עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אכלת אחד שלם אחי ?במשך חצי שנה אכלתי כמעט כל יום בן&ג'ריס.
נהייתי חטוב יותר אם זה משנה משהו.
כן. לפעמים אחרי זה גם קופסה משפחתית של לה פרוטה אם אתה מכיר.אכלת אחד שלם אחי ?
מסכים.בגדול אין בעיה כל עוד זה לא גורם לצריכה לא מספקת של מיקרונוטריאנטים כמו ויטמינים וסיבים
תכלס כל הזמן אני שומע על לצרוך ויטמינים ומינרלים אבל איך אני יודע בתכלס כמה באמת אני צריך וכמה יש בכל מזון? איך אני יודע אם זה מספיק לי או לא?בגדול אין בעיה כל עוד זה לא גורם לצריכה לא מספקת של מיקרונוטריאנטים כמו ויטמינים וסיבים
לא.תכלס כל הזמן אני שומע על לצרוך ויטמינים ומינרלים אבל איך אני יודע בתכלס כמה באמת אני צריך וכמה יש בכל מזון? איך אני יודע אם זה מספיק לי או לא?
וגם אם אני אוכל כל יום רק ג'אנק שנכנס לי בערכים ומספיק חלבון ופשוט מתסף במולטי ויטמין אני אהיה מושלם כאילו מבחינה בריאותית?
למה אם אני אוכל גאנק ומתסף זה לא טוב? מה ההבדל בעצםלא.
אתה צריך סופר להקפיד על הרמה.
שלא יהיה פחות מדי ולא יותר מדי.
זה די כאב ראש חייב להגיד.
אבל גם אם אתה לא לוקח מולטי ויטמין ותוספי תזונה אחרים אתה בערך יודע מה לצרוך ומאיפה. אפילו בלי להקפיד על כמויות מדויקות.
אני אתן כמה דוגמאות - (מקורות המינרל מסודרים מהעשירים ביותר לריכוז המועט ביותר)
מקורות ברזל: בשר אדום (בעיקר איברים פנימיים), קטניות, טחינה, עוף, דגים, ביצים.
מקורות סידן: גבינה צהובה, גבינות קשות, גבינות רכות, חלב פרה/חלב סויה, טחינה גולמית מלאה, שעועית לבנה.
אבץ: בשר אדום (בעיקר כבד), עוף, דגים, קטניות, אגוזים וזרעים, מוצרי חלב, ביצים ודגנים מלאים.
מגנזיום: עלים ירוקים, אגוזים, זרעים, קטניות ודגנים מלאים.
בנוגע לויטמינים אפשר להקפיד פשוט על 5 ירקות שונים ביום ולהשלים הכל.
הייתי ממליץ בעיקר על:
גזר (ויטמין A)
פלפל אדום/כתום (ויטמין B ,E, C, K)
עגבניה (ויטמין C, B, ליקופן)
ירקות ירוקים כמו חסה, כרוב, ברוקולי, תרד, קייל וכו'...
אתה מקפיד על לאכול הכל מהכל ואתה מסודר. בלי כאב ראש ובלי חוסרים.
א. רכיבים מזיקים שקיימים במזון "ג'אנק".למה אם אני אוכל גאנק ומתסף זה לא טוב? מה ההבדל בעצם
כמו מה?רכיבים מזיקים שקיימים במזון "ג'אנק".
כמו מה?תוספי תזונה יכולים להכיל גם רכיבים נלווים שלא נבדקה השפעתם על הגוף בצורה יסודית, ולעיתים היא אף מסוכנת.
מדובר על תמציות צמחים שונות כמו תה ירוק שלא ברור לחלוטין למה האנשים האלה נפגעו. וממש לא מדובר על הרבה מקרים כאלה, אלא בודדיםכמו במקרה של כמה חברות אמריקאיות שבשנת 2015 נמצא כי חלק מהמוצרים שמכרו גרמו למשתמשים פגיעות פנימיות בכבד, בכמה מקרים עד כדי צהבת חריפה וצורך בהשתלות כבד. יש הרבה מאוד מקרים כאלה
אישית השתמשתי הרבה בתוספי מזון ולא קרה לי כלום.מדובר על תמציות צמחים שונות כמו תה ירוק שלא ברור לחלוטין למה האנשים האלה נפגעו. וממש לא מדובר על הרבה מקרים כאלה, אלא בודדים
יש לך יותר סיכון למות ע"י פרה מאשר מתוספי תזונה, אני לא רואה למה צריך להזהיר אנשים כאילו מדובר ברעל.אישית השתמשתי הרבה בתוספי מזון ולא קרה לי כלום.
כמו הכל בערך, תמיד יש סיכון מסוים.
לזה הייתי שמח לראות מקור 😆יש לך יותר סיכון למות ע"י פרה מאשר מתוספי תזונה.
בג'אנק פוד יש ערכים גבוהים של חומרים שלא מומלצים על פי ארגוני הבריאות העולמיים כמו כמות גבוהה של סוכר, נתרן, שומן רווי או מוקשה ושאר הדברים המוכרים.ולא ענית על השאלות האחרות, שהן די חשובות
בשנה מתים 22 איש מפרות, נכון להיום אין מראה מתועד של מוות ישיר מתוספי תזונה (או שיש ממש בודדים, לא משהו שהצלחתי למצוא)לזה הייתי שמח לראות מקור
המלצות ארגון הבריאות העולמי מדברות על מניעה בקונטקסט של אוכלוסיה כללית, הן לא מספקות כדי לומר שמשהו מזיק בפני עצמו או לא.בג'אנק פוד יש ערכים גבוהים של חומרים שלא מומלצים על פי ארגוני הבריאות העולמיים כמו כמות גבוהה של סוכר, נתרן, שומן רווי או מוקשה ושאר הדברים המוכרים
אני מסכים שלא לבסס את מרבית התזונה על ג'אנק, אבל מפה ולהצהיר שג'אנק בכלל לא מומלץ, זו הגזמהאני לא אומר שזה רעל, אני אומר שאלו חומרים שלא מומלצים בגבוהה וכשהם נמצאים בצורה מרוכזת כמו בחטיפי שוקולד למיניהם, עדיף לא לבסס את מרבית התזונה עליהם.
בידיוק, כי אין חומרים כאלה (אלא אם אתה קונה את התוספים שלך אצל "הרוקח" השכונתי)ולא, אין לי מושג אילו חומרים מזיקים יכולים להיות בתוספי מזון.
לזה הייתי שמח לראות מקור 😆
נ"ב: יותר אנשים מתו על ידי כלבים מאשר על ידי כרישים. בכל זאת אנשים רבים לא מהססים להתקרב וללטף כלבים אבל כן לעולם לא יתקרבו לכריש.
(10 לעומת 25,000 כל שנה)
בדיוק. זה המסר שניסיתי להעביר.אולי כי כלבים זה דבר הרבה אבל הרבה יותר נגיש? איפה אתה רואה כרישים ברחוב? איפה אתה מניח יהיה לך יותר סיכויים למות....
בכלבייה או בבריכת כרישים?
למה שזה יעלה את הטריגליצרידים? ולמה הפרוקטוז משנה משהו?כמות כזו של סוכר לא תעלה את הטריגליצרידים בדם?
יש שם המון פרוקטוז כתוצאה שהוא תוצר פירוק של סוכרוז
1.אם אני אוכל חטיף חלבון שהרכיבים שלו זה מלא סוכר חלבון והרבה סיבים תזונתיים אז זה בעצם בריא לא? הרי עכשיו יצאו המדבקות האדומות ואני רואה כתבה של הכתבת בריאות שאומרת:"הנה פה יש 20 גרם סוכר למאה גרם בדגני בוקר האלו זה בעצם מוצר שנראה נורא בריא שהוא בכלל לא בריא" אבל תכלס זה סוכר עם סיבים שזה כן בריא, גם בטח יש בו די הרבה ויטמינים ומינרלים לא?בשנה מתים 22 איש מפרות, נכון להיום אין מראה מתועד של מוות ישיר מתוספי תזונה (או שיש ממש בודדים, לא משהו שהצלחתי למצוא)
המלצות ארגון הבריאות העולמי מדברות על מניעה בקונטקסט של אוכלוסיה כללית, הן לא מספקות כדי לומר שמשהו מזיק בפני עצמו או לא.
סוכר מזיק אם אין לך שום בקרה קלורית ואתה סובל ממחלות מטבוליות. נתרן לא מזיק ואפילו חשוב, אלא אם יש לך לחץ דם גבוה. שומן רווי ומוקשה זה הדבר היחיד שאולי יש פה משהו, אבל עדיין אין תשובה להאם זה באמת מזיק, וכמה.
אני מסכים שלא לבסס את מרבית התזונה על ג'אנק, אבל מפה ולהצהיר שג'אנק בכלל לא מומלץ, זו הגזמה
בידיוק, כי אין חומרים כאלה (אלא אם אתה קונה את התוספים שלך אצל "הרוקח" השכונתי)