הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

4 ק''ג של נוזלים?

Metatron

משתמש פעיל
697
346
נק' מוניטין:
588
697
346
הייתי אוכל תקופה מאוד ארוכה בסביבות ה1500-1800 קלוריות ביום עם מעט מאוד פחמימה, בעיקר כי פחדתי להשמין אחרי שעבדתי קשה על חיטוב.
כל התקופה הזאת הקפדתי על 150-200 גרם חלבון ו40-60 גרם שומן ביום.
החלטתי שאני צריך לעלות קצת מסת שריר וידידה שלי המליצה לי לאכול 2-3 גרם פחמימה לכל ק''ג משקל גוף, בעיקר כדי שיהיה לי יותר קל באימונים הקשים.
כתוצאה מכך, נשקלתי הבוקר 68 ק''ג אחרי ששקלתי ,64 ק''ג ב31 לדצמבר, ויש לי כרס שגורמת לי להראות כמו בלון.
האם יכול להיות שעליתי כל כך הרבה נוזלים?
ברור לי שלא עליתי 4 ק''ג שומן בשבועיים, אבל אני ממש מרגיש לא בנוח עם איך שאני נראה עכשיו.
אם כן עליתי כזאת כמות של נוזלים, האם יש חסרון בלעבור למסה עם מעט פחמימות (בערך 50-100 ביום) על מנת לחזור להראות נורמלי?
תודה לעונים

אם לא הייתה על מאזן חיובי גבוה מידי במהלך השבועיים הללו, אז ה 4 קילו האלה נטו נוזלים. תגיד תודה שזה רק 4 קילו. יש פה אנשים שעולים גם 7 קילו רק ממים..

@kotzer @Strongstone תודה לכם על התשובות.

האם יהיה חסרון בלאכול במאזן חיובי שנובע בעיקר מחלבון ושומן?
לא תזונה קטוגנית, אבל לאכול בין 50-100 גרם פחמימה ביום.
זה מה שעשיתי עד עכשיו, אז אומנם הרגשתי הרבה יותר ״יבשה״ והרבה יותר בנוח. אבל מתישהו נעצרתי והייתי חייבת להוסיף קלוריות, ואני יכולה לומר שברגע שהוספתי יותר פחמימות הכפלתי את המשקלים שלי באימונים ונהייתי הרבה יותר אנרגטית. וגם ששאלתי את מייק, הוא אמר שהוא לא ממליץ לעבור את ה80 גרם שומן במאזן קלורי חיובי מהסיבה שאולי לגוף תהיה נטייה לצבור יותר שומן ככה.

• פותח/ת השרשור
זה מה שעשיתי עד עכשיו, אז אומנם הרגשתי הרבה יותר ״יבשה״ והרבה יותר בנוח. אבל מתישהו נעצרתי והייתי חייבת להוסיף קלוריות, ואני יכולה לומר שברגע שהוספתי יותר פחמימות הכפלתי את המשקלים שלי באימונים ונהייתי הרבה יותר אנרגטית. וגם ששאלתי את מייק, הוא אמר שהוא לא ממליץ לעבור את ה80 גרם שומן במאזן קלורי חיובי מהסיבה שאולי לגוף תהיה נטייה לצבור יותר שומן ככה.
את גם אוכלת 4 גרם חלבון לק''ג אם אני לא טועה..
נשמע לי שאם הייתי מגיע למספרים האלה עם 80 גרם שומן גם לי לא הייתה בעיה להוסיף פחמימה 😃

את גם אוכלת 4 גרם חלבון לק''ג אם אני לא טועה..
נשמע לי שאם הייתי מגיע למספרים האלה עם 80 גרם שומן גם לי לא הייתה בעיה להוסיף פחמימה 😃
אכן צורכת טיפה יותר מ4 גרם לכל קילו, שלפחות 3 גרם לכל קילו הוא חלבון מלא...וצורכת 210 גרם פחמימה ו80 גרם שומן, אז נכון שאני מרגישה נפוחה ונוזלית בגלל הפחמימה. אבל האנרגיות מטורפות:s85:

עיניין של נוחות. אני גם חיי הרוב על חלבון ושומן, והאמת מרגיש ונראה הרבה פחות נפוח.

פעם שאלו את משה/מייק האם אפשר לעשות מסה עם פחמימה נמוכה (משהו כמו שלך אני חושב) ומייק ענה שמסה ללא פחמימות זה בזבוז זמן.

זה לא שאי אפשר, אבל זה פשוט יהיה קשה יותר לתת את מיטבך באימונים, וזה יכול להפוך את המסה לפחות יעילה.
אם הפחד שלך הוא מנוזלים, עדיף לך כבר עכשיו להתנתק מהפחד הזה, כי זו פיזיולוגיה אנושית, אתה לא יכול להתחמק ממנה

הייתי אוכל תקופה מאוד ארוכה בסביבות ה1500-1800 קלוריות ביום עם מעט מאוד פחמימה, בעיקר כי פחדתי להשמין אחרי שעבדתי קשה על חיטוב.
כל התקופה הזאת הקפדתי על 150-200 גרם חלבון ו40-60 גרם שומן ביום.
החלטתי שאני צריך לעלות קצת מסת שריר וידידה שלי המליצה לי לאכול 2-3 גרם פחמימה לכל ק''ג משקל גוף, בעיקר כדי שיהיה לי יותר קל באימונים הקשים.
כתוצאה מכך, נשקלתי הבוקר 68 ק''ג אחרי ששקלתי ,64 ק''ג ב31 לדצמבר, ויש לי כרס שגורמת לי להראות כמו בלון.
האם יכול להיות שעליתי כל כך הרבה נוזלים?
ברור לי שלא עליתי 4 ק''ג שומן בשבועיים, אבל אני ממש מרגיש לא בנוח עם איך שאני נראה עכשיו.
אם כן עליתי כזאת כמות של נוזלים, האם יש חסרון בלעבור למסה עם מעט פחמימות (בערך 50-100 ביום) על מנת לחזור להראות נורמלי?
תודה לעונים
כן, זה 4 קילוגרם של נוזלים ומזון בקיבה.
או שאתה מתעורר באמצע הלילה, מחסל 2 מגשי פיצה וחוזר לישון בלי לזכור כלום.

מסה דלת פחמימות תגרום לך להיראות חטוב ו"יבש" יותר המהלך המסה. אבל גם תצבור מעט יותר שומן באופן יחסי לעומת תהליך מסה עם כמות פחמימות מרובה וכמות שומן מינימלית.

תודה לכם @kotzer @Sergio_Katz .
אז איך בעצם אנשים נשארים חטובים ביום יום כשהם עדיין צורכים פחמימות? זה עניין של מסת שריר גבוהה?
מסת שריר גבוהה ואחוז שומן נמוך.
נוזלים יש לך גם בתוך השריר (הייתי אומר אפילו בעיקר), ככה שהם נותנים לשריר מראה מלא יותר, לא לעור

• פותח/ת השרשור
אז לצורך העניין, אם הייתי על אחוז שומן נמוך במיוחד ואז הייתי מתחיל מסה עם יותר פחמימות, עדיין הייתי שומר על המראה החטוב?
כמובן שלא באותה מידה כמו במראה יבש, אבל עדיין להראות חטוב.

אז לצורך העניין, אם הייתי על אחוז שומן נמוך במיוחד ואז הייתי מתחיל מסה עם יותר פחמימות, עדיין הייתי שומר על המראה החטוב?
בהחלט

כנראה.
אגיד שלפני חצי שנה הייתי בערך חודש על דל פחמימה (תוך כדי תהליך מסה). ההבדלים היו שמיים לארץ. לאחר כמה ימים ירדתי 5 קילו בפתאומיות (של נוזלים מן הסתם. הייתי באותו פלוס קלורי.) ובגלל שהייתי על אחוז שומן מאוד נמוך הייתי נראה יבש כמו אחרי חיטוב רציני.
לאחר שעברתי להרבה פחמימה בחזרה (עשיתי את זה בבת אחת ולא בהדרגה) נראיתי פחות "יבש" והמראה הורידי קצת היטשטש אבל עדיין נראיתי מאוד חטוב.
ממילא אתה לא תהיה במר אולימפיה בקרוב אז למרות שאתה מרגיש כמו בלון וכו' תאמין לי שזה פסיכולוגי בעיקר ושכל עוד תצבור מסת שריר יפה בתהליך - אתה בדרך הנכונה.
להוריד נוזלים זה קל, לבנות שריר זה הדבר הקשה.

• פותח/ת השרשור
כנראה.
אגיד שלפני חצי שנה הייתי בערך חודש על דל פחמימה (תוך כדי תהליך מסה). ההבדלים היו שמיים לארץ. לאחר כמה ימים ירדתי 5 קילו בפתאומיות (של נוזלים מן הסתם. הייתי באותו פלוס קלורי.) ובגלל שהייתי על אחוז שומן מאוד נמוך הייתי נראה יבש כמו אחרי חיטוב רציני.
לאחר שעברתי להרבה פחמימה בחזרה (עשיתי את זה בבת אחת ולא בהדרגה) נראיתי פחות "יבש" והמראה הורידי קצת היטשטש אבל עדיין נראיתי מאוד חטוב.
ממילא אתה לא תהיה במר אולימפיה בקרוב אז למרות שאתה מרגיש כמו בלון וכו' תאמין לי שזה פסיכולוגי בעיקר ושכל עוד תצבור מסת שריר יפה בתהליך - אתה בדרך הנכונה.
להוריד נוזלים זה קל, לבנות שריר זה הדבר הקשה.
ברור לי שיש פה בעיה פסיכולוגית בגדול - מצד אחד אני שוקל מעט יחסית אז לחטב לא יהיה חכם, מצד שני נראה שכל גרם נוזל שאני מעלה מצטבר לי בבטן ויש לי כרס נפוחה..
אני אוהב ללבוש צמוד ויוצא שאני צריך להכניס את הבטן כשאני הולך ביום יום וזו תחושה לא נעימה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית