצימות יחסית מספיק גבוהה, כלומר שסטים יהיו מספיק מאתגרים לשריר

• פותח/ת השרשור
במילים אחרות, ובאופן מאוד הגיוני, צריך להתייחס לדרגת המאמץ הנחווית כמדד מנבא שהנו לא פחות חשוב מהנפח האבסולוטי עצמו (במספר)

קודם כל, חשוב לציין שיש ״נעלם״ במשוואת הנפח שאנשים שוכחים שהוא קיים - טווח תנועה. הסיבה שלרוב מתעלמים ממנו, זה כי הוא קבוע אם אתה מבצע אותו תרגיל.

לגבי דרגת מאמץ - כמובן. לפני כמה ימים נתתי סט של סקוואט 255X4, הגיע מתאמן ואמר לי ״וואו! זה מעל טון נפח בסט אחד!״ אמרתי לו - ״כן, אבל היה יותר קל לתת 100X10, לא?״.

הייתי מתייחס לנפח בתור מדד יחסי ועוקב אחריו לאורך זמן, לאו דווקא בתור מדד אבסולוטי להתקדמות. הרי ברור שככל שתעלה את המשקל, רוב הסיכויים שהנפח ירד. זה לא אומר שצריך להשאר עם עצימות מצחיקה...

קודם כל, חשוב לציין שיש ״נעלם״ במשוואת הנפח שאנשים שוכחים שהוא קיים - טווח תנועה. הסיבה שלרוב מתעלמים ממנו, זה כי הוא קבוע אם אתה מבצע אותו תרגיל.

לגבי דרגת מאמץ - כמובן. לפני כמה ימים נתתי סט של סקוואט 255X4, הגיע מתאמן ואמר לי ״וואו! זה מעל טון נפח בסט אחד!״ אמרתי לו - ״כן, אבל היה יותר קל לתת 100X10, לא?״.

הייתי מתייחס לנפח בתור מדד יחסי ועוקב אחריו לאורך זמן, לאו דווקא בתור מדד אבסולוטי להתקדמות. הרי ברור שככל שתעלה את המשקל, רוב הסיכויים שהנפח ירד. זה לא אומר שצריך להשאר עם עצימות מצחיקה...
זה נכון, אבל קצת לא רלוונטי לדיון ודי מסבך את העניין.
זה משהו שמאמן צריך לשים אליו יותר, כדי לדעת כמה נפח מתאמן יכול להתמודד איתו, למשל מי שיש לו רגליים ארוכות במיוחד די יתקשה לסבול הרבה נפח בסקוואט וירוויח גם ממעט, וההפך.
אבל זה נושא מורכב יותר ממה שנאמר פה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית