הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לרדת במשקל + להשתפר בכוח - אפשרי?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
2 שאלות
  1. בשנתיים עליתי 8 ק"ג. מ-70 ל-78. עליות מתח הפכו קשות יותר משמעותית. כששקלתי 70 ק"ג ביצעתי 11 עליות מתח עם 32 ק"ג עליי. היום אני אעשה אולי 7 או 8. גם בסיבולת של מתח, הייתי עושה סטים עם מנוחה של 60-90 ש' וכיום אני מרגיש שהזמן הזה לא מספיק לי במנוחה ואני מגיע לסף תשישות/כשל מוקדם יותר. האם עלייה של 7-8 ק"ג כל כך משפיעה?(הרוב שומן...אני הרבה פחות חטוב משהייתי).
  2. האם אפשר לרדת במשקל מבלי לאבד כוח? דבר אחד שהשתפר מאז ששקלתי 70 ק"ג הוא הבנץ' פרס שלי. איך אני יורד במשקל מבלי לאבד כוח? פשוט צורך מספיק חלבון ליום ושומר על מאזן קלורי שלילי?

אתה לא רק יכול לשמור על כוח, אלא תוכל גם להתחזק. פשוט אל תיהיה על גרעון גבוה מידי ותכניס מספיק חלבון זה הכל.
2 שאלות
  1. בשנתיים עליתי 8 ק"ג. מ-70 ל-78. עליות מתח הפכו קשות יותר משמעותית. כששקלתי 70 ק"ג ביצעתי 11 עליות מתח עם 32 ק"ג עליי. היום אני אעשה אולי 7 או 8. גם בסיבולת של מתח, הייתי עושה סטים עם מנוחה של 60-90 ש' וכיום אני מרגיש שהזמן הזה לא מספיק לי במנוחה ואני מגיע לסף תשישות/כשל מוקדם יותר. האם עלייה של 7-8 ק"ג כל כך משפיעה?(הרוב שומן...אני הרבה פחות חטוב משהייתי).
  2. האם אפשר לרדת במשקל מבלי לאבד כוח? דבר אחד שהשתפר מאז ששקלתי 70 ק"ג הוא הבנץ' פרס שלי. איך אני יורד במשקל מבלי לאבד כוח? פשוט צורך מספיק חלבון ליום ושומר על מאזן קלורי שלילי?
עד אחוז מסויים אפשרי,במידה ותירד לאחוז שומן נמוך ממה שהגוף שלך רגיל לא תוכל

כמתאמן מתקדם, לא הייתי בונה על להתקדם יותר מידיי בגירעון קלורי.
פשוט כי ההתאוששות נפגעת וזה פחות ריאלי לדעתי.
במיוחד אם אתה במצב של משקלי עבודה גבוהים יחסית.

אולי התקדמות במיקרו לואודינג..

אבל פשוט תחטב ותשתדל לשמור על הכוח הקיים לדעתי, לאחר מכן תוכל לשפר את הרטיו ואת הכוח היחסי.

בשנתיים עליתי 8 ק"ג. מ-70 ל-78. עליות מתח הפכו קשות יותר משמעותית. כששקלתי 70 ק"ג ביצעתי 11 עליות מתח עם 32 ק"ג עליי. היום אני אעשה אולי 7 או 8. גם בסיבולת של מתח, הייתי עושה סטים עם מנוחה של 60-90 ש' וכיום אני מרגיש שהזמן הזה לא מספיק לי במנוחה ואני מגיע לסף תשישות/כשל מוקדם יותר. האם עלייה של 7-8 ק"ג כל כך משפיעה?(הרוב שומן...אני הרבה פחות חטוב משהייתי).
עליה של 7-8 ק"ג שכנראה רובם לא יעילים (לא שריר) בהחלט יכולים להשפיע לרעה על המתח.
גם יכול להיות שאתה פחות בכושר בכללי כרגע

האם אפשר לרדת במשקל מבלי לאבד כוח? דבר אחד שהשתפר מאז ששקלתי 70 ק"ג הוא הבנץ' פרס שלי. איך אני יורד במשקל מבלי לאבד כוח? פשוט צורך מספיק חלבון ליום ושומר על מאזן קלורי שלילי?
אפשר אפילו להתחזק בחיטוב, אבל זה דורש תוכנית חכמה וגרעון לא גדול מדי, אולי אפילו תוכנית תזונה חכמה יותר (קארב סייקלינג למשל)

כמתאמן מתקדם, לא הייתי בונה על להתקדם יותר מידיי בגירעון קלורי.
זה הכל תלוי מה אתה מגדיר כוח. להשתפר במקסימום לחזרה אחת זה אפשרי ביותר גם כמתקדם להתקדם, אבל למשל לחמישיות ומעלה זה נהיה קשה יותר, כי מעורב פה גם אלמנט של כוח לנפח, וזה יותר קשה

עליה של 7-8 ק"ג שכנראה רובם לא יעילים (לא שריר) בהחלט יכולים להשפיע לרעה על המתח.
גם יכול להיות שאתה פחות בכושר בכללי כרגע

אפשר אפילו להתחזק בחיטוב, אבל זה דורש תוכנית חכמה וגרעון לא גדול מדי, אולי אפילו תוכנית תזונה חכמה יותר (קארב סייקלינג למשל)

זה הכל תלוי מה אתה מגדיר כוח. להשתפר במקסימום לחזרה אחת זה אפשרי ביותר גם כמתקדם להתקדם, אבל למשל לחמישיות ומעלה זה נהיה קשה יותר, כי מעורב פה גם אלמנט של כוח לנפח, וזה יותר קשה
כדי להתחזק ב rm1, אתה תצטרך קצת יותר נפח.
אצל מתאמנים מתקדמים יותר..
אז איך בחיטוב? זה לא טריוויאלי כל כך

• פותח/ת השרשור
כן. . זה מצטבר כל האלמנטים.

• פחות שינה בלילה בממוצע, באופן משמעותי
  • עלייה במשקל
  • פחות זמן להתאמן
  • אימונים בד"כ בבוקר כ-45 דק' אחרי שהתעוררתי
אני מניח שהדברים הללו Combined
משפיעים באחוז מסוים על הביצוע ועל היכולת להתקדם בצורה מיטבית.

כדי להתחזק ב rm1, אתה תצטרך קצת יותר נפח.
זה דווקא חלק משיטת פיריודיזציה, שבו אתה צריך נפח, אבל יש שיטות שונות שלא מחייבות נפח גבוה ועובדות יותר על יעילות מוטורית.
שיטות שמתרכזות על נטו עבודה כבדה יצטרכו פחות נפח, שגם ככה משמש כשלב מקדים לעצימות

אז איך בחיטוב? זה לא טריוויאלי כל כך
טריוויאלי זה לא, אבל אפשרי בהחלט.
חיטוב לרוב יגביל אותך בנפח, ואולי גם באנרגיות במהלך האימון. את החלק הראשון אפשר לפתור עם שיטה שמתרכזת יותר בעצימות, ואת החלק השני אפשר לפתור ע"י גרעון נשלט וחלוקה טובה יותר של התפריט כדי לספק יותר אנרגיה באימון

הבעיה היא שההתחזקות שהוא מדבר עליה היא לא ב-RM1 אלא יותר בכיוון של 5-12 חזרות בטווח של ה-MAV. אוברלואוד בנפח עבודה אפקטיבי... שזה אפשרי בחיטוב, אבל מבחינה פרקטית ופסיכולוגית זה לא קל בכלל, הגוף מבקש קלוריות להתאוששות והמיינד בהתלבטות תמידית בין לאכול מספיק כדי להבטיח התקדמות במשקלי העבודה או כדי להבטיח ירידה במשקל, איך לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. קארב סייקלינג עוזר אבל צריך לחשב קלוריות בפינצטה ועדיין לא לדעת אם אכלת מספיק, מעט מדי או יותר מדי כי אי אפשר לקרוא את התנודות במשקל בטווח מספיק קצר. ומצד האימונים כל הזמן לשבור את הראש איך לא להגיע לאובר ריצ'ינג מופרז שידפוק את הכל או יגרום לפציעה ועדיין להתקדם, או איך לא להתעלף אחרי סקוואט כבד 😃.

פשוט למתוח את עצמך לכל הכיוונים... ויכול להיות שאני עושה משהו לא נכון, אבל אני לא רואה דרך אחרת (חוץ מחומרים) לנסות להשיג 2-3 מטרות (חיטוב, כוח, מסת שריר עד כמה שניתן) במקביל.

זה דווקא חלק משיטת פיריודיזציה, שבו אתה צריך נפח, אבל יש שיטות שונות שלא מחייבות נפח גבוה ועובדות יותר על יעילות מוטורית.
שיטות שמתרכזות על נטו עבודה כבדה יצטרכו פחות נפח, שגם ככה משמש כשלב מקדים לעצימות

טריוויאלי זה לא, אבל אפשרי בהחלט.
חיטוב לרוב יגביל אותך בנפח, ואולי גם באנרגיות במהלך האימון. את החלק הראשון אפשר לפתור עם שיטה שמתרכזת יותר בעצימות, ואת החלק השני אפשר לפתור ע"י גרעון נשלט וחלוקה טובה יותר של התפריט כדי לספק יותר אנרגיה באימון
אני אשמח לראות מידע לגביי תוכנית שתקדם אותך ב rm1 באמצעות דגש על עצימות.
ישנתי יותר מידיי זמן 😃

אני אשמח לראות מידע לגביי תוכנית שתקדם אותך ב rm1 באמצעות דגש על עצימות.
ישנתי יותר מידיי זמן 😃
תוכניות גנריות אין המון, לפחות לא כאלה בנויות טוב.
הדוגמא הכי קלאסית שעולה לי לראש זה 531 במתכונת ג'וקרים.
אתה גם יכול להעיף מבט בלוג שלי, אני בונה תוכניות בסגנון הזה. קח בחשבון שהנפח שלי שם לא קטן, אבל אפסי לעומת מה שאני מסוגל לעשות

אתה גם יכול להעיף מבט בלוג שלי, אני בונה תוכניות בסגנון הזה. קח בחשבון שהנפח שלי שם לא קטן, אבל אפסי לעומת מה שאני מסוגל לעשות
ה 531 באמת טובה, אבל הג׳וקרים קצת בעייתי בחיטוב, מניסיון שלי אישי.

בכל אופן אסתכל:79nb:

מישהו קרא לי?

תוכל להרחיב מעט על הנושא?
בגדול זה לשנות את כמויות ותזמון הפחמימה שלך ככה שתהיה לך יותר פחמימה בימי אימונים, בעיקר מספיק זמן לפני (אם לדוגמא אתה מתאמן בבוקר אז תהיה לך יותר פחמימה ביום לפני), ככה שתהיה לך מספיק אנרגיה לאימונים

בחיטוב שלי שארך חודשיים הצלחתי לשמור על משקלי העבודה כמעט 100 אחוז. שחזרתי לנטרלי הייתה לי קפיצה משמעותית במשקלים ובעצם עברתי את השיא שלי בשיא במסה שהייתי חטוב. שמירת משקלים בחיטוב זה מבחינתי להתחזק כי אז שתחזור למסה תהיה לך קפיצה מטורפת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית