הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת טכניקה ^_^

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
היי, אשמח אם תוכלו לבדוק לי את הטכניקה בתרגילים המורכבים, תודה!

סקוואט(65 קילו, LB)
מהצד
מקדימה

דד ליפט (70k)

בנץ פרס(התרגיל שיש לי בו הכי הרבה קשיים מבחינת טכניקה)
מהצד(42.5k)
-
מקדימה (32.5k)

גם אם אתם יכולים לענות רק על חלק מהתרגילים אשמח שתענו זה יעזור ממש! תודה!

סקוואט סבבה יחסית, חסר קצת עומק.
אתה מתחיל את הדדליפט עם אגן גבוה מידי ומערב פחות מידי רגליים.
דווקא בבנץ' לא ראיתי בעיה מיוחדת, איזה קושי יש לך איתו ?

הוא די בסדר אבל יש לך כמה נקודות לעבוד עליהן.
הטורסו שלך צריך להיות יותר מקביל לקרקע בהתחלה \_ מאשר |_ כשאתה יורד למטה אז הוא יותר ויותר נוטה להיות מקביל לקרקע, תתחיל יותר מקביל וככה תשמור על יותר יציבות וכיווץ.
תכווץ שכמות אחורה ולמטה(נסה לגעת עם המרפקים אחד בשני ולכיוון עצם הזנב) זה יעזור לך להיות יותר מכווץ, כשאתה מתחיל לעלות המרפקים אפילו באים מעט קדימה.
חסר עומק, צריך לרדת יותר.
תבדוק מרווחים שונים של עמידה, לדעתי זה רחב מידי.
אתה יכול לשלוח ברכיים אפילו עוד קצת קדימה.

הכתפיים צריכות להיות מעל המוט, קח את האגן אחורה(לאו דווקא למטה) עד שהכתפיים יהיו מעל למוט.
לדעתי חסר מעט כיווץ בגב התחתון, אולי מה שכתבתי למעלה יעזור, גם פה כתפיים למטה ולהפעיל את הlats.
בכל מקרה נראה משקל קל יחסית אז אני לא רואה עוד משהו קריטי.

הוצאה - כשאתה מוציא את המוט הכתפיים יוצאות לגמרי מהמקום, זו צריכה להיות תנועה רק של היד אחורית, הכתפיים והשכמות נשארות מכווצות אחורה ולמטה.
נראה שיש חוסר עקביות בטווח תנועה, לא תמיד יורד עד הסוף אבל הנתיב של המוט נראה בסדר ביחד עם מרפקים צמודים יחסית.
הרגליים לא נראות משתתפות באופן פעיל, תדחוף איתם אחורה, תשמור על כיווץ תמיד בגוף תחתון עם הרגליים וכיווץ בגוף עליון עם שכמות אחורה ולמטה.

סה"כ ביצועים די טובים אבל יש דגשים שאפשר לעבוד ולראות איך המשקלים עפים, בהצלחה.

@AviAmo
לא מסכים עם העצה שלך לגבי זווית הטורסו, הוא לא מתחיל זקוף מידי וגם לא נוטה ל GM שזה מה שאתה מנסה לתאר.
גם אם זה היה המצב לא חושב שזו עצה טובה אלא מתכון לכשל,צריך לעבוד על החולשה וזה לא הפתרון.

@AviAmo
לא מסכים עם העצה שלך לגבי זווית הטורסו, הוא לא מתחיל זקוף מידי וגם לא נוטה ל GM שזה מה שאתה מנסה לתאר.
גם אם זה היה המצב לא חושב שזו עצה טובה אלא מתכון לכשל,צריך לעבוד על החולשה וזה לא הפתרון.
אני אחדד את מה שאמרתי, הזווית למעלה צריכה להיות כמה שיותר קרובה(כל עוד כמובן זה לא פוגע בדברים אחרים) לזווית למטה כדי שיהיה פחות שינוי זווית ואיבוד של כיווץ וכוח מלמעלה למטה.
לא אמרתי שיש לו גוד מורנינג, הזווית למטה אחלה אבל כשאתה מתחיל זקוף לגמרי ומנסה ככה לרדת למטה ותוך כדי משנה זווית זה לא אידאלי.

הוא מסביר את זה יותר טוב ממני.

אני אחדד את מה שאמרתי, הזווית למעלה צריכה להיות כמה שיותר קרובה(כל עוד כמובן זה לא פוגע בדברים אחרים) לזווית למטה כדי שיהיה פחות שינוי זווית ואיבוד של כיווץ וכוח מלמעלה למטה.
לא אמרתי שיש לו גוד מורנינג, הזווית למטה אחלה אבל כשאתה מתחיל זקוף לגמרי ומנסה ככה לרדת למטה ותוך כדי משנה זווית זה לא אידאלי.

הוא מסביר את זה יותר טוב ממני.

מבין את ההסבר אבל זה לא המצב אצל פותח השרשור, הוא נכנס לפוזיציה דיי טוב (אולי קצת אובר אקסטנשיין של הגב) ושומר עליה לאורך התנועה

• פותח/ת השרשור
הוא די בסדר אבל יש לך כמה נקודות לעבוד עליהן.
הטורסו שלך צריך להיות יותר מקביל לקרקע בהתחלה \_ מאשר |_ כשאתה יורד למטה אז הוא יותר ויותר נוטה להיות מקביל לקרקע, תתחיל יותר מקביל וככה תשמור על יותר יציבות וכיווץ.
תכווץ שכמות אחורה ולמטה(נסה לגעת עם המרפקים אחד בשני ולכיוון עצם הזנב) זה יעזור לך להיות יותר מכווץ, כשאתה מתחיל לעלות המרפקים אפילו באים מעט קדימה.
חסר עומק, צריך לרדת יותר.
תבדוק מרווחים שונים של עמידה, לדעתי זה רחב מידי.
אתה יכול לשלוח ברכיים אפילו עוד קצת קדימה.

הכתפיים צריכות להיות מעל המוט, קח את האגן אחורה(לאו דווקא למטה) עד שהכתפיים יהיו מעל למוט.
לדעתי חסר מעט כיווץ בגב התחתון, אולי מה שכתבתי למעלה יעזור, גם פה כתפיים למטה ולהפעיל את הlats.
בכל מקרה נראה משקל קל יחסית אז אני לא רואה עוד משהו קריטי.

הוצאה - כשאתה מוציא את המוט הכתפיים יוצאות לגמרי מהמקום, זו צריכה להיות תנועה רק של היד אחורית, הכתפיים והשכמות נשארות מכווצות אחורה ולמטה.
נראה שיש חוסר עקביות בטווח תנועה, לא תמיד יורד עד הסוף אבל הנתיב של המוט נראה בסדר ביחד עם מרפקים צמודים יחסית.
הרגליים לא נראות משתתפות באופן פעיל, תדחוף איתם אחורה, תשמור על כיווץ תמיד בגוף תחתון עם הרגליים וכיווץ בגוף עליון עם שכמות אחורה ולמטה.

סה"כ ביצועים די טובים אבל יש דגשים שאפשר לעבוד ולראות איך המשקלים עפים, בהצלחה.

תודה רבה!
לגבי הסקוואט אין כל כך אפשרות צר יותר בגלל חוסר טווח תנועה של הקרסול(בגלל זה גם הברכיים לא יכולות ללכת יותר קדימה)

לגבי הדד ליפט, ראיתי גם כאלה שממליצים לשבור את המוט ושזה יעזור לכיווץ הלאטס, זה יעזור?

לגבי הבנץ סבבה, לא יודע אם אפשר לראות אבל אני מרגיש שכן הדרך של המוט משתנה מחזרה לחזרה, ולפעמים אני רק מוריד אותו למטה עם המרפקים במקום למטה ובאלכסון קדימה(לכיוון הבטן העליונה)

כרגע בss אז בעזרת השם המשקלים יעלו 😃

נערך לאחרונה:
לגבי הדד ליפט, ראיתי גם כאלה שממליצים לשבור את המוט ושזה יעזור לכיווץ הלאטס, זה יעזור?
אם אני מבין נכון למה אתה מתכוון אז גם שמעתי משהו על זה, אם אתה מסובב את המרפק פנימה לכיוון הגוף תיווצר יותר מתיחה.
מה שעזר לי זה להימתח כנגד המוט(כאילו אני מנסה להרים אותו אבל לא באמת) עד שאני מכווץ ורק אז להתחיל להרים.

לגבי הבנץ סבבה, לא יותר אם אפשר לראות אבל אני מרגיש שכן הדרך של המוט משתנה מחזרה לחזרה, ולפעמים אני רק מוריד אותו למטה עם המרפקים במקום למטה ובאלכסון קדימה(לכיוון הבטן העליונה)
לדעתי זה כי אתה לא יורד עד הסוף אז הטווח תנועה שונה אבל הדרך שהמוט עובר והזווית של המרפקים כשאתה יורד עד הסוף לדעתי טובה.
בעיקר שכמות אחורה ולמטה, לרדת עד למטה ולהפעיל את הרגליים.

• פותח/ת השרשור
אם אני מבין נכון למה אתה מתכוון אז גם שמעתי משהו על זה, אם אתה מסובב את המרפק פנימה לכיוון הגוף תיווצר יותר מתיחה.
מה שעזר לי זה להימתח כנגד המוט(כאילו אני מנסה להרים אותו אבל לא באמת) עד שאני מכווץ ורק אז להתחיל להרים.

לדעתי זה כי אתה לא יורד עד הסוף אז הטווח תנועה שונה אבל הדרך שהמוט עובר והזווית של המרפקים כשאתה יורד עד הסוף לדעתי טובה.
בעיקר שכמות אחורה ולמטה, לרדת עד למטה ולהפעיל את הרגליים.

סבבה, תודה.

• פותח/ת השרשור
סרטונים חדשים של דד ליפט וסקוואט אשמח אם תוכלו לצפות ולהגיב
דד ליפט(פעם קודמת שעשיתי את הדד ליפט הרגשתי חזק את הטרפזים העליונים(בקטע טוב שעוזר לי), עכשיו משום מה לא הרגשתי אותם בכלל

סקוואט אני חושב יותר טוב-

@AviAmo

לגבי הדדליפט אין שינוי משמעותי, תוריד אגן, בנוסף שים לה שבחזרה הראשונה הגב התחתון שלך לא היה ישר, תיקנת את זה בשאר הסט. דבר אחרון לדדליפט עדיף נעליים שטוחות ולא מה שאתה נועל

לגבי הסקוואט עדיין חסר עומק, מה ניסית לשנות מפעם קודמת?

נערך לאחרונה:
הנעליים לא טובות בכלל. לא לדדליפט ולא לסקוואט. תחליף לנעליים שטוחות.

בנוגע לביקורת - בעיניי אין טעם להסביר מה הטעות בלבד אלא חשוב גם להראות איך לתקן.

בכל מקרה ניכר שהבעיה שלך היא פשוט שלא צפית במספיק סרטוני טכניקה. לפעמים צריך לצפות ביותר משניים או שלושה סרטונים על מנת ללמוד את כל הדגשים הנדרשים.
אחרי שאתה מסיים ללמוד את התנועה, מה שנשאר לך לעשות הוא תרגול - והרבה ממנו.
זאת אחת הסיבות ש-SS פחות מומלצת למתאמן המתחיל (למרות שהיא מוגדרת ככזאת).
בשביל להצליח בה כמו שצריך (האידיאל) אתה צריך לבוא עם טכניקה משוייפת וטובה, אחרת אתה נתקע מהר.
עדיף שבתור התחלה תבצע תוכנית שמתרכזת בהרבה תרגול של התנועה עצמה ולאחר שהטכניקה תשתפר תעבור ל-SS.
זה אמנם נשמע כמו בזבוז זמן אבל אם מסתכלים לטווח הארוך זה חוסך הרבה מאוד זמן שבו אתה "תקוע" בעתיד.

לבנץ' פרס לדעתי עדיף שתראה את הסרטונים האלו:

לסקוואט:

ולדדליפט:

כל הביקורת שעל הדדליפט שלך יפטרו ברגע שתוריד נעליים או שתחליף בשטוחות.
בגלל שהנעלי עקב זה מגביה לך את הישבן ושם את הכתפיים קדימה יחסית.

הסקוואט מעולה, אל תחליף בו דבר.
רק שממש חסר עומק.
אני לא יודע עד כמה אתה משתמש בבריסינג (להחזיק נשימה ולכווץ כל שריר בגוף). אבל עם תשתמש בזה בצורה יעילה, תוכל לרדת עד שאתה לא יורד יותר.
אין טעם לעלות לפני ששוברים מקביל, צריך לעלות מהבור ברגע שאתה לא מצליח לרדת יותר בלי שהגב יתעגל.
ויש לי הרגשה שאתה יכול לרדת יותר.

תנסה לעבוד עם בוקס סקוואט (לשבת על קופסה בסקוואט) בגובה שנוח לך, ותמניך אותו מעט כל שבוע כדי להגביר את הגמישות שלך.
ראיתי אנשים בלי גמישות תוך כמה שבועות שוברים מקביל ככה.

הבנץ' שלך, חסר בו לג דרייב.
תלמד להשתמש ברגליים יותר, וזה ימנע מהכתפיים שלך לברוח.
הכתפיים שלך בורחות מהכיווץ שלהם.
גם כאן אני חושד בחוסר ברייסינג.
אבל אולי גם בגלל שהמשקל קל מידי, זה יכול להיות הסיבה שאתה עולה כל כך מהר והכתפיים נמשכות אחרי המוט לצאת מהכיווץ שלהם.

• פותח/ת השרשור
לגבי הדדליפט אין שינוי משמעותי, תוריד אגן, בנוסף שים לה שבחזרה הראשונה הגב התחתון שלך לא היה ישר, תיקנת את זה בשאר הסט. דבר אחרון לדדליפט עדיף נעליים שטוחות ולא מה שאתה נועל

לגבי הסקוואט עדיין חסר עומק, מה ניסית לשנות מפעם קודמת?

חשבתי לפחות שירדתי יותר וגם יותר מסודר אבל כנראה שלא. לפעם הבאה אני אנסה יותר.
הנעליים לא טובות בכלל. לא לדדליפט ולא לסקוואט. תחליף לנעליים שטוחות.

בנוגע לביקורת - בעיניי אין טעם להסביר מה הטעות בלבד אלא חשוב גם להראות איך לתקן.

בכל מקרה ניכר שהבעיה שלך היא פשוט שלא צפית במספיק סרטוני טכניקה. לפעמים צריך לצפות ביותר משניים או שלושה סרטונים על מנת ללמוד את כל הדגשים הנדרשים.
אחרי שאתה מסיים ללמוד את התנועה, מה שנשאר לך לעשות הוא תרגול - והרבה ממנו.
זאת אחת הסיבות ש-SS פחות מומלצת למתאמן המתחיל (למרות שהיא מוגדרת ככזאת).
בשביל להצליח בה כמו שצריך (האידיאל) אתה צריך לבוא עם טכניקה משוייפת וטובה, אחרת אתה נתקע מהר.
עדיף שבתור התחלה תבצע תוכנית שמתרכזת בהרבה תרגול של התנועה עצמה ולאחר שהטכניקה תשתפר תעבור ל-SS.
זה אמנם נשמע כמו בזבוז זמן אבל אם מסתכלים לטווח הארוך זה חוסך הרבה מאוד זמן שבו אתה "תקוע" בעתיד.

לבנץ' פרס לדעתי עדיף שתראה את הסרטונים האלו:

לסקוואט:

ולדדליפט:

תודה רבה! אני אעבור לעשות דד ליפט יחף. בנוגע לסקוואט אני חייב את ההגבהה לעקב הזו אז אין ממש אפשרות להחליף

האמת שצפיתי במלא סרטוני טכניקה הרבה פעמים. כנראה שפשוט קשה לי ליישם, ובקשר לss אני גם מתרגל הרבה את הטכניקה בחימומים אז זה יוצא לי סבבה(גם אם כן לטווח הארוך זה באמת יהיה יותר יעיל אני מעדיף שלא)

בכל מקרה אצפה בסרטונים האלה בהמשך!תודה!
כל הביקורת שעל הדדליפט שלך יפטרו ברגע שתוריד נעליים או שתחליף בשטוחות.
בגלל שהנעלי עקב זה מגביה לך את הישבן ושם את הכתפיים קדימה יחסית.

הסקוואט מעולה, אל תחליף בו דבר.
רק שממש חסר עומק.
אני לא יודע עד כמה אתה משתמש בבריסינג (להחזיק נשימה ולכווץ כל שריר בגוף). אבל עם תשתמש בזה בצורה יעילה, תוכל לרדת עד שאתה לא יורד יותר.
אין טעם לעלות לפני ששוברים מקביל, צריך לעלות מהבור ברגע שאתה לא מצליח לרדת יותר בלי שהגב יתעגל.
ויש לי הרגשה שאתה יכול לרדת יותר.

תנסה לעבוד עם בוקס סקוואט (לשבת על קופסה בסקוואט) בגובה שנוח לך, ותמניך אותו מעט כל שבוע כדי להגביר את הגמישות שלך.
ראיתי אנשים בלי גמישות תוך כמה שבועות שוברים מקביל ככה.

הבנץ' שלך, חסר בו לג דרייב.
תלמד להשתמש ברגליים יותר, וזה ימנע מהכתפיים שלך לברוח.
הכתפיים שלך בורחות מהכיווץ שלהם.
גם כאן אני חושד בחוסר ברייסינג.
אבל אולי גם בגלל שהמשקל קל מידי, זה יכול להיות הסיבה שאתה עולה כל כך מהר והכתפיים נמשכות אחרי המוט לצאת מהכיווץ שלהם.
דווקא אני מקפיד להשתמש בנשימה נכונה וכיווץ(יכול להיות שבאמת בבנץ' קצת פחות כי אני שוכב). לגבי הגמישות אני חושב שאני כן יכול לרדת יותר ללא קשר לבוקס סקוואט(אנסה אימון הבא)
אנסה לעשות את מה שהמלצת לגבי הטכניקה והדד ליפט, תודה!

• פותח/ת השרשור
בנץ מהאימון האחרון(משתי צדדים שונים)

אם זה לא חופר ובסדר מצדכם רק לאימונים הקרובים הבאים אני אשלח סרטוני טכניקה כדי ממש לוודא שהיא יושבת טוב.
(הקפדתי על הכל, אני חושב שהשימור של הכתפיים אחורה הוא טוב מאוד, לא יודע אם רואים אבל ביצעתי גם לג דרייב + נשימה וכיווץ נכון)

נערך לאחרונה:
בנץ מהאימון האחרון(משתי צדדים שונים)

אם זה לא חופר ובסדר מצדכם רק לאימונים הקרובים הבאים אני אשלח סרטוני טכניקה כדי ממש לוודא שהיא יושבת טוב.
(הקפדתי על הכל, אני חושב שהשימור של הכתפיים אחורה הוא טוב מאוד, לא יודע אם רואים אבל ביצעתי גם לג דרייב + נשימה וכיווץ נכון)

הטכניקה באמת די טובה.
רק דבר אחד לדעתי צריך לשפר.
הלג דרייב.

אני חושב שכדאי לך להניח את כל כף הרגל על הריצפה לצורך יעילות הלג דרייב (כשתרצה להתחרות, תוכל להחליט אם להניח עקב על הריצפה או לא) זה מאוד יעיל כדי ללמוד את הטכניקה.

דבר שני, תדחוף עם הרגליים את הריצפה, אבל לא בדיוק כלפי מעלה אלא לכיוון הראש.
תנסה לדמיין שאתה מנסה להחליק את כל הגוף שלך אחורה על המיטה לכיוון הראש.

כרגע נראה שהרגליים שלך ממש נחות והישבן רובץ לו בנוחות על המיטה.
תנסה להרים את הישבן מעט שלא ירבוץ על המיטה אלא ירחף מעליו ויגע בו קלות בלבד.

זה הכל לדעתי.

הטכניקה באמת די טובה.
רק דבר אחד לדעתי צריך לשפר.
הלג דרייב.

אני חושב שכדאי לך להניח את כל כף הרגל על הריצפה לצורך יעילות הלג דרייב (כשתרצה להתחרות, תוכל להחליט אם להניח עקב על הריצפה או לא) זה מאוד יעיל כדי ללמוד את הטכניקה.

דבר שני, תדחוף עם הרגליים את הריצפה, אבל לא בדיוק כלפי מעלה אלא לכיוון הראש.
תנסה לדמיין שאתה מנסה להחליק את כל הגוף שלך אחורה על המיטה לכיוון הראש.

כרגע נראה שהרגליים שלך ממש נחות והישבן רובץ לו בנוחות על המיטה.
תנסה להרים את הישבן מעט שלא ירבוץ על המיטה אלא ירחף מעליו ויגע בו קלות בלבד.

זה הכל לדעתי.
מחזק.
בנוסף קשה לראות אבל כנראה שאתה מוציא כתפיים כשאתה מוציא את המוט וזה קצת מוציא אותך מפוזיציה, תנסה להתקרב יותר למוט לפני שאתה מוציא, או להוריד אותו שלב אחד למטה.
יכול להיות שזה רק הזווית, תבדוק את זה.

הייתי מוסיף טיפ:
״תנסה לקרב את החזה שלך למוט בירידה״
לחשוב כאילו המוט סטטי ואתה מנסה לגעת בו עם החזה.

נפל לך שקל? למה אתה מסתכל למטה בסקוואט?
תסתכל על החיבור שבין הרצפה לקיר או קצת מעליו (כי זה קרוב אלייך)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית