הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כל יום חבילת שוקלד

אלי לוי1

משתמש מתחיל
78
4
נק' מוניטין:
7
78
4
חברים האם יש נזק לטווח הארוך אם כל יום אני אוכל חבילת שוקולד ?
אני צורך 2 גרם חלבון לקילו אני במסה וזה נכנס לי בערכים וזה מספק אותי ועוד משהו אני צורך 70 גרם שומן שמותכם 40 גרם שומן זה מהשוקולד זה גם בסדר ?

1.אם אני אוכל חטיף חלבון שהרכיבים שלו זה מלא סוכר חלבון והרבה סיבים תזונתיים אז זה בעצם בריא לא? הרי עכשיו יצאו המדבקות האדומות ואני רואה כתבה של הכתבת בריאות שאומרת:"הנה פה יש 20 גרם סוכר למאה גרם בדגני בוקר האלו זה בעצם מוצר שנראה נורא בריא שהוא בכלל לא בריא" אבל תכלס זה סוכר עם סיבים שזה כן בריא, גם בטח יש בו די הרבה ויטמינים ומינרלים לא?
2.בפועל אין דבר כזה בריא ולא בריא, למה אי אפשר לבסס תזונה על ג'אנק? אם אני מתסף במולטי ויטמין וצורך סיבים גם אם כל הקלוריות שלי זה נטו סוכר לבן שאני אוכל בקוביות וחלבון אני אהיה בריא לא?
מה הקטע של המדבקות של סוכר נתרן שומן רווי, אה הנה המוצר לא בריא...
כמות מוגזמת של סוכר כמו שתיארת כן מזיקה, אל תטעה.

מולטי ויטמין לא מכפר על תזונה גרועה.
זה יותר על מנת לענות על החשש ש"אולי" יש חוסר.

תמיד חייבים לעשות חישובי תועלת אל מול נזק.
במקרה של צריכת סוכר לבן בקוביות, יהיה נזק.
אולי לא מיידי, אבל כן לטווח הארוך.
אותו דבר לגבי צריכת שומן טראנס.

חטיפי חלבון כן יותר מועילים מחזיקים כי אמנם יש בחלקם יש סוכר, אבל יש בהם גם הרבה חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים - ואתה ממילא לא מבסס את רוב התזונה עליהם. זה בדיוק העניין.
אתה תמיד יכול לשלב קצת אוכל "לא בריא" בתפריט. אין צורך להשתגע על חזה עוף ואורז בלבד.

(לפחות אם אתה רוצה לשמור על "בריאות" - ההמלצה היא שזה לא יעלה על 15%-20% מהקלוריות היומיות שלך.)

נערך לאחרונה:

מולטי ויטמין לא מכפר על תזונה גרועה.
זה יותר על מנת לענות על החשש ש"אולי" יש חוסר.

תמיד חייבים לעשות חישובי תועלת אל מול נזק.
במקרה של צריכת סוכר לבן בקוביות, יהיה נזק.
אולי לא מיידי, אבל כן לטווח הארוך.
אותו דבר לגבי צריכת שומן טראנס.

חטיפי חלבון כן יותר מועילים מחזיקים כי אמנם יש בחלקם יש סוכר, אבל יש בהם גם הרבה חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים - ואתה ממילא לא מבסס את רוב התזונה עליהם. זה בדיוק העניין.
אתה תמיד יכול לשלב קצת אוכל "לא בריא" בתפריט. אין צורך להשתגע על חזה עוף ואורז בלבד.

(לפחות אם אתה רוצה לשמור על "בריאות" - ההמלצה היא שזה לא יעלה על 15%-20% מהקלוריות היומיות שלך.)
שוב פעם למה מצריכת רק קוביות סוכר יהיה נזק? בהנחה ומתסף בהתאם ואוכל חלבון מה ההבדל בין פחמימות סוכר ופחמימות באורז

1.אם אני אוכל חטיף חלבון שהרכיבים שלו זה מלא סוכר חלבון והרבה סיבים תזונתיים אז זה בעצם בריא לא?
זה לא צריך ליפול בידיוק תחת ההגדרה של בריא או לא בריא, זה יכול להיות גם באמצע, לכיוון בריא יותר או פחות.

הרי עכשיו יצאו המדבקות האדומות ואני רואה כתבה של הכתבת בריאות שאומרת:"הנה פה יש 20 גרם סוכר למאה גרם בדגני בוקר האלו זה בעצם מוצר שנראה נורא בריא שהוא בכלל לא בריא" אבל תכלס זה סוכר עם סיבים שזה כן בריא, גם בטח יש בו די הרבה ויטמינים ומינרלים לא?
תתעלם מהמדבקות האדומות, הן לא מיועדות למי שיודע מה הוא צורך, זה רק כדי להזהיר את מי שלא

2.בפועל אין דבר כזה בריא ולא בריא, למה אי אפשר לבסס תזונה על ג'אנק?
תגדיר ג'אנק. המבורגר נחשב ג'אנק, בפועל זה בשר, לחם, וסלט. פיצה נחשב ג'אנק, בפועל זה לחם, גבינה, ורוטב עגבניות. החלק של הג'אנק במאכלים כאלה הוא לא במזון עצמו, אלא במקור ושיטת ההכנה. אם תכין אותם בצורה טובה ותדע כמה אתה צורך מכל דבר, הם בסדר גמור.
ממתקים לעומת זאת הם פשוט קלוריות ללא שום תועלת, שכתוספת קלוריות קלה אין שום בעיה, אבל אתה מבין מה הקושי להתבסס עליהם.

למה?
אני לא טוען שלא, אבל אני גם לא טוען שכן. אין פשוט מספיק מידע כדי להצהיר משהו לכל כיוון

למה?
אני לא טוען שלא, אבל אני גם לא טוען שכן. אין פשוט מספיק מידע כדי להצהיר משהו לכל כיוון
אתה אכן צודק בכך שהמחקר כיום אינו איכותי מספיק ולוקה בחסר. אולם גם מהמחקרים המעטים ניתן להסיק שישנו קשר בין צריכת סוכר גבוהה לבין סוכרת, טרשת נפוצה, בעיות בכלי הדם ותסמונות נוספות אצל יצורים חיים.

כמו במחקרים הללו (שנעשו על חולדות):
Early developmental exposure to high fructose intake in rats with NaCl stimulation causes cardiac damage. - PubMed - NCBI

Prediabetes Induced by Fructose-Enriched Diet Influences Cardiac Lipidome and Proteome and Leads to Deterioration of Cardiac Function prior to the De... - PubMed - NCBI

Progressive Induction of Type 2 Diabetes: Effects of a Reality-Like Fructose Enriched Diet in Young Wistar Rats. - PubMed - NCBI

The severity of rat liver injury by fructose and high fat depends on the degree of respiratory dysfunction and oxidative stress induced in mitochondr... - PubMed - NCBI

A causal role for uric acid in fructose-induced metabolic syndrome. - PubMed - NCBI.

מחקרים על חולדות ובעלי חיים נחשבים למחקרים לא איכותיים שלא בהכרח ניתן להסיק מהם לגבי בני אדם, לכן אני מצרף מטא אנליזה על מחקרים שבוצעו על בני אדם והראו קשר חיובי בין צריכת סוכרים לעלייה בתסמונות מטבוליות:
Association of fructose consumption and components of metabolic syndrome in human studies: a systematic review and meta-analysis. - PubMed - NCBI

ומחקר שהראה קשר לעלייה בבעיות בכלי הדם:
A dose-response study of consuming high-fructose corn syrup-sweetened beverages on lipid/lipoprotein risk factors for cardiovascular disease in young... - PubMed - NCBI

ואחד נוסף שהראה קשר ישיר להתפתחות כבד שומני:
Nonalcoholic fatty liver disease in humans is associated with increased plasma endotoxin and plasminogen activator inhibitor 1 concentrations and wit... - PubMed - NCBI

מאמר על כך שיתאים סרטניים משתמשים בפרוקטוז על מנת להתרבות ביתר קלות:
Refined fructose and cancer. - PubMed - NCBI

ניתוח מחקר שמראה כי צריכת פרוקטוז גבוהה מעלה הצטברות אבנים בכליות:
Fructose increases risk for kidney stones: potential role in metabolic syndrome and heat stress. - PubMed - NCBI.

ולבסוף, סקירה על הנושא:
The role of high-fructose corn syrup in metabolic syndrome and hypertension. - PubMed - NCBI.

הבאתי לך מוניטין על ההשקעה

כמו שאמרת, מחקרים על חולדות זה לא מספק כדי להסיק מסקנות על בני אדם

מטא אנליזה על מחקרים שבוצעו על בני אדם והראו קשר חיובי בין צריכת סוכרים לעלייה בתסמונות מטבוליות:
Association of fructose consumption and components of metabolic syndrome in human studies: a systematic review and meta-analysis. - PubMed - NCBI
צריך לעבור על המחקרים במטא אנליזה כדי לבדוק את איכות המחקרים, מכיוון שרוב המחקרים בנושא פשוט לא איכותיים, לכן קשה לי להסיק מסקנות מהמטא אנליזה הזאת

פה אולי יש משהו, אבל צריך לבדוק כמה בקרה על התפריט הייתה, כי אפשר להסביר את התוצאות ע"י תלות בין מינון לתגובה, אבל אפשר להסביר גם את התוצאות ע"י זה שהפרוקטוז החליף מזונות אחרים בתפריט (ביחסים משתנים), אז צריך לבודד שהשינוי במדדים לא נבע כתוצאה ממחסור במשהו (סיבים לדוגמא), ולא מתוספת של פרוקטוז

נראה כאילו המחקר קופץ מאוד למסקנות, צריך להעמיק יותר במחקר

מאמר על כך שיתאים סרטניים משתמשים בפרוקטוז על מנת להתרבות ביתר קלות:
Refined fructose and cancer. - PubMed - NCBI
זה מחקר in vitro על תאי סרטן, זה לא מספיק כדי להסיק מסקנות פרקטיות

ניתוח מחקר שמראה כי צריכת פרוקטוז גבוהה מעלה הצטברות אבנים בכליות:
Fructose increases risk for kidney stones: potential role in metabolic syndrome and heat stress. - PubMed - NCBI.
פה יש משהו שיכול להיות רלוונטי, למרות שכן מדובר שם על 200 גרם פרוקטוז, כלומר 800 קלוריות מפרוקטוז, שאלה לא כמויות שאנשים מגיעים אליהם לרוב

זו סקירה בעיקר אפידימיולוגית, ככה שזה לא ממש רלוונטי

תודה על המוניטין. אני משתדל כמה שיותר שדעתי תהיה חפה ממיתוסים ודעות קדומות ולבסס אותה על מחקרים ועל המסקנות המדעיות המובילות בנושא.

(אמנם ניסיתי להביא את המידע הרלוונטי ביותר, אך עדיין אין לי את העין החדה הדרושה לסינון המחקרים הפחות איכותיים.)

פה יש משהו שיכול להיות רלוונטי, למרות שכן מדובר שם על 200 גרם פרוקטוז, כלומר 800 קלוריות מפרוקטוז, שאלה לא כמויות שאנשים מגיעים אליהם לרוב
ובכן, ידידנו דיבר על צריכת סוכר לבן בקוביות כמקור העיקרי של קלוריות בתזונה. בהנחה שמדובר בתזונה ממוצעת של 2,000 קלוריות, שחלקן תיסוף באבקת חלבון על מנת להגיע ל-100 גרם חלבון למשל (400 קלוריות). מדובר ב-1,600 קלוריות מסוכר לבן, שמתוכו 50% זה פרוקטוז (מקורו בסלק סוכר) - לכן מדובר ב-800 קלוריות שבאות מ-200 גרם פרוקטוז (הכמויות אשר נחקרו). לכן המחקר לא מצביע על בעייה כלשהיא בצריכת פרוקטוז ברמה הגיונית אצל האוכלוסייה הכללית, אך כן במקרה קיצון כמו זה ש - @ASAFABADI תיאר.

כמו שאמרנו, המחקר בתחום לא מספק.
זאת הבעיה עם מחקרים על בני אדם - לרוב בלתי אפשרי לבודד את כל המשתנים וקשה מאוד להשגיח על כך שהפרטים בניסוי אכן מבצעים את הניסוי כלשונו ולא חורגים מהתפריט (בניגוד לניסויים בבעלי חיים. הסיבה ברורה).

ובכן, ידידנו דיבר על צריכת סוכר לבן בקוביות כמקור העיקרי של קלוריות בתזונה. בהנחה שמדובר בתזונה ממוצעת של 2,000 קלוריות, שחלקן תיסוף באבקת חלבון על מנת להגיע ל-100 גרם חלבון למשל (400 קלוריות). מדובר ב-1,600 קלוריות מסוכר לבן, שמתוכו 50% זה פרוקטוז (מקורו בסלק סוכר) - לכן מדובר ב-800 קלוריות שבאות מ-200 גרם פרוקטוז (הכמויות אשר נחקרו). לכן המחקר לא מצביע על בעייה כלשהיא בצריכת פרוקטוז ברמה הגיונית אצל האוכלוסייה הכללית, אך כן במקרה קיצון כמו זה ש - @ASAFABADI תיאר.
נכון, אבל הוא כן תיאר מצב קיצון, שלא קורה בפועל

זה לא צריך ליפול בידיוק תחת ההגדרה של בריא או לא בריא, זה יכול להיות גם באמצע, לכיוון בריא יותר או פחות.

תתעלם מהמדבקות האדומות, הן לא מיועדות למי שיודע מה הוא צורך, זה רק כדי להזהיר את מי שלא

תגדיר ג'אנק. המבורגר נחשב ג'אנק, בפועל זה בשר, לחם, וסלט. פיצה נחשב ג'אנק, בפועל זה לחם, גבינה, ורוטב עגבניות. החלק של הג'אנק במאכלים כאלה הוא לא במזון עצמו, אלא במקור ושיטת ההכנה. אם תכין אותם בצורה טובה ותדע כמה אתה צורך מכל דבר, הם בסדר גמור.
ממתקים לעומת זאת הם פשוט קלוריות ללא שום תועלת, שכתוספת קלוריות קלה אין שום בעיה, אבל אתה מבין מה הקושי להתבסס עליהם.

למה?
זה הקטע שכן שאלתי אם יש קושי להתבסס רק על ממתקים בהנחה ומתסף וחשבתי שאין, אבל עכשיו כשאני רואה פה את כל מה שסרג'יו שלח אני רואה שכן יש בעיה עם זה ככל הנראה
וברור שכל השאלות שלי פה הן סתם כדי להחכים בידע תאורטי ואני לא באמת אבסס את התזונה שלי על קוביות סוכר ושוקולד הרשיז

למה אם אני אוכל גאנק ומתסף זה לא טוב? מה ההבדל בעצם
זה בסדר.
לא צריך להגזים ולדייק במיקרו, תדאג שרוב התזונה שלך תהיה בריאה כי אם אתה תתבסס על גאנק סתם יוצא שאתה מכניס יותר מדי זבל לגוף ואם זה בא על חשבון דברים אחרים זו בעיה.
תדאג לאכול 5 ירקות מצבעים שונים בשביל זה, אם ויצא יום שלא אכלת ירקות אז תצרוך כדור של מולטיויטמין, לא קרה שום דבר.
פירות כמובן זה מבורך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית