הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"הבדלים ביומכנים בין LB ל HB"

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
עלו פה בפורום טענות שאותם שרירים עובדים גם בLB וגם בHB והסיבה היחידה שבLB מרימים יותר (כ10%) זאת משום שהמוט נמצא קרוב יותר לנקודת המשען ולכן "שוקל פחות".
אני רוצה לטעון שגם ב HB יש יתרון מכני שאין בLB והוא זווית הגב, בדרך כלל בHB זווית הגב יותר אנכית לרצפה דבר שיגרום גם ל"פחות משקל על המוט", כלומר אם ניקח שעון מחוגים כדוגמה ברור לכל שאם אני עשים בקצהו של המחוג כאשר הוא מצביע על 9/3 10 קילו זה יהיה יותר קשה להרמה מאשר אם הייתי מניח את אותו משקל רק על המחוג כאשר הוא מצביע על 2/10.
מה אתם חושבים?

@PowerLifting
@kotzer
@MasterSplitter
@elchonon
@TheTzadik

אכן, אבל אין לו את הכרס שדיברתי עליו שנכנס בין הרגליים.
אני דווקא מאמין שהמקרה שלו הפוך, שהוא חייב לפנות מקום לבטן אחרת הוא לא יצליח לעשות סקוואט, והוא לא משתמש בה לטובתו

חיפשתי עליהם,
לא הייתי אומר שהם ed coan בטכניקה של טורסו אופקי. חלקם יותר מאבדים את הזווית בעלייה.
אף אחד לא אד כהן.
אני דווקא מאמין שהמקרה שלו הפוך, שהוא חייב לפנות מקום לבטן אחרת הוא לא יצליח לעשות סקוואט, והוא לא משתמש בה לטובתו
אני חושב אחרת.

באשכול נטען של-HB יש יתרון, כי הוא קל יותר עבור הגב.
במאמר הבא: Greg Nuckols טוען דווקא הפוך:

High Bar and Low Bar Squatting 2.0 - Strengtheory

לדבריו: היתרון של LB הוא שהוא קל יותר לגב, וכאשר אנחנו נתקלים במתאמן שהפער בין ה-HB ל-LB שלו גבוה: זה מכיוון שהגב שלו חלש, והוא הגורם המגביל אותו ב-HB. (אך פחות: ב-LB).

באשכול נטען של-HB יש יתרון, כי הוא קל יותר עבור הגב.
במאמר הבא: Greg Nuckols טוען דווקא הפוך:

High Bar and Low Bar Squatting 2.0 - Strengtheory

לדבריו: היתרון של LB הוא שהוא קל יותר לגב, וכאשר אנחנו נתקלים במתאמן שהפער בין ה-HB ל-LB שלו גבוה: זה מכיוון שהגב שלו חלש, והוא הגורם המגביל אותו ב-HB. (אך פחות: ב-LB).
אני חייב להודות שחידשת לי.
זה אכן מאוד הגיוני ומעמיס יותר בHB על הגב.
אך לדעתי גם על הרגליים.
זה פשוט תרגיל עם מנופים ארוכים יותר.
אני עדיין חושב שזה תרגיל שמתאים רק לאנשים עם לקוי טכניקה ב LB או גמישות.

אני יכול להיות טועה, אבל כך נראה לי.

נערך לאחרונה:
אני חייב להודות שחידשתי לי.
זה אכן מאוד הגיוני ומעמיס יותר בHB על הגב.
אך לדעתי גם על הרגליים.
זה פשוט תרגיל עם מנופים ארוכים יותר.
אני עדיין חושב שזה תרגיל שמתאים רק לאנשים עם לקוי טכניקה ב LB או גמישות.

אני יכול להיות טועה, אבל כך נראה לי.
אני חושב שאם נניח שהטיעונים של גרג נאקולס נכונים: אז לא אמור להיות יותר מדי הבדל מבחינת ההפעלה של הרגליים, או העכוז.

אם כך - בשביל *להציג* משקל גבוה עבור פאוורליפטינג - כנראה יהיה עדיף LB ברוב המקרים, ובשביל להתאמן באופן ספציפי ל-WL אז מן הסתם יש הגיון ב-HB, אבל בשאר המקרים...זה לא קריטי, ואפשר ללכת על מה שמרגיש לך טוב.

כלומר: דעתך לגבי LB רלוונטית אם אתה מדבר בקונטקסט של פאוורליפטינג.

----

נ.ב. אני בכלל כרגע מתנסה עם סטאפ מטופש שבו המרפקים שלי קדימה כמו בפרונט סקוואט. (גלשתי לשם פעם אחת בטעות, וזה הרגיש נוח, אז בינתיים אני זורם). המוט נמצא אפילו יותר למעלה, השכמות מוצמדות (אך מורמות), ואני מרגיש שזה דווקא מקל לי על הגב (כנראה כי אני מגייס יותר לאטס, כתף קדמית ובייספ?)

בינתיים זה עובד (אך אני תוהה לגבי הפוטנציאל להחזיק ככה משקלים כבדים יותר, או סכנה של פציעת כתף. ניסיתי לחפש תקדימים על זה ברשת, ולא מצאתי...וזה רק מעורר יותר חשד שזה מנח מטופש, כי פריקים עם גמישות כמו שלי - לא חסר, ואם זה היה יעיל, אני מניח שכבר היינו רואים את זה), אז אני סקרן והולך עם זה. אני גם מרגיש שהסקוואט עצמו קל יותר דווקא ככה, אבל אולי זה כי הרמה שלי בפרונט סקוואט גבוהה מהרמה שלי בבאק סקוואט, ואז יכול להיות שיוצא שבסטאפ הזה (שהוא מאוד פרונט סקוואט-י) אני עובד בתנועה יעילה יותר. X:

אני חושב שאם נניח שהטיעונים של גרג נאקולס נכונים: אז לא אמור להיות יותר מדי הבדל מבחינת ההפעלה של הרגליים, או העכוז.

אם כך - בשביל *להציג* משקל גבוה עבור פאוורליפטינג - כנראה יהיה עדיף LB ברוב המקרים, ובשביל להתאמן באופן ספציפי ל-WL אז מן הסתם יש הגיון ב-HB, אבל בשאר המקרים...זה לא קריטי, ואפשר ללכת על מה שמרגיש לך טוב.

----

נ.ב. אני בכלל כרגע מתנסה עם סטאפ מטופש שבו המרפקים שלי קדימה כמו בפרונט סקוואט. (גלשתי לשם פעם אחת בטעות, וזה הרגיש נוח, אז בינתיים אני זורם). המוט נמצא אפילו יותר למעלה, השכמות מוצמדות (אך מורמות), ואני מרגיש שזה דווקא מקל לי על הגב (כנראה כי אני מגייס יותר לאטס, כתף קדמית ובייספ?)

בינתיים זה עובד (אך אני תוהה לגבי הפוטנציאל להחזיק ככה משקלים כבדים יותר, או סכנה של פציעת כתף. ניסיתי לחפש תקדימים על זה ברשת, ולא מצאתי...וזה רק מעורר יותר חשד שזה מנח מטופש, כי פריקים עם גמישות כמו שלי - לא חסר, ואם זה היה יעיל, אני מניח שכבר היינו רואים את זה), אז אני סקרן והולך עם זה. אני גם מרגיש שהסקוואט עצמו קל יותר דווקא ככה, אבל אולי זה כי הרמה שלי בפרונט סקוואט גבוהה מהרמה שלי בבאק סקוואט, ואז יכול להיות שיוצא שבסטאפ הזה (שהוא מאוד פרונט סקוואט-י) אני עובד בתנועה יעילה יותר. X:
כנראה בגלל הגמישות הגבוהה שלך אתה מרגיש נוח יותר בתנוחה הזאת.

אם אני הולך על פי ההגיון, עליך להיות הרבה יותר אופקי על מנת שהמוט לא יחליק מגבך במשקלים כבדים, ושלמעשה במנח הזה הידיים הן אלו שבעיקר מחזיקות את המוט (כשהמרפקים מאחורי המוט הן עוזרות בעיקר לייצב את המשקל, בעוד המוט יושב על הגב תוך כדי כיווץ מקסימלי של שרירי הגב על מנת שהוא לא יברח) כך שאולי ישנה דווקא הפעלה פחותה של הגב.
בנוסף, ייתכן ומנח זה יוצר לחץ הרבה יותר גבוה על המפרקים, בשל העובדה שהמוט מוחזק כפרונט סקוואט, אך יושב הרבה יותר אחורה מאשר פרונט סקוואט.

אגב, לא תמיד הדברים הולכים על פי ההגיון.
כך שיחד עם זאת שאני מתפלל לשלומך בסקוואטים הכבדים יותר ומקווה שלא יקרה מצב בו יחליק המוט באמצע העלייה מהבור, אני מסוקרן מעט משום שייתכן שעלית כאן על ווריאציה מעניינת.

כנראה בגלל הגמישות הגבוהה שלך אתה מרגיש נוח יותר בתנוחה הזאת.

אם אני הולך על פי ההגיון, עליך להיות הרבה יותר אופקי על מנת שהמוט לא יחליק מגבך במשקלים כבדים, ושלמעשה במנח הזה הידיים הן אלו שבעיקר מחזיקות את המוט (כשהמרפקים מאחורי המוט הן עוזרות בעיקר לייצב את המשקל, בעוד המוט יושב על הגב תוך כדי כיווץ מקסימלי של שרירי הגב על מנת שהוא לא יברח) כך שאולי ישנה דווקא הפעלה פחותה של הגב.
בנוסף, ייתכן ומנח זה יוצר לחץ הרבה יותר גבוה על המפרקים, בשל העובדה שהמוט מוחזק כפרונט סקוואט, אך יושב הרבה יותר אחורה מאשר פרונט סקוואט.

אגב, לא תמיד הדברים הולכים על פי ההגיון.
כך שיחד עם זאת שאני מתפלל לשלומך בסקוואטים הכבדים יותר ומקווה שלא יקרה מצב בו יחליק המוט באמצע העלייה מהבור, אני מסוקרן מעט משום שייתכן שעלית כאן על ווריאציה מעניינת.
אני לא חושב שאמור להיות פה יתרון. (אני בכלל עוד תוהה אם אפשר להחזיק ככה משקלים מאוד כבדים). כאמור: ההשערה שלי היא שהסקוואט קל לי פשוט כי אני לא טוב בבאק סקוואט, ואילו בסקוואט סופר-אנכי אני כנראה יודע לשלוט בתנועה טוב יותר.

עם זאת (גם אם נניח שזה מנח פחות יעיל, ושאפשר לשפוף בו פחות משקל!) - אני כן חושב שזה תרגיל מעניין, ולו רק כי הוא "מחנך" אותי להרגיש בנוח עם שכמות מוצמדות - אך באלווציה.

כרקדן, וכאחד שמאוד חובב Pendlay Rows, אני מאוד מאוד מורגל ל-"שכמות למטה", ואילו ב-WL ההגעה למנח שבו הטרפזים מרימים את השכמות זה משהו רצוי. אולי אם הסקוואט הזה יגרום לי להרגיש שם יותר "בבית", אז יהיה לי נוח לתפוס ככה את הסנאטץ', או לא להוריד שכמות בג'רק.

-----

בכ"א, הכל ספקולציות וסיפורי סבתא...וגם לבעיות שתיארתי בטוח יש פתרונות יותר יעילים ספציפיים מאשר...לשבש את הסקוואט. (וגם: מי בכלל הבטיח שזה פתרון?)

-אבל אם סתם מסקרן אותך, לשעשוע, איך זה נראה, אני אנסה להסריט סט. 😃

כמובן, פשוט LB הוא תרגיל כוח.

לא ברור לי מספיק הצורה, אבל נשמע מעניין.
המטרה של פלג גוף עליון (לעניות דעתי) זה להפוך את המוט להרגיש חלק מהגוף שלך.
שלא תרגיש שאתה מחזיק משקל אלא שאתה המשקל.
על פי העיקרון הזה אני מנסה למצוא את המנח המתאים לידיים.
במצב של גמישות מטורפת תראה את הסקוואטים של הבחורות החזקות, זה לדעתי אומור להיות המנח שלך.
ידיים קרובות אגודל פנימה ומפרק זרוע ישרה, ולכווץ שכמות כאילו אתה מנסה למשוך את המוט למטה עם הידיים ולמשוך את המרפקים לגעת בבטן.

זו בידיוק הנקודה, שהבדל משמעותי אין.
LB הוא עדיף לפאוורליפטינג בעיקרון כי מתבקש כיפוף זהה בכל המפרקים, ולכן אין מפרק אחד שמגביל טבעית בגלל צורת התרגיל. משם אפשר להפוך את הסקוואט ליותר אופקי או אנכי, בהתאם לחוזק הספציפי של האתלט.

נראה לי שהמנח המוזר הזה מחייב אותך לעשות משהו בצורה נכונה, שהיה שגוי בסט אפ הקודם שלך. עכשיו אתה צריך למצוא מה היה הדבר הזה, או לתת למישהו מקצועי לעשות זאת.
הניחוש שלי הוא שמנח הידיים שלך לא היה נכון קודם, ולא אפשר לך להוריד את השכמות כראוי, ולשים את המרפקים קדימה מחייב את השכמות למטה, אבל צריך לראות את זה כדי להיות בטוח

עלו פה בפורום טענות שאותם שרירים עובדים גם בLB וגם בHB והסיבה היחידה שבLB מרימים יותר (כ10%) זאת משום שהמוט נמצא קרוב יותר לנקודת המשען ולכן "שוקל פחות".
אני רוצה לטעון שגם ב HB יש יתרון מכני שאין בLB והוא זווית הגב, בדרך כלל בHB זווית הגב יותר אנכית לרצפה דבר שיגרום גם ל"פחות משקל על המוט", כלומר אם ניקח שעון מחוגים כדוגמה ברור לכל שאם אני עשים בקצהו של המחוג כאשר הוא מצביע על 9/3 10 קילו זה יהיה יותר קשה להרמה מאשר אם הייתי מניח את אותו משקל רק על המחוג כאשר הוא מצביע על 2/10.
מה אתם חושבים?

@PowerLifting
@kotzer
@MasterSplitter
@elchonon
@TheTzadik
לוא בר משתמש ביותר מסת שריר להרמת המשקל.

זה לא נכון, הוא פשוט מפזר את המשקל מעט שונה.
איזה שרירים עובדים ב-LB שלא עובדים ב-HB?
השרירים הם אותם שרירים כי התנועות הן אותן תנועות.. אבל יותר דגש על הירך במקום על הברך ואפשרות לעשות היפ דרייב שמפעיל את כל השרשרת האחורית, יש אנשים שעושים היי בר כמו לואו בר, עם הגב יותר נוטה קדימה, וזה בגלל שהגוף שלך רוצה להרים את המשקל עם יותר מסת שריר.
דיברתי על מסת שריר, לא קבוצות שרירים פעילות, בלואו בר יש לך מיקוד על יותר מסת שריר שמרימה את המוט.

השרירים הם אותם שרירים כי התנועות הן אותן תנועות.. אבל יותר דגש על הירך במקום על הברך ואפשרות לעשות היפ דרייב שמפעיל את כל השרשרת האחורית, יש אנשים שעושים היי בר כמו לואו בר, עם הגב יותר נוטה קדימה, וזה בגלל שהגוף שלך רוצה להרים את המשקל עם יותר מסת שריר.
דיברתי על מסת שריר, לא קבוצות שרירים פעילות, בלואו בר יש לך מיקוד על יותר מסת שריר שמרימה את המוט.
מיקום המוט על הגב פשוט ישפיע על חלק מזוויות הגוף במטרה לשמור על המוט מעל אמצע כף הרגל, זה הכל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית