הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקות דם ותוצאות לא שגרתיות

• פותח/ת השרשור Calman
  • פורסם בתאריך

Calman

משתמש מתחיל
100
0
נק' מוניטין:
240
100
0
שלום,
מחר אני עובר בדיקות דם והבנתי שחלק מהערכים עלולים לצאת גבוהים\נמוכים\מוזרים

אז איזה ערכים בדיוק עלולים לצאת מוזר? מעניין אותי במיוחד הערכים שנבדקים בספירת דם

אני מקווה בשבילך שהודיעו לך (או שאתה כבר יודע) שאתה צריך להיות בצום של 12 שעות לפני הבדיקה ושצריך לתת (כנראה) גם בדיקת שתן, אז עדיף שתתן שתן ראשון בבדיקה.

• פותח/ת השרשור
אני מקווה בשבילך שהודיעו לך (או שאתה כבר יודע) שאתה צריך להיות בצום של 12 שעות לפני הבדיקה ושצריך לתת (כנראה) גם בדיקת שתן, אז עדיף שתתן שתן ראשון בבדיקה.

מבחינת הצום אני בסדר
מותר לשתות חלב?

בדקתי קצת על ספירת דם אבל אני לא זיהיתי אף אחד מה..דברים.. שכתבתם, אולי הם נמצאים בבדיקות דם אחרות?
אגב, אני עושה עוד כמה בדיקות חוץ מהספירת דם (עוד 8 למעשה) אז כנראה יבדקו גם הדברים שכתבתם

אני די בטוח שאני בריא אז הכי חשוב לי זה השגיאה שאולי תיהיה בספירת דם שהיא חשובה בשבילי (בגלל שאני צריך לתת את התוצאות לצבא ויהיה מעצבן מאוד להסביר להם דברים)

נערך לאחרונה:
אני חושב שאסור לך לשתות הערב חלב.

במקומך, בהנחה ולא קריטי להבדק מחר הייתי מוותר על הבדיקה ועושה אחת אחרי 3 ימים בלי אימונים. ממילא 90% שתצטרך להגיע לבדיקה חוזרת בשביל לפסול כל מיני דברים (בהנחה והתאמנת חזק ביום יומיים האחרונים).

צום זה בלי לאכול דבר, בטח שלא חלב.

את מה שאייל כתב מוצאים בבדיקות השתן, אם אני לא טועה.

אסור חלב, מותר מים.
יש מצב שהערכים של הגלוקוז יהיו טיפה גבוהים ממה שהם באמת (מה שקורה תמיד אחרי צום של 12 שעות). קריאטינין יכול להיות גם גבוה אם יש לך מסת שריר מכובדת. אנזימים בכבד יכולים לצאת קצת גבוהים אם לא עשית את הצום כמו שצריך. וזהו בערך.

יש לי יותר מידי ניסיון עם זה
אז ככה
CPK , CEATININ , UREA
ואולי עוד משהו שמתחיל בC ושכחתי את שמו
קריאטינין עוד איכשהו אני יכול להבין. אבל למה שתנן? זה לא אמור לצאת גבוה.
ואני מקווה שלא התכוונת לCRP

זה כאילו מעיד על "צריכה מוגברת" של חלבונים. למרות שזה עדיין לא אמור להיות. בגדול זה בדיקה שבודקת את תקינות הכליה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית