הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמות בין אימון

• פותח/ת השרשור BINO12
  • פורסם בתאריך

BINO12

משתמש מתחיל
44
1
נק' מוניטין:
7
44
1
אני עושה FBW

upload_2020-2-14_23-1-36.png

רק פנדלי רואו במקום מתח

איך להתקדם מאימון לאימון?

נגיד אימון אחד: אימון רגיל
אימון שני: לעלות בחזרה אחת, בכל תרגיל
אימון שלישי: לעלות במשקל ב2.5

זו דרך טובה?

אין בעיה, תודה רבה

שאלה אחרונה, עד עכשיו האימונים שלי הלכו ככה:

הייתי עושה חימום לפני הבנץ':

סט ראשון - 12 חזרות 50% מהמשקל שאני מרים
60 שנ' מנוחה

סט שני - 10 חזרות 50% מהמשקל שאני מרים
60 שנ' מנוחה

סט שלישי - 4 חזרות 70% מהמשקל שאני מרים
60 שנ' מנוחה

סט רביעי - חזרה אחת 90% מהמשקל שאני מרים
2 דק' מנוחה

ואז מתחיל את ה4 הסטים עם המשקל שלי.

אותו הדבר עם סקוואט

אחרי זה שאני עושה חתירה ולחיצת כתפיים
אני מתחיל בלי חימום לפני, ישר עם המשקל המקסימלי שהגעתי אליו.

מה שאני עושה לא טוב? גם מבחינת החימום הלפני וגם מבחינת החתירה ולחיצת הכתפיים.

כי הבנתי שיש אנשים שמתחילים ממשקל נמוך בסט הראשון שלהם, בסט השני והשלישי הם מעלים משקל ואז בסט הרביעי הם מרימים את המשקל המקסימלי שאליו הם הגיעו
החימום שרשמת הוא בסדר גמור.
אבל בתרגילים שבהם אתה לא עושה חימום, אני מציע לפחות סט אחד או שניים של חימום עם משקלים נמוכים יותר, זה כמובן אחרי חימום כללי למפרקים.

לגבי כל השאר כבר ענו לך

אפשר להתחזק גם מ15 חזרות, מה הקשר?
אתה צוחק עליי עם התגובה הזאת נכון?
הופה אין ציטינג? התרגילים האלה הם התרגילים הכי מסוכנים ומסובכים ללמידה שיש, אז להגיד יורדים לעומק או פשוט לא מקפיצים והופה אין ציטינג זה פשוט להגיב כדי לצאת עם המילה האחרונה.

אני לא רואה שום הבדל בללמוד טכניקה בין חתירה לסקואט או דדליפט ולא רואה שום בעיה לעבוד בחמישיה באף תרגיל מהם
לצאת ככה בהצהרה שחתירה זה רעיון רע לחמישיות זה כמו לצאת בהצהרה שדדליפט זה רע לחמישיות

מסוכן או מסובך (לא נכנס אם זה נכון או לא) לא אומר שיש ציטינג. אתה צודק שלרוב כל ההצהרות הכוללניות האלה לא טובות, אבל תראה לי חמישיה כבדה בחתירה, קרובה לכשל, ואוכל להצביע לך בדיוק למה אעדיף תרגיל אחר / טווח חזרות אחר.

אני? להפסיק? ממתי אני מניח שכולם יכולים להתקדם 2.5 קילו מאימון לאימון?
וכן, לדעתי מתאמן מתחיל שהרגע נכנס למכון, למד היטב את הטכניקה של כל התרגילים ושומר על התאוששות טובה אמור באימונים הראשונים לעלות באופן ליניארי מאימון לאימון (בהנחה שאין לו מגבלות בריאותיות כמו זקנה או מצבים מיוחדים כלשהם שמצריכים יותר זהירות וגמישות עם ההתקדמות).
זה עד כדי כך לא נכון?

כתבתי את ההודעה הזאת משום שנמאס לי שמשתמשים חדשים מתקשים להבין שהכלי הטוב ביותר לבניית מסת השריר הוא התקדמות ואחרי חצי שנה של דריכה במקום לא מבינים מדוע הם סתם השמינו.

איזה מתאמן שנכנס הרגע למכון למד היטב את הטכניקה של כל התרגילים? זה פרדוקס.

נכון, ללא ספק צריך להתקדם. אבל מאימון לאימון זה מאוד קיצוני כמעט לכל המתאמנים.

מסכים איתך בנט אובר רואו תרגיל מאוד בעייתי

לא כזה נדיר.
אולי אתה תפסיק להכליל כל הזמן?
וזה לא פרדוקס. לפי מה שאני רואה, יש הרבה מתאמנים שלוקחים את הבטיחות ברצינות ומציבים ביצוע נכון מעל הכל - כך שאולי זה לא נפוץ בכל חדרי הכושר, אבל זה בהחלט קיים, ולמתאמנים האלה אני ממליץ להתקדם מאימון לאימון (כי כמו שאמרתי, לא ממליץ לכולם באופן גורף).

אתה תתחיל לתקן מטוסים לפני שלמדת היטב את התיאוריה וביצעת הדגמות "על יבש"?
זה פרדוקס (וחוסר אחריות).

מסכים איתך בנט אובר רואו תרגיל מאוד בעייתי
לדעתי זה תרגיל בעייתי גם בטכניקה טובה.
צריך לדעת איך לעבוד איתו בצורה חכמה.

אכליל עוד יותר ואגיד שלא פגשתי מעודי מתאמן שלמד טכניקה -לפני- שנרשם למכון. זה על גבול הבלתי אפשרי.

אני אגיד לכם משהו, אפילו בעולם קסום שבו הכל מושלם והשמש תמיד זורחת, אני לא רואה איך אפשר להתקדם 2.5 קילו כל אימון למשך זמן.
בן אדם שעושה fbw ומתאמן 3 אימונים בשבוע, זה אומר שהוא יכול לעלות 30 קילו במשקלי עבודה בחודש.
זה אומר שאם לדוגמא בן אדם מתחיל מסקואט דדליפט וחזה 60 קילו לחזרות, תוך 3 חודשים הוא מגיע ל150 קילו סקואט דדליפט ובנץ לחזרות.
המספרים לא מסתדרים לי

אכליל עוד יותר ואגיד שלא פגשתי מעודי מתאמן שלמד טכניקה -לפני- שנרשם למכון. זה על גבול הבלתי אפשרי.
וואלה? 😳
אולי עדיף שלא אגיב כאן יותר 😆.
יש לי הרגשה שמה שיש לי להגיד ידהים אותך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית