הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תאומים בסמית...

mrko102

משתמש פעיל
574
0
נק' מוניטין:
393
574
0
אני התחלתי לעשות תאומים בסמית וכרגע המשקל עומד על משהו כמו 25 קילו כל צד+מוט שאינלי מושג כמה הוא שוקל...
ואני עושה את זה ל 8 או 10 חזרות,כמה חזרות אמורים לעשות?
המאמן אמר לי 15,אבל הוא לא מאמן בשקל,הוא אחלה מאמן, הוא מבים ב PL וכו'...
אז כמה אתם מציעים לי לעשות?

גם אני עושה תאומים בסמית, ומושך כל סט, לא משנה עם איזה משקל עד ל15 חזרות (מקסימלי שלי זה 35). תקשיב לו, הוא מבין.

• פותח/ת השרשור
אני מבולבל...
חלק אומרים כן חלק אומרים לא...
ולזה שאמר פאוור קלין יקח לי שנים לעשות תא זה בטכניקה טובה...

אני עושה תאומים בסמיט פעמיים בשבוע,פעם אחד בסוף אימון סקווט,פעם שניה בסוף אימון דד ליפט. בשתיהם התאומים עובדים קשה מאד בתור מייצבים,אבל לא בטווט תנועה מלא,זאת הסיבה לתרגיל מבודד.

אז למה לייל בבולקינג רוטין שלו נותן 6 תרגילים לרגליים, כש-2 מהם עובדים על התיאומים?
כי לייל לא מבין באימונים?

מה הקשר לתאומים?

הוא למד מילה חדשה, פאוורקלין, תן לו להשתמש בה...

אני שובר מקביל בסקוואט,והוא כבד(הוא כבד לי,המשקל לא ממש כבד...) וצריך 6 סטים לרגליים והסקוואט רק 3,לא להוסיף שומדבר?
ואני לא ממש מבין למה תאומים בסמית זה חרא?

מי אמר שצריך 6 סטים לרגליים בתוכנית FBW? מי שאמר את זה:
א. אהבל
ב. אהבל
ג. ניחשת נכון, אהבל

בקיצור, או שתקשיב למאמן שלך או שתקשיב לנו, יש לך 2 בחירות, אם היית באמת חושב שהמאמן שלך כזה תותח ומבין ויפה תואר עם יד 50 (יוסי?), אז לא היית פותח את הנושא הזה כאן ושואל שאלות.

זה לא יגרה את התאומים למצב אידאלי כמו סקוואט או דדליפט לדוגמה, כי המשקלים שאתה משתמש בפאוורקלין הם נמוכים משמעותית ממשקלים שתשתמש בסקוואט לדוגמה.

אוקי. הבנתי לגבי PC, אבל מה עם המשיכות הגבוהות? אפשר להגיע למישקלים די גבוהים.

וכמובן שלא הצעתי לו PC במקום הסקוואט והדדליפט, אלה לצידם (כמו בSS).

שמתי לב שתאומים הכי מרשימים יש לאנשים היו פעם מאד שמנים
נכון ויש לזה הסבר תאורתי בגלל כובד משקלם, הרגליים צריכות לסחוב אותם לכל מקום ולעשות פעילויות כאלו ואחרות, עם הזמן מתבצע היפטרופיה אם כי יכול להיות לא משמעותית אבל עם הזמן זה אכן קורה, גם באימוני אירובי זה קורה רק שלוקח המון זמן לעומת אימון אנאירובי.
גם הרגליים הקוואדס וההמסטרינג והגלוטאוס בד"כ מפותח אצל שמנים.

הייתה לי חברה מהולנד ... שם כולם על אופניים ... היו לה תאומים ענקיים ...
תרכב על אופניים ..

מכיר את התופעה
לפעמים היינו יוצאים בקבוצות לרכיבות בהרים, היו לחלק מהבחורות שם תאומים פעמיים משלי.
הרגשתי מאויים 😵

אני עושה תאומים בסמיט פעמיים בשבוע,פעם אחד בסוף אימון סקווט,פעם שניה בסוף אימון דד ליפט. בשתיהם התאומים עובדים קשה מאד בתור מייצבים,אבל לא בטווט תנועה מלא,זאת הסיבה לתרגיל מבודד.

בסקוואט ובדדליפט התאומים לא מייצבים, הם האגוניסטים במפרק הקרסול.

ולשואל בשביל מה לבודד תאומים אם אתה לא מתחרה, אני מבין למה לבודד ידיים, אבל תאומים?
זה אפילו לא שריר ים.

בדיוק מה שביתריסט שאל - למה לך בכלל לרצות לפתח את התאומים? זה שריר גנטי, הוא לא "יקבל צורה" פתאום, רק יתעבה וישאר באותה הצורה ביחס לשאר השוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית