הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בקשר לחיטוב ודיאטה

זוזו

משתמש מתחיל
111
12
נק' מוניטין:
16
111
12
הדעה הרווחת היא שבזמן חיטוב, קשה להוסיף מסת שריר.השאלה שלי היא למה? ואני אסביר למה אני שואל:
נגיד שאני צריך 2500 קלוריות להיות במאזן ניאטרלי ואני עושה דיאטה שבה אני אוכל 140 גרם חלבון ביום (כלומר אותה כמות כמו בתקופת מסה) והשאר שומן ופחמימות עד 2000 קלוריות יומיות.
כלומר אני בחוסר של 500 קלוריות ביום. אני מרזה (חיטוב) בתקווה שאני מאבד שומן ולא שריר. במקביל, נאמר לי שקשה מאוד להוסיף מסת שריר בזמן חיטוב, (לא אצל מתחילים).
אם כדי לבנות מסת שריר צריך מספיק חלבון ואנרגיה, מלבד כמובן עומס וגירוי לשריר ומנוחה, (אותם אפשר לקבל גם בתקופת החיטוב), למה אני לא יכול להוסיף מסת שריר בחיטוב כמו בתקופת המסה אם אני אוכל מספיק חלבון כשבמקביל את האנרגיה אני אקבל מפרוק שומן גוף? מה חסר לגדילת שריר בתקופת החיטוב שהוא כן מקבל בתקופת המסה?

• פותח/ת השרשור
שוב תודה ותודה על הסבלנות ושוב מצטער על החפירה . עדיין לא ברור למה. למה שתא השריר יאותת לא לבנות כמו במסה אם יש לו מספיק חומרי בנייה וגרוי מתאים? אני מבין שהשוני הוא הגרעון הקלורי. אבל מה יש בגרעון הקלורי שגורם לזה? בניגוד למשל לבניית רקמת צלקת (אני מביא אותה רק כדוגמא לחדד את הנקודה ואל תתפס דווקא אליה) או רקמות אחרות שבנייתן תושלם במלואה גם כשיש גרעון קלורי? למה רקמת שריר דווקא לא "תושלם" במקרה הזה? תושלם הכוונה לבנייה כמו במסה בהנחה שזה נקרא בנייה שלמה או מיצוי רוב פוטנציאל הבנייה

שוב תודה ותודה על הסבלנות ושוב מצטער על החפירה . עדיין לא ברור למה. למה שתא השריר יאותת לא לבנות כמו במסה אם יש לו מספיק חומרי בנייה וגרוי מתאים? אני מבין שהשוני הוא הגרעון הקלורי. אבל מה יש בגרעון הקלורי שגורם לזה? בניגוד למשל לבניית רקמת צלקת (אני מביא אותה רק כדוגמא לחדד את הנקודה ואל תתפס דווקא אליה) או רקמות אחרות שבנייתן תושלם במלואה גם כשיש גרעון קלורי? למה רקמת שריר דווקא לא "תושלם" במקרה הזה? תושלם הכוונה לבנייה כמו במסה בהנחה שזה נקרא בנייה שלמה או מיצוי רוב פוטנציאל הבנייה
בעיקר בגלל מאזן הורמונלי שונה, בעיקר קורטיזול גבוה

• פותח/ת השרשור
קורטיזול גבוה יש בכל מצב של סטרס כולל מסטרס (תקן אותי אם אני טועה) של מאמץ גופני באימון אפילו בעודף קלורי.
קוטיזול גבוה יש גם במצב של פציעה ועדיין הרקמות הפצועות יתקנו את עצמן במלואן.
אז למה שלא יעשו אותו הדבר עם שריר שלמעשה חווה מעין פציעה אחרי אימון?
ואם אני אקח איזשהו חומר שמנטרל את הקורטיזול (פוליפנול למשל), אז תהיה בניה טובה גם בגרעון קלורי?

קורטיזול גבוה יש בכל מצב של סטרס כולל מסטרס (תקן אותי אם אני טועה) של מאמץ גופני באימון אפילו בעודף קלורי.
קוטיזול גבוה יש גם במצב של פציעה ועדיין הרקמות הפצועות יתקנו את עצמן במלואן.
אבל זו שאלה של כמות וזמן.
בגירעון הקורטיזול גבוה יחסית בצורה כרונית, לא זמנית

אז למה שלא יעשו אותו הדבר עם שריר שלמעשה חווה מעין פציעה אחרי אימון?
כי שריר זה לא פציעה, אלה מנגנונים שונים לחלוטין. לא כל בניה היא זהה

ואם אני אקח איזשהו חומר שמנטרל את הקורטיזול (פוליפנול למשל), אז תהיה בניה טובה גם בגרעון קלורי?
כנראה זה יכול לעזור בשימור השריר, אבל כמו שאמרתי קודם, הגוף ישלים רק למינימום ההכרחי, הוא לא ימקסם מנגנונים כמו בניית שריר חדש.
אם תיקח משהו שיבטל את הקורטיזול אז לא תהיה מספיק אנרגיה בגוף כדי לבנות שריר (כי הקורטיזול עוזר לשריר להשיג אנרגיה זמינה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית