הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מניעת קריסה של הברכיים

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
שמתי לב שהברכיים שלי קורסות במהלך הסקוואט, מה שהייתי עושה עד עכשיו זה לרדת טיפה עם האגן אחורה ועם הברכיים קדימה, לאחר מכן פיסוק אגרסיבי של הברכיים הצידה והישבן כמה שיותר אחורה, ובעלייה להתרכז במוט ובריצפה ולנסות להפריד אותם, הבעיה עם זה שהברכיים היו קורסות פנימה ולא היה שימוש בשרשרת האחורית, ולכן החלפתי את המחשבה ל"לקרוע את הריצפה לשתיים" ובמקביל לדחוף את המוט למעלה מה שפתר את הבעיה של הקריסה ובמקביל ערב את השרשרת האחרוית, הבעיה עם זה שאני לא מנצל את הבאונס בתחתית ולא עולה מתפרץ כי אני צריך "להעביר" את המחשבה מ- "לפסק ברכיים (כי אם לא אז לא יהיה לי את הבאונס בתחתית וכמובן שהסקוואט יהיה יותר עמוק) ולשבת אחורה" ל"לדחוף את המוט" ובנוסף "לקרוע את הריצפה".
יש למישהו אולי הוראות מחשבה (נראה לי קוראים לזה "קיואינג") שמצד אחד יגרום לי לפתוח ברכיים עד הסוף ולמנוע קריסה שלהם בעלייה?
תודה רבה:)

מניסיון שלי אין ממש קיו אפקטיבי למניעת קריסת ברכיים, במקום זאת מה שצריך לעשות זה לדאוג לכף רגל פעילה, שדורכת בצורה יעילה כמו דוושת דלק לכל אורך התנועה

• פותח/ת השרשור
כלומר אם יש לי פלטפוס וקריסה (קריסת כף הרגל, לאו דווקא בסקוואט) ז לדאוג שתהיה לי קשת ברגל באופן מלאכותי ואז להפעיל כוח באמצע המשולש של אגודל-זרת-עקב?

ואז זה נותן לי גם מניעת קריסה וגם להתרכז בקיו של "להפריד את המוט מהריצפה"?
זה עוזר לשלוט בצורה אקטיבית על תנועת הברכיים, לא תצטרך קיו מיוחד בשביל זה, אלא פשוט תוכל לשלוט בברכיים.
מה זה להפריד את המוט מהרצפה? כל עוד לא הפלת את המוט אתה מפריד אותו מהרצפה

• פותח/ת השרשור
זה עוזר לשלוט בצורה אקטיבית על תנועת הברכיים, לא תצטרך קיו מיוחד בשביל זה, אלא פשוט תוכל לשלוט בברכיים.
מה זה להפריד את המוט מהרצפה? כל עוד לא הפלת את המוט אתה מפריד אותו מהרצפה
תודה רבה

חשוב לשים לב ש״קיו״ לברכיים מוביל לתנועה באגן. שהברכיים קורסות, זה לא בעיה בברכיים כי הן לא זזות לצדדים. זה מפרק האגן ששולט על התנועה הזאת. לדעתי באופן כללי חשוב להדגיש על פתיחת אגן / ברכיים החוצה / לפסק את הרצפה (זה הכל אותו דבר פחות או יותר) לכל אורך התנועה, החל מהירידה ועד ליציאה מהתחתית. הקריסה קוראת בדר״כ שמאבדים מתח באגן ביציאה מהתחתית.

ממליץ לך לפרק את התנועה לגורמים ולזהות מהיכן מגיעה הבעיה -
תתחיל בפיסוק אולי הוא לא רחב מספיק ? וכך נוצר עומס רב על הקוואד
כף הרגל , אתה מרגיש שהעומס מחולק על העקב או על שאר כף הרגל ?
האגן- האם אתה לוקח מספיק אוויר ומשתמש באפקט ולסלבה ? ( לחץ תוך בטני ) ומותח את האגן לאחור בישיבה
ברכיים - האם הברכיים בציר תנועה אחיד לצדדים בצורה חזקה ומכווצת ?

רוב הבעיות של הקריסה נובעים מחוסר בכיווץ , שים לב מה מפריע לך לכווץ , משקל גבוהה מדי ?
חוסר ריכוז ? חוסר בלחץ תוך בטני ?

בהצלחה

אין לי הרבה מה להוסיף, כבר קיבלת עיצות טובות.
אני די באותו מקום, מה שעזר לי הרבה זה תרגילי עזר של פאוז סקוואט ובוקס סקוואט.
זה עם פחות משקל, ונותן הזדמנות באמת להקפיד יותר בנקודה הכי קשה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית