מה ההבדל בין אימוני כוח והיפרטרופיה?

Elidor20

משתמש מתחיל
237
50
נק' מוניטין:
78
237
50
כותרת
יש מלא מקומות שאומרים שאם תעבוד על כוח , אז השריר יתחזק יותר שריר חזק יותר = שריר גדול יותר

ויש מקומות שאומרים שאם תעבוד כוח(נגיד 5x5) אצה רק תתחזק ואורך השריר והגודל לא ישתנה ורק הכוח יגדל

מה לדעתכם ההבדל בין אימוני כוח להיפרטרופיה?
ואם אני רוצה ״לגדול״ אז עדיף היפרטרופיה?

תנסה לעשות פשיטות ברכיים במשקל יחסית כבד לך ל10 חזרות, יש סיכוי טוב שתשתמש קצת בגב או בשאר הגוף כדי להרים את המשקל. לעומת זאת תשים משקל יותר קל ותתרכז בלהרים את המשקל נטו עם הארבע ראשי בצורה מבוקרת, אתה תרגיש את ההבדל בכיווץ.
הייתי אומר שזה מתקשר לטכניקה ופחות למיינד מאסל קונקשן

הייתי אומר שזה מתקשר לטכניקה ופחות למיינד מאסל קונקשן
מסכים. אם מיינד מאסל קונקטשיין עוזר לך לשמור על טכניקה נכונה ולהרים יותר לאורך זמן - אתה תגדל.
מיינד מאסל קונקטשיין או "כיווץ" זה האמצעי, לא המטרה.

אז האידיאל לגדילה הוא טווח חזרות נמוך יחסית בתרגילי הבסיס, ובשאר התרגילים טווח חזרות גבוה? נניח לחזה:
בנץ' פרס: 5x5
לחיצת חזה בשיפוע עליון כנגד דאמבלים: 4x10-12
פרפר: 4x10-12
זה עדיף מאותו דבר רק שבבנץ' זה 5x8? (5 סטים 8 חזרות)
אנחנו מדברים פה נטו על גדילה.
כנראה שבאמת יהיה עדיף ככה, חזרות נמוכות יחסית בתרגילים המורכבים וגבוהות יחסית בפשוטים יותר

ומה עם למשל חזרות איטיות? בעיקר בשלב האקסצנטרי?
די מיותר למטרות היפרטרופיה, פשוט כי אתה יכול לעבוד עם פחות משקל ולפחות נפח, ככה שבטוטאל אתה כנראה עושה פחות.
למטרות כוח יש לזה שימוש, אבל היפרטרופיה פחות

ולמה מיינד מסך קונקשן זה דבר חשוב אפילו קצת? זה לא סתם מיתוס של ברוס במכון?
המחקר בתחום די חדש, אבל נראה שהוא יחסית חשוב

אז אני חרטטן?
לא הייתי אומר חרטטן, פשוט שסדר העדיפויות שלך לא במקום הנכון

כנראה שבאמת יהיה עדיף ככה, חזרות נמוכות יחסית בתרגילים המורכבים וגבוהות יחסית בפשוטים יותר

די מיותר למטרות היפרטרופיה, פשוט כי אתה יכול לעבוד עם פחות משקל ולפחות נפח, ככה שבטוטאל אתה כנראה עושה פחות.
למטרות כוח יש לזה שימוש, אבל היפרטרופיה פחות

המחקר בתחום די חדש, אבל נראה שהוא יחסית חשוב

לא הייתי אומר חרטטן, פשוט שסדר העדיפויות שלך לא במקום הנכון
איך זה שמאז שאני מכווץ אני הרבה יותר איכותי?

איך זה שמאז שאני מכווץ אני הרבה יותר איכותי?
אין לי שום דרך לענות על זה.
מה זה מכווץ יותר? איך זה נראה לפני ואחרי? מה זה איכותי יותר? אפשר לשים את זה בלפני ואחרי או שזה רק מנטלי?
אתה מבין כמה דברים שונים יש פה

יכול להיות שזה קשור במקרה למשהו אחר שהתחלת לעשות באותו הזמן? 🙄
כמו? חלאס עם הרמיזות
אין לי שום דרך לענות על זה.
מה זה מכווץ יותר? איך זה נראה לפני ואחרי? מה זה איכותי יותר? אפשר לשים את זה בלפני ואחרי או שזה רק מנטלי?
אתה מבין כמה דברים שונים יש פה
כן רואים השריר יוצא יותר

אם יש לך איך להוכיח את זה אובייקטיבית אז אולי יש לך קייס, אבל יכול להיות שזה גם משהו בראש שלך (למשל יותר תחושת פאמפ)
אחי גם דני דיבר על זה זה נקרא פיק קונטרקשיין כל המפתחי גוף מאמינים בזה אז מה אכפת לנסות,ניסיתי וזה עובד

אחי גם דני דיבר על זה זה נקרא פיק קונטרקשיין כל המפתחי גוף מאמינים בזה אז מה אכפת לנסות,ניסיתי וזה עובד
דני מדבר בעיקר על מוזרקים והוא אמר מס' פעמים שטבעיים צריכים תכנון אחר.
אני אנסה לחפש לך את הסרטון שבו הוא אמר את זה.

נכון מה זה קשור זה לא סותר
דרך אגב גם טווח חזרות של 15+ יעיל בעיקר ברגליים לפחות עליי

פיק קונטרקשיין זה במקרה הטוב גימיק נחמד, זה לא משהו שצריך להתמקד בו עד שלא השתלטת על הבסיס קודם כל

נכון מה זה קשור זה לא סותר
זה אומר שסדרי העדיפויות שונים. כל מה שעובד בצורה מסויימת לאחד יעבוד בצורה אחרת לשני

דרך אגב גם טווח חזרות של 15+ יעיל בעיקר ברגליים לפחות עליי
רגליים זה כללי מאוד, יש הבדל משמעותי מאוד בין 15 חזרות לסקוואט ו-15 לפשיטת ברך.
ולאף אחד זה לא באמת יעיל מעל ל-15 חזרות ש-12-15 לא יכולים לעשות.
קח בחשבון שמה שהכי חשוב לגדילת השריר הוא כמה חזרות אפקטיביות אתה יכול לעשות.
קח לדוגמא סט של 5, שם כל חזרה היא קשה יחסית, ואם אתה ממש לא יעיל אז רק 2 החזרות האחרונות יהיו אפקטיביות, כי החזרות לפני היו קלות יחסית וב-2 האחרונות נתקלת בקושי טכני כזה או אחר ובהן קיבלת גירוי היפרטרופי. אם אתה יעיל יחסית או מאוד יהיו לך 4-5 חזרות טובות.
קח סט של 15. אנשים לא יעילים יכולים להשיג אפילו 2-3 חזרות טובות, כי בשאר הזמן הם פשוט התישו את עצמם ורק בסוף הם נתקלו בקושי אמיתי, אבל אדם יעיל מאוד יכול להוציא אפילו 7-8 חזרות טובות מהסט (השאר נועדו להתיש אותך לפני כדי ליצור בקרת משקלים טובה יותר).
בסט של 20 אתה כנראה לא תוציא גם פה יותר מ-7-8 חזרות טובות, אבל המשקלים עכשיו נמוכים מאוד, מה שאומר שטכנית אתה יכול לחזור לאמן את התנועה מהר מאוד, אבל אתה תהיה תפוס ועייף לאורך יותר זמן, ככה שהתדירות עלולה להיפגע

פיק קונטרקשיין זה במקרה הטוב גימיק נחמד, זה לא משהו שצריך להתמקד בו עד שלא השתלטת על הבסיס קודם כל

זה אומר שסדרי העדיפויות שונים. כל מה שעובד בצורה מסויימת לאחד יעבוד בצורה אחרת לשני

רגליים זה כללי מאוד, יש הבדל משמעותי מאוד בין 15 חזרות לסקוואט ו-15 לפשיטת ברך.
ולאף אחד זה לא באמת יעיל מעל ל-15 חזרות ש-12-15 לא יכולים לעשות.
קח בחשבון שמה שהכי חשוב לגדילת השריר הוא כמה חזרות אפקטיביות אתה יכול לעשות.
קח לדוגמא סט של 5, שם כל חזרה היא קשה יחסית, ואם אתה ממש לא יעיל אז רק 2 החזרות האחרונות יהיו אפקטיביות, כי החזרות לפני היו קלות יחסית וב-2 האחרונות נתקלת בקושי טכני כזה או אחר ובהן קיבלת גירוי היפרטרופי. אם אתה יעיל יחסית או מאוד יהיו לך 4-5 חזרות טובות.
קח סט של 15. אנשים לא יעילים יכולים להשיג אפילו 2-3 חזרות טובות, כי בשאר הזמן הם פשוט התישו את עצמם ורק בסוף הם נתקלו בקושי אמיתי, אבל אדם יעיל מאוד יכול להוציא אפילו 7-8 חזרות טובות מהסט (השאר נועדו להתיש אותך לפני כדי ליצור בקרת משקלים טובה יותר).
בסט של 20 אתה כנראה לא תוציא גם פה יותר מ-7-8 חזרות טובות, אבל המשקלים עכשיו נמוכים מאוד, מה שאומר שטכנית אתה יכול לחזור לאמן את התנועה מהר מאוד, אבל אתה תהיה תפוס ועייף לאורך יותר זמן, ככה שהתדירות עלולה להיפגע
עליי כל דבר עובד לא יודע,כנראה שזה עליי ואני מקרה ספציפי מיוחד

עליי כל דבר עובד לא יודע,כנראה שזה עליי ואני מקרה ספציפי מיוחד
יכול להיות שאתה מגיב על, אדם שהכל עובד עליו טוב.
הרוב המוחלט של הבאדיבילדרים המוצלחים בעולם משתייכים לקטגוריה הזאת, זה גם למה הם ממציאים שיטות אימון בטענה שזה עבד להם ולכן זה כנראה עובד, למרות ששיטות האימון האלה לא מחזיקות למתאמן הממוצע.
זה גם למה יש מלא מיתוסים ושטויות רצים בעולם הבאדיבילדינג, כי פשוט להם זה עובד, אבל לא יעבוד לאף אחד אחר.
זה למה לא כדאי להקשיב להמלצות של באדיבילדר מוצלח, כי לרוב אין לו שמץ של מושג אם הוא שהוא אומר עובד, או שפשוט עבד לו

הרוב המוחלט של הבאדיבילדרים המוצלחים בעולם משתייכים לקטגוריה הזאת, זה גם למה הם ממציאים שיטות אימון בטענה שזה עבד להם ולכן זה כנראה עובד, למרות ששיטות האימון האלה לא מחזיקות למתאמן הממוצע.
זה גם למה יש מלא מיתוסים ושטויות רצים בעולם הבאדיבילדינג, כי פשוט להם זה עובד, אבל לא יעבוד לאף אחד אחר.
זה למה לא כדאי להקשיב להמלצות של באדיבילדר מוצלח, כי לרוב אין לו שמץ של מושג אם הוא שהוא אומר עובד, או שפשוט עבד לו
ישנם מפתחי גוף שדווקא יודעים על מה הם מדברים ומסתמכים על התובנות האחרונות מהמחקר בתחום (שכידוע עדיין בחיתוליו) לכן לא הייתי אומר לא להקשיב לאף אחד, אלא לעשות אבחנה בין מדע לבולשיט.

כמובן דיברתי שזה עובד לי אבל אדם זה אדם,מה ההבדלים בין כולנו?

ישנם מפתחי גוף שדווקא יודעים על מה הם מדברים ומסתמכים על התובנות האחרונות מהמחקר בתחום (שכידוע עדיין בחיתוליו) לכן לא הייתי אומר לא להקשיב לאף אחד, אלא לעשות אבחנה בין מדע לבולשיט.
צודק, כדאי לחדד את מה שאמרתי.
אסור להקשיב לבאדיבילדר מצליח רק כי הוא מצליח, אלא רק אם הוא באמת מדבר ממקום של ידע, ולא רק ניסיון

כמובן דיברתי שזה עובד לי אבל אדם זה אדם,מה ההבדלים בין כולנו?
כל אחד שונה.
יש הבדלים בין מה עובד לכל אחד, ומה טווח הדברים שעובדים לכל אחד. יש אנשים שיגיבו לכל שטות, יש אנשים שיגיבו אך ורק לדברים הקונבנציונליים, ויש יוצאי דופן שיגיבו רק למעט שיטות אימון ייחודיות

במורכבים כבדים כמו סקוואט, בנץ', פרס, דדליפט... ובמידה מסוימת גם משיכות כמו חתירה ומתח (הייתי שם את זה תחת קטגוריה של טכניקה ולא מיינד מאסל קונקשן) אין למיינד מאסל קונקשן חשיבות... וכמעט שאין דבר כזה בן אדם עם בנץ' ענק וחזה קטן... אולי קטן בהשוואה למה שניתן להשיג
עם אותם משקלי עבודה ונפח גבוה יותר (עדיין מיינד מאסל קונקשן לא רלוונטי).

אבל ברוב המבודדים זה אחד הדברים החשובים, יש המון דרכים לעשות מבודדים עם גירוי עלוב (יחסית) לשריר המטרה.

אצל מתאמנים מתחילים (ולא רק) כמעט כל הפוקוס צריך להיות על התקדמות במורכבים, הבייספס יגדל אפילו ממתח בפרונציה... ועם התקדמות במורכבים יחס התועלת/זמן+מאמץ במבודדים הוא קצת מוטל בספק (אבל לא בהכרח חסר תועלת). מיינד מאסל קונקשן זה מאוד חשוב אם אתה מתאמן בינוני/מתקדם בפיתוח גוף שרוצה לעבוד על איזור ספציפי כדי לשפר פרופורציות.

לפותח האשכול:

זה אפשרי להתחזק באופן משמעותי בלי לגדול באופן משמעותי, אבל ברוב המקרים מי שמתחזק גם גדל. זה בסדר לעבוד ל-5 חזרות בתרגילים כמו בנץ' אם אתה רוצה לגדול, אבל צריך לקחת בחשבון גם את הנפח, כמו מספר החזרות הכולל בכל אימון, אם זה רק 3 סטים של 5, ו-15 חזרות בכללי... רוב הסיכויים שאפשר לגדול יותר אם מוסיפים עוד נפח, יותר לכיוון ה-40 חזרות באימון, אבל אי אפשר להתקדם עם 40 חזרות באימון כשכל סט הוא ל-5 חזרות כבדות... רוב האנשים שרוצים שילוב של כוח והיפרטרופיה יעשו תרגיל אחד כבד ועוד תרגיל או שניים קלים יותר לטווח חזרות יותר גבוה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית