הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה דברים בסקוואט

Daniel557

משתמש מתחיל
30
2
נק' מוניטין:
2
30
2
אני עדיין עובד על התנועה בסקוואט ולא עושה מושלם,
אתמול עשיתי סקוואט והמאמן העיר לי על כמה דברים רוצה לשמוע את דעתכם.
הוא אמר לי שהברכיים לא יעברו את קו האצבעות ברגליים ושכפות הרגליים שלי יהיו מקבליות לא בזווית לצדדים כמו שאני עושה והתקשיתי יותר לעשות כשהן היו מקבילות.
ואגב אם לפעמים יוצא לי להרים קצת את האצבעות ברגליים בזמן התנועה זה רע? זה פשוט עוזר לי להתייצב

שידחוף את העצות שלו לתחת.

לעבור את האצבעות עם הברכיים זה בסדר ואפילו רצוי והברכיים צריכות לצאת עם כיוון כפות הרגליים(תדאג שכפות האצבעות יטו החוצה ושהברכיים לא יקרסו פנימה).

לא, זה לא בסדר, אל תרים את האצבעות/עקב, כל הרגל על הרצפה שתהיה.

שכפות הרגליים שלי יהיו מקבליות לא בזווית לצדדים

פשוט מקומם לקרוא את זה, ולחשוב שאשכרה הוא מלמד אנשים לעשות סקוואט 🤦‍♂️
תשאיר כאן את הפרטים שלו ונדאג להגיש נגדו תביעה ייצוגית.

• פותח/ת השרשור
פשוט מקומם לקרוא את זה, ולחשוב שאשכרה הוא מלמד אנשים לעשות סקוואט 🤦‍♂️
תשאיר כאן את הפרטים שלו ונדאג להגיש נגדו תביעה ייצוגית.
תאמת אני גם לא מצליח לעשות כשהן מקבילות וגם בלי לעבור את קו האצבעות ובגלל שהוא אמר לי ניסיתי ולא הצלחתי לרדת הרבה למטה והוא אמר עדיף ככה והיה לי ממש לא נח
אגב פיסוק טיפה רחב זה גם אסור? כי כל הזמן אמורים לי לצמצם אותו ושלא יהיה רחב וזה כל המאמנים של אומרים לי את כל הדגשים שהבאתי פה אגב וכל המתאמנים שם גם עושים ככה למרות שמהתחלה זה לא היה לי נח חח

לדעתי אלא אם אתה מתכוון להתחרות בפאוורליפטינג תמיד עדיף עמידה ברוחב כתפיים או קצת יותר. להתחזק בטווח תנועה יותר גדול תמיד יותר טוב.

אבל אם לפאוורליפטינג עדיף עמידה רחבה(פחות טווח תנועה) אז למה לא להשקיע ולהתאמן על התנועה הספציפית הזאת?
תכלס לא מבין בשיט בשום שיט.

אבל אם לפאוורליפטינג עדיף עמידה רחבה(פחות טווח תנועה) אז למה לא להשקיע ולהתאמן על התנועה הספציפית הזאת?
כי הוא לא טען שהמטרה שלו זה פאוורליפטינג
ואני עדיין חושב שעדיף למתאמן מתחיל לעשות סקוואט בעמידה ברוחב כתפיים או קצת יותר, אבל לא משהו מוגזם כמו שרואים בתחרויות מסוימות. זה פשוט נראה מצחיק.

בפווארליפטינג המטרה זה כמה שיותר משקל, אחת הדרכים זה לקצר את הטווח בעזרת עמידה רחבה יותר כך ששבירת מקביל תקרה מהר יותר.
מי שלא מתאמן ספציפית לזה(וגם מי שכן תכלס) צריך לעבוד כמה שיותר על טווח תנועה כדי להתחזק לכל אורך התנועה והזוויות השונות של המפרקים.

אתמול עשיתי סקוואט והמאמן העיר לי על כמה דברים רוצה לשמוע את דעתכם.
הוא אמר לי שהברכיים לא יעברו את קו האצבעות ברגליים ושכפות הרגליים שלי יהיו מקבליות לא בזווית לצדדים כמו שאני עושה והתקשיתי יותר לעשות כשהן היו מקבילות.
תתעלם לחלוטין מכל מה שהוא אמר ויאמר בהמשך הדרך

אגב אם לפעמים יוצא לי להרים קצת את האצבעות ברגליים בזמן התנועה זה רע? זה פשוט עוזר לי להתייצב
זה לא סוף העולם, אבל זה לא תקין, זה אומר שאתה נשען יותר מדי על העקב ולא דוחף עם כל כף הרגל

אגב פיסוק טיפה רחב זה גם אסור?
אין אסור, יש לא יעיל.
הכל מותר, אבל זו שאלה של האם מה שאתה עושה עוזר לך ושומר על מכניקה נכונה, או שהוא עוזר לך כי אתה מבצע משהו לא נכון ולכן הפיצוי הזה עוזר לך.
לדוגמא למי שיש בעיות ברכיים יעזור לעשות סקוואט רחב יותר כי זה מוריד מעט מהעומס עליהן, אבל זה לא אומר שזו הדרך הכי נכונה בשביל אותו בנאדם לעשות סקוואט, אלא פשוט זה מה יש

עמידה רחבה היא גם לרוב קשה יותר, ולא הכי ידידותית לאגן לרוב האנשים, ולא בהכרח יעילה יותר. אבל יש אנשים שזה עובד להם

אני נזהר לא לצאת על מאמנים אבל אין לו מושג (בהנחה ואין לך פציעה / מגבלה שיכולה להיות הסיבה שהוא יגיד את זה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית