הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כדורים נגד דיכאון/חרדה - פוגעים בפיתוח הגוף?

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
בכל צורה שהיא, בין אם זה בהורמונים, גדילת מסת שריר, שינה, או ביצועים פחות טובים באימונים שיובלו לפחות היפרטרופיה.

תודה.

לחלק מהכדורים הנ"ל יש תופעות לוואי של עלייה במשקל , אגירת נוזלים.
ואכן עלולה להיות פגיעה באיכות השינה עקב נטילת נוגדי חרדה / דיכאון...

אני מכיר מספר באדיבילדרים שלוקחים תרופות נוגדות חרדה/דיכאון עקב שימוש בסטרואידים... ובוא נגיד שגם אני וגם אתה היינו רוצים גוף כמו שלהם...

אני בטוח שצריך לבדוק כל תרופה בפני עצמו.
אבל הכרתי מישהו ששנים היה על נוגדי חרדה, והתברר שהטסט שלו היה בריצפה, סבל מהשמנה, ובגרות מאוחרת.
ברוך ה' הוא הצליח לרדת מהם ולהתייצב, אבל זה פגע בו התרופות.

אם יש אפשרות להוספת טיפול פסיכולוגי בנוסף לטיפול התרופתי אני חושב שזה חשוב לא פחות.
מה גם, הייתי ממליץ להשקיע את הכסף ולפנות לפסיכיאטר פרטי לשם אבחון מדויק יותר והתאמת כדורים.

קרוב משפחה טופל בטיפול של רופא המשפחה וזה היה זוועה, פשוט זוועה. עד שלקחנו את המושכות ללכת לפסיכיאטר פרטי שנתן לו את טיפול תרופתי שהיה לו הרבה יותר יעיל.
העובדה שנותנים להם את הקרדיט הזו היא מרגיזה ומסוכנת.

מה גם שאמליץ בחום לא להפסיק לקחת את הכדורים כשמתחילים להרגיש טוב. זה מתעתע כי בסופו של דבר אי אפשר להתווכח עם תחושה אבל גם טיפול שכזה (אם הוחלט לעשות אותו) - צריך להיות מופסק בצורה נכונה (אני רואה את זה כמו תקופת "נייטרלי" אחרי חיטוב).

בכל אופן רק בריאות 😃
אני מכיר מישהו שהצליח מאוד לפרוח בתחום שלו תחת השימוש בכדורים....
פשוט הדרשנות הייתה קצת קשה יותר. אצלו ספציפית זה בגלל אנזימי הכבד שהיו גבוהים בעקבות הנטילה. הוא אשכרה היה מסוגל להירדם בכל מקום ובכל שעה.
שדיברתי איתו אמר לי שדאג לאכול צהריים שעתים לפני האימון על מנת שיצליח לישון לפני האימון ולדאוג רק לשתות את הקפה כ-חצי שעה לפני.
כדי שיוכל לתת בראש ואחרי האימון היה מתרסק (הוא דאג שהאימון יהיה בטווח ה"פיק" של האנרגיה).

ושוב, רק בריאות 😃

אגב אם להוסיף עוד משהו.
אני בדעה של ללכת לכדורים כמוצא אחרון.
אני חושב שעדיף לראות מה הדבר הזה שגורם לך לחרדות ולדיכאון ולראות אם ניתן לפתור אותו בלי.
זה דורש המון כנות ועבודה עצמית אבל אני מאמין שיש פרס גדול בסוף.
בהצלחה:sporty019-49:🏋️🏋️

אני הייתי על SSRI (רסיטל ואז ציפרלקס) כמה חודשים והפסקתי בכלל עייפות בלתי נסבלת. מקריאה באינטרנט נראה שזו תופעת לוואי מאוד נפוצה ושלהרבה אנשים זה לא עובר אחרי תקופת ההסתגלות. אם יש לך זמן לישון 10 שעות ביום +שנצ, כנראה זה לא יפגע בפיתוח גוף, או לחילופין אתה יכול להיות אחד מברי המזל שלא חווים תופעות לוואי.

חוץ מזה, אתה יכול לחוות עלייה במשקל, שזה יכול להיות חיובי או שלילי כתלות במטרה שלך.

אגב, אם אתה יכול להימנע מטיפול תרופתי- אני ממליץ לא לגעת בזה. יצאו מחקרים שנטילת כדור אחד מסוג SSRI משנה לאנשים את מבנה המוח עד שנים אחרי.

אני הייתי על SSRI (רסיטל ואז ציפרלקס) כמה חודשים והפסקתי בכלל עייפות בלתי נסבלת. מקריאה באינטרנט נראה שזו תופעת לוואי מאוד נפוצה ושלהרבה אנשים זה לא עובר אחרי תקופת ההסתגלות. אם יש לך זמן לישון 10 שעות ביום +שנצ, כנראה זה לא יפגע בפיתוח גוף, או לחילופין אתה יכול להיות אחד מברי המזל שלא חווים תופעות לוואי.

חוץ מזה, אתה יכול לחוות עלייה במשקל, שזה יכול להיות חיובי או שלילי כתלות במטרה שלך.

אגב, אם אתה יכול להימנע מטיפול תרופתי- אני ממליץ לא לגעת בזה. יצאו מחקרים שנטילת כדור אחד מסוג SSRI משנה לאנשים את מבנה המוח עד שנים אחרי.
אני חושב שעדיף להיזהר עם המשפט האחרון שכתבת. זה נושא רגיש ואני חושב שרצוי מאוד לא לתת לבן אדם את ההרגשה שיכול להיות שהולך להיות לו משהו בלתי הפיך (בין אם זה נכון או לא). שוב, זו דעתי בעיקר כי ישנן עוד דרכים נוספות יותר "חברותיות" להמליץ על אי-נטילת הכדורים.
אסיים בכך שאלו דברים שאפשר לתקן בדרך כזו או אחרת על מנת לשמור על סף אופטימיות בפוסט אם לא אכפת לך 😃.

בדקת אם העייפות נבע מאנזימי כבד גבוהים? מכיר סיפור אישי שהאנזימי כבד היו בשמיים!

אני חושב שעדיף להיזהר עם המשפט האחרון שכתבת. זה נושא רגיש ואני חושב שרצוי מאוד לא לתת לבן אדם את ההרגשה שיכול להיות שהולך להיות לו משהו בלתי הפיך (בין אם זה נכון או לא). שוב, זו דעתי בעיקר כי ישנן עוד דרכים נוספות יותר "חברותיות" להמליץ על אי-נטילת הכדורים.
אסיים בכך שאלו דברים שאפשר לתקן בדרך כזו או אחרת על מנת לשמור על סף אופטימיות בפוסט אם לא אכפת לך 😃.

בדקת אם העייפות נבע מאנזימי כבד גבוהים? מכיר סיפור אישי שהאנזימי כבד היו בשמיים!

צודק, ניסוח לא חכם שלי. פותח השרשור- חשוב להגיד שאם הייתי לוקח ברצינות כל מחקר "מעניין" שיצא לי לקרוא הייתי עכשיו מכודרר במיטה בתנוחת עובר לא מסוגל לתפקד מרוב חרדה. בגדול תרופות נוגדות דיכאון מהדור החדש הן בטוחות מאוד. רופאי משפחה בד"כ יוציאו מרשם בלי יותר מדי שאלות. ומה שניסיתי להגיד, זה שאנחנו רחוקים שנות אור מלדעת הכול על התרופה, לכן הגישה שלי היא שטיפול תרופתי לוקחים רק כשממצאים כל אופציה אחרת. כמובן זה לא אומר שטיפול תרופתי כזה או אחר זה לא אופציה עדיפה עבורך.

זה המחקר שהזכרתי למי שמתעניין:

DEFINE_ME

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית