הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבט אם להרים משקל ולהסתכן בפציעה לאחר 2 פריצות דיסק

• פותח/ת השרשור NC92
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

NC92

משתמש מתחיל
21
1
נק' מוניטין:
1
21
1
נפצעתי בגב תחתון ופרצתי שני דיסקים (l5-l4, l5-s1), הפריצה ישבה ישירות על העצב ואף חסמה אותו מה שהוביל לכאבים חזקים והקרנות ברגל שמאל, ללא תחושת הירדמות או חולשה.
במשך שנה וחצי נאלצתי להיכנס לשיקום ארוך ולנסות מגוון טיפולים שונים. נכון לעכשיו אני יכול לעשות הכל אך הכאב עדיין קיים(פחות הקרנות ברגליים, יותר בגב).
הצלחתי להתאמן עם סקוואט במשקל 60 ק"ג, דדליפט 120 ק"ג וריצה, מה שלקח לי הכי הרבה זמן ועדיין יש כאבים.
העניין הוא שאני מפחד להיפצע שוב ומתלבט אם לעשות את התרגילים האלה בדגש חזק על הסקוואט.
אתמול עשיתי אימון ראשון 4x10 של סקוואט מלא, והרגשתי שהסיכון לפציעה גבוה מדי, בעיקר בתרגיל הזה.
יש לציין שאני מקפיד על תרגילים בכל יום שעזרו לי עם בעיות הגב.
אשמח לדעתכם, מה כדאי לי לעשות? האם אפשר להגיע למצב בו אין כאב? בו כן אוכל להרים משקלים כבדים בלי חשש או שתמיד אהיה תחת סיכון גבוה עקב הפציעה.

אתה לא תיפצע מסקוואט ודדליפט אלא אם הטכניקה שלך ממש נוראית, וגם אז הסיכון לפציעה הוא נמוך מאוד. במקרה הגרוע מה שיקרה כנראה זה דלקת באיזור בגלל עומס יתר, וזה כנראה יגרה את איזור הפציעה, אבל זה לא יגרום לפציעה מחדש.
כחלק משיקום נכון אפשר אפילו להתחזק בתרגילים האלה, פשוט זה דורש בקרת עומסים רצינית יותר.

אני יכול לומר לך שאני אחרי 2 בלטים מתחרה בפאוורליפטינג

תהליך העלייה בעומסים צריך להיות הדרגתי יותר ממתאמן בלי היסטוריה כמו שלך.
לפעמים העומק של הסקוואט משפיע לרעה למרות טכניקה "טובה".אז להתאים את האימון לגוף ולא את הגוף לאימון.
ממליץ שתעזר באיש מקצוע שמתמצא בתחום הספציפי- פיזיותרפיסט ו\או מאמן.
אני מכיר כמה, אם תצטרך המלצה אשמח לסייע.

• פותח/ת השרשור
אתה לא תיפצע מסקוואט ודדליפט אלא אם הטכניקה שלך ממש נוראית, וגם אז הסיכון לפציעה הוא נמוך מאוד. במקרה הגרוע מה שיקרה כנראה זה דלקת באיזור בגלל עומס יתר, וזה כנראה יגרה את איזור הפציעה, אבל זה לא יגרום לפציעה מחדש.
כחלק משיקום נכון אפשר אפילו להתחזק בתרגילים האלה, פשוט זה דורש בקרת עומסים רצינית יותר.

אני יכול לומר לך שאני אחרי 2 בלטים מתחרה בפאוורליפטינג
קודם כל תודה על התשובה.
זה לא יגרום לפציעה מחדש אבל כן להחרפת המצב. מאחר ויש לחץ עיצבי והקרנות לרגל שמאל, מאוד קל לחזור למצב בו אני חוזר לאותה נקודה בה התחלתי.
מבלט דיסק אפשר לחזור(למיטב הבנתי) אבל מפריצה לא, בכל מקרה המקור לכאב לא נוגע לאף אחד מאלה אלא הלחץ על העצב. אני רוצה להגיע למצב בו אין לחץ בכלל, ולא להיות כמו רוב האנשים ששמים חגורת גב ומסתפקים בזריקה אפידורלית במרפאת כאב.
נ.ב היו לך הקרנות? ואם כן יש משהו ספציפי שעזר לך? הכאב נעלם לגמרי?
תהליך העלייה בעומסים צריך להיות הדרגתי יותר ממתאמן בלי היסטוריה כמו שלך.
לפעמים העומק של הסקוואט משפיע לרעה למרות טכניקה "טובה".אז להתאים את האימון לגוף ולא את הגוף לאימון.
ממליץ שתעזר באיש מקצוע שמתמצא בתחום הספציפי- פיזיותרפיסט ו\או מאמן.
אני מכיר כמה, אם תצטרך המלצה אשמח לסייע.
הלכתי לפזיותרפיסט פרטי רגע לפני שסגרתי על ניתוח, לאחר כמה שבועות היה שינוי משמעותי, בין היתר למדתי איזה תרגילים עוזרים לי יותר ועדיין הייתי רוצה להגיע למצב בו אין כאב. אשמח להמלצה למי אוכל ללכת, תודה!

זה לא יגרום לפציעה מחדש אבל כן להחרפת המצב. מאחר ויש לחץ עיצבי והקרנות לרגל שמאל, מאוד קל לחזור למצב בו אני חוזר לאותה נקודה בה התחלתי.
מבלט דיסק אפשר לחזור(למיטב הבנתי) אבל מפריצה לא, בכל מקרה המקור לכאב לא נוגע לאף אחד מאלה אלא הלחץ על העצב. אני רוצה להגיע למצב בו אין לחץ בכלל, ולא להיות כמו רוב האנשים ששמים חגורת גב ומסתפקים בזריקה אפידורלית במרפאת כאב.
זה פשוט ידרוש סרגל מאמצים מסודר ותשומת לב לסימנים שמעידים על בעיה, אבל זה לא אומר שבהכרח תחזור למצב האקוטי

נ.ב היו לך הקרנות? ואם כן יש משהו ספציפי שעזר לך? הכאב נעלם לגמרי?
היו לי כאבים נוראיים, הקרנות, וירידה בהולכה העצבית, היום אין לי כלום למיטב ידיעתי

הלכתי לפזיותרפיסט פרטי רגע לפני שסגרתי על ניתוח, לאחר כמה שבועות היה שינוי משמעותי, בין היתר למדתי איזה תרגילים עוזרים לי יותר ועדיין הייתי רוצה להגיע למצב בו אין כאב. אשמח להמלצה למי אוכל ללכת, תודה!
למה שלא תלך לאותו אחד שעזר לך?

אם מיצית את התהליך אצל הפיזיותרפיסט שלך אפשר ללכת למישהו אחר.
באיזה אזור?

מרגע שיש פריצת דיסק מלאה, בה הנוזל שבדיסק זולג על חוט השדרה ועל העצבים היוצאים ממנו, חיזוק שרירים לא יעשה יותר מידי. קיימת ספיגה של הנוזל הצמיגי, אך היא יכולה לקחת שנים, זה גם מה שמסביר כיצד אנשים עם פריצה לא מרגישים אותה לאחר תקופה של זמן מה. יש טיפולים ניתוחים בהם שואבים את הזליגה עצמה וכך מורידים את הלחץ על העצבים, טיפולים אחרים בהם מנטרלים את העצבים שגורמים לכאב. השיקולים לניתוח הם בדרך כלל כאבים חזקים לאורך זמן ממושך, חוסר הקלה לאחר טיפול בפיזיוטרפיה, השבתה מפעילות יומיומית, איבוד שליטה בסוגרים ועוד.

אם מיצית טיפול שמרני, פנה לנוירוכירורג שיפרט על הטיפולים השונים ואיזה מהם מתאים למצבך.

מרגע שיש פריצת דיסק מלאה, בה הנוזל שבדיסק זולג על חוט השדרה ועל העצבים היוצאים ממנו, חיזוק שרירים לא יעשה יותר מידי. קיימת ספיגה של הנוזל הצמיגי, אך היא יכולה לקחת שנים, זה גם מה שמסביר כיצד אנשים עם פריצה לא מרגישים אותה לאחר תקופה של זמן מה. יש טיפולים ניתוחים בהם שואבים את הזליגה עצמה וכך מורידים את הלחץ על העצבים, טיפולים אחרים בהם מנטרלים את העצבים שגורמים לכאב. השיקולים לניתוח הם בדרך כלל כאבים חזקים לאורך זמן ממושך, חוסר הקלה לאחר טיפול בפיזיוטרפיה, השבתה מפעילות יומיומית, איבוד שליטה בסוגרים ועוד.

אם מיצית טיפול שמרני, פנה לנוירוכירורג שיפרט על הטיפולים השונים ואיזה מהם מתאים למצבך.
זה ממש לא נכון שחיזוק השרירים לא עוזר.
כן, מבחינה אנטומו-פתולוגית זה לא יעזור, אבל מבחינת התסמינים ומניעת בעיות עתידיות ללא ספק זה יעזור

הוא דווקא מספר שחלה הטבה אבל לא מלאה.
אם כבר אין הקרנות לרגליים ולא סימפטומים עצביים אחרים קשים אין סיבה לשקול ניתוח.

חיזוק השרירים מתקיים לאורך זמן ולכן קשה ודי בלתי אפשרי לומר שהפיזיוטרפיה עזרה ולא היתה ספיגה של הנוזל במקביל, זה כי כן משהו שמתקיים כל הזמן.
רק סילוק הנוזל יעלים את הכאב, כי הנוזל לוחץ על העצבים, חיזוק שרירים לא מוריד את הלחץ מהעצבים.

חיזוק השרירים מתקיים לאורך זמן ולכן קשה ודי בלתי אפשרי לומר שהפיזיוטרפיה עזרה ולא היתה ספיגה של הנוזל במקביל, זה כי כן משהו שמתקיים כל הזמן.
רק סילוק הנוזל יעלים את הכאב, כי הנוזל לוחץ על העצבים, חיזוק שרירים לא מוריד את הלחץ מהעצבים.
אפשר לדעת שזה לא מחייב כי אנשים יכולים להיות עם פריצת דיסק ולא לדעת את זה בכלל, זה ממצא רנדומלי די נפוץ.
פיזיותרפיה עוזרת לחזור לפעילות יום-יומית רגילה כל עוד הפריצה לא מחייבת ניתוח

הכל תלוי בסוג הפריצה וכמות הנוזל שיצאה, הזכרתי מוקדם יותר שאני מדבר על פריצת דיסק מלאה.

הכל תלוי בסוג הפריצה וכמות הנוזל שיצאה, הזכרתי מוקדם יותר שאני מדבר על פריצת דיסק מלאה.
בהחלט תלוי בסוג הפריצה, אבל כל עוד היא לא פריצה שמחייבת ניתוח, אז טיפול שמרני בהחלט יעשה את העבודה

איזה עבודה? איך חיזוק שרירים מוריד את הלחץ שיוצר הנוזל על העצבים?

איזה עבודה? איך חיזוק שרירים מוריד את הלחץ שיוצר הנוזל על העצבים?
כמו שאמרת בעצמך, זה משהו שמתקן את עצמו לבד אלא אם המצב מצריך ניתוח, אבל זה שהגוף יפנה את הנוזל זה לא בהכרח מספיק כדי לפתור את הסימפטומים. בשביל לפתור את הסימפטומים צריך להחזיר את הביטחון של הפציינט בתנועות מלאות, וגב חזק לא רק יעזור בזה, אלא הוא גם יעזור למנוע החמרות עתידיות

החזרת בטחון והמנעות עתידית אלו טענות לגיטימיות ובהחלט רלוונטיות, אך לא לאדם שסובל כרגע מכאבים ורק מחפש כיצד להעלים אותם - לזה חיזוק שרירים לא יעזור.

החזרת בטחון והמנעות עתידית אלו טענות לגיטימיות ובהחלט רלוונטיות, אך לא לאדם שסובל כרגע מכאבים ורק מחפש כיצד להעלים אותם - לזה חיזוק שרירים לא יעזור.
פיזיותרפיה לא מיועדת לשלב האקוטי המיידי, אלא אחרי כשהכאב עוד נשאר.
כאב הוא נושא מורכב מאוד ולא מסתכם אך ורק בפתולוגיה. יש לו גם אספקט פסיכו-סוציאלי, ובנאדם יכול (וזה קורה לרוב בפציעות אורטופדיות) להרגיש כאב גם כאשר הגורם הפתולוגי נעלם או לפחות החלים חלקית.
פיזיותרפיה עוזרת לטפל בחלק הזה של הכאב, וגם בחלק מהאספקט הפתולוגי (פעילות גופנית באיזור מעודדת החלמה)

מאיפה המידע הזה? כאב ותופעות עצביות הן דבר הרבה יותר מורכבות מלחץ של נוזלים על העצב. זה גם משתנה מאדם לאדם, כמו התגובות שלו.
פיזיותרפיה מתאימה בכל שלבי הפציעה וניתן לשלב אותה עם אמצעי טיפול אחרים (למשל טיפול אנטי דלקתי להפחתת הכאב)
דרך אגב הפיזיותרפיה לא מתרכזת בחיזוק שרירים אלא בשיפור השליטה וטווחי התנועה במקביל להפחתת כאב במנגנונים ואמצעים שונים. אלו שינויים שיכולים להתרחש תוך מספר דקות

הזכרתי עד כמה חיזוק שרירים לא עוזר לפריצת דיסק כתגובה ל- kotzer שהזכיר את זה.
לגבי "דבר הרבה יותר מורכבות מלחץ של נוזלים על העצב", אודה אם תפרט, כי בפריצת דיסק מלאה, כבר יש כאבים נוראים בשל פריצת הקרומים החיצונים של הדיסק אשר מכילים עצבים. בהמשך, כאשר הנוזל שבדיסק מגיע לחוט השדרה ולשלוחות העצבים, אז מתחילות כל הבעיות של תחושות נימול, קושי בשליטה על סוגרים, החלשות שרירים ברגלים וכדומה, בתלות הדיסק שנפרץ, לפיכך פיזיוטרפיה שתבוצע במקרים כאלו, לא ממש תעזור לסילוק הנוזל שיוצר את הבעיה.

אתה מתאר מצב קיצון (תסמונת זנב הסוס בעברית) שמחייב הפנייה דחופה למיון.
תוכל לקרוא על כך עוד כאן:
תסמונת זנב הסוס – ויקיפדיה

הרוב המכריע של פריצות הדיסק לא במיקום או בחומרה שדורשת התערבות כירורגית, וניתן לוודא זאת על ידי שאילת שאלות פשוטות. לאחר ששללנו זאת, הפיזיותרפיה מתמקדת בניהול הסימפטומים באמצעים שונים להקלת כאב ועידוד תנועה. קל ליפול למצב של חוסר החלמה כשהכאב מנהל את חייך ומגביל אותך בכל פעילות, יומיומית או ספורטיבית, אבל כאשר מזהים את דפוסי התנועה הנוחים ניתן ליצור חלון אפשרויות להחלמה, ומה שנמצא כהכי יעיל לטובת החלמה זו פעילות גופנית שניתן להתמיד בה. זה אולי נשמע פשוט אבל דורש ידע והרבה ניסיון כדי לזהות את הפעילות שתעשה למטופל טוב.
מבחינת החלמת המבנה, הגוף עושה את שלו בעזרת המערכת החיסונית ויודע להתאושש גם בלי שיוציאו ממנו כל מיני חלקים או יקבעו אותו בעזרת מסמרים (שוב, לרוב)

המורכבות שדיברתי עליה קשורה לכך שניתן לסבול מסימפטומים קשים של כאב ללא ממצאים משמעותיים באמצעי הדמייה וגם להיפך- לא לסבול מכלום ועדיין לזהות באמצעי הדמייה אי אילו שינויים מבניים. זה שכיח מאוד וקורה יותר ויותר עם עליית הגיל.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית