הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ AD ועליה נקיה במאסה - האומנם ?

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
טוב אז ההנחה הרווחת היא ש-AD תורמת ל"עליה נקיה" במאסה (לא שנתקלתי בהוכחה לזה, אבל שיהיה).

אני מניח שזה מתבסס על ההנחה שפחמימות מעלות את רמות האינסולין, שבין היתר אחראי על הובלת שומן לתאים (למרות שגם חלבון עד כמה שאני זוכר יכול לגרור תגובה אינסולינית) - אז אם נתבסס על זה יש הגיון מסוים.

השאלה היא - כיוון שמדובר בכמות קטנה מאד של פחמימות, האם כמות מתונה (נניח 150 גרם ביום) של פחמימות בעלות GI נמוך-בינוני לא תיתן אפקט דומה או דיי קרוב ?

סתם שאלה שאני תוהה לגביה...

מה דעתכם ?

לפי דעתי אתה צודק וגם אני חשבתי על זה.
אני חושב שצריך לשלב כמות גדולה של פירות וירקות (עדיף לא תמרים למשל) ומזונות אחרים בעלי IG נמוך כמו שיבולת שועל, במיוחד ביום של אימון.

אתה יכול לנסות, אבל לא רק פחמימות מעלות את רמות האינסולין. בכל אופן אני אישית לא רואה שום בעיה עם תפריט של 150 גרם פחמימות ליום (לאלה שלא "מסתדרים" עם פחמימות), ועלייה נקייה זה פיקציה.

עלייה "נקייה" זה המצאה של אנורקסים.
תאכל מה שבא לך ותרים כבד, תשאיר את השטויות האלה לבילדרים.

לא משנה איזה פחמימה אתה אוכל בגוף בסוף הכול הופך לסוכר מה שיעלה את רמות האינסולין בדם.
תלוי מה הרגישות שלך לאינסולין כאשר אתה אוכל פחמימות.כלומר כמה אינסולין מפריש הלבלב כדי לאזן את רמון הסוכר בדם.אם רמות האינסולין לא גבוהות אתה יכול לאכול המון פחמימות במאסה ולא תעלה הרבה בשומן,אם הפוך אז אתה בבעיה ואז כדאי לשקול דיאטות דלות בפחמימות גם במאסה.
תקרא את המאמר הזה שבפורטל הוא קל להבנה ומוסבר די שם די טוב על השפעות האינסולין.
http://www.kilogram.co.il/1057/%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9F-%D7%95%D7%90%D7%99%D7%91%D7%95%D7%93-%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F/

הגוף של כל בן אדם שונה: מה שעובד על כולם לא תמיד עובד עלי ומה שעובד עלי לא תמיד עובד עליך.
אז די כבר עם הדל פחמימות מול תזונה עם פחמימות, תנסה מה שטוב לך/כיף לך/עובד עליך ושתוכל להתמיד בזה

טוב אז ההנחה הרווחת היא ש-AD תורמת ל"עליה נקיה" במאסה (לא שנתקלתי בהוכחה לזה, אבל שיהיה).

אני מניח שזה מתבסס על ההנחה שפחמימות מעלות את רמות האינסולין, שבין היתר אחראי על הובלת שומן לתאים (למרות שגם חלבון עד כמה שאני זוכר יכול לגרור תגובה אינסולינית) - אז אם נתבסס על זה יש הגיון מסוים.

השאלה היא - כיוון שמדובר בכמות קטנה מאד של פחמימות, האם כמות מתונה (נניח 150 גרם ביום) של פחמימות בעלות GI נמוך-בינוני לא תיתן אפקט דומה או דיי קרוב ?

סתם שאלה שאני תוהה לגביה...

מה דעתכם ?

The exact opposite occurs on the high fat diet. After undergoing the “metabolic shift” from
being a carb-burning machine to a fat-burner, lipogenesis (the production and laying down of
fat on the body) decreases, and lipolysis (the burning of both dietary and bodyfat for energy)
increases. You’re burning fat as your primary fuel, and instead of using glycogen or breaking​

down precious protein, you’ll burn off the fat on your body for energy as needed.

צירפתי לך את מה שד"ר די פסקלו רושם בספר הראשון שלו...

דרך אגב,לפי מה שהוא מציין(לא בציטוט הזה) לא מספיק low carb כמו שהצעת,אלא מצב קטוזיס/קרוב לקטוזיס.

*מניסיון אישי שלי,העלייה ב-AD באמת יותר איכותית(כמובן שאין "עלייה נקייה" לחלוטין בשום מצב/דיאטה).

כשד"ר פסקלו יסתמך יותר על מחקרים שנעשו על בני אדם ולא על אוגרים (או על משפטים כמו "תסמכו עלי, אני יודע"), אני אאמין יותר למה שהוא כותב.

בינתיים נאמין לרוני קולמן שאומר "תסמכו עליי, אני יודע". לדיפסקאל היה טוטאל יותר גדול בהרבה אז אני אסמוך עליו כי הוא יותר ס1ס

בינתיים נאמין לרוני קולמן שאומר "תסמכו עליי, אני יודע". לדיפסקאל היה טוטאל יותר גדול בהרבה אז אני אסמוך עליו כי הוא יותר ס1ס

אני אסמוך על כל המאמנים האחרים, שלא מאמנים בילדרים.
עדיין אני לא מבין למה כזה קשה למצוא ספורטאים שאוכלים ככה.
עודד כל הטיעונים שלך מאוד יפים, אבל במבחן המציאות זה לא עובד.

אני אסמוך על כל המאמנים האחרים, שלא מאמנים בילדרים.
עדיין אני לא מבין למה כזה קשה למצוא ספורטאים שאוכלים ככה.
עודד כל הטיעונים שלך מאוד יפים, אבל במבחן המציאות זה לא עובד.

איזה מבחן מציאות? כדי שיהיה מבחן מציאות צריך קודם למצוא ספורטאים שינסו את זה.

כשד"ר פסקלו יסתמך יותר על מחקרים שנעשו על בני אדם ולא על אוגרים (או על משפטים כמו "תסמכו עלי, אני יודע"), אני אאמין יותר למה שהוא כותב.

אני מסכין שחסר לו המון סימוכין(במיוחד ב"אנאבוליק דיאט" הראשון שיצא בשנות ה-90).

אני יכול להעיד רק על עצמי/חברים/מתאמנים שלי שביצעו את הדיאטה(ואני לא מתכוון ל3-4 שבועות) כולם באופן גורף היו מאוד מרוצים מהתוצאות.(כמובן שאני מדבר על שיפור ברמת "הרכב גוף"-Body composition )
מה שמעניין בילדרים:79nb:

איזה מבחן מציאות? כדי שיהיה מבחן מציאות צריך קודם למצוא ספורטאים שינסו את זה.

חחח, לא.
מבחן המציאות הוא שאף אחד לא עושה את זה.
וגם אלו שעושים את זה (ויש כאלה) הם גרועים מידי שנשמע עליהם.

אני מסכין שחסר לו המון סימוכין(במיוחד ב"אנאבוליק דיאט" הראשון שיצא בשנות ה-90).

אני יכול להעיד רק על עצמי/חברים/מתאמנים שלי שביצעו את הדיאטה(ואני לא מתכוון ל3-4 שבועות) כולם באופן גורף היו מאוד מרוצים מהתוצאות.(כמובן שאני מדבר על שיפור ברמת "הרכב גוף"-Body composition )
מה שמעניין בילדרים:79nb:

כמה המשקלים שלך השתפרו בתוכנית?

עידן, מה דעתך על glenn pendlay?

GP: My general take is that they need lots of it. I believe in meat and vegetables making up the bulk of a diet and carb rich foods playing a smaller role. Carbs are what we use to manipulate weight. More carbs to gain weight, cut them back to lose or maintain. But we don't count calories or grams of protein or carbs. I encourage the kids to eat good food and lot's of it.

FOOD
what i have my athletes who are in strength-power sports eat is milk, meat, some other protein sources if wanted, and lots of vegatables... some fruit but not a lot and breads/pastas kept to a bare minimum. add in more starches when you want to gain weight, cut them back when you want to lose.

a good meal is this... go to walmart and buy the big economy bag of chopped mixed vegatbles. then buy some chicken breasts and lean cuts of beef or lamb or other meats you like. cut one or two different kinds of meat into little chunks. cook in olive oil till just about done... if using chicken put it in first so its well done first and everything else is lightly cooked.steam the vegatables, use some spices, ginger actually is nice. stir it all together and cook it a bit in the olive oil (just briefly, just a bit of olive oil). now you can fix this in about 15 or so minutes. you can fix enough for 4 or 5 meals at one time if you have the right size equipmenmt in your kitchen. this is what i recomend for those wanting to gain strength without gaining a bunch of fat.

i dont like eating out of a blender. eat meat, enough for the protein you need. fill up on vegatebles. save the starches for special occasions, eat apples or something like that for snacks. eat about 4 meals a day with meat and vegatebles. eat a couple of snacks, a piece of cheese and an apple is a good snack, a glass of milk and an orange is a good snack.

by the way, my wife is a registered dietician, and also a national record holder in powerlifting, and shes a good enough discuss thrower that still at age 32 she could walk on to just about any college program in the US and get a scholarship. and she hasnt thrown seriously in years. even when not training hard, she can squat ass to ankles double bodyweight for 10 reps without a belt. so she knows about nutrition, and how it relates to athletic performance. and if you could talk to her she would also tell you that the ideal diet for most athletes is meat and vegatbles mainly, with enough starches thrown in to maintain weight or gain weight if needed.

i know that most of you eat out of a blender half the time, but damn it food is good. i look forward to eating if its good food... and i dont care how engineered anything is, its not the same as real food, yes the protein is there, the calories are there, but you dont get as complete nutrition from a can or box as you do from real food. eating good food, nutrition rich food is healthy. and healthy people do better in the weight room. and if you ever have the chance try mongolian food, do it. geez that stuff is good.

אני רוצה לראות בילדר שלא עושה ABCD. כנראה ש"מבחן המציאות" זו עוד דרך דמגוגית שהבאת לדיון הזה בשביל להתחמק מלטעון טיעון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית