הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כל יום חבילת שוקלד

אלי לוי1

משתמש מתחיל
78
4
נק' מוניטין:
7
78
4
חברים האם יש נזק לטווח הארוך אם כל יום אני אוכל חבילת שוקולד ?
אני צורך 2 גרם חלבון לקילו אני במסה וזה נכנס לי בערכים וזה מספק אותי ועוד משהו אני צורך 70 גרם שומן שמותכם 40 גרם שומן זה מהשוקולד זה גם בסדר ?

בגדול אין בעיה כל עוד זה לא גורם לצריכה לא מספקת של מיקרונוטריאנטים כמו ויטמינים וסיבים
מסכים.
מאוד חשוב להקפיד על צריכה נאותה של ויטמינים חיוניים, סיבים, סידן, ברזל ומינרלים אחרים (במיוחד אם חלק מהתפריט שלך "לא בריא".)

החבילת שוקולד שתאכל פעם ביום אולי לא
"לא בריאה", אבל גוף שלא מספקים לו את כל החומרים החיוניים - כן, הוא "לא בריא".

בתקופות שאכלתי "ג'אנק פוד" התקיימתי הרבה על תוספים כדי להשלים ערכים תזונתיים.

כמו שאמרתי, לאכול תזונה מאוזנת שיש בה הכל מהכל והרבה ערכים טובים זה הרבה יותר קל, בעיקר לכיס. (אבל כן, אין בעיה אם תאכל חבילת שוקולד ביום)

בגדול אין בעיה כל עוד זה לא גורם לצריכה לא מספקת של מיקרונוטריאנטים כמו ויטמינים וסיבים
תכלס כל הזמן אני שומע על לצרוך ויטמינים ומינרלים אבל איך אני יודע בתכלס כמה באמת אני צריך וכמה יש בכל מזון? איך אני יודע אם זה מספיק לי או לא?
וגם אם אני אוכל כל יום רק ג'אנק שנכנס לי בערכים ומספיק חלבון ופשוט מתסף במולטי ויטמין אני אהיה מושלם כאילו מבחינה בריאותית?

תכלס כל הזמן אני שומע על לצרוך ויטמינים ומינרלים אבל איך אני יודע בתכלס כמה באמת אני צריך וכמה יש בכל מזון? איך אני יודע אם זה מספיק לי או לא?
וגם אם אני אוכל כל יום רק ג'אנק שנכנס לי בערכים ומספיק חלבון ופשוט מתסף במולטי ויטמין אני אהיה מושלם כאילו מבחינה בריאותית?
לא.
אתה צריך סופר להקפיד על הרמה.
שלא יהיה פחות מדי ולא יותר מדי.
זה די כאב ראש חייב להגיד.
אבל גם אם אתה לא לוקח מולטי ויטמין ותוספי תזונה אחרים אתה בערך יודע מה לצרוך ומאיפה. אפילו בלי להקפיד על כמויות מדויקות.

אני אתן כמה דוגמאות - (מקורות המינרל מסודרים מהעשירים ביותר לריכוז המועט ביותר)

מקורות ברזל: בשר אדום (בעיקר איברים פנימיים), קטניות, טחינה, עוף, דגים, ביצים.
מקורות סידן: גבינה צהובה, גבינות קשות, גבינות רכות, חלב פרה/חלב סויה, טחינה גולמית מלאה, שעועית לבנה.
אבץ: בשר אדום (בעיקר כבד), עוף, דגים, קטניות, אגוזים וזרעים, מוצרי חלב, ביצים ודגנים מלאים.
מגנזיום: עלים ירוקים, אגוזים, זרעים, קטניות ודגנים מלאים.

בנוגע לויטמינים אפשר להקפיד פשוט על 5 ירקות שונים ביום ולהשלים הכל.
הייתי ממליץ בעיקר על:
גזר (ויטמין A)
פלפל אדום/כתום (ויטמין B ,E, C, K)
עגבניה (ויטמין C, B, ליקופן)
ירקות ירוקים כמו חסה, כרוב, ברוקולי, תרד, קייל וכו'...

אתה מקפיד על לאכול הכל מהכל ואתה מסודר. בלי כאב ראש ובלי חוסרים.

לא.
אתה צריך סופר להקפיד על הרמה.
שלא יהיה פחות מדי ולא יותר מדי.
זה די כאב ראש חייב להגיד.
אבל גם אם אתה לא לוקח מולטי ויטמין ותוספי תזונה אחרים אתה בערך יודע מה לצרוך ומאיפה. אפילו בלי להקפיד על כמויות מדויקות.

אני אתן כמה דוגמאות - (מקורות המינרל מסודרים מהעשירים ביותר לריכוז המועט ביותר)

מקורות ברזל: בשר אדום (בעיקר איברים פנימיים), קטניות, טחינה, עוף, דגים, ביצים.
מקורות סידן: גבינה צהובה, גבינות קשות, גבינות רכות, חלב פרה/חלב סויה, טחינה גולמית מלאה, שעועית לבנה.
אבץ: בשר אדום (בעיקר כבד), עוף, דגים, קטניות, אגוזים וזרעים, מוצרי חלב, ביצים ודגנים מלאים.
מגנזיום: עלים ירוקים, אגוזים, זרעים, קטניות ודגנים מלאים.

בנוגע לויטמינים אפשר להקפיד פשוט על 5 ירקות שונים ביום ולהשלים הכל.
הייתי ממליץ בעיקר על:
גזר (ויטמין A)
פלפל אדום/כתום (ויטמין B ,E, C, K)
עגבניה (ויטמין C, B, ליקופן)
ירקות ירוקים כמו חסה, כרוב, ברוקולי, תרד, קייל וכו'...

אתה מקפיד על לאכול הכל מהכל ואתה מסודר. בלי כאב ראש ובלי חוסרים.
למה אם אני אוכל גאנק ומתסף זה לא טוב? מה ההבדל בעצם

למה אם אני אוכל גאנק ומתסף זה לא טוב? מה ההבדל בעצם
א. רכיבים מזיקים שקיימים במזון "ג'אנק".

ב. תוספי תזונה יכולים להכיל גם רכיבים נלווים שלא נבדקה השפעתם על הגוף בצורה יסודית, ולעיתים היא אף מסוכנת.

שוק התוספים בארה"ב מגלגל 40 מיליארד דולר בשנה. התוספים שנמכרים אמורים להיות בטוחים לחלוטין. בפועל, זה לא קורה. הרבה מאוד חברות מוכרות מוצרים שעלולים להרע לגוף במקום לעזור כמו במקרה של כמה חברות אמריקאיות שבשנת 2015 נמצא כי חלק מהמוצרים שמכרו גרמו למשתמשים פגיעות פנימיות בכבד, בכמה מקרים עד כדי צהבת חריפה וצורך בהשתלות כבד. יש הרבה מאוד מקרים כאלה והצער הוא בשביל לגלות דברים כאלה הרבה אנשים צריכים כבר לסבול מהתופעות השליליות של התוסף.

בארהב, על מנת לקבל אישור לתוסף תזונה שאתה מוכר, אתה צריך להעביר אותו בדיקות הרבה פחות קפדניות מאשר תרופות למשל, ולכן אי אפשר לדעת בדיוק אם מה שאתה קונה זה באמת מה שכתוב על האריזה.

רכיבים מזיקים שקיימים במזון "ג'אנק".
כמו מה?

תוספי תזונה יכולים להכיל גם רכיבים נלווים שלא נבדקה השפעתם על הגוף בצורה יסודית, ולעיתים היא אף מסוכנת.
כמו מה?

כמו במקרה של כמה חברות אמריקאיות שבשנת 2015 נמצא כי חלק מהמוצרים שמכרו גרמו למשתמשים פגיעות פנימיות בכבד, בכמה מקרים עד כדי צהבת חריפה וצורך בהשתלות כבד. יש הרבה מאוד מקרים כאלה
מדובר על תמציות צמחים שונות כמו תה ירוק שלא ברור לחלוטין למה האנשים האלה נפגעו. וממש לא מדובר על הרבה מקרים כאלה, אלא בודדים

מדובר על תמציות צמחים שונות כמו תה ירוק שלא ברור לחלוטין למה האנשים האלה נפגעו. וממש לא מדובר על הרבה מקרים כאלה, אלא בודדים
אישית השתמשתי הרבה בתוספי מזון ולא קרה לי כלום.
כמו הכל בערך, תמיד יש סיכון מסוים.

אישית השתמשתי הרבה בתוספי מזון ולא קרה לי כלום.
כמו הכל בערך, תמיד יש סיכון מסוים.
יש לך יותר סיכון למות ע"י פרה מאשר מתוספי תזונה, אני לא רואה למה צריך להזהיר אנשים כאילו מדובר ברעל.
ולא ענית על השאלות האחרות, שהן די חשובות

יש לך יותר סיכון למות ע"י פרה מאשר מתוספי תזונה.
לזה הייתי שמח לראות מקור 😆

ולא ענית על השאלות האחרות, שהן די חשובות
בג'אנק פוד יש ערכים גבוהים של חומרים שלא מומלצים על פי ארגוני הבריאות העולמיים כמו כמות גבוהה של סוכר, נתרן, שומן רווי או מוקשה ושאר הדברים המוכרים.
אני לא אומר שזה רעל, אני אומר שאלו חומרים שלא מומלצים בגבוהה וכשהם נמצאים בצורה מרוכזת כמו בחטיפי שוקולד למיניהם, עדיף לא לבסס את מרבית התזונה עליהם.

ולא, אין לי מושג אילו חומרים מזיקים יכולים להיות בתוספי מזון. לא התעמקתי בנושא ולא חקרתי אותו. רק ניסיתי להראות את הסכנות האפשריות, שבמקרה הן גם מוחשיות.
אם לא הייתי יודע על מקרים שבהם תוספים גרמו לנזק לא הייתי רואה צורך להעלות את הנושא בכלל.

נ"ב: יותר אנשים מתו על ידי כלבים מאשר על ידי כרישים. בכל זאת אנשים רבים לא מהססים להתקרב וללטף כלבים אבל כן לעולם לא יתקרבו לכריש.
(10 לעומת 25,000 כל שנה)
biggestkillers_final_v8_no-logo.ashx

לזה הייתי שמח לראות מקור
בשנה מתים 22 איש מפרות, נכון להיום אין מראה מתועד של מוות ישיר מתוספי תזונה (או שיש ממש בודדים, לא משהו שהצלחתי למצוא)

בג'אנק פוד יש ערכים גבוהים של חומרים שלא מומלצים על פי ארגוני הבריאות העולמיים כמו כמות גבוהה של סוכר, נתרן, שומן רווי או מוקשה ושאר הדברים המוכרים
המלצות ארגון הבריאות העולמי מדברות על מניעה בקונטקסט של אוכלוסיה כללית, הן לא מספקות כדי לומר שמשהו מזיק בפני עצמו או לא.
סוכר מזיק אם אין לך שום בקרה קלורית ואתה סובל ממחלות מטבוליות. נתרן לא מזיק ואפילו חשוב, אלא אם יש לך לחץ דם גבוה. שומן רווי ומוקשה זה הדבר היחיד שאולי יש פה משהו, אבל עדיין אין תשובה להאם זה באמת מזיק, וכמה.

אני לא אומר שזה רעל, אני אומר שאלו חומרים שלא מומלצים בגבוהה וכשהם נמצאים בצורה מרוכזת כמו בחטיפי שוקולד למיניהם, עדיף לא לבסס את מרבית התזונה עליהם.
אני מסכים שלא לבסס את מרבית התזונה על ג'אנק, אבל מפה ולהצהיר שג'אנק בכלל לא מומלץ, זו הגזמה

ולא, אין לי מושג אילו חומרים מזיקים יכולים להיות בתוספי מזון.
בידיוק, כי אין חומרים כאלה (אלא אם אתה קונה את התוספים שלך אצל "הרוקח" השכונתי)

לזה הייתי שמח לראות מקור 😆

נ"ב: יותר אנשים מתו על ידי כלבים מאשר על ידי כרישים. בכל זאת אנשים רבים לא מהססים להתקרב וללטף כלבים אבל כן לעולם לא יתקרבו לכריש.
(10 לעומת 25,000 כל שנה)

אולי כי כלבים זה דבר הרבה אבל הרבה יותר נגיש? איפה אתה רואה כרישים ברחוב? איפה אתה מניח יהיה לך יותר סיכויים למות....
בכלבייה או בבריכת כרישים?

אולי כי כלבים זה דבר הרבה אבל הרבה יותר נגיש? איפה אתה רואה כרישים ברחוב? איפה אתה מניח יהיה לך יותר סיכויים למות....
בכלבייה או בבריכת כרישים?
בדיוק. זה המסר שניסיתי להעביר.

כמות כזו של סוכר לא תעלה את הטריגליצרידים בדם?
יש שם המון פרוקטוז כתוצאה שהוא תוצר פירוק של סוכרוז

בשנה מתים 22 איש מפרות, נכון להיום אין מראה מתועד של מוות ישיר מתוספי תזונה (או שיש ממש בודדים, לא משהו שהצלחתי למצוא)

המלצות ארגון הבריאות העולמי מדברות על מניעה בקונטקסט של אוכלוסיה כללית, הן לא מספקות כדי לומר שמשהו מזיק בפני עצמו או לא.
סוכר מזיק אם אין לך שום בקרה קלורית ואתה סובל ממחלות מטבוליות. נתרן לא מזיק ואפילו חשוב, אלא אם יש לך לחץ דם גבוה. שומן רווי ומוקשה זה הדבר היחיד שאולי יש פה משהו, אבל עדיין אין תשובה להאם זה באמת מזיק, וכמה.

אני מסכים שלא לבסס את מרבית התזונה על ג'אנק, אבל מפה ולהצהיר שג'אנק בכלל לא מומלץ, זו הגזמה

בידיוק, כי אין חומרים כאלה (אלא אם אתה קונה את התוספים שלך אצל "הרוקח" השכונתי)
1.אם אני אוכל חטיף חלבון שהרכיבים שלו זה מלא סוכר חלבון והרבה סיבים תזונתיים אז זה בעצם בריא לא? הרי עכשיו יצאו המדבקות האדומות ואני רואה כתבה של הכתבת בריאות שאומרת:"הנה פה יש 20 גרם סוכר למאה גרם בדגני בוקר האלו זה בעצם מוצר שנראה נורא בריא שהוא בכלל לא בריא" אבל תכלס זה סוכר עם סיבים שזה כן בריא, גם בטח יש בו די הרבה ויטמינים ומינרלים לא?
2.בפועל אין דבר כזה בריא ולא בריא, למה אי אפשר לבסס תזונה על ג'אנק? אם אני מתסף במולטי ויטמין וצורך סיבים גם אם כל הקלוריות שלי זה נטו סוכר לבן שאני אוכל בקוביות וחלבון אני אהיה בריא לא?
מה הקטע של המדבקות של סוכר נתרן שומן רווי, אה הנה המוצר לא בריא...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית