הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם דדליפט כבד משפיע על עליות מתח?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
עשיתי דדליפט כבד בשישי האחרון. "כבד" .. שוקל 75 הרמתי 140 לסינגלים/דאבלים איזה 5 סטים סה"כ..

החלק שמאחורי בית השחי תפוס מאוד.

3 ימים אחרי, אימון עליות מתח, ממש ממש קשה, ואני בשבוע דילואד ככה שהיום התכוונתי סך הכל לעשות 4 סטים לעשר חזרות (בד"כ עושה אותם עם 20kg תוספת משקל והיום עשיתי במשקל גוף ופשוט היה קשה מאוד...).

עד כדי כך משפיע? האם ייתכן שזה בגלל שהעמסתי מאוד על מע' העצבים בעבודה כבדה בשישי שבת...?

נערך לאחרונה:
וודאי שמשפיע.
דדליפט עובד על כל הגוף, במיוחד על הגב.
כך שאין ספק שיש קשר בין הקושי שלך במתח לבין העבודה העצימה שביצעת בסופ"ש.

הייתי מציע לבצע באותו אימון את 2 התרגילים (דדליפט משיכה ראשית ומתח משיכה משנית) או בהפרש של אימון בין דדליפט כבד למתח כבד.
אגב, משתמע מדבריך שביצעת נפח שהוא לא רגיל בשבילך בדדליפט ולכן ייתכן שהסיבה היא שאתה מנסה לדחוף את עצמך לקיצון ולא בונה התקדמות מדודה (רק ניחוש).
סינגלים או דאבלים בדדליפט בדרך כלל באים (לפחות אצלי) בסוף בלוק כוח לסט-שניים. אתה יודע, עדיף לא לבדוק RM1 באופן קבוע...
תנסה לתכנן את תכנית ההתקדמות לכל תרגיל בדרך שלא תפגע בהתאוששות הכוללת.

רוב התחרויות שעשיתי בהם דדליפט כבד או לחזרות, היה לי גם תחרות מתח מיד אחר כך.
זה לא אמור להשפיע ברמה שאתה מספר.

תבדוק איך התזונה שלך והשינה.
ואולי כמו ש @Sergio_Katz אמר, האימון לא מחושב בצורה מתאימה, ולא היה עליה הדרגתית מספיק, אלה סתם קפיצה פתאום במשקל דדליפט שלך.

• פותח/ת השרשור
@Sergio_Katz
אני לא מתאמן על דדליפט בכלל. זאת אולי פעם רביעית בחיים שלי שאני עושה דדליפט .

הייתי מתאמן בד"כ דדליפט רומני עם משקלי עבודה נמוכים לחזרות גבוהות רק בשביל לתת לגב תחתון חיזוק ותמיכה בשביל תרגיל הסקוואט, ומעולם הדדליפט לא היה לי למטרה ממש. סתם "זרמתי" עם האימון בשישי ונסחפתי קצת.

הייתי מתאמן בד"כ דדליפט רומני עם משקלי עבודה נמוכים לחזרות גבוהות רק בשביל לתת לגב תחתון חיזוק ותמיכה בשביל תרגיל הסקוואט, ומעולם הדדליפט לא היה לי למטרה ממש. סתם "זרמתי" עם האימון בשישי ונסחפתי קצת.
הנה התשובה לשאלתך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית