הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמתי. מה עכשיו?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
הצלחתי.
התקדמתי מ-100 ק"ג בנץ' ל-4 סטים של 6 חזרות למצב של 2 סטים ראשונים על 6 חזרות ו-2 סטים הבאים על 7 חזרות.

הקפדתי לאכול יותר חלבונים השבוע, והצלחתי לישון טוב בלילה שלפני (לא יכול לבנות על זה).

אני לא מתכנן ולא מצפה להתקדם שוב באימון הבא. המטרה שלי להצליח לחזור על זה עוד פעם פעמיים לפחות בטרם אנסה להתקדם ל-6,7,7,7 ואז ל-7,7,7,7.

1. האם לגיטימי שעשיתי מנוחה של 4-5 דק' בין סט לסט?
  2. האם עדיף לאימון הבא לעשות דילואד כי אחרי שסוף סוף הצלחתי להתקדם אולי כדאי לתת לגוף טיפה להתאושש? או שדווקא עדיף לנצל את המומנטום ולחזור על האימון שוב?

1. כמה שאתה צריך בשביל להיות מוכן פיזית ומנטלית רק שיהיה הכל בחשבון ולא תתחיל לנוח חצי שעה בין סט לסט.

2. תעשה את זה אפילו בטכניקה יותר טובה פעם הבאה ואולי אפילו ליותר חזרות, תעשה דיאלוד אם אתה מרגיש צורך

1. כן. 5 דקות זה מעולה. הסיבה היא שמאגרי האנרגיה בשריר מתמלאים מחדש לאחר לפחות 3 דקות, לכן מנוחה של פחות מכך לא תהיה אידיאלית לבניית כוח.

2. לא הייתי ממליץ לך לעשות דילואוד שבועי מיד לאחר שהצלחת סוף סוף להתקדם.
מצד שני, דילואוד בקנה מידה קטן יותר, שיהיה מובנה בתכנית, כמו אימון קל ואימון לאחר מכן הגדלת הנפח, יהיה יעיל יותר מאשר לנסות להתקדם כל אימון.
למעשה, זה תלוי ברמה שלך.
על פי משקלי העבודה שלך בבנץ', הייתי אומר שאתה נמצא בשלב המתאמן הבינוני, ולכן הייתי ממליץ לפעול להתקדמות שבועית במשקלי העבודה, כמו זאת אשר באה לידי ביטוי בתוכנית טקסס מת'הוד.
לא הייתי ממליץ לך לבצע את התוכנית, כי אתה נמצא במצב בו ההתאוששות שלך לקויה ולא אידיאלית, לכן הייתי ממליץ לך רק לתכנן התקדמות שעובדת על העקרונות של התוכנית (נפח גבוה בעצימות בינונית, נפח נמוך ועצימות נמוכה, ואז נפח נמוך ועצימות גבוהה - וחוזר חלילה).

• פותח/ת השרשור
ע"פ מה למעשה מתאמן מוגדר כמתחיל/בינוני/מתקדם? על סמך משקלי העבודה ביחס למשקל גופו אני מניח?

כלומר אם הייתי שוקל 120 ק"ג והייתי עובד עם 100 ק"ג בנץ' סביר כי הייתי מוגדר כמתאמן מתחיל?

מתאמן מתחיל = התקדמות במשקלי עבודה כל 48 שעות
בינוני = התקדמות באופן שבועי
מתקדם זו כבר התקדמות יותר איטית, וכבר יש צורך בתוכנית יותר חכמה ומתוכננת היטב בהתאם למתאמן. זאת אומרת שאם יש לך 100 בנץ' ואתה עדיין יכול להתקדם כל 48 שעות אתה עדיין נחשב למתחיל, למרות שזה כבר מקרה די נדיר.

• פותח/ת השרשור
יש לי בנץ' של 100 על 6 חזרות כבר הרבה מאוד זמן בחודשים לצורך העניין
ומספיק שבוע שאני לא מתאמן כדי לרדת ל-100 על 5

• פותח/ת השרשור
יש לי הרגשה שעליתי על עוד משהו (יישמע מאוד מפגר).
ביומיים האחרונים איכשהו הצלחתי לצרוך 1.7-1.8 גר' חלבון פר ק"ג משקל גוף ובנוסף ישנתי מעל 7 שעות במשך 2 לילות ברצף (מאורע חריג יחסית).

אולי זה יסביר את העובדה שהרגשתי כ"כ טוב באימון היום והצלחתי להתקדם.
באשר לשעות השינה - יהיה בעייתי לנבא ולהקפיד עליהן אלא אם אני פשוט אכנס כל יום למיטה ב8 וחצי בערב ואז אצליח לצבור מספיק שעות עד הבוקר(בגלל הקטנה שדואגת להעיר אותנו בלילה) אבל אז זה פשוט לוותר על החיים לגמרי רק בשביל להתקדם מהר יותר וזה פחות הולך לקרות.

על כמות החלבון הנכנסת, עם קצת יותר משמעת, אני יכול להשתלט - ואולי זה יעזור לי לייצר התאוששות מספיק טובה....

יש לי הרגשה שעליתי על עוד משהו (יישמע מאוד מפגר).
ביומיים האחרונים איכשהו הצלחתי לצרוך 1.7-1.8 גר' חלבון פר ק"ג משקל גוף ובנוסף ישנתי מעל 7 שעות במשך 2 לילות ברצף (מאורע חריג יחסית).

אולי זה יסביר את העובדה שהרגשתי כ"כ טוב באימון היום והצלחתי להתקדם.
באשר לשעות השינה - יהיה בעייתי לנבא ולהקפיד עליהן אלא אם אני פשוט אכנס כל יום למיטה ב8 וחצי בערב ואז אצליח לצבור מספיק שעות עד הבוקר(בגלל הקטנה שדואגת להעיר אותנו בלילה) אבל אז זה פשוט לוותר על החיים לגמרי רק בשביל להתקדם מהר יותר וזה פחות הולך לקרות.

על כמות החלבון הנכנסת, עם קצת יותר משמעת, אני יכול להשתלט - ואולי זה יעזור לי לייצר התאוששות מספיק טובה....
קודם כל, חוסר היכולת להתקדם נבע מהתאוששות לקויה, בלי קשר לרמה.
מתאמן בינוני מוגדר גם ביחס "משקלי עבודה:משקל גוף" וגם בקצב ההתקדמות בהתאוששות אידיאלית.
ככל שאתה רחוק יותר מהפוטנציאל הגנטי שלך, יותר קל לך להתקדם.
ככל שאתה מתקרב לפוטנציאל הגנטי שלך (על ידי עלייה במשקלי העבודה), קצב העלייה שלך במשקלים נהיה איטי יותר.
כשההתאוששות לקויה, זה נראה כאילו אתה "עולה רמה" ונהיה מתאמן מתקדם (כי קשה לך להתקדם במשקלים) אבל ברוב המקרים ניתן להשקיע עוד טיפה בשינה/תזונה טובה יותר לפני שעוברים לתוכנית שמבוססת על התקדמות איטית יותר.

דבר שני, תמשיך עם צריכת החלבון הגבוהה. אם שינה זה משהו שבעייתי להשלים - עדיף שתשפר את הגורמים האחרים להתאוששות, כמו צריכת חלבון מספקת.
אתה לא צריך לוותר על החיים בשביל להתקדם, אל תדאג.
אתה אמנם תתקדם לאט יותר ממה שאתה יכול - אבל אתה עדיין אמור להתקדם.

• פותח/ת השרשור
מה שאתה אומר בעצם הוא (אם אני טיפה משכלל את זה) שבעצם גם אם אני אתאמן הכי טוב שיכול להיות, נניח, תיאורטית: אתאמן בסרגל המאמצים הטוב ביותר ובתכנית המושלמת ביותר והכל יהיה בצורה מושלמת לכאורה - אם ישנתי חרא וצרכתי בקושי 1 גר' חלבון לכל ק"ג משקל גוף (ואף פחות), אז מאוד מהר אמצא את עצמי בנקודה שאני לא מתקדם בכלל או מתקדם ממש בקושי ואז חוזר אחורה.

נכון?
@Sergio_Katz

מה שאתה אומר בעצם הוא (אם אני טיפה משכלל את זה) שבעצם גם אם אני אתאמן הכי טוב שיכול להיות, נניח, תיאורטית: אתאמן בסרגל המאמצים הטוב ביותר ובתכנית המושלמת ביותר והכל יהיה בצורה מושלמת לכאורה - אם ישנתי חרא וצרכתי בקושי 1 גר' חלבון לכל ק"ג משקל גוף (ואף פחות), אז מאוד מהר אמצא את עצמי בנקודה שאני לא מתקדם בכלל או מתקדם ממש בקושי ואז חוזר אחורה.

נכון?
@Sergio_Katz
צודק בהחלט.
בעצם אתה מאט את קצב ההתקדמות האפשרי שלך.

אם נסמן:
# המשקלים שאתה מרים (יותר נכון להגיד רמת האימונים שלך) = X,
# מהירות ההתקדמות במשקלי עבודה = V,
# מידת ההתאוששות (איכות השינה + התזונה + תוכנית האימונים) = A,

הנוסחא תהיה:
V = A/X​

כלומר, ככל שהרמה שלך יותר גבוהה, אתה תתקדם יותר לאט.
ככל שההתאוששות שלך תהיה טובה יותר, אתה תתקדם מהר יותר.

משום שמידת ההתאוששות יכולה להגיע עד רמה מסוימת שממנה היא לא יכולה להיות טובה יותר (מקסימום), אז גם אם ההתאוששות אידיאלית - ככל שתעלה יותר במשקלי העבודה באופן טבעי יהיה לך קשה יותר להתקדם.
(*שימוש בסטרואידים לא נלקח בחשבון)

** כמובן שאי אפשר באמת לכמת את זה.

מקווה שהצלחתי להעביר את המסר בצורה טובה ולא סתם בילבלתי לך את השכל הרגע 😅

נערך לאחרונה:
אז מאוד מהר אמצא את עצמי בנקודה שאני לא מתקדם בכלל או מתקדם ממש בקושי ואז חוזר אחורה.
לא הייתי אומר מהר מאוד, יש לך הרבה לאן להתקדם גם אם לא הכול אידאלי.
יש לא מעט אנשים שמגיעים לתוצאות טובות ולא עוסקים רק בליפטינג אלא כתחביב, אחד מהטופ באוסטרליה הוא נהג משאית, ועל ה"דרך" מתחרה.
בנוגע לחלבון, זה די פשוט לתיקון, תקנה אבקת חלבון, תשתה אותה במקום/עם הקפה או סתם באמצע היום בעבודה וזה סוגר לך את הפינה.
השינה אני מבין, זה מה יש אבל תנסה למקסם את כל מה שכן בשליטתך.
הכול זה סדר עדיפויות, אם תרצה תצליח, אם לא מובן לחלוטין יש עוד הרבה דברים בחיים שיותר חשובים מזה.

אני באמת לא מבין משהו - אם האימונים כל כך חשובים לך (נשמע שכן, אתה פותח הרבה אשכולות על אותו נושא), למה אתה לא לוקח מאמן שיסגור לך את כל הפינות האלה?
המלצתי לך על זה בעבר וככל שהזמן עובר נראה שזה מה שאתה צריך.

• פותח/ת השרשור
@Sergio_Katz
הבנתי בהחלט, הסברת את זה מושלם ולגמרי קלטתי את העניין זאת הסיבה שאני מנסה להגיע לערך החלבון היומי כרגע ובעוד חודש חודשיים תהיה לי אינדיקציה להשוואה.

@Opopanax
כבר לקחתי מאמן מעולה, וכבר התנסיתי בכמה פורמטים כאלה, אבל המכנה המשותף לכל הפעמים הללו היה שההתקדמות הייתה עדיין איטית מאוד(א לא עקבית כלומר מתקדם ואז חוזר אחורה) ובת'כלס ממש אין מה להטיל אחריות על המאמן שעבד איתי אלא על עצמי כי מבחינת תזונה - היא הייתה ממש ממש גרועה.

תחשוב על זה שהייתי אוכל ממתקים, במבות, סוכריות ג'לי, לא אוכל כלום בעבודה לפעמים ואז בערב דופק איזה צלחת של אוכל קנוי ומנגב איזה 200 גרם חומוס ובסוף היום בקושי מגיע לסך יומי של 70-80 גר' חלבון למשקל גוף של 75 ק"ג (ביום טוב הייתי על ה-100 גר' חלבון) ועם פלוס קלורי של איזה 1,500 קלוריות אם לא יותר.

אני חושב שלפני שאני בכלל הולך לכיוון של מאמן אני צריך תחילה להשתלט על הדברים הבסיסיים יותר בחיים שלי.

לא אכפת לי להיות בפלוס קלורי. אני לא מחפש לספור קלוריות או ממש לשמור על תפריט מושלם.

בתור התחלה אני אנסה להגיע ל-140 גר' חלבון ליום לערך ונראה לאיפה זה מביא אותי.

@Sergio_Katz
הבנתי בהחלט, הסברת את זה מושלם ולגמרי קלטתי את העניין זאת הסיבה שאני מנסה להגיע לערך החלבון היומי כרגע ובעוד חודש חודשיים תהיה לי אינדיקציה להשוואה.

@Opopanax
כבר לקחתי מאמן מעולה, וכבר התנסיתי בכמה פורמטים כאלה, אבל המכנה המשותף לכל הפעמים הללו היה שההתקדמות הייתה עדיין איטית מאוד(א לא עקבית כלומר מתקדם ואז חוזר אחורה) ובת'כלס ממש אין מה להטיל אחריות על המאמן שעבד איתי אלא על עצמי כי מבחינת תזונה - היא הייתה ממש ממש גרועה.

תחשוב על זה שהייתי אוכל ממתקים, במבות, סוכריות ג'לי, לא אוכל כלום בעבודה לפעמים ואז בערב דופק איזה צלחת של אוכל קנוי ומנגב איזה 200 גרם חומוס ובסוף היום בקושי מגיע לסך יומי של 70-80 גר' חלבון למשקל גוף של 75 ק"ג (ביום טוב הייתי על ה-100 גר' חלבון) ועם פלוס קלורי של איזה 1,500 קלוריות אם לא יותר.

אני חושב שלפני שאני בכלל הולך לכיוון של מאמן אני צריך תחילה להשתלט על הדברים הבסיסיים יותר בחיים שלי.

לא אכפת לי להיות בפלוס קלורי. אני לא מחפש לספור קלוריות או ממש לשמור על תפריט מושלם.

בתור התחלה אני אנסה להגיע ל-140 גר' חלבון ליום לערך ונראה לאיפה זה מביא אותי.
תוכנית אימון זה חרטא ברטא
גנטיקה פלוס אוכל זה הגורם המכריע לאיך ספורטאי ייראה/כוח

@Serg נו באמת.
@Shahar Voltinski אם אתה יודע שהבעיה בתזונה, או יותר נכון בחלבון, מה הבעיה לשתות כל יום 4-5 סקופים של חלבון?
לא צריך להכין שייק בבלנדר או משהו, פשוט כמה סקופים עם חלב ואני מבטיח לך שאתה פוגע ב150 גרם ליום. זה באמת לא כל כך קשה.

@Serg נו באמת.
@Shahar Voltinski אם אתה יודע שהבעיה בתזונה, או יותר נכון בחלבון, מה הבעיה לשתות כל יום 4-5 סקופים של חלבון?
לא צריך להכין שייק בבלנדר או משהו, פשוט כמה סקופים עם חלב ואני מבטיח לך שאתה פוגע ב150 גרם ליום. זה באמת לא כל כך קשה.
תגיב תגובה עיניינית מה לא נכון במה שאמרתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית