הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אובססיבית לכמות חלבון

Metatron

משתמש פעיל
697
346
נק' מוניטין:
588
697
346
התחלתי חיטוב לפני כשבועיים בערך, בינתיים ירדתי מ71 ל68.
הצבתי לעצמי יעד של 1500 קלוריות ביום מכיוון שאני מעוניין לסיים עם זה כמה שיותר מהר, מה שגרם לי לסוג של אובססיה בנוגע לחלבון.
בימים האחרונים הגעתי לכ190-210 גרם חלבון ליום כי אני פוחד לאבד מסת שריר.
מצד שני, אני מרגיש שאני לא אוכל מספיק שומן בעקבות זה, אז היום החלטתי להעלות את השומן ל67 גרם ביום (הייתי שמח לאכול יותר) ואת החלבון להוריד ל189.

ממה שאני יודע, כמה שהגרעון יותר גדול צריך לצרוך יותר חלבון, אבל האם 2.5+ גרם לק''ג משקל גוף זה overkill? ואם כן, כמה בעצם זה מספיק?
זכור לי שמייק ממליץ על 2.5גרם לק''ג בגרעון קיצוני, אך אני לא בטוח אם מה שאני עושה נופל תחת ההגדרה הזאת.

אשמח לעזרה מהמנוסים פה

אין באמת הרבה מחקרים שבדקו את כמות החלבון האידאלי במצבי קיצון, אבל כנראה ש-2-2.5 יהיה סבבה, כי ככה אתה מוודא שבאמת השגת מספיק חלבון

אין באמת הרבה מחקרים שבדקו את כמות החלבון האידאלי במצבי קיצון, אבל כנראה ש-2-2.5 יהיה סבבה, כי ככה אתה מוודא שבאמת השגת מספיק חלבון
אני אוכל 1.8-2 לכל קילו משקל גוף (מלא) אם מחשב לא מלא אז בערך 2-2.2, והאוראה שלי חורגת מהטווח, איך זה מסתדר אז עם זה ועם מחקרים שהראו שאפשר לאכול גן פי 4 ואם אתה לא עם מחלת כליות הכל טוב?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני אוכל 1.8-2 לכל קילו משקל גוף (מלא) אם מחשב לא מלא אז בערך 2-2.2, והאוראה שלי חורגת מהטווח, איך זה מסתדר אז עם זה ועם מחקרים שהראו שאפשר לאכול גן פי 4 ואם אתה לא עם מחלת כליות הכל טוב?
אוראה יכול להיות מדד לתפקוד כליות תקין.
אוראה מסוננת ע"י הכליות והריכוז שלה בדם יחסית פרופורציונלי לריכוז בשתן. אם הריכוז בדם עולה סימן שהכליות לא מסננות אותה כמו שצריך.
הבעיה היא שאוראה היא תוצר לוואי של חלבון, לכן במקרה שלך האוראה לא גבוהה בגלל שהיא לא מסוננת, אלא בגלל שיש ייצור יתר של אוראה.
זה אותו הדבר עם קריאטינין

אוראה יכול להיות מדד לתפקוד כליות תקין.
אוראה מסוננת ע"י הכליות והריכוז שלה בדם יחסית פרופורציונלי לריכוז בשתן. אם הריכוז בדם עולה סימן שהכליות לא מסננות אותה כמו שצריך.
הבעיה היא שאוראה היא תוצר לוואי של חלבון, לכן במקרה שלך האוראה לא גבוהה בגלל שהיא לא מסוננת, אלא בגלל שיש ייצור יתר של אוראה.
זה אותו הדבר עם קריאטינין
וזה אומר בעצם שזה תקין? שהכליות עובדות טוב פשוט בגלל שאני צורך הרבה חלבון אז כתוצר לוואי גם יש יותר אוריה? ובגלל שבדיקות דם מכוונות לאדם ממוצע שלא מתאמן בגלל זה זה חורג כי זה כאילו חושב שהכליות לא מסננות את ה0.8 גרם חלבון שאדם ממוצע אוכל ולא שהן כן מסננות אבל אני פשוט אוכל 2?

וזה אומר בעצם שזה תקין? שהכליות עובדות טוב פשוט בגלל שאני צורך הרבה חלבון אז כתוצר לוואי גם יש יותר אוריה? ובגלל שבדיקות דם מכוונות לאדם ממוצע שלא מתאמן בגלל זה זה חורג כי זה כאילו חושב שהכליות לא מסננות את ה0.8 גרם חלבון שאדם ממוצע אוכל ולא שהן כן מסננות אבל אני פשוט אוכל 2?
בידיוק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית