הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

AB או ABC?

• פותח/ת השרשור Nick
  • פורסם בתאריך
טוב, שאלה אחרונה (בינתיים לפחות)
ממה שאני מבין התכנית הזאת היא יותר לבודיבילדרים, אני לא כזה והמטרה שלי היא ממש לא להיראות ככה:
album.php
muscles.jpg

אני אוהב לגרד באוזן שלי ואני רוצה להמשיך לגרד באוזן כל החיים.
המטרה שלי היא פשוט להיראות יותר טוב, אני רוצה שרירים אבל ממש לא להתנפח ולהיראות כמו שחר מהאח הגדול... התכנית טובה גם בשבילי?
אני מקווה שאתה יודע שזאת תמונה לא אמיתית ?!?!?!?

nick, יש פה הרים של מידע וחומר רלוונטי, אתה רק צריך לקרוא
starting strength לא מוגדרת כתכנית לקהל יעד מסוים, ואם כבר היא פחות לבאדיבילדרים ויותר לאנשים חדשים בתחום שרוצים להתנסות באימוני כוח, אבל שוב, היא מומלצת וכדאית לכולם.

מה ההיגיון בלתת למתאמן שככל הנראה מסוגל לשמר התקדמות לינארית מאימון לאימון לתקופה לא מבוטלת לבצע AB 3 פעמים בשבוע?

אם הוא יבצא ABC, אז כל שריר פעם אחת בשבוע ואם הוא עושה AB 3 פעמים בשבוע אז יוצא לו פעם אחת שריר פעמים בשבוע ופעם אחת פעם בשבוע
דוגמה:
A- חזה כתפיים- יד קדמית
B- רגליים+גב+יד אחורית

נגיד
AXBXAXX
BXAXBXX
וככה הלאה נראה לי עדיף:)

למה מלכתחילה לבצע ABC?
גם בהצעה שלך אין הרבה היגיון. למה לבצע AB 3 פעמים בשבוע ולהתקדם ברוטציה של פעם/פעמיים כשהוא יכול לבצע A 3 פעמים בשבוע ולהתקדם מאימון לאימון?

כי לאמן שריר 3 פעמים בשבוע (בעצימות גבוהה) לא הראה שום הבדל לבין פעמיים בשבוע, אלא במיקרים בודדים ביותר. ככה הוא יוכל אם הוא ירצה, או לקצר את האימון או להוסיף סטים.

הבנתי שאתה מצטט מהסיכום שברק כתב, זה נחמד ויפה אבל חשוב לראות באיזה פרוטוקול אימון השתמשו החוקרים (מה גם שלהבנתי נבדקו בעיקר העלייה בחתך רוחב).

כל עוד אפשר להתקדם מאימון לאימון (מתאמן מתחיל) ופותח הפוסט בהחלט נופל תחת ההגדרה הזאת ממש אין שום סיבה שהוא יעכב את ההתקדמות שלו לא לפעמיים בשבוע ובטח שלא לפעם בשבוע. יש לו לפחות 2-3 חודשים שהוא יכול להפיק מהם התקדמות לינארית מאימון לאימון וגם אחרי השלב הזה הוא פשוט יכול לשלב פיריודיזציה שבועית ולהמשיך עם FBW (ע"ע texas method).

נערך לאחרונה:
יכול ליהיות שברק כתב על זה, לא זוכר אם קראתי אבל לא, זה לא מכאן.
מה שכן מתאמן חדש, באמת אין הרבה חשיבות. אבל לפי דעתי 3 חודשים זה יותר מידי זמן ל FBW.

אין תאריך תפוגה על אימון בתדירות FBW, גם מתאמנים בינונים ומתקדמים יכולים להראות התקדמות שלא נופלת ובהרבה מקרים עולה על רוב החלוקות האחרות.

אני לא חושב ככה, בטח שלא לגבי מיתקדמים.

אני מנחש שהתוכניות FBW היחידות שאתה מכיר הם כאלה בסגנון האימון הנפוץ למתחילים במוסדות כדוגמאת וינגייט?

אני מציע לך לקרוא את pp של מארק ריפטו כדי להבין איך אפשר לבנות תוכנית בתדירות של 3 פעמים בשבוע הן למתאמן בינוני והן למתאמן ברמה מתקדמת לכל הפחות תקרא את השירשור בנוגע ל texas method, תוכנית שמיודעת למתאמנים ברמה בינונית ומספקת התקדמות על בסיס של פיריודיזציה שבועית בצורה טובה יותר מכל חלוקה שאתה ככל הנראה מכיר.
כרגע שמתי לב לשירשור ש coldfire פתח וגם korte 3x3 היא דוגמא טובה לכך וכמעט כל תוכנית של מרים משקולות.

נערך לאחרונה:
אתה מנחש מאוד לא נכון, ואני מכיר טיפה יותר מזה, אבל לא חשוב, אני בכל מיקרה יעדיף תוכנית "לא מוכנה מראש".

זה נכון פחות או יותר רק למתאמנים ברמה מתקדמת (ספק אם יש מישהו בפורום ברמה הזאת - תכנון על בסיס של פיריודיזציה ארוכת טווח).
לכל השאר המתאמנים המחשבה שהם כל כך אינדיבידואליים עד כדי כך שנדרשת להם תוכנית מיוחדת אך ורק בשבילם היא למען האמת די מגוכחת (למען האמת הקונספציה השגויה הזאת עוד קיימת רק ב BB), שינויים קלים בתוכניות "המוכנות מראש" הם נסבלים (גם אז רק ברמה בינונית ובטח שלא אצל מתחיל) מעבר לכך אין לזה שום דרישה מבחינת התקדמות.

נכון מה שאתה אומר, אבל עדיין השינויים האלה, כשצריך ועושים אותם כמו שצריך, יעשו הבדל גדול.
ואני חושב שהקונספציה השגויה (לא לגמרי) היא יותר כי ב- BB מבלים יותר שעות באימוני היתנגדות מרוב ענפי הספורט, מה שגם אין מטרה כלשהי ביכולת אלא במראה ככה שצריך למצוא יותר עניין. וגם עדיין, יש טעם לשינויים המסויימים האלה.

למה מלכתחילה לבצע ABC?
גם בהצעה שלך אין הרבה היגיון. למה לבצע AB 3 פעמים בשבוע ולהתקדם ברוטציה של פעם/פעמיים כשהוא יכול לבצע A 3 פעמים בשבוע ולהתקדם מאימון לאימון?

בטח שיש הרבה הגיון אם אתה לא רואה אותו זה לא אומר שאין:s49:
אם הוא יבצע Ab 3 פעמים בשבוע יש לו יותר אפשרות לעלות נפח תדירות אימון
כשיש לו FBW אין לו אפשרות כל גדולה לעלות נפח ותדירות זה עניין של גיוון הוא יכול לעשות חודש ככה חודש ככה זה לא שאין בו הגיון או יש בו הגיון
וגם אין טעם לאמן יותר מפעמים בשבוע שריר

כשיש לו FBW אין לו אפשרות כל גדולה לעלות נפח ותדירות זה עניין של גיוון הוא יכול לעשות חודש ככה חודש ככה זה לא שאין בו הגיון או יש בו הגיון

תסביר בבקשה את הקטעים שהדגשתי 😳

תדירות אימון , היא כמות הגירוי ששריר מקבל לתקופה מסויימת . 3>2
העלאת נפח האימון יכולה להתבצע גם בFBW אתה מוזמן להכנס לפורוםPL ולראות שיטות אימון
בהן יש יותר נפח (וגם עצימות ) מרוב תוכניות AB שתוכל לחשוב עליהן , בהקשר לגיוון תוכנית יכולה להשתנות ללא קשר למספר האימונים או החלוקה שלהם .

בקשר לאין סיבה לאימון יותר מפעמיים בשבוע , יש תוכניות שתאמנים בהן יותר מ5 פעמים בשבוע .

Texas Method עובד בשבילי מעולה על הבנץ'.
ויכול להיות שאתם מתכווחים על דברים שונים לגמרי. יש הבדל בין אימון BB לPL.

ראה הודעה של דאוס, תעבור באותה הזדמנות קצת על מושגים כי אתה מתבלבל.
ובקצרה אם מתאמן יכול להוסיף משקל לסקוואט 3 פעמים בשבוע (משהו שכל מתאמן מתחיל יכול לבצע) זאת סיבה מספקת כדי לבצע FBW, אין שום היגיון שהוא יעשה את זה רק פעם/פעמיים בשבוע.

נערך לאחרונה:
ראה הודעה של דאוס, תעבור באותה הזדמנות קצת על מושגים כי אתה מתבלבל.
ובקצרה אם מתאמן יכול להוסיף משקל לסקוואט 3 פעמים בשבוע (משהו שכל מתאמן מתחיל יכול לבצע) זאת סיבה מספקת כדי לבצע FBW, אין שום היגיון שהוא יעשה את זה רק פעם/פעמיים בשבוע.
אם אפשר לשאול איך אתה מגדיר מתאמן מתחיל?
אדם שמתאמן X שבועות \ חודשים או בצורה אחרת?

Back
למעלה תחתית