הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

60 גרם חלבון מאבקה במכה אחת

Metatron

משתמש פעיל
697
346
נק' מוניטין:
588
697
346
בגדול הבנתי שאין יתרון בין לשתות 30 גרם ל60 גרם חלבון בפעם אחת מכיוון שאצטרך להוסיף שומן/פחמימה על מנת למקסם את ספיגת החלבון, אבל האם יש בעיה עם זה שאני שותה כמות כזו של חלבון במכה אחת? הכוונה, האם חלק מהחלבון 'מתבזבז' ונהפך לגלוקוז/נאגר כשומן?
תודה לעונים.

לא ממש יודע לענות על זה אבל אני חושב שזה תלוי איזה חלבון אז אולי כדאי שתציין את זה. למשל אם תשתה 60 גרם של קזאין לדעתי יש מצב שהוא ייספג במלואו בגלל הספיגה האיטית שלו.

בגדול הבנתי שאין יתרון בין לשתות 30 גרם ל60 גרם חלבון בפעם אחת מכיוון שאצטרך להוסיף שומן/פחמימה על מנת למקסם את ספיגת החלבון, אבל האם יש בעיה עם זה שאני שותה כמות כזו של חלבון במכה אחת? הכוונה, האם חלק מהחלבון 'מתבזבז' ונהפך לגלוקוז/נאגר כשומן?
תודה לעונים.
גם אם תכניס 100 גרם חלבון הכל יספג..

הכל נספג תמיד, אבל בחלבון בעל זמינות גבוהה שנצרך לבד, כמו במקרה של אבקת חלבון, מעל 30 גרם בערך במנה לא יהיה לו את אותה תועלת ביולוגית לבניית שריר, וכנראה התוספת תהפוך לאנרגיה ולא לבניה

• פותח/ת השרשור
הכל נספג תמיד, אבל בחלבון בעל זמינות גבוהה שנצרך לבד, כמו במקרה של אבקת חלבון, מעל 30 גרם בערך במנה לא יהיה לו את אותה תועלת ביולוגית לבניית שריר, וכנראה התוספת תהפוך לאנרגיה ולא לבניה
אז בתאוריה אני לא אמור להוסיף את ה30 גרם האלה לחישוב היומי?
בגדול אני נהנה לשתות אבקת חלבון מסוימת של מייפרוטאין בזמן האימון, ולרוב אני שותה 2-3 סקופים, מה שמצטבר ל40-60 גרם חלבון.
לרוב אני אוכל משהו קטן לפני האימון אז אולי באמת הכל כן נספג, אבל יוצא לי גם לשתות את האבקת חלבון ללא מזון בקיבה.

אז בתאוריה אני לא אמור להוסיף את ה30 גרם האלה לחישוב היומי?

אם החישוב שלך הוא הערכים היומיים שאתה מכניס לגוף, אז כן.
אם החישוב שלך הוא כמה חלבון נספג בגוף, אז לא.
גם אין באמת דרך לדעת כמה תכלס נספג ומתי... זה לא ריאלי ולא פרקטי
פשוט תשתדל אולי לפצל יותר או לאכול עם עוד משהו כמו שומן למשל (זאת רק דוגמה, הבנת את הרעיון).

בגדול אני נהנה לשתות אבקת חלבון מסוימת של מייפרוטאין בזמן האימון

על איזה טעמים שלהם אתה ממליץ?

• פותח/ת השרשור
אם החישוב שלך הוא הערכים היומיים שאתה מכניס לגוף, אז כן.
אם החישוב שלך הוא כמה חלבון נספג בגוף, אז לא.
גם אין באמת דרך לדעת כמה תכלס נספג ומתי... זה לא ריאלי ולא פרקטי
פשוט תשתדל אולי לפצל יותר או לאכול עם עוד משהו כמו שומן למשל (זאת רק דוגמה, הבנת את הרעיון).

על איזה טעמים שלהם אתה ממליץ?
אני שותה clear whey בטעם ביטר למון, אבל אני מחכה שיהיו עוד טעמים.

• פותח/ת השרשור
בטח שאתה צריך להחשיב, זה לא מתנדף ללא השפעה
סליחה, לא התנסחתי טוב.
מובן לי שהערך הקלורי נשמר, אני פשוט לא בטוח אם אני גורע מאפקט של בניית/שימור השריר בגלל שאני שותה את זה לפעמים על בטן ריקה.

סליחה, לא התנסחתי טוב.
מובן לי שהערך הקלורי נשמר, אני פשוט לא בטוח אם אני גורע מאפקט של בניית/שימור השריר בגלל שאני שותה את זה לפעמים על בטן ריקה.
אתה גם ככה לא שומר על התנאים המושלמים לבניית שריר, אני לא רואה סיבה למה להתחשב רק בפרט השולי.
תיאורטית לאקסטרה חלבון הזה אין השפעה, אבל לדעתי כאשר התנאים פחות מאופטימליים אז יש להם יותר השפעה

• פותח/ת השרשור
בשורה התחתונה, לא להתעסק בקקה ואם אני כן מחליט לשתות כאלה כמויות פשוט לדאוג שאני לא עושה את זה על בטן ריקה?
חשבתי שזה פרט לא שולי אבל נראה שטעיתי.

בשורה התחתונה, לא להתעסק בקקה ואם אני כן מחליט לשתות כאלה כמויות פשוט לדאוג שאני לא עושה את זה על בטן ריקה?
חשבתי שזה פרט לא שולי אבל נראה שטעיתי.
בידיוק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית