הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תשישות

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
אני לא ממש יודעת אם לקרוא לזה עייפות או תשישות או שזה סתם דיכאון חורף.... (למרות שאני מתה על החורף אז לא נראה לי סביר...)

בזמן האחרון אני סובלת מתחושה גועלית של ערפל במוח ועייפות חונקת, שמתגברת בעיקר כשאני מתאמנת.
עשיתי בדק בית וגיליתי שאני ישנה מספיק (7-8 שעות בלילה) אוכלת טוב, (1,700 תודה לאל.) ושותה מספיק (2 וחצי - 3 ליטר ליום, לא כולל עוד חצי ליטר נסקפה במצטבר 🙄) ועושה אירובי נחמד בקטע טוב.
ואני כבר לא יודעת מה לעשות...
לקחת קפאין? ההשפעה שלו תיחלש עם הזמן ולא באלי לפתח תלות...
בגלל התשישות הורדתי קצת את עצימות האימונים, כי זה מפחיד לעשות סקוואט 55K כשאני מפהקת רק מהמחשבה על זה. אז פירקתי את הסקוואט ל3-4 תרגילי רגליים על מכונות. מבחינתי זה בסדר כי אני "תוקפת" את השרירים מכיוונים קצת שונים וזה מגוון... אבל העייפות הזו עדיין שם ברקע. תמיד.
עלתה מחשבה שאולי אני מתאמנת יותר מדיי. בעיקרון אני מחלקת לי את האימונים ABZABXX (ה-Z מסמל זומבה חחחחח זרמו.... 🤣) וגם כשאני מגיעה לA הראשון אחרי המנוחה של הסופ"ש- הוא עדיין קשה לי.

עצות מעשיות, תאוריות, שיתוף בחוויה דומה, או אם סתם בא לכם להציע לי במבה - אשמח להכל 😃

כנראה באימון יתר. די בעייתי לשלב גם את הזומבה וגם האימונים, או שתורידי ל3 אימונים בשבוע או שתשימי יום מנוחה אחרי הזומבה, ותנסי לראות אם זה עוזר. יעזור גם לפרסם את כל התוכנית.

• פותח/ת השרשור
כנראה באימון יתר. די בעייתי לשלב גם את הזומבה וגם האימונים, או שתורידי ל3 אימונים בשבוע או שתשימי יום מנוחה אחרי הזומבה, ותנסי לראות אם זה עוזר. יעזור גם לפרסם את כל התוכנית.

אבל אם אני עושה A+B אז צריכה לעשות לפחות פעמיים כל אחד מהם, לא?
והזומבה אני ממש אוהבת. למרות שאני לא בחיטוב אומשו... זה עושה לי כיף :>

אימון A:
בנץ' פרס 30*12*3
פרפר: 8*12*3
חתירה באחיזה צרה: 33*12*4
פולי עליון: 33*10*4
לחיצת כתפיים דאמבלים: 10*10*3
הנפת ידיים לצדדים: 6*10*3
יד אחורית בחבל: 12.5*10*3

אני רק רואה את זה עכשיו ויש לי חולשה (אני צריכה בעיקרון לצאת לאימון. בדיוק מרתיחה מים לשחור-בוץ-חזק בתקווה שיועיל.)

אימון B: (עד לפני שבוע וחצי-)
סקוואט: 55*10*5
דדליפט רומני:50*10*5 (50/55K לסירוגין)
היפטרסט: 45K (בעיקרון עושה 60 עם מוט, אבל כרגע עובדת עם מכונה שמשומה מקשה הרבה על ההיפטרסט אז זה רק 45...)

בשבוע -שבועיים האחרונים אני עושה אימון רגליים שונה, כי ממש מפחדת להסקוויט/לדדלפט.

אבל אם אני עושה A+B אז צריכה לעשות לפחות פעמיים כל אחד מהם, לא?
לא. את יכולה לעשות משהו כזה נגיד:
AXZXBXA
BXZXAXB
ואז פשוט המחזור הוא של שבועיים ולא של שבוע.

מתי פעם אחרונה עשית דילואוד או איזה כמה ימים של מנוחה? מציע לקחת שבוע מנוחה. אני עושה את זה כל חודשיים בערך.
עוד דבר שאני יכול להציע זה בדיקות דם. בלוטת התריס יכולה להיות אשמה בזה. תבקשי מהרופא שלך בדיקה של TSH ו- T4, וכמובן תשאלי אותו אם יש עוד משהו שאפשר לבדוק שיכול להתקשר לזה.

• פותח/ת השרשור
מתי לאחרונה עשית בדיקות דם?
איך רמות הלחץ ביום-יום?

לפני 4-5 שנים 😳:🤦‍♂️:

היומיום די עמוס...
ראשון שני שלישי אני לימודים עד 7, ואז מיד הולכת לאימון עד 8/וחצי.
רביעי אני בחופש, מנסה להתאושש חח חמישי כנ"ל...
שישי היסטריה בנוהל לקראת שבת. ושבת נגמרת תוך חצי שנייה.
וחוזר חלילה...
אבל אני לוקחת הכל באיזי. דופקת שנצים בלימודים כשצריך וכו'...
או יותרר נכון - מתמוטטת לתרדמת צהריים עמוקה.🤦‍♂️

לפני 4-5 שנים 😳:🤦‍♂️:

היומיום די עמוס...
ראשון שני שלישי אני לימודים עד 7, ואז מיד הולכת לאימון עד 8/וחצי.
רביעי אני בחופש, מנסה להתאושש חח חמישי כנ"ל...
שישי היסטריה בנוהל לקראת שבת. ושבת נגמרת תוך חצי שנייה.
וחוזר חלילה...
אבל אני לוקחת הכל באיזי. דופקת שנצים בלימודים כשצריך וכו'...
או יותרר נכון - מתמוטטת לתרדמת צהריים עמוקה.🤦‍♂️

זה נשמע נורא.
כשיש לי תקופות לחוצות האימונים שלי יורדים באיכות שלהם ברמה דרסטית, כשהמוח תשוש כל הגוף הולך אחריו.
ברור לי שאין לך ברירה וזאת שגרת החיים השוחקת של רוב האנשים, אבל נראה לי הורדת הילוך אם אפשרית תעשה לך רק טוב.
אף פעם לא ניסיתי אבל הבנתי מהמון אנשים שיוגה ותרגילי מדיטציה ממש עוזרים, אם הלו"ז לחוץ ואי אפשר לפנות ממנו זמן נראה לי שזה יכול לעזור.
ובלי קשר 4-5 שנים מבדיקת הדם האחרונה שלך זה הרבה יותר מדי, מומלץ ללכת בהקדם לבדוק שהכול תקין ובכללי לעשות בדיקות דם כל שנה או שנה וחצי בערך גם אם את בריאה לגמרי.

אני לא ממש יודעת אם לקרוא לזה עייפות או תשישות או שזה סתם דיכאון חורף.... (למרות שאני מתה על החורף אז לא נראה לי סביר...)

בזמן האחרון אני סובלת מתחושה גועלית של ערפל במוח ועייפות חונקת, שמתגברת בעיקר כשאני מתאמנת.
עשיתי בדק בית וגיליתי שאני ישנה מספיק (7-8 שעות בלילה) אוכלת טוב, (1,700 תודה לאל.) ושותה מספיק (2 וחצי - 3 ליטר ליום, לא כולל עוד חצי ליטר נסקפה במצטבר 🙄) ועושה אירובי נחמד בקטע טוב.
ואני כבר לא יודעת מה לעשות...
לקחת קפאין? ההשפעה שלו תיחלש עם הזמן ולא באלי לפתח תלות...
בגלל התשישות הורדתי קצת את עצימות האימונים, כי זה מפחיד לעשות סקוואט 55K כשאני מפהקת רק מהמחשבה על זה. אז פירקתי את הסקוואט ל3-4 תרגילי רגליים על מכונות. מבחינתי זה בסדר כי אני "תוקפת" את השרירים מכיוונים קצת שונים וזה מגוון... אבל העייפות הזו עדיין שם ברקע. תמיד.
עלתה מחשבה שאולי אני מתאמנת יותר מדיי. בעיקרון אני מחלקת לי את האימונים ABZABXX (ה-Z מסמל זומבה חחחחח זרמו.... 🤣) וגם כשאני מגיעה לA הראשון אחרי המנוחה של הסופ"ש- הוא עדיין קשה לי.

עצות מעשיות, תאוריות, שיתוף בחוויה דומה, או אם סתם בא לכם להציע לי במבה - אשמח להכל 😃
אני מה זה מזדהה איתך. בזמן האחרון, דווקא כשממש כבר התקרר, אני מרגיש חוסר מוטיבציה להתאמן/ לשמור על תזונה. מרגיש כמו איזה פדלאה. בקיץ דווקא הייתי משקיע אבל עכשיו פשוט מרגיש חוסר כוח.. אני גם עובד פיזית אז זה עוד יותר מוריד לי מהאימונים.. מה שכן, מזל שלא חסר לי אוכל בעבודה.

• פותח/ת השרשור
נראלי שכדאי שאקבע תור לבדיקת דם. הגיע הזמן 🤦‍♂️
אני ממש מקווה שהדבר הזה יעבור לי.
מה גם שירדתי בערך חצי קילו .. שזה מוזר, וביחד עם הירידה באימונים אני קצת מפחדת שזה מסת שריר. יכול להיות דבר כזה? ._.
אני מקפידה על מספיק חלבון והכל...

לפני 4-5 שנים
אז בוא נתחיל בלשלול חוסרים, לכי תעשי בדיקה

היומיום די עמוס...
זו יכולה להיות סיבה לעייפות

מה גם שירדתי בערך חצי קילו
גם זו יכולה להיות סיבה

קיצר את מכוסה מבחינת סיבות אפשריות, שום דבר חשוד חח

שזה מוזר, וביחד עם הירידה באימונים אני קצת מפחדת שזה מסת שריר. יכול להיות דבר כזה? ._.
למה שתהיה ירידה במסת השריר?
ירדת במשקל, זה הכל

נשמע לי כמו שלב לחדש את האימונים בצורה כלשהי
אם זה לא אימון אחד מניסיוני זה שיעמום מצורת האימונים, אם זה בגלל דווקא דברים חיצוניים כמו עבודה חדשה או נניח ירידה בכמות הנס (קפאין) אז מטפלים בזה ספציפית...

כל זה מניסיוני לא הכרח

• פותח/ת השרשור
אז בוא נתחיל בלשלול חוסרים, לכי תעשי בדיקה

זו יכולה להיות סיבה לעייפות

גם זו יכולה להיות סיבה

קיצר את מכוסה מבחינת סיבות אפשריות, שום דבר חשוד חח

למה שתהיה ירידה במסת השריר?
ירדת במשקל, זה הכל

שלחתי בקשה להפנייה לבדיקת דם 😃

וכן, היומיום שלי די קשוח, אבל סך הכל אני נהנית מהשגרה ב"ה 😃

הירידה במשקל הייתה מוזרה.
עליתי במשקל בסביבות חנוכה (למרות שממש הקפדתי לא לחרוג בקלוריות, ולא טחנתי סופגניות כמו משוגעת חח) והמשקל נשאר גבוה מאז... טכנית כבר השלמתי עם זה אבל אז התחלתי לשחק עם הפחממות ולהוריד קצת. זה לא ממש עזר, אז החזרתי את הפחממות כרגיל, ועכשיו פתאום ירד בבת אחת מ55 ל54.2 כמו מלפני חודש...
אולי זה באמת בגלל הפחממה? למרות שהורדתי רק לכמה ימים והחזרתי...

אוי שיט. אולי בגלל זה הירידה באנרגיה? :0
לא. כי בעצם הירידה הייתה לפני שהורדתי פחממות.

נשמע לי כמו שלב לחדש את האימונים בצורה כלשהי
אם זה לא אימון אחד מניסיוני זה שיעמום מצורת האימונים, אם זה בגלל דווקא דברים חיצוניים כמו עבודה חדשה או נניח ירידה בכמות הנס (קפאין) אז מטפלים בזה ספציפית...

כל זה מניסיוני לא הכרח

אשמח לרענן קצת את תוכנית האימונים ._.
למרות שאין תרגיל שיכול לפצות על היעדר סקוואט. צריך להכניס מלא תרגילים במקום...
אבל אולי אשנה את סגנון הסקוואט. אוריד משקל ואוסיף חזרות /סטים.
(וואו אני מדברת ככה רק כי הרגע שתיתי אקסל וזה זריקה של אנרגיה חחחח עוד שנייה יוצאת לזומבה :> )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית