הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"הבדלים ביומכנים בין LB ל HB"

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
עלו פה בפורום טענות שאותם שרירים עובדים גם בLB וגם בHB והסיבה היחידה שבLB מרימים יותר (כ10%) זאת משום שהמוט נמצא קרוב יותר לנקודת המשען ולכן "שוקל פחות".
אני רוצה לטעון שגם ב HB יש יתרון מכני שאין בLB והוא זווית הגב, בדרך כלל בHB זווית הגב יותר אנכית לרצפה דבר שיגרום גם ל"פחות משקל על המוט", כלומר אם ניקח שעון מחוגים כדוגמה ברור לכל שאם אני עשים בקצהו של המחוג כאשר הוא מצביע על 9/3 10 קילו זה יהיה יותר קשה להרמה מאשר אם הייתי מניח את אותו משקל רק על המחוג כאשר הוא מצביע על 2/10.
מה אתם חושבים?

@PowerLifting
@kotzer
@MasterSplitter
@elchonon
@TheTzadik

אני אוהב את הסגנון שריי וויליאמס עושה:
מנח LB עם טורסו אנכי מאוד.
לא סתם הוא הסקוואטר הכי טוב בהסטוריה.

הסקוואט הוא תרגיל בעל שני צירים שפועלים בו זמנית.
הציר של הירך, והציר של הברך.

הרי כדי לבצע סקוואט שני הצירים צריכים לנוע כדי לרדת ולעלות.

ככל שהמוט גבוה יותר על הגב, מנח הגב ישרה יותר, ומימלא הברכיים צריכות לצאת קדימה יותר (כמו בפרונט סקוואט), ועיקר העומס והכיפוף יהיה בציר של הברך.
לעומת מוט נמוך בגב (LB) שאז הברכיים כמעט לא יעברו את הבהונות והעומס והכיפוף הרב יותר יהיה בציר של המותן.

בגלל שHB מעמיס יותר על ציר הברך,קשה להרים בו משקל כבד כמו LB בדרך כלל שמשתמש בציר של המותן בעיקר.

אפשר לומר שHB מחזיק ביתרון שהוא פחות מעמיס על הגב, אז גם עם גב (מותן) מעט חלש אפשר להרים בו עדיין משקל די מכובד.
אבל היתרון של הLB עולה עליו עשרת מונים.

זה כמו להגיד שבנץ' ממש צר עם ידיים כמעט נוגעות אחד בשני מחזיק יתרון על בנץ' רגיל כי יהיה יותר עומס על היד אחורית ולא על החזה.
זה אכן יתרון למי שיש יד אחורית מפלצתית וחזה של ילד.
אל ל 99% מהאנשים החזה הוא שריר הרבה יותר מפותח בהרבה.

מעטים הם האנשים שירוויחו כוח בLB יותר מHB. וכמובן שעם אימונים נכונים LB תמיד ינצח לדעתי, אלא אם כןם יש לקויות טכניקה וגמישות חמורות.

אתה לוקח מצב קיצון (GM) ומשליך אותו על הכלל. אתה גם לא לוקח בחשבון שבלואו בר המוט ממוקם יותר נמוך (אי אפשר היה לנחש, נכון?).

בכל מקרה, היה דיון מעניין על הנושא הזה כאן:
דיון - הבדלים בין לג פרס לסקוואט

מוזמן לעיין.

אלחנן הסביר את זה יפה מאוד. מעבר לכך, לא כולם בנויים אותו דבר, חלק יהיו חזקים יותר עם מנח אנכי וחלק צריכים לנטות קדימה מעט על מנת לנצל את הכוח שלהם מהאגן.

יש לך אנשים שמבצעים LB עם טורסו אנכי יחסית ויש אנשים שמבצעים HB עם טורסו נוטה קדימה (שזה די שגוי בהכללה).

ברוב המקרים LB מאפשר ליצור מתח אחיד לכל אורך המפרקים, ולכן ניתן להפיק דרכו יותר כוח. לרוב HB ייצור יותר מתח בחלק מהמפרקים ופחות באחרים, ככה שהוא יהיה תלוי יותר בשרירים הקשורים לאותם מפרקים (ארבע ראשי לדוגמא), ולכן הוא יהיה יעיל כדי לשפר את אותו צוואר בקבוק.

כמובן שאלו הגדרות כלליות, וזה יכול להשתנות המון מאדם לאדם. בעצם הסקוואט הוא התרגיל עם הכי הרבה ווראציה אינדיבידואלית

• פותח/ת השרשור
ולגבי ההבדל?
אתה מביא מקרה אופטימלי...
אתה לוקח מצב קיצון (GM) ומשליך אותו על הכלל. אתה גם לא לוקח בחשבון שבלואו בר המוט ממוקם יותר נמוך (אי אפשר היה לנחש, נכון?).

בכל מקרה, היה דיון מעניין על הנושא הזה כאן:
דיון - הבדלים בין לג פרס לסקוואט

מוזמן לעיין.
כמעט אצל כל אחד בלואו בר הטורסו יהיה יותר אופקי לא?

ולגבי ההבדל?
אתה מביא מקרה אופטימלי...

כמעט אצל כל אחד בלואו בר הטורסו יהיה יותר אופקי לא?
כן. אבל אתה לא עולה עם הגב בלבד, כמו בגוד מורנינג, אלא עם הרגליים תוך כדי שמירה על זווית קבועה בגב.
בנוסף לכך, תזכור שהמוט תמיד נמצא מעל מרכז כף הרגל כך שב-HB אתה צריך להתקדם יותר קדימה עם הברכיים על מנת לשבור מקביל, בעוד ב-LB המרחק שהברכיים עוברות הרבה יותר קטן, והתנועה היא בעיקר של האגן.

אני חושב שהטורסו האנכי הוא דבר שרואים בעיקר אצל פאוורליפטרים גדולים בעמידה צרה יחסית, מכיוון שהבטן נכנס להם יופי בין הרגליים שנותנת תמיכה יפה ב"בור" עם טורסו אנכי.
גם גרשון בתחרולת כאן בארץ שעשה 330 בלי חגורה היה מאוד אנכי.

אבל כמובן שאי אפשר להכליל, כנראה שיש עוד משתניפ נוספים.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהטורסו האנכי הוא דבר שרואים בעיקר אצל פאוורליפטרים גדולים בעמידה צרה יחסית, מכיוון שהבטן נכנס להם יופי בין הרגליים שנותנת תמיכה יפה ב"בור" עם טורסו אנכי.

כמו רצועות או שרוולים

כמו רצועות או שרוולים
לאו דווקא.
גרשון לדוגמא עשה ללא רצועות או שרוולים, אפילו בלי חגורה.
גם ריי, אני לא חושב שהשרוולים באמת משחקים תפקיד כל כך חשוב במשקלים שלו.

גרשון עושה HB

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית