הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה זמן אורז יכול לשרוד במקרר עד שהוא מתקלקל?

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך
אני אכלתי אורז שהיה אצלי במקרר גם שבועיים 😄
פשוט טגנתי על מחבט עם ביצים וגבינה

עדיף להבא להימנע כי מתחפתחים שם חיידקים ובקטריות ולא כדאי ...
תשמור במקפיא. אם זה במקרר אז גג-גג שבוע.

אהה כן, אורז עם ירקות. למרות שלפני שבועיים הוא היה בלי ירקות:fever2:

בדיוקק חחח 🤣🤣🤣

אני בספק שחיידק כלשהו שרד בטמפ׳ גבוה כל כך.

גם אם מחממים את זה ממש טוב (שאגב, נכון, זה קוטל חיידקים;) עדיין לעתים יש תהליך של תסיסה, דהיינו תהליך ריקבון, שכבר פושט במאכל... ואז גם אם תחמם את זה ל200 מעלות זה לא יועיל...

תראה, אני לא אגיד לך שאני עצמי לא אוכל דברים ששהו נצח במקרר, כן? אני גם חוטאת בזה 🤣
מרחרחץ את האוכל, ואם הוא מריח כשיר לאכילה אני לא חושבת פעמיים...
אבל באופן תיאורטי - יש סף מסוים שכבר לא מומלץ לאכול.
(אם כי מה שלא הורג מחשל. אבל אל תגיד לאמא שאמרתי את זה:s49: )

• פותח/ת השרשור
תודה על כל התגובות!
מה שכן אני אוכל די הרבה(הכוונה לגרמים), ולפעמים כשאני מחמם חלק מהאורז/כוסמת חלק גושים עדיין נשארים קרים. זה אומר שנשארו חיידקים?
להקפיד לחמם יותר זמן/לערבב ישר אחרי שאני מחמם? או שזה לא משנה?

תודה על כל התגובות!
מה שכן אני אוכל די הרבה(הכוונה לגרמים), ולפעמים כשאני מחמם חלק מהאורז/כוסמת חלק גושים עדיין נשארים קרים. זה אומר שנשארו חיידקים?
להקפיד לחמם יותר זמן/לערבב ישר אחרי שאני מחמם? או שזה לא משנה?

המלצה שלי לחימום המושלם - אם יש לך אפשרות, תכוון את עוצמת המיקרו לבינוני-גבוה. זה גורם למיקרו לתת פולסים של חימום עם הפסקות, ומאפשר לטמפרטורה להיות אחידה יותר. נכון, זה ייקח קצת יותר זמן, אבל ממש זניח.
המלצה נוספת, לעצור את החימום כל דקה-דקה וחצי, ולתת ערבוב קל לאורז, או לכל מאכל שתשים במיקרו. (אם זה שניצל - אז פשוט תהפוך אותו. למרות ששניצל הייתי ממליצה בכלל לשים בטוסטר-אובן. עולם אחר!)
לשאלתך הבקטריאלית - כדי להרוג לגמרי את כל החיידקים, צריך להביא את המאכל לטמפרטורה של 100 מעלות. זה אומר חימום מאוד ארוך. אל תבנה על זה שחימום במיקרו ישמיד לך את החיידקים. עדיף מלכתחילה למנוע מהם להתפתח על ידי אישפוז הפחממה המדוברת במקפיא.
אבל שוב, אם אתה שומר את זה במקרר וצורך בתוך חמישה ימים, אין לך מה לחשוש. רק תקפיד לקחת את המנה שלך עם כף נקיה 😃
תכלס בכל דבר יש חיידקים, וברוך השם הגוף שלנו יודע להתמודד איתם. הבעיה מתחילה בכך שהחיידקים עלולים לגרום לריקבון באוכל, ואז זה כבר הרעלת קיבה, שזה סיפור אחר לגמרי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית