הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זמני ארוחות

• פותח/ת השרשור BINO12
  • פורסם בתאריך

BINO12

משתמש מתחיל
44
1
נק' מוניטין:
7
44
1
הפרשי הזמן בין ארוחות משנים?
למשל אם לדוגמה מישהו אוכל ב2 בצהריים ואז ב8 בערב, זה משנה משהו?

זה יכול לשנות. תלוי במטרה שלך. לדוגמא אם אתה במסה, צום של הרבה שעות יכול לגרום לאיבוד שריר במידה ונגמרו מאגרי האנרגיה בגוף מאוכל. מה שנקרא מצב קטבולי.

• פותח/ת השרשור
זה יכול לשנות. תלוי במטרה שלך. לדוגמא אם אתה במסה, צום של הרבה שעות יכול לגרום לאיבוד שריר במידה ונגמרו מאגרי האנרגיה בגוף מאוכל. מה שנקרא מצב קטבולי.

וואלה?
כמה שעות בערך?

אולי רק אם אתה בגירעון קלורי.
אם אתה בעודף קלורי בסוף היום אין איבוד מסת שריר בתנאי שאחת הארוחות קרובה לזמן האימון.

וואלה?
כמה שעות בערך?
אין מספר מוגדר. זה תלוי בקצב שריפת הלוריות ובכמות הקלוריות שאכלת לפני הצום.

אולי רק אם אתה בגירעון קלורי.
אם אתה בעודף קלורי בסוף היום אין איבוד מסת שריר בתנאי שאחת הארוחות קרובה לזמן האימון.
לא קשור לעודף או גרעון קלורי. אם לדוגמא הנירלי שלי 2000 קלוריות. קמתי ב7 בבוקר אכלתי 600 קלוריות, ואז רק ב22:00 בלילה אכלתי עוד 1500 קלוריות, אתה חושב שמ7 בבוקר עד 22:00 בלילה לא אהיה קטבולי? לדעתי כנראה שכן (ובסוף היום אני בעודף קלורי).

אין מספר מוגדר. זה תלוי בקצב שריפת הלוריות ובכמות הקלוריות שאכלת לפני הצום.

לא קשור לעודף או גרעון קלורי. אם לדוגמא הנירלי שלי 2000 קלוריות. קמתי ב7 בבוקר אכלתי 600 קלוריות, ואז רק ב22:00 בלילה אכלתי עוד 1500 קלוריות, אתה חושב שמ7 בבוקר עד 22:00 בלילה לא אהיה קטבולי? לדעתי כנראה שכן (ובסוף היום אני בעודף קלורי).
קטבוליזם משמעותי מספיק כדי להגיע לשריפת שריר לא קורה לאורך כמה שעות, אלא ימים, שבועות, וחודשים.

מה שכן למסה זה פחות מאידאלי לא לדאוג לאכול כל כמה שעות כי אתה לא דואג לאנאבוליזם רציף, אבל זה לא הכרחי לבניית מסה, ואפשר לגדול משמעותית מאוד גם בלי לאכול כל כמה שעות, ולרוב האנשים שלא עוסקים בעניין בצורה רצינית, זה יהיה פקטור חסר משמעות. אבל אם אתה כן מנסה להגיע למקסימום, ודואג לכמה שיותר פקטורים, אז אפשר גם להשקיע בזה

קטבוליזם משמעותי מספיק כדי להגיע לשריפת שריר לא קורה לאורך כמה שעות, אלא ימים, שבועות, וחודשים.
אז מה הגוף שורף לאחר כמה שעות שנגמרים לו מאגרי האנרגיה ממזון? בהנחה שמדובר באחוז שומן "סטנדרטי" ולא גבוה.

אז מה הגוף שורף לאחר כמה שעות שנגמרים לו מאגרי האנרגיה ממזון? בהנחה שמדובר באחוז שומן "סטנדרטי" ולא גבוה.
מי אמר שהוא גומר את מאגרי האנרגיה אחרי כמה שעות של כלום? אתה לא מגיע להרעבה מוחלטת

מי אמר שהוא גומר את מאגרי האנרגיה אחרי כמה שעות של כלום? אתה לא מגיע להרעבה מוחלטת
מה זאת אומרת? בטח שאפשר להגיע למצב שמאגרי האנרגיה מרוקנים. האם בדוגמא שנתתי קודם זה לא יכול לקרות?:
אם לדוגמא הנירלי שלי 2000 קלוריות. קמתי ב7 בבוקר אכלתי 600 קלוריות, ואז רק ב22:00 בלילה אכלתי עוד 1500 קלוריות, אתה חושב שמ7 בבוקר עד 22:00 בלילה לא אהיה קטבולי? לדעתי כנראה שכן (ובסוף היום אני בעודף קלורי).
האם במצב כזה לא סביר להניח שהגוף שלי יתחיל לשרוף שריר?

מה זאת אומרת? בטח שאפשר להגיע למצב שמאגרי האנרגיה מרוקנים. האם בדוגמא שנתתי קודם זה לא יכול לקרות?:
מה הם מאגרי האנרגיה של הגוף? גליקוגן ושומן.
מה שאתה אוכל הולך לאנרגיה זמינה מיידית, והעודפים הולכים למאגרי האנרגיה שלך.
אם אתה בפלוס קלורי אז כמעט תמיד מאגרי הגליקוגן מלאים עד הסוף, ורק אחרי מספר שעות ללא אוכל הם מתחילים להתרוקן לאט לאט, וגם שומן, אבל פחות.
זה בכיף יכול להחזיק אותך לפחות 24 שעות לפני שהשריר באמת יתחיל להיפגע בצורה משמעותית.

אני מסכים שבמצב קיצון כמו שתיארת עם 15 שעות צום יהיה קטבוליזם מסויים של השריר, אבל הוא יהיה פחות ממה שבנית באותו יום, אז יהיה לך נטו של בניית שריר, אבל פחות מהרצוי.

קח בחשבון שכל התהליכים - אנאבוליזם וקטבוליזם, מתרחשים במקביל, ואתה יכול לתעדף אחד על גבי השני בעזרת משתנים שונים בתזונה, אימונים, וחיי יום-יום, אין איזה מתג שמכבה אחד ומדליק את השני

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית