הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יודע מה עובר על מערכת העיכול שלי

Government

משתמש פעיל
472
27
נק' מוניטין:
41
472
27
כבר חודש שאני במסה נקייה ואני מרגיש שמערכת העיכול שלי על הפנים. אני באמת לא יודע מה הגורם העיקרי לזה, אבל אני מרגיש שמערכת העיכול שלי מאד פוגעת בי בתהליך הזה (כנראה שלא מצליח לספוג את כל החלבון או לא יודע מה).
אני בכללי לא אוכל ירקות (אולי ירק אחד-2 ליום) ואני לוקח כדורי Alpha Men שזה מולטי ויטמין ואפילו לוקח פרוביוטיקה כדי לשפר את מערכת העיכול שלי, אבל משום מה שום דבר לא עוזר.
תמיד שאני אוכל, אני מרגיש שאני מתנפח ומוציא פשוט הכל בשירותים. ולמרות הכל, עליתי בערך 3 קילו במסה בחודש אבל הרוב נוזלים ושומן.
זה התפריט שלי-
הסדר יום שלי הולך ככה- קם בבוקר אוכל חביתה 2 ביצים 2 גבינה צהובה 9%
מכין לי שייק - 2 כפות חמאת בוטנים, 100 ג שיבולת שועל, 60 ג שקדים, אבקת חלבון, בננה וקינמון
ואז אורז/פסטה עם חזה עוף
אני יכול להכניס את כל השייק בפעם האחת ויכול להיות שזה הגורם העיקרי שפגע לי במערכת העיכול.
כבר חשבתי על להוריד לגמרי את השיבולת שועל ולהחליף את זה בפרוסות לחם + חמאת בוטנים ואת השקדים פשוט לנשנש במשך היום.
ובנוסף לזה, חשבתי כבר על לוותר על אבקת חלבון כי נראה לי שזה גם גורם לי לכאבי בטן מטורפים ואי נוחות בבטן כי זה של MyProtein והבנתי שיש שם כמות גבוהה של לקטוז (או איך שלא קוראים לזה) וזה יכול לגרום לכאבי בטן, אבל לא יודע עד כמה זה נכון.
מה אפשר לשנות בתפריט?
ואיך אפשר לשפר את מערכת העיכול שלי?
היציאות שלי גם בכללי לא משו, ישלי פעמים שהם סבבה אבל רוב הזמן פשוט לא

קבצים מצורפים

• 61B76D9B-DD91-4958-83BC-B8F0423CF24A.jpeg
    61B76D9B-DD91-4958-83BC-B8F0423CF24A.jpeg
    KB 135.8 · צפיות: 115
  • פותח/ת השרשור
וואלה גם נס קפה עושה לי בלגן בבטן
תאכלס אם רוצים להנות מש"ש, זה רק להכין דייסה עם חלב חם וסיטוויה
(כשהייתי קטן סבתא שלי הייתה מכינה לי ככה)
זה מה שאני עושה עכשיו
עשיתי דייסה ואז הכנסתי לשייק עם בננה, סילאן, שקדים

לא חושב. כמעט בטוח שזה בגלל שאני אוכל כמות גדולה של שיבולת שועל לא מבושלת.
הייתי אוכל לפני זה 150 ג׳ שיבולת שועל בשייק לא מבושל.
אני אתחיל עכשיו לבשל את זה ורק אז לשים לי את זה בשייק, נראה מה יהיה.

כנראה בגלל שאני אוכל את זה לא מבושל בכמויות גדולות.
אתחיל לבשל את זה ורק אז להכניס את זה לבלנדר, נראה אם משהו יישתנה.

זה מה שהולך לעשות. מקווה באמת שזה בגלל שאני אוכל את השיבולת שועל לא מבושל כמו שרשמתי למעלה.
ובכללי, זה לא אמור לפגוע לי בתהליך בזמן שאני מתאמן וזה, נכון?
מסכים, תפרוש מהמאכל שאתה חושד בו, ותראה אם עובר לך.
אין הגיון במה שאתה אומר.
אין קשר בין בעיות במערכת העיכול לבין בעיות נפשיות הדורשות טיפול פסיכולוגי, והרופאים יודעים את זה.
מסקרן אותי איזה רופאים אתה מכיר, כי אני גם הייתי רוצה רופאים כמו שאתה מכיר.
לצערי, רוב הרופאים שאני מכיר (אני בעיקר מתכוון לרופאי משפחה) באמת חסרי אונים מול בעיות שהם לא "מחלה". ולפעמים הם יתנו טיפול דפוק ולא רלוונטי, או שיאשימו את הפצינט בהיפוכנדריה או משהו בסגנון.

כשלקחתי את אישתי לרופא אחרי שכמעט התעלפה, כמעט חנקתי אותו כשהוא אמר שזה כנראה פסיכולוגי.
התפקיד שלו זה לבדוק לחץ דם בדיקות דם, ולרדת לשורש של הבעיה ולא לתרץ תירוצים עלובים לחוסר סיפוק שלו מהעבודה שלו.
שמח שהלכנו לבדיקות מקיפות בסופו של דבר.
אם אין לך רגישות ללקטוז או אלרגיה לקזאין אז כנראה שאין הבדל אם תכניס מוצרי חלב בתפריט לבין אם לא תכניס.
לא אכנס לנושא הזה מעבר.
אני לא מסכים איתך. מנסיון אישי ושל עשרות מתאמנים שפעם גם היו סקפטים.

• פותח/ת השרשור
מסכים, תפרוש מהמאכל שאתה חושד בו, ותראה אם עובר לך.

מסקרן אותי איזה רופאים אתה מכיר, כי אני גם הייתי רוצה רופאים כמו שאתה מכיר.
לצערי, רוב הרופאים שאני מכיר (אני בעיקר מתכוון לרופאי משפחה) באמת חסרי אונים מול בעיות שהם לא "מחלה". ולפעמים הם יתנו טיפול דפוק ולא רלוונטי, או שיאשימו את הפצינט בהיפוכנדריה או משהו בסגנון.

כשלקחתי את אישתי לרופא אחרי שכמעט התעלפה, כמעט חנקתי אותו כשהוא אמר שזה כנראה פסיכולוגי.
התפקיד שלו זה לבדוק לחץ דם בדיקות דם, ולרדת לשורש של הבעיה ולא לתרץ תירוצים עלובים לחוסר סיפוק שלו מהעבודה שלו.
שמח שהלכנו לבדיקות מקיפות בסופו של דבר.

אני לא מסכים איתך. מנסיון אישי ושל עשרות מתאמנים שפעם גם היו סקפטים.
יש הבדל בין לבשל את השיבולת שועל לבין לא מבושל?

אין הגיון במה שאתה אומר.
אין קשר בין בעיות במערכת העיכול לבין בעיות נפשיות הדורשות טיפול פסיכולוגי, והרופאים יודעים את זה.

בהחלט יש. יש לי מעי רגיז (IBS) וללא ספק יש השפעה ישירה בין לחץ חרדה וכו׳ לעיכול וליציאות.

מעבר לזה, יש עוד המון מחלות ובעיות רפואיות שמחמירות או משתפרות בהתאם למצב נפשי.

בהחלט יש. יש לי מעי רגיז (IBS) וללא ספק יש השפעה ישירה בין לחץ חרדה וכו׳ לעיכול וליציאות.

מעבר לזה, יש עוד המון מחלות ובעיות רפואיות שמחמירות או משתפרות בהתאם למצב נפשי.
כן. אבל להגיד שאם יש לך תסמינים בעייתיים כלשהם הרופאים ישר יחשבו שאתה ממציא והוזה את המחלה וישלחו אותך לטיפול פסיכולוגי זאת אמירה כוללנית שמציגה את הרפואה המודרנית בצורה לא הוגנת.

כן. אבל להגיד שאם יש לך תסמינים בעייתיים כלשהם הרופאים ישר יחשבו שאתה ממציא והוזה את המחלה וישלחו אותך לטיפול פסיכולוגי זאת אמירה כוללנית שמציגה את הרפואה המודרנית בצורה לא הוגנת.
היא מציגה אותה כמו שהיא.
אני לא מזלזל בך, אבל אני לא יודע כמה נסיון יש לך עם רופאים.
לצערי, לא חסר לי נסיון איתם.

יש הבדל בין לבשל את השיבולת שועל לבין לא מבושל?
היית לי בעיה דומה, תוריד את שיבולת בשייק בכלל. הכל הסתדר שהוצאתי את כל הממתיקים מלאכותיים, סוכרים כהליים ושיבולת לא מבושלת מהתזונה. לשייק אני שם 200 גרם גבינת טבורוג (גבינה של רוסים שמורכבת רק מקזאין כמעט), חלב ובננה , עובד ומתעכל נהדר.

• פותח/ת השרשור
היית לי בעיה דומה, תוריד את שיבולת בשייק בכלל. הכל הסתדר שהוצאתי את כל הממתיקים מלאכותיים, סוכרים כהליים ושיבולת לא מבושלת מהתזונה. לשייק אני שם 200 גרם גבינת טבורוג (גבינה של רוסים שמורכבת רק מקזאין כמעט), חלב ובננה , עובד ומתעכל נהדר.
להוריד לגמרי את השיבולת שועל?
עכשיו אני פשוט מבשל את זה וזורק את זה לשייק

אתה כנראה לא מבין מה זה טיפול פסיכולוגי. זה לא לאנשים שהוזים וממציאים דברים. כאב, לחץ, חרדה, דכאון וכו׳ הכל משפיע בצורה מאוד ישירה על הבריאות הפיזית.

אתה כנראה לא מבין מה זה טיפול פסיכולוגי. זה לא לאנשים שהוזים וממציאים דברים. כאב, לחץ, חרדה, דכאון וכו׳ הכל משפיע בצורה מאוד ישירה על הבריאות הפיזית.
אני מבין טוב מאוד מה זה טיפול פסיכולוגי, וגם הלכתי לפסיכולוג כאשר עברתי תקופה קשה בחיים.

כמי שמכיר את דעותיו של אלחנן על הרפואה המודרנית, ומבין למה הוא התכוון, אגיד לך שלא זאת הייתה כוונת המשורר, ובכלל תקפתי פן אחר של האמירה.
לכן לדעתי הדיון שאתה מנהל איתי מיותר.

טיפול פסיכולוגי זה דבר חשוב מעין כמוהו.
אך תפקיד של רופא הוא בעיקר להסתכל על הבעיות הפזיות שהוא למד עליהם, ולתת מענה לבעיות האלה ללא תירוצים.
לתת המלצה לטיפול נפשי כשיש למטופל דופק לב נמוך, או סוכר דם גבוה, זה קצת רשלני לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית