הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Texas Method

The Thunder Fist

משתמש מתחיל
80
8
נק' מוניטין:
41
80
8
לא ידעתי אם לפרסם את זה כאן או בפורום אימונים אז אם זה לא מתאים תעבירו.

אז ככה, אני כבר כמה חודשים בטקסס.
התחיל מעולה. הבנץ', הסקוואט והדדליפט עלו בקצב מעולה. בעיקר הדדליפט.

לאחר כמה שבועות הסקוואט נתקע, הבנתי שזה בעיה טכנית ותיקנתי אותה.
אחרי זה הבנץ' נתקע, שיניתי טכניקה והורדתי משקלים דרסטית. כרגע עובד 5×5 (לא במתכונת טקסס).

בשבועות האחרונים הסקוואט דווקא עולה מעולה (בגלל השיפור בטכניקה) ואני עולה 2.5 קילו או יותר כל שבוע ומרגיש שקל לי.

הדדליפט (שדווקא עלה ממש מהר בתחילת התוכנית) תקוע.
אני אסביר. אני מצליח להרים את המשקל, אבל הגב התחתון מתעגל. לא משנה כמה סרטונים ראיתי, כמה מאמנים ייעצו לי (לקחתי כמה אימונים אישיים) איפשהו בסביבות 150 קג דדליפט הגב מתעגל. הורדתי ל-100 קג ועדיין מתעגל, כשלפני כמה שבועות באותו משקל היה ישר כמו פלס.
אני חושב שזה בגלל הסקוואט, שהוא נותן יותר מדי נפח לזוקפי גב. התקדמתי בו ממש טוב (מ 85 ל 130).
הוספתי 3×5 דדליפט במשקלים בינוניים ליום נפח על מנת לעבוד על הטכניקה, לא עוזר.
הורדתי את הנפח, גם לא עוזר.
אני באמת ממש מותש אחרי הסקוואט (למרות שהולך לי בו טוב) וגם בדרך כלל בשלב הסופי של האימון כשאני עושה דדליפט אני יחסית עייף.

שאלות:
1) מה אתם חושבים על להעביר את הדדליפט הכבד ליום התאוששות? אני אשים אותו בתחילת האימון ככה שאני אבוא אליו רענן.
אולי רעיונות אחרים איפה לשים את הדדליפט?

2) להשאיר את הסקוואט אותו דבר? כרגע הולך לי בו מעולה ככה שאני פוחד לגעת במה שעובד.

3) שאלה אחרת - בנץ' פרס אני מבצע אחרי הסקוואט. העניין הוא שאני משתמש בטכניקה שמערבת חזק מאוד את הקוואדס (לג דרייב) וכאשר אני עושה את זה אחרי נפח בסקוואט (יום נפח) הכוח שלי בלג דרייב נפגע. לשנות טיפה את האימון? לשים תרגיל באמצע ולתת לקוואדס לנוח קצת?

4) אחרי שאני אמצה את ההתקדמות עם 5×5 לבנץ' פרס לבצע SS ללחיצות או שלהמשיך ישר לטקסס?
כרגע משקל מאוד נמוך (70) ככה שאני מאמין שיש מה לסחוט עוד קצת התקדמות מאימון לאימון/שבוע לשבוע אבל אני מרגיש שבקרוב לא אוכל להתקדם יותר ב 5×5.

אשמח לתגובות ועצות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
האם יש לך ניסיון עם התוכנית או עם מצב כזה? זה עזר?
האם זה לא יגרום לי להתקדם יותר לאט?
(התקדמות כל שבועיים ולא כל שבוע)
או שבכלל עדיף תכנית אחרת כבר (למרות שאני מאמין שאני עדיין על הסקאלה של מתאמן בינוני)

בנוסף אשמח גם לטיפים לשמור על גב תחתון ישר בזמן הדדליפט.
אחרי סקוואט כבד/נפח ממש קשה לי לשמור על כיווץ בגב תחתון בדדליפט

גב תחתון עגול מגיע ב99.999% מהמקרים מבעיה בטכניקה. לא יודע איזה מאמן לקחת לאימון אישי אבל או שהוא גרוע או שזה פשוט לא הספיק לך מה שעשית איתו.
כדי לשמור על הגב התחתון ישר אתה צריך להיכנס לסט אפ טוב. לתת לך טיפים ספציפיים יהיה קל יותר אם תראה סרטון של הדדליפט.

• פותח/ת השרשור
גב תחתון עגול מגיע ב99.999% מהמקרים מבעיה בטכניקה. לא יודע איזה מאמן לקחת לאימון אישי אבל או שהוא גרוע או שזה פשוט לא הספיק לך מה שעשית איתו.
כדי לשמור על הגב התחתון ישר אתה צריך להיכנס לסט אפ טוב. לתת לך טיפים ספציפיים יהיה קל יותר אם תראה סרטון של הדדליפט.

זה בוודאות בעיה בטכניקה
הגב שלי גמור אחרי הסקוואט והבנץ אז אני לא מצליח לכווץ אותו כמו שצריך אחרי תחילת התנועה

כאילו הסט אפ בסדר אבל אני לא מצליח להשאיר את המוט קרוב לגוף אז הגב מתעגל לי בשביל לפצות על זה או משו

הטכניקה שלי פצצה במשקלים נמוכים יותר (אפילו ב-140) אבל אני פשוט עדיין תקוע על 150 כבר כמה זמן

עכשיו כשאני חושב על זה, יכול להיות שזה קשור לשינה? אני באמת ישן הרבה פחות בזמן האחרון ובלי קשר אני אנסה להקפיד על זה

זה בוודאות בעיה בטכניקה
הגב שלי גמור אחרי הסקוואט והבנץ אז אני לא מצליח לכווץ אותו כמו שצריך אחרי תחילת התנועה

כאילו הסט אפ בסדר אבל אני לא מצליח להשאיר את המוט קרוב לגוף אז הגב מתעגל לי בשביל לפצות על זה או משו

הטכניקה שלי פצצה במשקלים נמוכים יותר (אפילו ב-140) אבל אני פשוט עדיין תקוע על 150 כבר כמה זמן

עכשיו כשאני חושב על זה, יכול להיות שזה קשור לשינה? אני באמת ישן הרבה פחות בזמן האחרון ובלי קשר אני אנסה להקפיד על זה
אני מציע שתעלה סרטון. בלי לראות את זה אי אפשר לשפוט, אבל אני הייתי מוכר להמר על כך שהבעיה היא טכנית, התשישות רק מדגישה אותה יותר

האם יש לך ניסיון עם התוכנית או עם מצב כזה? זה עזר?
האם זה לא יגרום לי להתקדם יותר לאט?
(התקדמות כל שבועיים ולא כל שבוע)
או שבכלל עדיף תכנית אחרת כבר (למרות שאני מאמין שאני עדיין על הסקאלה של מתאמן בינוני)

בנוסף אשמח גם לטיפים לשמור על גב תחתון ישר בזמן הדדליפט.
אחרי סקוואט כבד/נפח ממש קשה לי לשמור על כיווץ בגב תחתון בדדליפט

אין לי ניסיון עם תוכנית כזו. זה כן יגרום לך להתקדם יותר לאט, אבל עדיף להתקדם כל שבועיים מאשר פעם בחודשיים.

זה נשמע שאתה עושה את הדדליפט ביום נפח אחרי סקוואט ובנץ', זה נכון? אם כן תעביר אותו ליום העצימות, תהיה פחות גמור מאשר אחרי הנפח

1) מה אתם חושבים על להעביר את הדדליפט הכבד ליום התאוששות? אני אשים אותו בתחילת האימון ככה שאני אבוא אליו רענן.
אולי רעיונות אחרים איפה לשים את הדדליפט?
אני הייתי ממליץ לעשות דדליפט ביום למחרת מהסקוואט.
נגיד יום ראשון סקוואט, יום שני דדליפט ובנץ'.
יום שלישי התאוששות, ויום חמישי עצימות.
וכן, חוסר שינה אצלי גורמת לקריסה באנרגיה באמצע האימון.
2) להשאיר את הסקוואט אותו דבר? כרגע הולך לי בו מעולה ככה שאני פוחד לגעת במה שעובד.
כמובן, אם הוא עולה, תמשיך איתו.
3) שאלה אחרת - בנץ' פרס אני מבצע אחרי הסקוואט. העניין הוא שאני משתמש בטכניקה שמערבת חזק מאוד את הקוואדס (לג דרייב) וכאשר אני עושה את זה אחרי נפח בסקוואט (יום נפח) הכוח שלי בלג דרייב נפגע. לשנות טיפה את האימון? לשים תרגיל באמצע ולתת לקוואדס לנוח קצת?
אם זה עובד לך, להזיז את הבנץ' אחרי תרגיל אחר, אז תעשה את זה, או שתעשה בנץ' למחרת.
4) אחרי שאני אמצה את ההתקדמות עם 5×5 לבנץ' פרס לבצע SS ללחיצות או שלהמשיך ישר לטקסס?
אפשר, תצטרך להחליט כשזה יקרה.

לגבי גב מתעגל, סרטון תועיל הרבה. דדליפט ביום אחר ג"כ יכולה לעזור. וחגורה אם אין לך יכולה לעזור לך לנשום ולכווץ את הבטן נכון כדי ליישר את הגב.

• פותח/ת השרשור

כמובן, אם הוא עולה, תמשיך איתו.

אם זה עובד לך, להזיז את הבנץ' אחרי תרגיל אחר, אז תעשה את זה, או שתעשה בנץ' למחרת.

אפשר, תצטרך להחליט כשזה יקרה.

לגבי גב מתעגל, סרטון תועיל הרבה. דדליפט ביום אחר ג"כ יכולה לעזור. וחגורה אם אין לך יכולה לעזור לך לנשום ולכווץ את הבטן נכון כדי ליישר את הגב.
וואלה? אז אתה אומר לעשות 4 פעמים בשבוע? בעיקר מעניין אותי אם יש אנשים שבאמת עושים ככה טקסס בגלל החוסר ניסיון שלי אני פוחד לשנות סתם את התוכנית

שבוע הבא אני ינסה ויראה איך זה הולך

הבעיה היא שכל חגורה שיש במכון גדולה עליי. אתה ממליץ לשים קפוצון או משהו כדי להיכנס לחגורה?

נראה לי הבעיה הכי גדולה שלי זה השינה
אני מנסה להירדם מוקדם יותר אבל לא מצליח..

השבוע אני יצלם את הדדליפט (בלי חגורה בינתיים)

בנץ אחרי יום סקוואט נחלש משמעותית..ממליץ לך לשחק אם זמני המנוחות יענו 1x2x1

וואלה? אז אתה אומר לעשות 4 פעמים בשבוע? בעיקר מעניין אותי אם יש אנשים שבאמת עושים ככה טקסס בגלל החוסר ניסיון שלי אני פוחד לשנות סתם את התוכנית
קראתי על זה באחד הספרים על TM.
אני כנראה אעשה את זה בעצמי, התחלתי עכשיו TM, אתה יכול לעקוב אחרי האימונים שלי אם תרצה המסלול האישי שלי.
הבעיה היא שכל חגורה שיש במכון גדולה עליי. אתה ממליץ לשים קפוצון או משהו כדי להיכנס לחגורה?
אפשר, הרעיון שתרגיש לחץ בבטן, וכשתיקח אוויר לפני כל חזרה תלחץ חזק עם הבטן נגד ההתנגדות של הלחץ.
תנסה להשתמש בחגורה עם קפוצון כמה פעמים לראות אם זה עוזר לך לשמור על גב ישר.

שעושים דדליפט וסקוואט באותו יום כמובן יש לצפות לירידה ביכולות, זה חלק מהקונספט. אני אישית לא יכול להעלות על הדעת לעשות דדליפט כבד אחרי 5X5 סקוואט. הגיוני להעביר ליום אחר. אנחנו מתרחקים מטקסס, אבל כל עוד שומרים על עקרונות בסיסיים זה יכול לעבוד.

לגבי גב תחתון עגול, זה לאו דווקא טכניקה. לפעמים זה היכולת לשמור על טכניקה שזה קשור לכוח. לדוגמא, אני מאמן את חברה שלי, שהיא מרימה 70-80 אחוז, הגב שלה בסדר גמור, ישר. באחוזים גבוהים הוא מתעגל. למה? כי אין לה מספיק כוח לשמור עליו ככה. זה לא שהיא לא יודעת איך, הרי משקל נמוך היא מבצעת כמו שצריך. ה״חוכמה״ היא להתקדם לאט לאט באחוז שאתה מצליח לשמור על טכניקה יעילה. נגיד אם היה לך 100 ל8 חזרות, ובחזרה הרביעית אתה מתחיל לזייף, אם אתה מתאמן כמה זמן, ועכשיו זה מזייף רק בחזרה השישית... הנה התקדמת וסיכוי סביר שתוכל להחזיק את הטכניקה במשקל יותר כבד ו/או שבמשקל מקסימלי היא תשבר פחות. הבעיה בתכניות כמו טקסס - אתה תמיד מרים משקל מקסימלי, זה לא באמת ריאלי לא משנה מה תעשה, לתקן דבר כזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית