הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מתי אתה מתאמן מתחיל / מתקדם?

Government

משתמש פעיל
472
27
נק' מוניטין:
41
472
27
מתי מתאמן מתחיל נחשב למתאמן מתקדם?
לפי מה קובעים מתאמן מתחיל למתאמן מתקדם?
אם מתאמן, מתאמן חצי שנה במכון והתחיל בנץ 30 וסקוואט 30 ואחרי חצי שנה, הוא סקוואט 80 ובנץ 60 אבל הוא הגיע לזה תוך חודשיים ומאז נתקע במשקלים כי הוא לא היה מקפיד בשום דבר.
אז הוא נחשב למתאמן מתחיל או בינינו?

מתי אגב מפסיקים להתקדם בתכנית מסוימת?
כשבונים מספיק מסת שריר וקשה כבר להתפתח או מה?

אם מתאמן, מתאמן חצי שנה במכון והתחיל בנץ 30 וסקוואט 30 ואחרי חצי שנה, הוא סקוואט 80 ובנץ 60 אבל הוא הגיע לזה תוך חודשיים ומאז נתקע במשקלים כי הוא לא היה מקפיד בשום דבר.

אין איזשהו גרף שמתקדמים בו, כל אחד יגדיר לך את זה אחרת.
אני אוהב להסתכל על זה מבחינת משקלי עבודה, מי שירים 150 ק"ג סקוואט / 120 ק"ג בנץ' לא יכול להיקרא מתאמן מתחיל.
לעומת זאת אם מישהו עושה סקוואט של 85-100 ק"ג ובנץ' של 75-90 ק"ג אז לטעמי הוא מתאמן מתחיל.
בלי שום קשר לוותק אימון.

ככל שתתאמן יותר ותתקדם יותר אתה תאט בקצב התקדמות וזה טבעי, אין פה משהו קבוע למתי זה קורה,
אבל שכזה קורה זה הזמן לבדק בית ולבדוק אולי הגיע הזמן להחליף תוכנית.

אין יותר מידי קשר בין מסת שריר לזה שאתה לא מתקדם יותר, זה יותר תלוי באורח חיים / תזונה / שינה ותכנון נכון.

• פותח/ת השרשור
אין איזשהו גרף שמתקדמים בו, כל אחד יגדיר לך את זה אחרת.
אני אוהב להסתכל על זה מבחינת משקלי עבודה, מי שירים 150 ק"ג סקוואט / 120 ק"ג בנץ' לא יכול להיקרא מתאמן מתחיל.
לעומת זאת אם מישהו עושה סקוואט של 85-100 ק"ג ובנץ' של 75-90 ק"ג אז לטעמי הוא מתאמן מתחיל.
בלי שום קשר לוותק אימון.

ככל שתתאמן יותר ותתקדם יותר אתה תאט בקצב התקדמות וזה טבעי, אין פה משהו קבוע למתי זה קורה,
אבל שכזה קורה זה הזמן לבדק בית ולבדוק אולי הגיע הזמן להחליף תוכנית.

אין יותר מידי קשר בין מסת שריר לזה שאתה לא מתקדם יותר, זה יותר תלוי באורח חיים / תזונה / שינה ותכנון נכון.
אבל אם מישהי שנה-שנתיים על FBW ומתאמן קבוע 3 פעמים בשבוע אבל הוא לא התקדם שנה-שנתיים במשקלים כי הןא לא באמת היה מקפיד על תזונה וכו. אז אם הוא מתחיל להתאמן ברצינות, הןא ייצטרך להחליף כי כביכול הוא ״מיצה״ את התכנית או שהוא יכול להמשיך בה עד למשקלים מסוימים?

לא... קודם כל כל דבר תלוי בראש ובראשונה במטרת המתאמן,

דבר שני מתאמן שלא מצליח להתקדם במשקלים קודם כל צריך לוודא שתזונה / שינה / אורח חיים כללי שלו לא
פוגעים בהתקדמות, במידה והכל בסדר ועדיין המתאמן לא מתקדם במשקלים אולי זה הזמן לשינויים.
שאני אומר לך שינויים אני לא מתכוון בהכרח להחליף תוכנית אלא לשנות דברים קטנים שיעזרו לו להמשיך להתקדם.
אם זה הורדת נפח / שינוי עצימות / שינוי תבנית אימון וכו'.

• פותח/ת השרשור
לא... קודם כל כל דבר תלוי בראש ובראשונה במטרת המתאמן,

דבר שני מתאמן שלא מצליח להתקדם במשקלים קודם כל צריך לוודא שתזונה / שינה / אורח חיים כללי שלו לא
פוגעים בהתקדמות, במידה והכל בסדר ועדיין המתאמן לא מתקדם במשקלים אולי זה הזמן לשינויים.
שאני אומר לך שינויים אני לא מתכוון בהכרח להחליף תוכנית אלא לשנות דברים קטנים שיעזרו לו להמשיך להתקדם.
אם זה הורדת נפח / שינוי עצימות / שינוי תבנית אימון וכו'.
הבנתי. אז אם למשל הכל אצלי בסדר, אבל בכל זאת אני לא עולה במשקלים (ואני מתאמן יחסית מתחיל), מה אני אמור לעשות במצב כזה, פשוט לעשות שינויים בתכנית?

הבנתי. אז אם למשל הכל אצלי בסדר, אבל בכל זאת אני לא עולה במשקלים (ואני מתאמן יחסית מתחיל), מה אני אמור לעשות במצב כזה, פשוט לעשות שינויים בתכנית?

שכחתי לציין את הדבר הכי חשוב, טכניקה לקויה, אולי הסיבה מס' 1 לחוסר התקדמות.
תעלה סרטונים עם טכניקה אם תרצה נוכל לתת ביקורת.

חוץ מזה כמובן לבדוק שהנפח שלך בתוכנית לא גבוה מידי, שאתה לא עובד בRPE גבוה מידי וכו'.

ואם הוא שוקל 50 קילו וגובה 1.60 ?

אין הגדרה כזאת למתאמן "מתחיל" או "מתקדם". מבחינתי, מתאמן מתקדם מרים מעל משקל הגוף שלו סקוואט ובנץ פרס (לא לחזרה אחת, נגיד ל- 5), אבל כל אחד יכול לתת לך לזה הגדרה אחרת.

ואם הוא שוקל 50 קילו וגובה 1.60 ?

אין הגדרה כזאת למתאמן "מתחיל" או "מתקדם". מבחינתי, מתאמן מתקדם מרים מעל משקל הגוף שלו סקוואט ובנץ פרס (לא לחזרה אחת, נגיד ל- 5), אבל כל אחד יכול לתת לך לזה הגדרה אחרת.

כן יש גם את השיטה של לחשב לפי מ.ג שבמקרי קיצון כמו שהצגת עם ה50 ק"ג כבר לא כל כך מדוייק.

להרים את המ.ג שלך בסקוואט זה בגדר ביזיון, לא משנה כמה אתה שוקל.
(לצורך הדוגמה אני שוקל 78 בערך ומרים 120 ק"ג לסטים, שגם זה קצת מביך)

אני מדבר על בערך דדליפט פי 2 ממ.ג, סקוואט פי 1.5 לפחות, בנץ' פי 1.2 לפחות.

וכמובן לא מדובר על החודש-חודשיים הראשונים של המתאמן.

ושוב, זה אינדיווידואלי וזה תלוי מתאמן, אין הגדרה מדוייקת.

להרים את המ.ג שלך בסקוואט זה בגדר ביזיון, לא משנה כמה אתה שוקל.
(לצורך הדוגמה אני שוקל 78 בערך ומרים 120 ק"ג לסטים, שגם זה קצת מביך)
אני לא כלכך מסכים איתך. כי מלבד משקל גוף יש גם את הפרמטר של הגנטיקה. יש אנשים שבשביל להרים את משקל הגוף שלהם בבנץ וסקוואט צריכים לעבוד קשה מאוד. ולא בהכרח כי הם עושים דברים לא נכון או בגלל טכניקה לקויה, אלא בגלל גנטיקה פחות "טובה". לכן אולי גם ההגדרה שלי שמתבבסת על משקל גוף קצת בעייתית וכל מקרה לגופו.

אני מדבר על בערך דדליפט פי 2 ממ.ג, סקוואט פי 1.5 לפחות, בנץ' פי 1.2 לפחות.
יש אנשים שהכוח שלהם מתחלק בגוף בצורה שונה משלך, לצורך העניין אתה יכול להרים יותר מהם בבנץ והם יותר ממך בדדליפט. ככה שגם בהגדרה כזאת אני יכול למצוא "פרצה".
אצלי לדוגמא הבנץ פרס 110 והסקוואט 105 לחמישיות, ככה שבנץ חזק יותר מהסקוואט. וזה עוד אחרי שעבדתי קשה מאוד לעלות את הסקוואט שלי בתקופה האחרונה, לפני חצי שנה נגיד, ההפרש היה 105 בנץ ו- 90 סקוואט. שוקל 80 אגב.

בקיצור, כל ההגדרות האלה בעייתיות לדעתי וצריך להתייחס לכל מתאמן לגופו (תרתי משמע).
אה ואגב, אמרתי בנץ וסקוואט מעל משקל הגוף כי אני זוכר את עצמי בזמנו, שלהגיע למשקלי הגוף שלי בסקוואט ובנץ היה די מהיר ואפילו העלאתי משקלים כמעט כל אימון. אבל מהרגע שהגעתי למשקלי הגוף, השיפור כבר הפך להיות משמעותית איטי יותר ודרש הרבה יותר השקעה וזמן.

מתאמן מתקדם בדרך כלל ידע שהוא מתאמן מתקדם
בכל אופן לקשר את זה למשקלים זה טפשי ברמות כי לא כולם מתאמנים בשביל להרים יותר
בכלל הקטע של להביא מספרים בלי לדבר על משקל גוף זה בכלל הזוי

כשתיהיה מתאמן מתקדם לא יהיה קל להתקדם, זה לא יהיה קבוע בהכרח וכנראה התכנית שלך תצטרך תחכום מסויים בהתאם אליך

משקלים הם לא (בהכרח) אינדיקציה ולא ניתן לקבוע בעזרתם באופן חד משמעתי את רמת המתאמן.

אם אתה שואל אותי ברגע שמתאמן מסוגל לבנות לעצמו תבנית אימונים שאיתה הוא מצליח להתקדם גם לאחר שהוא נתקע, מתאמן שיודע מה החשיבות של תזונה, שינה, שיודע לנהל עומסים נכון על מנת להתאושש בצורה אידיאלית וכו, זה בעיניי מראה על רמה גבוהה של ידע שלא בהכרח תלויה במשקלי עבודה.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות עכשיו מתאמן מתקדם שבקושי ישלו מסת שריר?
על פי מזה הולך בדיוק, אף אחד כאן לא ענה לי
נגיד מתאמן, מתאמן עכשיו שנתיים, עלה ממש קצת במסת שריר כי לא הקפיד, אז הוא נחשב למתחיל עד שיצבור מסת שריר מסוימת (במידה ויקפיד) ומשם יהיה לו יותר קשה אז הוא ייחשב למתאמן מתקדם?

אבל ברור שאחנו מדברים על מפתחי גוף או מתאמני כוח שמרימים טווחי חזרות של 5-10.

אם אתה שואל אותי ברגע שמתאמן מסוגל לבנות לעצמו תבנית אימונים שאיתה הוא מצליח להתקדם גם לאחר שהוא נתקע, מתאמן שיודע מה החשיבות של תזונה, שינה, שיודע לנהל עומסים נכון על מנת להתאושש בצורה אידיאלית וכו, זה בעיניי מראה על רמה גבוהה של ידע שלא בהכרח תלויה במשקלי עבודה.
ואם הוא מתאמן 20 שנה, מתחרה מקצועי, מרים פי 4 ממשקל הגוף שלו ועושה הכל כמו שצריך, אבל הוא לא יודע לבנות לעצמו כלום, אז הוא לא מתאמן מתקדם? אין קשר בין מתאמן מתקדם לבין רמת הידע. יכול להיות שיש לו מאמן מקצועי שעושה בשבילו את כל זה וזה בסדר גמור.

יכול להיות עכשיו מתאמן מתקדם שבקושי ישלו מסת שריר?
על פי מזה הולך בדיוק, אף אחד כאן לא ענה לי
נגיד מתאמן, מתאמן עכשיו שנתיים, עלה ממש קצת במסת שריר כי לא הקפיד, אז הוא נחשב למתחיל עד שיצבור מסת שריר מסוימת (במידה ויקפיד) ומשם יהיה לו יותר קשה אז הוא ייחשב למתאמן מתקדם?
עניין של הגדרה. אין לכך תשובה חד משמעית. ראית, ענו לך פה כמה אנשים וכל אחד עם תשובה אחרת. אז זה פשוט תלוי את מי אתה שואל.

ואם הוא מתאמן 20 שנה, מתחרה מקצועי, מרים פי 4 ממשקל הגוף שלו ועושה הכל כמו שצריך, אבל הוא לא יודע לבנות לעצמו כלום, אז הוא לא מתאמן מתקדם? אין קשר בין מתאמן מתקדם לבין רמת הידע. יכול להיות שיש לו מאמן מקצועי שעושה בשבילו את כל זה וזה בסדר גמור.

בגלל זה כתבתי עוד דברים כמו לבנות תוכנית שאפשר להתקדם איתה לעצמו + לדעת מה לעשות במצב שנתקעים בו.
דבר שני לא פסלתי את העובדה שמשקלי עבודה מעידים דבר מה, פשוט לא תמיד ולא בהכרח.

מתאמן מתקדם בדרך כלל ידע שהוא מתאמן מתקדם
בכלל הקטע של להביא מספרים בלי לדבר על משקל גוף זה בכלל הזוי

כשתיהיה מתאמן מתקדם לא יהיה קל להתקדם, זה לא יהיה קבוע בהכרח וכנראה התכנית שלך תצטרך תחכום מסויים בהתאם אליך

Dunning-Kruger Effect
dk-effect-1.png

מתאמן מתחיל / מתקדם זה לחלוטין סובייקטיבי ויחסי. זה כמו להתווכח מי חזק, או מי גדול או מי מהיר. זה חסר פואנטה.

תיקנתי לך את הכותרת, להבא - נא לפתוח עם כותרת עניינית

בעיניי, כשרוצים לדבר על מתאמן מתחיל או מתקדם הכוונה היא מתחיל או מתקדם בתוכנית העבודה.
אם אתה מתחיל תוכנית כלשהיא אתה מתחיל, לא משנה איך תנסה לסובב את זה.
אם התקדמת בתוכנית הזו ומיצית את הפוטנציאל של התכנית (נמצא בתכנית במשך 2 מחזורים, ומתקדם באופן תדיר למשל) הפכת למתקדם בתכנית, אני מקווה שאתה מרוצה.
דרכת במקום במשך חצי שנה? עדיין מתחיל, אין מה לעשות.

בכל מקרה, לנסות לקבוע הגדרות של מתאמן מתחיל או מתקדם באופן כללי ללא קישור לתכנית עבודה זה לא הגיוני לדעתי.
אם ריי וויליאמס יעבור לקרוספיט הוא יהיה מתאמן מתחיל או מתקדם?

לעניות דעתי מתאמן מתחיל מתאושש מהר יותר ולכן עם תוכנית יחסית פשוטה אפשר לצפות להתקדמות גדולה יותר.
לעומת מתאמן מתקדם שמתאושש לאט יותר, וגם לכן צריך לקחת את זה בחשבון בתוכנית.

אנשים רבים רוצים לענוד על הצוואר שלהם את התואר הנכסף "מתאמן מתקדם" אך כל מה שזה בעצם אומר שאתה תתקדם לאט יותר.
אם תשקיע בהתאוששות שלך עם שינה ותזונה טובה תוכל לענוד לאורך זמן רב יותר את התואר "מתאמן מתחיל" וגם עם משקלים מכובדים תצליח להתקדם עם תוכניות אימונים פשוטות.

כשאני צריך להחליט מה המתאמן שלי, בכנות זה לא משנה לי, כל מה שמעניין אותי זה רמת ההתאוששות שלו לעומת כל העומס שאני זורק עליו, וכמה אני יכול באמת להעמיס עליו.

והגורם המגביל זה כמעט אף פעם לא רמת האימונים שלו (אם הוא מתחיל או מתקדם), אלא אילוצי חיים, התאוששות, ביטחון עצמי וכוח מנטלי.

אין טעם להתעסק בתואר הזה, כי אני בהחלט הייתי מעדיף לענוד את התואר "מתאמן מתחיל" אך לצערי אני לא חושב שיש לי את הזכות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית