הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה ההבדל בין אימוני כוח והיפרטרופיה?

Elidor20

משתמש מתחיל
237
50
נק' מוניטין:
78
237
50
כותרת
יש מלא מקומות שאומרים שאם תעבוד על כוח , אז השריר יתחזק יותר שריר חזק יותר = שריר גדול יותר

ויש מקומות שאומרים שאם תעבוד כוח(נגיד 5x5) אצה רק תתחזק ואורך השריר והגודל לא ישתנה ורק הכוח יגדל

מה לדעתכם ההבדל בין אימוני כוח להיפרטרופיה?
ואם אני רוצה ״לגדול״ אז עדיף היפרטרופיה?

תצטרך ללמוד את ההגדרות.
מתאמן מתחיל - מתאמן שיכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון.
אם אתה לא יכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון כשכל תנאי ההתאוששות מוקפדים, אז אתה לא מתאמן מתחיל.
לכן, שום מוזרק או טבעי שהם לא מתאמנים מתחילים, בהכרח, לא יכולים לעשות SS.
בכלל לא יצאת מתנשא. אם אתה מתחיל להזריק אז התקרה שלך להתקדמות ליניארית עולה... זה פחות או יותר מסתכם בזה.

בכלל לא יצאת מתנשא. אם אתה מתחיל להזריק אז התקרה שלך להתקדמות ליניארית עולה... זה פחות או יותר מסתכם בזה.
לא הבנתי מה הקשר מתנשא?
ויפה מאוד, כשאני מזריק אני יכול למשוך התקדמות לינארית לזמן ארוך יותר מאשר בלי מזרקים (כל זה כמובן בתנאי שהסקוואט שלי הוא לא איזה 400 קילו). אם אני יכול למשוך התקדמות לינארית - אני מתאמן מתחיל.
מוזרק שיכול להתקדם לינארית מאימון לאימון הוא מתאמן מתחיל.

תצטרך ללמוד את ההגדרות.
אם אתה לא יכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון כשכל תנאי ההתאוששות מוקפדים, אז אתה לא מתאמן מתחיל.
למדתי את ההגדרות האלה כבר.
טיעוניך יפים מאוד, יש לך הוכחה לזה?

לא הבנתי מה הקשר מתנשא?
ויפה מאוד, כשאני מזריק אני יכול למשוך התקדמות לינארית לזמן ארוך יותר מאשר בלי מזרקים (כל זה כמובן בתנאי שהסקוואט שלי הוא לא איזה 400 קילו). אם אני יכול למשוך התקדמות לינארית - אני מתאמן מתחיל.
מוזרק שיכול להתקדם לינארית מאימון לאימון הוא מתאמן מתחיל.
אם הוא לא יכול להתקדם ליניארית בלי להזריק אז הוא לא מתחיל. מתנשא כי אתה חי בסרט שאתה היחיד שיודע מה היא ההגדרה של מתאמן מתחיל.

למדתי את ההגדרות האלה כבר.
טיעוניך יפים מאוד, יש לך הוכחה לזה?
הוכחתי לך לפני רגע את מה שביקשת.
לא מאמין? הנה, תראה:
תצטרך ללמוד את ההגדרות.
אלא אם כן אתה סבור שההגדרה של מתאמן מתחיל היא לא יכולת להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון, ואז זו כבר בעיה אחרת.
אם הוא לא יכול להתקדם ליניארית בלי להזריק אז הוא לא מתחיל.
אם הוא יכול להתקדם לינארית, הוא מתאמן מתחיל. מה כל כך קשה פה להבנה?
מזריק או לא זה לא רלוונטי. כל עוד הוא מתקדם לינארית הוא מתאמן מתחיל.
מתנשא כי אתה חי בסרט שאתה היחיד שיודע מה היא ההגדרה של מתאמן מתחיל.
איפה ראית שאני טוען שאני היחיד שיודע מה ההגדרה של מתאמן מתחיל? תראה לי איפה.

לא מאמין? הנה, תראה:

אלא אם כן אתה סבור שההגדרה של מתאמן מתחיל היא לא יכולת להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון, ואז זו כבר בעיה אחרת.

יש לך תמונה, ראיון או לוג של מישהו שניסה לעשות SS עם טוטאל של 500+ ולא הצליח?
כי אחרת זה לא נחשב.

לא מאמין? הנה, תראה:

אם הוא לא יכול להתקדם ליניארית בלי חומרים, הוא לא מתאמן מתחיל. ברור שזה רלוונטי אם הוא מזריק. אם הוא טבעי ומיצה את ההתקדמות הליניארית אז הוא כבר לא מתחיל... כמה זמן לאחר מכן הוא מחליט להתחיל להזריק והוא שוב יכול להתקדם ליניארית, האם הוא מתחיל? לא, הוא אינטרמידייט מוזרק שיכול להתקדם בקצב של מתחיל עד שהוא יפצע את עצמו. תפסיק להיות פוץ.

אתה רומז לזה שאתה היחיד שיודע מה זה מתאמן מתחיל כשאתה אומר לאחרים ללמוד את ההגדרה, או כשאתה מסביר אותה לי. פוץ.

יש לך תמונה, ראיון או לוג של מישהו שניסה לעשות SS עם טוטאל של 500+ ולא הצליח?
כי אחרת זה לא נחשב.
למה אני צריך לחזור על עצמי שוב?
אני לא מכיר שום מתאמן מתקדם שניסה לעשות SS מפני שהתוכנית לא מיועדת לו.
ותודה שאתה בא ומאשר לנו מה נחשב ומה לא.
אם הוא לא יכול להתקדם ליניארית בלי חומרים, הוא לא מתאמן מתחיל.
שוב פעם:
אם הוא יכול להתקדם לינארית הוא מתאמן מתחיל. אין פה עניין של מוזרק או לא.
אם הוא טבעי ומיצה את ההתקדמות הליניארית אז הוא כבר לא מתחיל...
סוף סוף הבנת.
כמה זמן לאחר מכן הוא מחליט להתחיל להזריק והוא שוב יכול להתקדם ליניארית, האם הוא מתחיל?
ההגדרה של מתאמן מתחיל היא יכולת התקדמות בצורה לינארית מאימון לאימון. אם אני מתחיל להזריק כשיש לי סקוואט 40 ומצליח להתקדם לינארית עד 180 במקום עד 130 (סתם מספרים) אני מתאמן מתחיל עד ה-180. אפשר להתווכח על זה שעות, אבל זו ההגדרה. כל זמן שהמתאמן מתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון, הוא מתאמן מתחיל בלי שום קשר להאם הוא מזריק. בנוסף לכך, יש לך חוסר הבנה לגבי סטרואידים:
זה לא שאני מתקדם בסקוואט שלי 25 קילו בשנה כשהסקוואט שלי 300 קילו ואז מתחיל להזריק וקופץ ב70 קילו בשנה.
לא, הוא אינטרמידייט מוזרק שיכול להתקדם בקצב של מתחיל עד שהוא יפצע את עצמו. תפסיק להיות פוץ.
הוא בהחלט מוזרק, אבל מתאמן מתחיל.
אתה מסתכל על זה בצורה כזאת:
לא מזריק - מתקדם בצורה לינארית עד 130 סקוואט (סתם מספר). אם היה מזריק היה מתקדם לינארית עד 180 סקוואט (סתם מספר). אתה מתחיל לחשוב יותר מדי על כל מיני גורמים שהם לא רלוונטים להגדרה של מתאמן מתחיל. כל זמן שאני יכול להמשיך להעלות משקלים מאימון לאימון אני מתאמן מתחיל.
אתה רומז לזה שאתה היחיד שיודע מה זה מתאמן מתחיל כשאתה אומר לאחרים ללמוד את ההגדרה, או כשאתה מסביר אותה לי. פוץ.
איפה ראית שכתבתי לאחרים ללמוד את ההגדרה? אם לא ידעת, יש הבדל בין יחיד לבין רבים. @Sergio_Katz הוא יחיד, והוא כנראה באמת לא יודע/ מבין את ההגדרה. אין פה שום התנשאות. יש פה רצון אמיתי ללמד.

תפסיקו לריב ותנו לי לפתור לכם את הדיון ולהגיד שכולכם צודקים.

עשיתי ss וטקסס על סטרואידים.
התקדמתי מהר מאוד ונפצעתי לכמה חודשים טובים.

כל אחד צודק קצת

כל אחד צודק קצת
אין ריב, ולא על זה דנו.
תודה בכל זאת פרוזן 😉

כל אחד צודק קצת
אם אני טבעי ואני לא יכול להתקדם באופן ליניארי, אני לא מתחיל, נכון? אם עכשיו אני מתחיל להזריק ומצליח להתקדם ככה, פתאום הפכתי למתחיל?
אני טוען שלא. טקסס טוען שזה לא משנה אם אתה מזריק או לא, כל עוד אתה מתקדם באופן ליניארי אתה מתחיל... ואני חושב שזאת עמדה הזויה. אני גם חושב שהדוגמא שלך תומכת בעמדה שלי, כי התקדמת בקצב שבאופן טבעי לא היית יכול להתקדם איתו, מה שהוביל לפציעה.

כי התקדמת בקצב שבאופן טבעי לא היית יכול להתקדם איתו, מה שהוביל לפציעה
התקדמתי בקצב משמעותית גבוה יותר מטבעי ולכן נפצעתי

אם אני טבעי ואני לא יכול להתקדם באופן ליניארי, אני לא מתחיל, נכון?
לא, יש המון פרמטרים אחרים. יש פה אנשים בפורום שתקועים שנה + על בנץ נמוך מ80

אם עכשיו אני מתחיל להזריק ומצליח להתקדם ככה, פתאום הפכתי למתחיל?
אפשר להגיד שאתה מזריק מתחיל. זה גם עניין של תוכנית עבודה ואיך אתה מודד התקדמות.
99% מהמתאמנים הוותיקים פה יוסיפו לבנץ שלהם כמה קילוגרמים טובים רק מלעבור לתכנית כוח/טכניקה

אם אני טבעי ואני לא יכול להתקדם באופן ליניארי, אני לא מתחיל, נכון? אם עכשיו אני מתחיל להזריק ומצליח להתקדם ככה, פתאום הפכתי למתחיל?
אני טוען שלא. טקסס טוען שזה לא משנה אם אתה מזריק או לא, כל עוד אתה מתקדם באופן ליניארי אתה מתחיל... ואני חושב שזאת עמדה הזויה. אני גם חושב שהדוגמא שלך תומכת בעמדה שלי, כי התקדמת בקצב שבאופן טבעי לא היית יכול להתקדם איתו, מה שהוביל לפציעה.
תחשוב מה שאתה רוצה. ההגדרה של מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון. ואיך בדיוק זה שפרוזן נפצע מSS וטקסס על סטרואידים מחזק את הטענה שלך?

זה כמעט מה שדנתם לגביו. התקדמתי יותר מהר משהגוף מסוגל. למרות שאני לא מתחיל ואני מרים יחסית כבד
לא.
הדיון הוא על ההגדרה של מתאמן מתחיל.
אגב, מתאמן שתקוע ב80 בנץ' כבר שנה עושה משהו לא נכון, והוא, כנראה, עדיין מתאמן מתחיל.
פרוזן, אתה נשמה טהורה. באמת. תמיד מחפש להשכין שלום. אוהב אותך, מאז שנרשמת לפורום ועד עתה.

התכוונתי למצב שבו שאר הפרמטרים (טכניקה, תוכנית, התאוששות וכו') מתאימים להתקדמות, ומה שתוקע את המתאמן זה רק הקירבה שלו לפוטנציאל הגנטי. מזריק מתחיל זה מקובל עליי, אבל במצב שתיארת מתאמן מתחיל ומזריק מתחיל זאת לא אותה החיה.

Ss וגוף זה כמו לנסוע הפוך בכביש
היא לא תוכנית פיתוח גוף, אבל בחלק גדול מהמקרים (אצל מתאמנים מתחילים) היא נותנת תוצאות לא פחות טובות מתוכניות אחרות, בעיקר כי מתחילים
גדלים גם מלהסתכל על משקולות ולא צריכים נפח גבוה כדי לגדול... אבל זה נכון שהאנשים שלוקחים אותה ברצינות וילכו איתה עד הסוף לא ישיגו גוף כמו שהם היו יכולים עם תוכנית שמחלקת את הנפח בצורה יותר פרופורציונלית.

היא לא תוכנית פיתוח גוף, אבל בחלק גדול מהמקרים (אצל מתאמנים מתחילים) היא נותנת תוצאות לא פחות טובות מתוכניות אחרות, בעיקר כי מתחילים
גדלים גם מלהסתכל על משקולות ולא צריכים נפח גבוה כדי לגדול... אבל זה נכון שהאנשים שלוקחים אותה ברצינות וילכו איתה עד הסוף לא ישיגו גוף כמו שהם היו יכולים עם תוכנית שמחלקת את הנפח בצורה יותר פרופורציונלית.
אני מסכים עם רוב התגובה מלבד החלק האחרון.
מקבלים גוף פרופורציונלי בSS. זה שיש מתאמנים שחושבים שSS אמורה לבנות להם חזה היקף 120 או יד 45, או שהידיים יהיו גדולות יותר מהידיים - הבעיה בראש של המתאמן, ולא בתוכנית.
Ss וגוף זה כמו לנסוע הפוך בכביש
אשמח להסברים והוכחות.
קראת את המהדורה השלישית של SS? אימנת פעם אנשים לSS? התאמנת כוח? עשית SS? נכשלת או הצלחת?
תענה על אלה, או חלק מאלה ונוכל להתחיל לדון.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית