הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הגיע הזמן לעבוד ברצינות - אימונים

Jogo Bonito

משתמש מתחיל
55
0
נק' מוניטין:
30
55
0
פירסמתי גם אשכול מקביל בפורום תזונה לגבי התפריט שלי, אני מעתיק רק את ההקדמה משם:

אהלן,
אני בן 23, מתאמן כבר פרק זמן (התחלתי SS והפסקתי בגלל העבודה). כשהתחלתי להתאמן שקלתי 72 קילו ולאחר תקופה מכובדת של עליה במאסה הגעתי ל84. בשלב הזה היה לי עומב מסויים בעבודה שבגללו הפסקתי לפרק זמן מסויים ולאחר מכן הייתי בניטרלי פחות או יותר והתייצבתי על משקל של 77 תוך שאני עושה תוכנית FBW.

כרגע אני רוצה להתחטב עד הקיץ (יש לי כרסונת, לא רוצה להשמין יותר מזה ולדאוג מהשמנה במאסה..חוץ מזה גם צריך לדאוג לחברה, אני רוצה להגיע לקיץ במצב טוב) ולאחר מכן להפציץ בSS.

עוד משהו חשוב לגבי המבנה שלי, אני במבנה על אקטומורף כמעט לחלוטין..מה שאומר שהידיים שלי ארוכות ודקות ביחס לגוף (היקף יד 33-34 כשאני עושה שריר) ככה שאני לא רוצה תוכנית שמזניחה את הידיים והכתפיים כי גם ככה זה נראה מעט מוזר

כרגע התוכנית FBW שאני עושה 3 פעמים בשבוע:

3*6 בנץ' פרס
3*8 טי באר
3*6-8 סקוואט
2*6-7 מיליטרי פרס (עמידה)
2*6-8 כפיפות מרפקים
2*6-8 SKULL CRUSHERS
3*10 בטן

בכל מקרה, אני משתמש כבר המון זמן בתוכנית הזו (גם כשעליתי השתמשתי בה ) והייתי רוצה לגוון.
יש המלצות לתוכניות שיתאימו לחיטוב? ראיתי את התוכניות שבמאמר באתר ולא התלהבתי, דווקא מהתוכנית של ביל סטאר התלהבתי יותר - הבעיה שאני לא יכול לעשות בצורה ליניארית כפי שכתבו שם כי המשקלים שאני עושה לא מאפשרים לי (לדוגמא במיליטרי אני מרים את המוט עם 5 קילו בכל צד, ככה שעליות של 10% לדוגמא הן בלתי אפשריות)

ד,א - דבר אחרון שחשוב, אני מעדיף שלא לעשות אימון AB (משמע לחלק את האימונים בין חלקי הגוף), כי התאמנתי ככה פרק זמן בעלייה במסה וזה לא השפיע עליי כלל. לא אכפת לי שיהיה גיוון בתרגילים בין האימונים לדוגמא סקוואט\דדליפט..אבל שכל אימון יהיה FBW, אלא ם יש למישהו משהו לחדש לי בנושא

אשמח לעיצה - תודה!

נערך לאחרונה:
חיטוב זה לעשות 5X5 של גלן פנדליי וביל סטאר.
יש מאמר מפורט בקילוגרם על התוכנית.

• פותח/ת השרשור
כמה שאלות:
1.אני לא מצליח לעשות 5 מתח באחיזה רחבה, להחליף את זה במשהו?

2.איך הולך השלב של הנפח וכו' אם אני בחיטוב? עדיין לעשות את זה כמו שכתוב שם?

3. אפשר להוסיף תרגיל יד קדמית או שזה רק יגרע? כמו שכתבתי גם ככה היד שלי מעט דקה ביחס לגוף..וזה כן משנה לי מבחינה אסתטית

4. דדליפט עדיין לא עשיתי אף פעם, איך כדאי ללמוד?

5. לאיזה סוג חתירה מתכוונים שם? אפשר קישור לEXRX עם התרגיל המתאים?

תודה!

• פותח/ת השרשור
קראתי את המאמר לגבי מדקאו - שאלות:
1. אותה בעיה לגבי לחיצת כתפיים,- אין לי איך לעשות סטים בצורה ליניארית, מה לעשות?

2. אני אמור לעשות את התוכנית ופשוט לא להתקדם משבוע לשבוע במשקלים? באיזה משקלים להתחיל? משקלי עבודה כרגע?

3. אני יודע שייצאו עליי כאן..אבל תרגילי ידיים, אפשר להוסיף?

כמה שאלות:
1.אני לא מצליח לעשות 5 מתח באחיזה רחבה, להחליף את זה במשהו?

2.איך הולך השלב של הנפח וכו' אם אני בחיטוב? עדיין לעשות את זה כמו שכתוב שם?

3. אפשר להוסיף תרגיל יד קדמית או שזה רק יגרע? כמו שכתבתי גם ככה היד שלי מעט דקה ביחס לגוף..וזה כן משנה לי מבחינה אסתטית

4. דדליפט עדיין לא עשיתי אף פעם, איך כדאי ללמוד?

5. לאיזה סוג חתירה מתכוונים שם? אפשר קישור לEXRX עם התרגיל המתאים?

תודה!

איך לא עשית דד ליפט אם כתבת שעשית SS??

• פותח/ת השרשור
עשיתי גרסא של SS שמופיעה באתר ויקיפדיה שלהם שאם אני לאטועה החליפו את הדדליפט בTBAR.
ובכל מקרה, הפסקתי עם זה אחרי שבועיים..ככה שזה לא ממש עקרוני

---------- התגובה התווספה 25-04-2010 ב 14:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה 24-04-2010 ב 18:38 ----------

מישהו?

מה קשור מדקאו וחיטוב? חיטוב זה מאזן קלורי, גם עם SS אפשר לעשות חיטוב.

אם יש לך 3 ימים בשבוע להתאמן, תחזור לעשות SS.

1. במיליטרי פרס פשוט תעלה ב- 2.5 קילו כל אימון, אין אפשרות אחרת.

2. תעשה מתח באחיזה צרה (רגילה לא סופינציה), בדר"כ זאת תנועה יותר קלה ממתח רחב, אתה תוכל לעשות יותר מ-5 חזרות (אתה יכול גם להסתפק ב-5 חזרות ולהוסיף משקל).

3. אפשר להוסיף תרגיל ליד קדמית, אבל סביר להניח שזה יהיה מיותר והיד תגדל אותו דבר עם או בלי התרגיל הזה.

4. דדליפט - תקרא את הספר, תראה סרטוני הדרכה באינטרנט ותחפש כאן מאמרים ואשכולות בנושא.

5. חתירה עם מוט בעמידה - bent over row

• פותח/ת השרשור
מה קשור מדקאו וחיטוב? חיטוב זה מאזן קלורי, גם עם SS אפשר לעשות חיטוב.

אם יש לך 3 ימים בשבוע להתאמן, תחזור לעשות SS.

1. במיליטרי פרס פשוט תעלה ב- 2.5 קילו כל אימון, אין אפשרות אחרת.

2. תעשה מתח באחיזה צרה (רגילה לא סופינציה), בדר"כ זאת תנועה יותר קלה ממתח רחב, אתה תוכל לעשות יותר מ-5 חזרות (אתה יכול גם להסתפק ב-5 חזרות ולהוסיף משקל).

3. אפשר להוסיף תרגיל ליד קדמית, אבל סביר להניח שזה יהיה מיותר והיד תגדל אותו דבר עם או בלי התרגיל הזה.

4. דדליפט - תקרא את הספר, תראה סרטוני הדרכה באינטרנט ותחפש כאן מאמרים ואשכולות בנושא.

5. חתירה עם מוט בעמידה - bent over row

אין מצב שאני עושה SS ועולה במשקלים בחיטוב, בSS אמורים לאכול כמו חמורים..איך זה מתחבר עם חיטוב ועלייה במשקל? אז לעשות מדקאו או לא? יש הסכמה על משהו?

אתה לא תעלה במשקלים כמו שתעלה במאסה, אבל אתה תגיע למשקלים מקסימליים שאיתם תוכל לעבוד במהלך החיטוב. אתה חושב שבמדקאו לא צריך לאכול כדי להשתפר במשקלים?

• פותח/ת השרשור
אני לא רוצה להשתפר במשקלים..אני רוצה להתחטב ומוכן לקבל ירידה בהם כמו שקורה לרוב בחיטוב. במסה אני אחזור להעלות בהם..כרגע זה לא דחוף לי.

• פותח/ת השרשור
אז מה כן היית ממליץ לעשות? אני גם לא רוצה לנסות לעלות במשקלים בחיטוב ולהפצע (יש לי רגישות בכתפיים)

התוכנית שעשית נראת בגדול בסדר רק שהייתי עובד על 5-6 חזרות לפעמים משלב 6-8, אפשר לעשות רוטציות, אימון לחיצת חזה, אימון מקבילים, אימון סקוואט, אימון דדליפט, אימון פרס, אימון לחיצת חזה בשיפוע עליון, וכו'.

• פותח/ת השרשור
תודה,
רק לא הבנתי בקשר לרוטציות - כל פעם היית משלב רק אחד מהם? סקוואט\פרס\דדליפט?

האמת שחשבתי לעשות רוטציה בין המיליטרי לפרס כי בכל התוכניות שראיתי בפורטל (ביל סטאר וכו') עשו רק אחד מהתרגילים האלה בכל פעם..ככה שאני חושב שיכול להיות שאני מעמיס יותר מדי על הכתפיים.

תודה על העזרה

אתה צריך להסתכל פר פלג גוף, לדוגמה רגליים, מקבילים הם דדליפט וסקוואט, אימון דדליפט בנפרד ואימון סקוואט בנפרד. הלאה, גב, אימון T-BAR/BOR אימון מתח וכן הלאה.

• פותח/ת השרשור
תודה,
שאלה - כדאי לעשות לחיצת חזה וגם מיליטרי באותו אימון? לא יותר מדי עומס על הכתף?

חשבתי לגוון בין לחיצה רגילה לבין לחיצה בשיפוע..

הייתי עושה רוטציה בין בנץ' למיליטארי

תודה,
שאלה - כדאי לעשות לחיצת חזה וגם מיליטרי באותו אימון? לא יותר מדי עומס על הכתף?

חשבתי לגוון בין לחיצה רגילה לבין לחיצה בשיפוע..

לחיצה בשיפוע זה יותר תחליף למיליטארי מאשר לבנץ' הרגיל. אם אתה בונה את התכנית בצורה שכוללת גם בנץ' וגם מיליטארי, אין שום סיבה לעשות לחיצה בשיפוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית