הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיכאון חורף

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
בואו נקרא לחמור בשמו.
כבר תקופה שאני מרגישה איכסה. עייפות גועלית שכזו.
מגיעה לחדר הכושר ולא מפסיקה לפהק את חיי. מתחלחלת מכמות התרגילים שעוד נותרו לי לבצע, ונמרחחחחתתת בין סט לסט עם הפסקות ארוכות מדי, שגם הן לא מספיקות לי כדי להתאוששות.
עשיתי בדיקות דם, הכל יצא תקין. (חוץ מAST וALT שאין לי מושג מה זה אומר...)
אין לי חשק להתאמן. אין לי חשק לכלום, הצילו!
היום פעם ראשונה שויתרתי לעצמי ועדיין לא יצאתי לאימון. (כבר 19:30 בערב, לא נראלי שאצא היום. ישלי מלא דברים לעשות.☠️)
וגם כשאני יוצאת אני מרגישה חלשה. מצליחה רק בקושי לסיים סטים שפעם הייתי עושה בלי למצמץ.
שזה לגמרי מפגר, כי העליתי את הקלוריות! אני אמורה להיות אנרגטית ונמרצת, לא?
אולי אני בכלל צריכה לקחת הפסקה יזומה, ולהוריד את תדירות האימונים?
אחרי חצי שנה שאני דוחפת עצמי עד הקצה, ישמצב שהעמסתי על עצמי קצת יותר מדיי...
וגם באופן כללי החיים שלי עמוסים בקטע חונק. אללי. אין לי כח 😭
זהו, פרקתי.

איך עוברים את זה?🙁

החיים זה לא רק קו לינארי ,
מניסיון גם לי יש תקופות כאלה של סטרס , לימודים ,עבודה
הדבר שהכי עוזר לי זה שאני אומר לעצמי שעדיף לעשות קצת מאשר כלום, אז אני עושה חצי מהסטים אבל עושה משהו לפחות. וגם אם זה לא קורה , הכל טוב לפספס אימון או כמה אימונים לא יגרום לכלום . קחי את הזמן לצבור אנרגיה
זה יעבור , בהצלחה !

• פותח/ת השרשור
החיים זה לא רק קו לינארי ,
מניסיון גם לי יש תקופות כאלה של סטרס , לימודים ,עבודה
הדבר שהכי עוזר לי זה שאני אומר לעצמי שעדיף לעשות קצת מאשר כלום, אז אני עושה חצי מהסטים אבל עושה משהו לפחות. וגם אם זה לא קורה , הכל טוב לפספס אימון או כמה אימונים לא יגרום לכלום . קחי את הזמן לצבור אנרגיה
זה יעבור , בהצלחה !

השלמתי עם זה שהיום לא אצא לאימון...אני כבר 3 שעות בבית מנסה להתאושש, וכלום... כל השרירים שלי מרגישים כמו ג'לי באלי להימרח על פוף ענק ולא לקום עד האביב חחחח
בדכ אני הולכת למכון ישר אחרי הלימודים בלי לעצור בבית, כי אני יודעת שאם אכנס - לך תוציא אותי שוב חחח... אבל שכחתי את התיק של המכון בבית עם הכל בתוכו 🤦‍♂️
עליתי רק לשנייה, להביא אותו ולשתות קפה...
השנייה הארוכה בהיסטוריה...🤦‍♂️

ואיך זה יסתדר עם זה שהעליתי קצת בקלוריות?
כאילו, עד עכשיו הייתי על 1,700, ועכשיו אני על 1800, אם כי עד כה לא הסתמנה עלייה (שבוע)
אצטרך לקצץ חזרה ל1,700? 😭

השלמתי עם זה שהיום לא אצא לאימון...אני כבר 3 שעות בבית מנסה להתאושש, וכלום... כל השרירים שלי מרגישים כמו ג'לי באלי להימרח על פוף ענק ולא לקום עד האביב חחחח
בדכ אני הולכת למכון ישר אחרי הלימודים בלי לעצור בבית, כי אני יודעת שאם אכנס - לך תוציא אותי שוב חחח... אבל שכחתי את התיק של המכון בבית עם הכל בתוכו 🤦‍♂️
עליתי רק לשנייה, להביא אותו ולשתות קפה...
השנייה הארוכה בהיסטוריה...🤦‍♂️

ואיך זה יסתדר עם זה שהעליתי קצת בקלוריות?
כאילו, עד עכשיו הייתי על 1,700, ועכשיו אני על 1800, אם כי עד כה לא הסתמנה עלייה (שבוע)
אצטרך לקצץ חזרה ל1,700? 😭
למה לקצץ? בגלל כמות הקלוריות שאת שורפת באימון כוח? לא שורפים הרבה קלוריות באימוני כוח שגרתיים.. פשוט תתני אימונים קלים שבוע שלם, או אל תתאמני בכלל.. לא מוצא סיבה להוריד 100 קלוריות בגלל דילאוד
תנוחי קצת, ותחזרי בכוחות מחודשים

• פותח/ת השרשור
למה לקצץ? בגלל כמות הקלוריות שאת שורפת באימון כוח? לא שורפים הרבה קלוריות באימוני כוח שגרתיים.. פשוט תתני אימונים קלים שבוע שלם, או אל תתאמני בכלל.. לא מוצא סיבה להוריד 100 קלוריות בגלל דילאוד
תנוחי קצת, ותחזרי בכוחות מחודשים

אוקיי :0
אז אנסה לעשות מחר אימון A קליל, וביום רביעי אימון B קליל.
הבעיה היא שאני לא ממש יודעת לעשות אימונים קלילים. אני תמיד מתפתה לדחוף עד הקצה 🥷
אבל אנסה.

בתור מישהו שעובד עם אנשים שעוברים דיכאון חורף כול עונה (שדרך אגב הוא דבר מוכר במלואו במקצוע אמיתי לחלוטין)
המפתח לעבור את התקופה הזאת היא לשבת לרגע ולקבל את המצב, ואני חושב שזה פעיל גם במקרה הזה.
יש משהו משחרר בכך שמביט בעיני המפלצת ורואה עם הזמן שזה סתם עלוקה ועוזר לך להביט במבט רחב על כול בסיס הפעולות שלך ולראות מה לא בסדר פה ואיך אפשר לשנות את זה.

בהקשר לאימונים אם את מתאמנת וכבר לא נהנת מהאימונים אולי סימן שאת צריכה לחדש דברים , אישית גם לי וגם למתאמנים שלי ברור שאין כמעט דבר כזה תרגיל חובה אפשר לעשות תקופת הפחת לחץ עם תרגילים שונים שתמיד רצית לעשות או סתם מעיינים אותך והלריץ אותם לאיזה שבוע שניים
בלי התחיייבות ובלי כולם מעבר לכך . פשוט לבואו למכון ולהגיד יאללה היום אני עושה כיף. זה גם בעתיד יכול לעזור להתקדם , בחיים לא הייתי יודע כמה cg בנץ ופרונט סקאווט עוזרים לי לבנץ והדדליפט אם לא הייתי מנסה אותם סתם לרעננן את קצת הענייניים.

בהקשר של אימונים ומצב נפשי את צריכה להבין שאת לא ומוותרת לעצמך את מרשה לעצמך להשתחרר קצת כדאיי להחלים וזה הכול.

אולי באמת צריך להוריד הילוך מהאימונים או שהגיע הזמן לעבור לתוכנית אחרת, שגם יותר "תעניין" אותך, כי מה זה שווה לא לבוא בכיף למכון?
זה מתחיל בלבוא בבאסה לאימון וזה משפיע עלייך פסיכולוגית, כי באופן אוטומטי את 50% יותר חלשה ועייפה ממה שאת.

זה מזכיר לי יום אחד שבאתי לאימון כרגיל ואישתי בדיוק הביאה לי תעצבים בטלפון 🤬
הייתי עצבני, נכנסתי לסט בטירוף ושברתי שיא אישי. (בגירעון קלורי יש לומר)
הוצאתי על המוט את הקריזה מה שנקרא, וזאת דוגמה לכך שהרבה נמצא בראש ומשפיע עלינו לטובה ולרעה.

תקשיבי טוב, אם את רוצה את מגיעה לאימון הבא לביאה, לא פחות מזה, ולא רואה בעיניים

• פותח/ת השרשור
בתור מישהו שעובד עם אנשים שעוברים דיכאון חורף כול עונה (שדרך אגב הוא דבר מוכר במלואו במקצוע אמיתי לחלוטין)
המפתח לעבור את התקופה הזאת היא לשבת לרגע ולקבל את המצב, ואני חושב שזה פעיל גם במקרה הזה.
יש משהו משחרר בכך שמביט בעיני המפלצת ורואה עם הזמן שזה סתם עלוקה ועוזר לך להביט במבט רחב על כול בסיס הפעולות שלך ולראות מה לא בסדר פה ואיך אפשר לשנות את זה.

בהקשר לאימונים אם את מתאמנת וכבר לא נהנת מהאימונים אולי סימן שאת צריכה לחדש דברים , אישית גם לי וגם למתאמנים שלי ברור שאין כמעט דבר כזה תרגיל חובה אפשר לעשות תקופת הפחת לחץ עם תרגילים שונים שתמיד רצית לעשות או סתם מעיינים אותך והלריץ אותם לאיזה שבוע שניים
בלי התחיייבות ובלי כולם מעבר לכך . פשוט לבואו למכון ולהגיד יאללה היום אני עושה כיף. זה גם בעתיד יכול לעזור להתקדם , בחיים לא הייתי יודע כמה cg בנץ ופרונט סקאווט עוזרים לי לבנץ והדדליפט אם לא הייתי מנסה אותם סתם לרעננן את קצת הענייניים.

בהקשר של אימונים ומצב נפשי את צריכה להבין שאת לא ומוותרת לעצמך את מרשה לעצמך להשתחרר קצת כדאיי להחלים וזה הכול.

הייי היה לי אימון כזה לפני שבועיים -שלושה D:
הרגשתי שאני לא מסוגלת לעשות סקוואט, אז פשוט עשיתי אימון מכונות... זה הרגיש כמו לעבור ממתקן למתקן בסופרלנד 🤣
ואפילו נתפסו לי השרירים, שזה משהו שלא קרה לי כבר כמה חודשים טובים! זה בהחלט היה מרענן! 🤯

אולי באמת צריך להוריד הילוך מהאימונים או שהגיע הזמן לעבור לתוכנית אחרת, שגם יותר "תעניין" אותך, כי מה זה שווה לא לבוא בכיף למכון?
זה מתחיל בלבוא בבאסה לאימון וזה משפיע עלייך פסיכולוגית, כי באופן אוטומטי את 50% יותר חלשה ועייפה ממה שאת.

זה מזכיר לי יום אחד שבאתי לאימון כרגיל ואישתי בדיוק הביאה לי תעצבים בטלפון 🤬
הייתי עצבני, נכנסתי לסט בטירוף ושברתי שיא אישי. (בגירעון קלורי יש לומר)
הוצאתי על המוט את הקריזה מה שנקרא, וזאת דוגמה לכך שהרבה נמצא בראש ומשפיע עלינו לטובה ולרעה.

תקשיבי טוב, אם את רוצה את מגיעה לאימון הבא לביאה, לא פחות מזה, ולא רואה בעיניים

וואו ממש נכון. כשאני מגיעה דיכאונית למכון האימון שלי זוועתי.
מצד שני זכור לי שהאימונים הכי טובים שלי היו כשהייתי עצבנית על משו/מישו, בדיוק כמו שאתה מתאר!!😵‍💫🥊

מפה לשם הכנסתם בי שביב של רוח קרבית.
עשיתי שכיבות שמיכה 20X3 וזה היה לי כמו צ'יפס 🤯
לא זוכרת מתי עשיתי שכיבות שמיכה, אבל התקדמתי המווווון בבנץ' מאז הפעם האחרונה...

לי ויטמין d עזר מאד.
שירתתי במקום בלי הרבה אור והייתי ממש עייף בתקופת הצבא, לקחתי בהתחלה 50 אלף ליום, ואז אחרי חודש ירדתי ל 10 אלף ןהכל השתנה לטובה

יכול לשתף שגם אני נמצא בעומס ותקופה שמכבידה עליי והרבה פעמים אני מצליח למצוא בחדר כושר מפלט מהעומס הנפשי. אני מאוד מסופק מההישגים שלי בחדר כושר, כמובן לא בהשוואה לאף אחד אחר אלא אך ורק בהשוואה לעצמי, התחושה שסיימתי אימון עם 2.5 קילו יותר מפעם שעברה יכולה להשאיר אותי שמח לכל היום.
חדר כושר זה המקום היחידי שאני יכול למדוד בקלות את ההשתפרות שלי.
בנוסף אני מסכים עם מה שאמרו, תעשי דילואד לשבוע ותתאמני קל (לפי דעתי הרגשה טובה ומספקת יותר מלא להתאמן בכלל) אבל גם לנוח בבית שבוע זה בסדר גמור אם את מרגישה שאת צריכה את זה.

עלי החורף משפיע בצורה מזעזעת. אין חשק להתאמן ולהשקיע בשיט. מרגיש כמו דוב בתרדמת. וואללה לא מתאמן כבר איזה חודשיים ומרגיש לגמרי סבבה עם זה . אפילו המשקל נשאר אותו הדבר.. צריך לקחת דברים בפרופורציות. יש תקופות שמשפיעות על תחומים אחרים בחיים אין מה לעשות. זה לא שאני עולה מחר לבמה עם חוטיני סגלגל. מזל שיש זיכרון שריר .

קבלי עצה לא פופולרית - תעשי שבוע הפסקה מאימונים. לגמרי. זה יגרום לך להתגעגע ויתן לך מנוחה ושקט. יחד עם זאת, לא יוריד אותך מהמצב ויתן לך מצבר חדש לחורף הזה

• פותח/ת השרשור
ת'אמת אני קצת מפחדת לעשות את זה בשבוע הספציפי הזה, כי אני יודעת שגם השבוע וגם בשבוע הבא ייתכן שלא אוכל לקיים את כל האימונים שלי... 😳

אבל מודה שזה מאוד, מאוד מפתה לקחת הפסקה.
ומצב שני זה מאוד, מאוד מפתה להמשיך להתאמן למרות הכל.
אשן על זה הלילה.
חושבת שרק ברגע האמת אוכל להחליט אם יש לי כח ללכת לאימון או לא... 🤦‍♂️

האמת שאני חזרתי מחול מאמסטרדם קצת חולה (כבר שבוע בלי להתאמן), ואז עבדתי המון כי פספסתי בגלל שהייתי בחול רציתי לפצות, ככה יצא ששבועיים לא התאמנתי. אתמול אימון ראשון אחרי הפסקה של שבועיים (מה שלא קרה יותר משנה נראה לי) ועשיתי אותו ככה די קליל וזה, קצת ירד הכוח אבל מבחינת מראה בכלל בכלל לא

• פותח/ת השרשור
אני קצת מפחדת לגלות שאני מסוגלת לשרוד בלי האימונים...
או יותר גרוע - לגלות שזה ממש נחמד לי להתפדלע ☠️

נערך לאחרונה:
אני מציע שתקחי שבוע מנוחה מעצמך.
באוכל תקחי שבוע שאת לא סופרת בכלל מה את אוכלת (אולי כן מנסה לעשות בחירות חכמות יותר, אבל בלי לעקוב). תבשלי דברים שאת לא מבשלת ברגיל.
באימונים תעשי שבוע של דברים שונים לחלוטין ממה שאת עושה, סתם כדי להתרענן.
תפני לעצמך יותר זמן לתחביבים, אלה שאת תמיד דוחה כי לא קריטי אם לא תעשי אותם

• פותח/ת השרשור
אני מציע שתקחי שבוע מנוחה מעצמך.
באוכל תקחי שבוע שאת לא סופרת בכלל מה את אוכלת (אולי כן מנסה לעשות בחירות חכמות יותר, אבל בלי לעקוב). תבשלי דברים שאת לא מבשלת ברגיל.
באימונים תעשי שבוע של דברים שונים לחלוטין ממה שאת עושה, סתם כדי להתרענן.
תפני לעצמך יותר זמן לתחביבים, אלה שאת תמיד דוחה כי לא קריטי אם לא תעשי אותם

קטעים 🤯
בדיוק היום עשינו "מסיבת אוכל" במכללה לכבוד ראש חודש, והחלטתי שאני אוכלת מה שאני רוצה בלי לספור / לכתוב. בחרתי לאכול מאוזן, ולא התפוצצתי עד אפס מקום (גאה בעצמי על זה.) אבל כן אפשרתי לעצמי דברים שבדכ אני נמנעת מהם. והיה ממש נחמד וכיף 😄
לא יודעת אם יש לי מספיק אומץ להמשיך את זה לשבוע שלם, חוסר המודעות הזו עדין קצת מפחידה אותי, אבל לארוחה /יום אחד זה היה מממש נחמד וספונטאני ומרענן.
אני חושבת שאנסה ללכת היום לחד"כ למרות שתכננתי שלא, אבל אעשה אימון שיהיה לי באמתבאמת כיפי וקליל. חושבת אפילו לעשות משהו סטייל FBW, שלא ייקח יותר משעה. מעדיפה להשאיר את שבוע דילואוד-פדלאתי-טוטאלי לפעם אחרת שבאמת אצטרך...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית