הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"הבדלים ביומכנים בין LB ל HB"

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
עלו פה בפורום טענות שאותם שרירים עובדים גם בLB וגם בHB והסיבה היחידה שבLB מרימים יותר (כ10%) זאת משום שהמוט נמצא קרוב יותר לנקודת המשען ולכן "שוקל פחות".
אני רוצה לטעון שגם ב HB יש יתרון מכני שאין בLB והוא זווית הגב, בדרך כלל בHB זווית הגב יותר אנכית לרצפה דבר שיגרום גם ל"פחות משקל על המוט", כלומר אם ניקח שעון מחוגים כדוגמה ברור לכל שאם אני עשים בקצהו של המחוג כאשר הוא מצביע על 9/3 10 קילו זה יהיה יותר קשה להרמה מאשר אם הייתי מניח את אותו משקל רק על המחוג כאשר הוא מצביע על 2/10.
מה אתם חושבים?

@PowerLifting
@kotzer
@MasterSplitter
@elchonon
@TheTzadik

דרך אגב סתם אנקדוטה יצא להתאמן בחדר כושר עם גרשון, וגם שמרתי עליו בסקוואט ,
הוא הראה לי שיש לו קושי לבצע פשיטת ברך במכשיר המשקל שהוא מצליח להרים ממש נמוך הבנתי שיש לו אייזה בעייה בברך ,
סתם זה מעניין שבכל זאת הוא עושה הי באר .

• פותח/ת השרשור
אני אוהב את הסגנון שריי וויליאמס עושה:
מנח LB עם טורסו אנכי מאוד.
לא סתם הוא הסקוואטר הכי טוב בהסטוריה.
כן אבל השאלה של גב אופקי/אנכי נגזרת מהיחסים בין הירך-שוקיים-טורסו שלך...כך שלכל אחד יש מנח אחר, הדרך היחידה שלך לשנות את זה זה לנסות לעשות סקוואט רחב יותר...

בדיליי נוראי, אבל יצא לי לצלם את השטות:

בבסיס, המוט יושב על הכתף, ומוחזק על הגב כמו שפרונט סקוואט / זומבי סקוואט מוחזק.

גם פה יש קירוב שכמות, והפוזיציה המאוד "פייספול-ית" מאפשרת "להבריג" אחורה ממש.

אני מרגיש את הראש האחורי של הדלתואיד, ושלל חבר'היאדה בגב העליון מתגייסים למאמץ, וזה גם אפילו מוחזק על הלאטס בדומה לסטאפ של פרס, ויש אפילו תחושה שהבייספס מצטרפים לייצוב.

כל המנח מרגיש כמו התגייסות טוטאלית להתיישרות, ולתמיכה במוט בפוזיציה שהיא מאונכת לרצפה. (פה, עם מוט ריק, יש אפילו קשת).

אמנם אין את ההידוק של השכמות "למטה", אבל ההתחברות למוט נוצרת מדחיפה נגד הכוח שהוא מפעיל למטה על ידי כך שאני משתמש בטרפזים, בכתפיים בתנועה *מעלה*. כך שגם מנטלית, אני מגוייס לחלוטין להרמה של המוט.

כאמור - אין לי מושג אם, ומתי יצוצו בעיות, אבל נכון לכרגע, בלי יותר מדי תרגולת בכלל (זה התחיל כמשהו לדאווין), זה אשכרה מרגיש פחות מוגבל בגב העליון מאשר הידוק של השכמות למטה, התנועה כולה מרגישה לי פשוטה וזורמת יותר, דומה יותר לפרונט סקוואט, ועם השכמות שנדחפות מעלה - אפילו לאוברהד.

נראה לי שאני אתן לשטות הזו צ'אנס, ונראה לאן זה הולך.

בדיליי נוראי, אבל יצא לי לצלם את השטות:

בבסיס, המוט יושב על הכתף, ומוחזק על הגב כמו שפרונט סקוואט / זומבי סקוואט מוחזק.

גם פה יש קירוב שכמות, והפוזיציה המאוד "פייספול-ית" מאפשרת "להבריג" אחורה ממש.

אני מרגיש את הראש האחורי של הדלתואיד, ושלל חבר'היאדה בגב העליון מתגייסים למאמץ, וזה גם אפילו מוחזק על הלאטס בדומה לסטאפ של פרס, ויש אפילו תחושה שהבייספס מצטרפים לייצוב.

כל המנח מרגיש כמו התגייסות טוטאלית להתיישרות, ולתמיכה במוט בפוזיציה שהיא מאונכת לרצפה. (פה, עם מוט ריק, יש אפילו קשת).

אמנם אין את ההידוק של השכמות "למטה", אבל ההתחברות למוט נוצרת מדחיפה נגד הכוח שהוא מפעיל למטה על ידי כך שאני משתמש בטרפזים, בכתפיים בתנועה *מעלה*. כך שגם מנטלית, אני מגוייס לחלוטין להרמה של המוט.

כאמור - אין לי מושג אם, ומתי יצוצו בעיות, אבל נכון לכרגע, בלי יותר מדי תרגולת בכלל (זה התחיל כמשהו לדאווין), זה אשכרה מרגיש פחות מוגבל בגב העליון מאשר הידוק של השכמות למטה, התנועה כולה מרגישה לי פשוטה וזורמת יותר, דומה יותר לפרונט סקוואט, ועם השכמות שנדחפות מעלה - אפילו לאוברהד.

נראה לי שאני אתן לשטות הזו צ'אנס, ונראה לאן זה הולך.

כל אחד לומד בדרך שלו, ואם אתה צריך לעשות ניסויים לפני שתלמד שהדרך הקונבנציונלית כנראה עדיפה, בבקשה.

הפעולה שאתה עושה מנוגד לכל מה שידוע לנו שעוזר להרים כבד ובצורה האפקטיבית ביותר. אין כיווץ שכמות אלא מתיחתם, המוט לא מתישב על הגב ותפוס שם אלא על הידיים.

זה אולי חימום טוב לסקוואט וג'ארק, לא יודע.

אבל צריך לשאול קודם, מה זה טכניקה טובה? כי התוצאה שלה היא היעדר פציעות. ולעניות דעתי היא הדרך האפקטיבית להרים את המשקל הכבד ביותר.

ומה שאתה עושה לא ירים את המשקל הכבד ביותר.

כל אחד לומד בדרך שלו, ואם אתה צריך לעשות ניסויים לפני שתלמד שהדרך הקונבנציונלית כנראה עדיפה, בבקשה.

הפעולה שאתה עושה מנוגד לכל מה שידוע לנו שעוזר להרים כבד ובצורה האפקטיבית ביותר. אין כיווץ שכמות אלא מתיחתם, המוט לא מתישב על הגב ותפוס שם אלא על הידיים.

זה אולי חימום טוב לסקוואט וג'ארק, לא יודע.

אבל צריך לשאול קודם, מה זה טכניקה טובה? כי התוצאה שלה היא היעדר פציעות. ולעניות דעתי היא הדרך האפקטיבית להרים את המשקל הכבד ביותר.

ומה שאתה עושה לא ירים את המשקל הכבד ביותר.
דברים שאני מסכים עליהם:

1) טכניקה שפוטנציאל הפציעה בה גבוה זה רע.

2) כרגע זה נוח לי, ולכן אני צריך ניסויים כדי להשתכנע למה לא.

-----

דברים שאני לא מסכים עליהם:

3) זה "יושב על הידיים" כמו ש-Front Squat "יושב על הידיים". הידיים נמצאות מתחת למוט, אבל זה יושב על מבנה הרבה יותר רציני. (כנו שפרונט סקוואט אתה יכול לעשות עם ידיים שלוחות קדימה - "כמו זומבי", כי זה יושב על הכתפיים, ועל הגב).

4) שכמות הן מפרקים. מה זה - "אתה מותח אותן"?
המנח הזה מאפשר טווח *נוסף* לקירוב השכמות. ההבדל הוא שאין הצמדה שלהן מטה, אלא הרמה שלהן מעלה.

5) כשהסקוואט הוא תרגיל אקססורי, או עזר, משקל מקסימלי זה לאו דווקא מה שמגדיר את הטכניקה הרצויה. יש פה סקוואט סופר אנכי, יש פה כתפיים מורמות למעלה כמו שהיית רוצה בפרונט סקוואט, אוברבד סקוואט, התחלה של ג'רק, סוף של ג'רק.

דברים שאני לא מסכים עליהם:

3) זה "יושב על הידיים" כמו ש-Front Squat "יושב על הידיים". הידיים נמצאות מתחת למוט, אבל זה יושב על מבנה הרבה יותר רציני. (כנו שפרונט סקוואט אתה יכול לעשות עם ידיים שלוחות קדימה - "כמו זומבי", כי זה יושב על הכתפיים, ועל הגב).

4) שכמות הן מפרקים. מה זה - "אתה מותח אותן"?
המנח הזה מאפשר טווח *נוסף* לקירוב השכמות. ההבדל הוא שאין הצמדה שלהן מטה, אלא הרמה שלהן מעלה.

5) כשהסקוואט הוא תרגיל אקססורי, או עזר, משקל מקסימלי זה לאו דווקא מה שמגדיר את הטכניקה הרצויה. יש פה סקוואט סופר אנכי, יש פה כתפיים מורמות למעלה כמו שהיית רוצה בפרונט סקוואט, אוברבד סקוואט, התחלה של ג'רק, סוף של ג'רק.
3) אני מסכים, אבל זה תלוי איך תבצע את התרגיל עם משקל מעט כבד יותר. הטכניקה עלולה להשתנות כשהמשקל יעלה, ואיתה עומס על הידיים. אני מקווה שתשתמש בידיים, אחרת המשקל מונח על עמוד השידרה. וזה מביא אותי ל4) השכמות מתוחות כלפי חוץ, ואין כיווץ שלהם, זה מניח את המוט על עמוד השידרה ולא על השרירים של השכמות, או הטרפזים. ככל שהמרפק שלך יותר קדימה, מתחת את השכמות, והורדת את ההגנה של עמוד השידרה מהמוט. ולא רק זה, במנח הידיים שלך אתה מושך את המוט בחוזקה לתוך העמוד שידרה, ולא במורד הגב כמו בסקוואט קלאסי.
אם תפעיל לחץ על המוט כמו שצריך, יהיה עומס על העמוד שידרה, ואם לא, זה עלול להיות בעיה לעמוד שידרה כי לחץ מפעיל כיווץ שמגן על העמוד שידרה.

בכל אופן, זה דעתי וזה כך נראה לי, אבל כמובן שאני יכול להיות טועה.

5) אני מסכים שתרגיל עזר באשר הוא לא צריך להיות הדרך היעילה להרים את המשקל הכבד ביותר, אבל כן חשוב שהעומס יהיה עומס שכל השרירים והעצמות והמפרקים המעורבים בנויים לשאת אותה.
הסקוואט הסופר אנכי שלך דומה לסגנון של צ'אד סמית' שהביא לו פציעה חמורה בגב. היום שהוא תיקן את הטעות הזאת, הגב שלו בסדר. גב סופר אנכי מפעיל לחץ על החוליות האמצעיות של העמוד שידרה, החוליות לא יושבות אחד מעל השני כמו שצריך עם לחץ שווה, אלא האמצע תחת לחץ גדול יותר ופוטנציאל פציעה.

3) אני מסכים, אבל זה תלוי איך תבצע את התרגיל עם משקל מעט כבד יותר. הטכניקה עלולה להשתנות כשהמשקל יעלה, ואיתה עומס על הידיים. אני מקווה שתשתמש בידיים, אחרת המשקל מונח על עמוד השידרה. וזה מביא אותי ל4) השכמות מתוחות כלפי חוץ, ואין כיווץ שלהם, זה מניח את המוט על עמוד השידרה ולא על השרירים של השכמות, או הטרפזים. ככל שהמרפק שלך יותר קדימה, מתחת את השכמות, והורדת את ההגנה של עמוד השידרה מהמוט. ולא רק זה, במנח הידיים שלך אתה מושך את המוט בחוזקה לתוך העמוד שידרה, ולא במורד הגב כמו בסקוואט קלאסי.
אם תפעיל לחץ על המוט כמו שצריך, יהיה עומס על העמוד שידרה, ואם לא, זה עלול להיות בעיה לעמוד שידרה כי לחץ מפעיל כיווץ שמגן על העמוד שידרה.

בכל אופן, זה דעתי וזה כך נראה לי, אבל כמובן שאני יכול להיות טועה.

5) אני מסכים שתרגיל עזר באשר הוא לא צריך להיות הדרך היעילה להרים את המשקל הכבד ביותר, אבל כן חשוב שהעומס יהיה עומס שכל השרירים והעצמות והמפרקים המעורבים בנויים לשאת אותה.
הסקוואט הסופר אנכי שלך דומה לסגנון של צ'אד סמית' שהביא לו פציעה חמורה בגב. היום שהוא תיקן את הטעות הזאת, הגב שלו בסדר. גב סופר אנכי מפעיל לחץ על החוליות האמצעיות של העמוד שידרה, החוליות לא יושבות אחד מעל השני כמו שצריך עם לחץ שווה, אלא האמצע תחת לחץ גדול יותר ופוטנציאל פציעה.
מה שאתה אומר מעניין.
אני כן מרגיש שיש עבודה שרירית למטרות החזקת המוט, אבל מה אני "מרגיש", וכמה אני מרכך את הנטל מעמוד השדרה בפועל - עלולים להיות דברים מאוד שונים.

ועם זאת - כרגע זה המנח שמרגיש לי הכי נוח (יכול להיות שמכל מני סיבות שאולי אפשר היה לפתור גם במנח "רגיל"), ואני באמת באמת שוקל להמשיך אתו.

בשנייה שארגיש דברים "מוזרים" - בכוונתי לשחרר.

ההנחה שלי, אגב, היא שבמשקלים גבוהים יהיה לי קשה לאזן את זה יחד עם כל שער העבודה שכבר יש לי על הכתף הקדמית, ושזה יהיה לא נוח שם.

מה שאתה אומר מעניין.
אני כן מרגיש שיש עבודה שרירית למטרות החזקת המוט, אבל מה אני "מרגיש", וכמה אני מרכך את הנטל מעמוד השדרה בפועל - עלולים להיות דברים מאוד שונים.

ועם זאת - כרגע זה המנח שמרגיש לי הכי נוח (יכול להיות שמכל מני סיבות שאולי אפשר היה לפתור גם במנח "רגיל"), ואני באמת באמת שוקל להמשיך אתו.

בשנייה שארגיש דברים "מוזרים" - בכוונתי לשחרר.

ההנחה שלי, אגב, היא שבמשקלים גבוהים יהיה לי קשה לאזן את זה יחד עם כל שער העבודה שכבר יש לי על הכתף הקדמית, ושזה יהיה לא נוח שם.
אני מבין את הצורך שיהיה נוח. אך למרבה ההפתעה, נוחות זה לא אחד הקרטריונים לטכניקה טובה ובטוחה.

אחד הדברים שאני נתקל בהם הרבה בפורום שתוקע מתאמנים מלהתקדם בבנץ', זה לחפש טכניקה נוחה, בלי להשתמש ברגליים או לכווץ גב. אבל טכניקה נוחה מדי על פי רוב שגויה.

אני לא אומר שהטכניקה רעה בגלל שהיא נוחה, או שטכניקה כואבת בהכרח טובה יותר, רק שזה לא סיבה לדעתי להעדיף טכניקה מסוימת על פני אחרת.

ואני נוטה להסכים איתך שברגע שתשים משקל הכל ישתנה.

מכיוון שאני בן אדם שלא קל להסיט אותו מרעיון כל כך מהר, ואני בדרך כלל יעדיף לעשות טעות שאני בחרתי מאשר להקשיב לדרך טובה יותר מאחרים, אני מאמין שבטח גם אתה תנסה את הרעיון שלך לתקופה לפני שתשקול להזניח אותו.
אני מאחל לך בהצלחה עם התרגיל, ובעז"ה אשמח להיווכח שאני טועה והטכניקה שלך היא טובה מאוד. רק עיצה קטנה, תעשה את זה באיטיות שיא, כי זה נראה בעיני כטכניקה לפציעת גב, אז אל תרוץ עם המשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית